• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Basikal budak

35 posts in this topic

Posted · Report post

Saya dah check kat carousell. seller tu cakap dia boleh meet up dan cod di bangi. terbaik. banyak option lagi ada sebenarnya. 

harga basikal tu ok ke? ada apa caj ke bagi cod tu?

yep selain meet up, sebelum nak beli tu boleh join groups. dalam tu kalau just tanya dorang je. lagi memudahkan kerja 

join groups tu untuk apa? group tu ada pembeli yg lain ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh bincang ngan seller kalau nak meet up? bestnya tak perlu nak bagi nombor, takut seller tu scammer nanti guna nombor untuk penipuan

boleh takde masalah. selalunya seller dia akan ada option untuk kita COD atau pilih untuk post. benda tu flexible untuk pilihan masing2. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

harga basikal tu ok ke? ada apa caj ke bagi cod tu?

join groups tu untuk apa? group tu ada pembeli yg lain ke?

group or community yg ada so lebih specific dan banyak memudahkan kalau kita nak menjual barang to them. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

harga basikal tu ok ke? ada apa caj ke bagi cod tu?

join groups tu untuk apa? group tu ada pembeli yg lain ke?

harga basikal ada banyak. dan selalunya seller akan pakai apps caroupocket untuk bandingkan harga. sama ada untuk bandingkan harga pasaran atau harga barang tu untuk dijual. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh takde masalah. selalunya seller dia akan ada option untuk kita COD atau pilih untuk post. benda tu flexible untuk pilihan masing2. 

kalau macam ni lebih baik pilih cod, tak yah nak tunggu beberapa hari untuk dapatkan barang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

group or community yg ada so lebih specific dan banyak memudahkan kalau kita nak menjual barang to them. 

ahh faham dah. kalau saya nak beli kamera saya boleh join group kamera, jadi orang yg jual kamera boleh je terus show kat group ni, lebih cepat bagi kami dapat notis ke?

harga basikal ada banyak. dan selalunya seller akan pakai apps caroupocket untuk bandingkan harga. sama ada untuk bandingkan harga pasaran atau harga barang tu untuk dijual. 

caroupocket ni apps carousell ke? hanya untuk seller survey harga ke pembeli boleh guna jugak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada bro. seller pun perlu safety jugak. bukan buyer je. nah boleh follow yg ni for more info, semoga membantu! https://help.carousell.com/article/103-how-do-i-protect-my-images-on-carousell

dulu kalau nak protect gambar sendiri, semua letak watermark besar-besar, tak cantik lagipun susah nak tengok details. sekarang dah senang nak protect gambar sendiri, boleh letak logo company sendiri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yang aku tahu ada je yang boleh pilih meet up... tapi yang paling selamat carousell la.. korang set up bila ngan kat mana nak jumpa dalam apps tu je.. tak payah nak bagitau nombor sendiri..   

kalau tak bagi nombor sendiri tu macam mana pembeli nak contact ngan saya? macam mana mereka jaga keselamatan penjual dan pembeli?

group or community yg ada so lebih specific dan banyak memudahkan kalau kita nak menjual barang to them. 

group yg macam ni kena cari kat mana? sesiapa pun boleh join ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ahh faham dah. kalau saya nak beli kamera saya boleh join group kamera, jadi orang yg jual kamera boleh je terus show kat group ni, lebih cepat bagi kami dapat notis ke?

caroupocket ni apps carousell ke? hanya untuk seller survey harga ke pembeli boleh guna jugak?

Yep betul. kalau join group tu dia ada spesific kategori. so kita boleh pilih sama ada dari kategori kawasan ataupun barang. 

kalau tak bagi nombor sendiri tu macam mana pembeli nak contact ngan saya? macam mana mereka jaga keselamatan penjual dan pembeli?

group yg macam ni kena cari kat mana? sesiapa pun boleh join ke?

group ni kat apps carousell tu lepas kita download. akan ada satu site untuk carian group. kat situ kita boleh pilih untuk join group yang mana satu kita nak. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dulu kalau nak protect gambar sendiri, semua letak watermark besar-besar, tak cantik lagipun susah nak tengok details. sekarang dah senang nak protect gambar sendiri, boleh letak logo company sendiri

yep betul. kat protect image tu kta boleh buat logo company sendiri or even kat profile picture kita, kta boleh tuka gambar tu jugak. boleh customize 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0