Jump to content

umarzuki

Premium Member
  • Content Count

    1487
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

78 Baik

About umarzuki

  • Rank
    Ahli Rajin
  • Birthday 03/26/1986

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beranang

Contact Methods

  • Yahoo
    umarzuki

Previous Fields

  • Nama lain
    ikki_7

Recent Profile Visitors

12482 profile views
  1. kalau tgk bond yield, suasana covid, possible akan turun lagi.
  2. https://www.youtube.com/watch?v=Qk5O8tkhKnY < try tengok vid review ni
  3. skrg org dh swipe tiktok je
  4. dh lupa. ada nak jv ke?
  5. cukup je run command berikut untuk set rules firewall bagi dns bind9? ufw allow Bind9 ufw status ufw allow OpenSSH ufw enable
  6. apa pendapat korang tentang iflix? RM 10 je sebulan, support HD quality video nampak macam banyak juga tv series dengan movie cuma masalahnya guna silverlight jadi tak boleh stream dari linux (mungkin juga osx pun sama)
  7. aku nak guna kod class kat http://smart-pad.blogspot.com/2006/08/get-all-available-network-interfaces.html macam mana kod php yang aku perlu buat untuk senaraikan ip dari function get_interfaces() ?
  8. untuk linux, apa kaedah paling mudah dan sesuai untuk dapatkan info web server kod php dijalankan seperti: kerneloperating systemuptime
  9. umarzuki

    Debian

    konferens developer debian bulan ogos lepas   https://www.youtube.com/watch?v=-myDo9zpZm8   http://www.youtube.com/watch?v=Miw7XKzvxqw   lain2 video boleh download/stream dari http://meetings-archive.debian.net/pub/debian-meetings/2014/debconf14/webm
  10. saya terjumpa satu website dengan tutorial java sesuai untuk yang baru hendak bermula   http://freevideolectures.com/Course/2513/Java-Programming
  11. rupanya Syed Azmi Alhabshi seorang ahli farmasi. Aku ingatkan ulama mana.   http://www.therakyatpost.com/news/2014/09/08/pharmacist-hopes-snip-tail-wagging-dog/   mari kita baca komen Ustaz Kazim mengenai kempen ini:   Salam sejahtera..Kempen Saya Mahu Sentuh Anjing.. Hurmm satu kempen utk mmbuang stigma bg Org Muslim n khususnya org Melayu kononnya.. Siap bwk dalil kisah org masuk syurga krn bg minum kpd anjing lg.Membela anjing utk jg kebun utk jg keselamatan rumah utk mengesan barang jenayah tidaklah dilarang malah harus didlm Islam.Tetapi nak dijadikan sbg binatang peliharaan spt kucing ayam dll tidaklah boleh dipndg ringan krn ianya melibatkan urusan ibadat seharian.Mana boleh saja2 bela, saja2 nak pegang. Sebab apa nak pegang? Isu apa?Nak jdkan anjing sbg apa? Mula2 pegang pastu bela ,pastu masuk dlm rumah pastu? Pastu?Binatang mughalazah ini mcm babi jugalah mugahalazahnya, lepas ni buat la kempen pulak pegang babi dgn melawat ke pasar babi lepas tu melarat ke makan babi pulak.Ini semua ada agenda halus utk meliberal n mempluralkan agama. Tidaklah salah pegang anjing, tp apa sebabnya sampai buat kempen?Nape x buat kempen ke masjid ke? Kempen menerima hudud ke kempen menerima konsep Kalimah Allah yg sebenarnya ke.. Inilah jarum halus yg dicucuk kpd umat Islam agar menjadi fahaman liberal n plural.. Nnt akan ada yg kata knp ustaz bising isu anjing knp x bising isu memegang bukan mahram x bertudung dll, yg itu pun berkali2 dah saya tegur n nasihat tp dlm bab kempen anjing ni, ianya satu gerakan yg cukup halus utk menghalalkan sesuatu yg sudah diharamkan dan dimulakan dgn satu kempen secara kecil2an yg akhirnya akan merubah n menidakkan hukum dan itulah tujuan asalnya.Berhati2lah dgn kempen sebegini, lepas kempen arak mai anjing pulak lepas ni apa pulak?Jgn lepas ni buat kempen babi pulak dgn alasan bahawa babi skrg dah bersih dah diternak dlm aircond dah mengamalkan tahap kebersihan mematuhi piawaian antarabngsa.Halusnya kempen anjing ini namun sayang ada segelintir umat Islam yg tidak cukup halus matahatinya utk meneliti….   fikir-fikirkan.
×
×
  • Create New...