• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Wifi office tak kuat!

9 posts in this topic

Posted · Report post

Hey korang.. ak baru je 3 bulan keje kat 1 company kecik ni tapi sygnye internet wifi dia 

tak kuat betul.. kdg2 nak loading amek mase 30 minit ke sejam jugak la.. lagi2 nak hantar email kat client

jenuh jugak ak tunggu semua keje ak tegendala penat complain.. bwak keje balik umah pun same jugak ak tak boleh buat

sebab umah ak pun tak dek wifi hahahahaha... so, korang boleh suggest tak ak mane nak cari plan ke pocket wifi yg murah

senang ak nak bwk gi mane2.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ambik je ape2 internet pelan la. pakai wifi kat rumah, pakai data kat opis. senang!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku jugak jarang pakai wifi sbb langsung takleh pakai. oleh itu, aku telah ambil pelan prabayar. guna berapa bayar berapa, xkan bazir

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aq pakai pocket wifi je weyh ko boley jek usha2 kat mane telco plan yg offer pocket wifi.. 

aq pakai Meksis pnye pocket wifi jek snang nak pegi mane2 bwk tu jek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hey korang.. ak baru je 3 bulan keje kat 1 company kecik ni tapi sygnye internet wifi dia 

tak kuat betul.. kdg2 nak loading amek mase 30 minit ke sejam jugak la.. lagi2 nak hantar email kat client

jenuh jugak ak tunggu semua keje ak tegendala penat complain.. bwak keje balik umah pun same jugak ak tak boleh buat

sebab umah ak pun tak dek wifi hahahahaha... so, korang boleh suggest tak ak mane nak cari plan ke pocket wifi yg murah

senang ak nak bwk gi mane2.. 

kalaw ak jadi ko, ak pasang wifi kat rumah sebab nanti senang ko nak bwk balik keje2 ko yg tergendala kat opis

kat luar rumah pulak, ko pakai la data plan yg murah. kan kat malaysia ni byk telco yg offer data murah tapi kena pndai pilih la

jgn pulak ko pilih celcom ke maxshis sebab mahal la dorg punye plan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalaw ak jadi ko, ak pasang wifi kat rumah sebab nanti senang ko nak bwk balik keje2 ko yg tergendala kat opis

kat luar rumah pulak, ko pakai la data plan yg murah. kan kat malaysia ni byk telco yg offer data murah tapi kena pndai pilih la

jgn pulak ko pilih celcom ke maxshis sebab mahal la dorg punye plan

sape orang sini ingin bawa kerja balik buat kat rumah? isu skrg adalah menolong TS menyelesaikan pasal internet. aku rekomen TS pergi ambil pascabayar je, xkira ape2 pelan, kan TS dah ade income, pakai je pelan pascabayar. x perlu wifi opis tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sape orang sini ingin bawa kerja balik buat kat rumah? isu skrg adalah menolong TS menyelesaikan pasal internet. aku rekomen TS pergi ambil pascabayar je, xkira ape2 pelan, kan TS dah ade income, pakai je pelan pascabayar. x perlu wifi opis tu

betul kata kau. amek shj postpaid plan, xyah susah sgt ni. setahu sye, celcom ade postpaid plan baharu, bulan bayaran RM150 blh dpt sebanyak 60gb internet data. cuba pergi tengok kat websitenya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betul kata kau. amek shj postpaid plan, xyah susah sgt ni. setahu sye, celcom ade postpaid plan baharu, bulan bayaran RM150 blh dpt sebanyak 60gb internet data. cuba pergi tengok kat websitenya

Ohhh.. aku tahu pelan pascabayar ni. ia bernama first platinum, ia sebenarnya dibahagi 30gb data biasa dn 30gb weekend data. pengguna blh tambah nilai sebanyak RM10 blh gabungkan data2 semua tu ke satu. selepas gabungkan, data2 tu xyah ikut masa tetapan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betul kata kau. amek shj postpaid plan, xyah susah sgt ni. setahu sye, celcom ade postpaid plan baharu, bulan bayaran RM150 blh dpt sebanyak 60gb internet data. cuba pergi tengok kat websitenya

hahahaha tau tak pe nasib baik org mcm ko komen kat status ak ni sebab ak betul2 buntu tak tau nak buat mcm mane

ak pun dah usha celcom website tadi not bad jugak plan dia rm150, 60GB tapi tak byk sgt ke tu.. hehehe 

baru ak tau yg plan data byk ni celcom wujudkan kalau tak ak sumpah tak tau

sape orang sini ingin bawa kerja balik buat kat rumah? isu skrg adalah menolong TS menyelesaikan pasal internet. aku rekomen TS pergi ambil pascabayar je, xkira ape2 pelan, kan TS dah ade income, pakai je pelan pascabayar. x perlu wifi opis tu

thanks la sebab ko je yg membantu yg lain hampeh nak tolong ak hahaha 

60GB kire ok la bagi org yg workaholic mcm ak bosan2 bnoleh tgk movies kat itflix tu hah

tapi kalau 60GB connect dgn lappy mesti boleh abes pnye kan sbb takot jugak tak boleh abes

sebab tak ade rollover.. tapi tak ape aklu try dulu plan celcom ni mcm mne kalau bagus,

ak recommend dkat member2 ak 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0