• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Kedai kat petrol stesen


29 posts in this topic

Posted · Report post

Salam, dalam banyak-banyak kedai dekat petrol stesen kan.. mana menjadi pilhan hati korang? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saya pilih petron, boleh kumpul markah tukar minyak petrol... sekarang saya dah ada 2000++ markah, seribu lagi dah boleh dapat free petrol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saya pilih petron, boleh kumpul markah tukar minyak petrol... sekarang saya dah ada 2000++ markah, seribu lagi dah boleh dapat free petrol.

lama lagi, kalau nak dapat 1000 markah tu, sebulan pun tak tahu boleh siap kumpul markah tu ke tak. Saya memang minat shell lah, produk dia pun bagus untuk pakai~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lama lagi, kalau nak dapat 1000 markah tu, sebulan pun tak tahu boleh siap kumpul markah tu ke tak. Saya memang minat shell lah, produk dia pun bagus untuk pakai~

Dula helix produk ada promosi memang menarik sekarang saya dah tukar ke jenama lain, sebab ada promosi baru di petronas, primax 95 prodrive macam best lah kalau guna untuk honda city saya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lama lagi, kalau nak dapat 1000 markah tu, sebulan pun tak tahu boleh siap kumpul markah tu ke tak. Saya memang minat shell lah, produk dia pun bagus untuk pakai~

Saya suka petron sebab dia boleh tahan lama, kalau saya isi minyak rm 30 boleh drive 5 jam. Kalau jenama lain 4 jam tak sampai sudah kena isi miyak lagi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Dula helix produk ada promosi memang menarik sekarang saya dah tukar ke jenama lain, sebab ada promosi baru di petronas, primax 95 prodrive macam best lah kalau guna untuk honda city saya.

pernah masuk campaign test drive tak, masa saya pergi test  primax 95 prodrive tu memang bagus~  Mula-mula ingat tak ada beza, lepas cuba memang rasa lain, pandu kereta pun rasa selasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pernah masuk campaign test drive tak, masa saya pergi test  primax 95 prodrive tu memang bagus~  Mula-mula ingat tak ada beza, lepas cuba memang rasa lain, pandu kereta pun rasa selasa.

bukan semua sama sahaja, saya isi semua  petrol pun tak rasa mana satu ada hebat siikit. Cuma shell yang boleh memuaskan hati saya. haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam, dalam banyak-banyak kedai dekat petrol stesen kan.. mana menjadi pilhan hati korang? 

Saya sendiri lebih suka dengan Petronas kerana saya sendiri dah pernah cubakan minyak jenama lain dah akhir rasanya Petronas punya lebih baik dan mudah dapatkan Petronas punya stesen minyak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saya sendiri lebih suka dengan Petronas kerana saya sendiri dah pernah cubakan minyak jenama lain dah akhir rasanya Petronas punya lebih baik dan mudah dapatkan Petronas punya stesen minyak.

Sama juga dan Petronas punya kedai mesra barang dekat dalam agak banyak dan selalu belikan dengan kad mesra mereka ada tawarkan 3 kali ganda punya point. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sama juga dan Petronas punya kedai mesra barang dekat dalam agak banyak dan selalu belikan dengan kad mesra mereka ada tawarkan 3 kali ganda punya point. 

Selain daripada kedai mesra yang Petronas sendiri punya dekat tepi selalu ada kedai makanan franchise seperti McDonald dan Starbucks yang dua-dua saya juga sukakan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saya pilih petron, boleh kumpul markah tukar minyak petrol... sekarang saya dah ada 2000++ markah, seribu lagi dah boleh dapat free petrol.

Dulu saya juga, gunakan Petron untuk kumpulkan markahnya untuk tukar minyak petrol tapi sekarang Petronas keluarkan tu applikasi telefon yang ada diskaun sekarang dan minyak juga lebih tahan lama untuk gunakan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Selain daripada kedai mesra yang Petronas sendiri punya dekat tepi selalu ada kedai makanan franchise seperti McDonald dan Starbucks yang dua-dua saya juga sukakan.

Stesen minyak kamu dekat mana, saya cuma ada dunkin donut atau KFC sahaja, biasa lalu highway pantai timur dengan masa panjang akan rehat dan makan tengah hari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Dulu saya juga, gunakan Petron untuk kumpulkan markahnya untuk tukar minyak petrol tapi sekarang Petronas keluarkan tu applikasi telefon yang ada diskaun sekarang dan minyak juga lebih tahan lama untuk gunakan.

 saya tak pernah dengar ada app boleh bayar untuk isi minyak, cuma boleh guna untuk petronas sahaja ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 saya tak pernah dengar ada app boleh bayar untuk isi minyak, cuma boleh guna untuk petronas sahaja ke?

Sekarang petronas boleh bayar dengan e wallet, tu panggil setel. Pergi download dan register dah boleh buat bayaran dengan cara yang senang dan pantas. Bagi saya memang malas nak beratur di kaunter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sekarang petronas boleh bayar dengan e wallet, tu panggil setel. Pergi download dan register dah boleh buat bayaran dengan cara yang senang dan pantas. Bagi saya memang malas nak beratur di kaunter.

Masa peak season memang lama sangat nak tunggu, say pernah tunggu 25 min untuk isi minyak... Ada orang pergi beli air, ada juga pergi tandas, sangat membazirkan masa saya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Masa peak season memang lama sangat nak tunggu, say pernah tunggu 25 min untuk isi minyak... Ada orang pergi beli air, ada juga pergi tandas, sangat membazirkan masa saya.

Kalau semua orang download apps tu dan guna e wallet untuk bayar petrol, jadi boleh jimat masa pergi kaunter, kami pun tak payah tunggu dengan masa panjang. Masa pukul 3 atau 4 petang cuaca panas, kalau boleh saya tak nak kelaur daripada kereta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bukan semua sama sahaja, saya isi semua  petrol pun tak rasa mana satu ada hebat siikit. Cuma shell yang boleh memuaskan hati saya. haha

Rasanya minyak 95 Pro Drive perlu ambil masa baru dapat hasilkan fungsinya agak sebulan lebih jelas dan Petronas ni punya stesen kemudahan agak baik kerana tengok hari tu dapat pasang sabun cuci tangan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sekarang petronas boleh bayar dengan e wallet, tu panggil setel. Pergi download dan register dah boleh buat bayaran dengan cara yang senang dan pantas. Bagi saya memang malas nak beratur di kaunter.

Bagi saya pakai internet bayar macam nampak senang dan jimat masa, tapi saya rasa risiko dia tinggi. Semua ni bergantung kepada internet, kalau internet tak bagus pembayaran mesti susah nak lepas. Kalau masalah berlaku, kena call customer service report masalah dan kena tunggu dia respond, semakin banyak kerja nak buat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bagi saya pakai internet bayar macam nampak senang dan jimat masa, tapi saya rasa risiko dia tinggi. Semua ni bergantung kepada internet, kalau internet tak bagus pembayaran mesti susah nak lepas. Kalau masalah berlaku, kena call customer service report masalah dan kena tunggu dia respond, semakin banyak kerja nak buat.

nampaknya kamu rasa pakai cash lagi selamat, tak kira kamu guna cara apa bayar petrol, yang penting mereka sedang menambahbaik servis bagi pelanggan apa yang terbaik.

Rasanya minyak 95 Pro Drive perlu ambil masa baru dapat hasilkan fungsinya agak sebulan lebih jelas dan Petronas ni punya stesen kemudahan agak baik kerana tengok hari tu dapat pasang sabun cuci tangan.

Saya juga selalu dapat free gift dari stesen minyak, ada sebotol air mineral atau sekotak tissue. Ada juga bagi free member kad untuk kamu kumpul markah dan tukar petrol percuma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bagi saya pakai internet bayar macam nampak senang dan jimat masa, tapi saya rasa risiko dia tinggi. Semua ni bergantung kepada internet, kalau internet tak bagus pembayaran mesti susah nak lepas. Kalau masalah berlaku, kena call customer service report masalah dan kena tunggu dia respond, semakin banyak kerja nak buat.

Memang mungkin akan berlaku perkara macam itu oleh itu Petronas sekarang punya cara bayaran masih ada wang tunai dan kad kredit tak payah risau dengan tu. Cara ini hanya mengikut sekarang punya teknologi dan ada hati ini Petronas bagikan perkhidmatan yang lebih baik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saya suka petron sebab dia boleh tahan lama, kalau saya isi minyak rm 30 boleh drive 5 jam. Kalau jenama lain 4 jam tak sampai sudah kena isi miyak lagi.

Tapi, semasa saya isi 95 Pro Drive kereta punya minyak lebih tahan lama dahulu seminggu sahaja sekarang dah lebih seminggu memang jimatkan minyak saya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Petronas merupakan pilihan pertama saya sekarang kerana stesen minyak tu dekat kawasan rumah saya dan minyaknya 95 Pro Drive memang sesuai kepada kereta saya lebih kuat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Petronas merupakan pilihan pertama saya sekarang kerana stesen minyak tu dekat kawasan rumah saya dan minyaknya 95 Pro Drive memang sesuai kepada kereta saya lebih kuat.

Memang kuat tu kerana Petronas dah ambil masa lama untuk mengkajikan formula minyak ini dekat Pusat kajiannya dekat Europe dan formula ini juga dikenali sebagai formula taraf dunia punya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sekarang petronas boleh bayar dengan e wallet, tu panggil setel. Pergi download dan register dah boleh buat bayaran dengan cara yang senang dan pantas. Bagi saya memang malas nak beratur di kaunter.

Memang tu dan apps ini ada berikan diskaun sekarang oleh itu berbaloi gunakan tu dan jika ada masalah tanyakan staff dekat situ mereka akan selesaikan masalah anda dengan mesra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Memang kuat tu kerana Petronas dah ambil masa lama untuk mengkajikan formula minyak ini dekat Pusat kajiannya dekat Europe dan formula ini juga dikenali sebagai formula taraf dunia punya.

Petronas juga menjalankan experiment atas kereta F1 dan memberikan keputusan yang baik dengan minyak ini dan menjaminkan kualiti minyak ini kepada kami. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0