• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Which Are Better?celcom Bb Or Maxis Bb?


24 posts in this topic

Posted · Report post

Kalau kat tmpt bro connection Maxis ok, Maxis bb la yg ok. Atau sebaliknya..

atau test guna yg prepaid punys utk check connection mane bagus.
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Which is better - I adore Celcom BB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Awak duduk kawasan mana?
Aku rasa Maxis BB ok la jugak...
Tapi kalau di kawasan Putrajaya 2-3 minggu lepas line tak berapa OK...
Bila nak langgan, dia failed, akibatnya aku terlanggan 2 kali, pada pakej yg sama pada keesokkan harinya.
Damn!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

owh sy dok uitm s.a
dr segi speed mane lagi ok yep??sbb dgr cite maxis pas hbes quota speed sgt slow ...
btl ke??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Both ok but modem tak ok........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bagus dari sudut apa ?
quota bulanan banyak dengan harga berpatutan = maxis menang
liputan terluas seluruh negara termasuk kampong terpencil, felda, felcra = celcom menang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i sendiri mmg tak suka maxis.. Maxis tu pandai pandai caj..... you bayar teruk teruk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

celcom lg ok 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

4tahun dah pakai beruk maxis.. so far ok laa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau u mobile? camne? sbb mereka baru launch pelan yg baru UMI38. cuma RM38 stiap bulan, blh dpt 200min call, 30 sms dan online x had..rasa okei jer kan..korang ade pakai x? sbb i rasa nk sign gak..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hati2 dengan umobile, pasal line bagus kat area bandar je. ada juga dengar2 dari ex-staff umobile diorang pakai line celcom kalau luar liputan umobile.

 

off-topic: pelik la malaysia ni, dah la kena ikat 2 tahun, kena bayar pulak beribu2 nak amik bb. Aku tengok iklan telco kat US kena bayar bawah USD 100 je nak amik smartphone, contract 2 tahun. Mungkin persaingan sana ketat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Skrg i gunakn prepaid,bil setiap bulan (call & sms) hanya antara RM20-RM50,jadi guna prepaid lbh jimat lahh..dan ingin suggest DG Prepaid Smart Plan, Tune Talk The Cun Plan lbh korang dgn package UM138, blh pertimbangkan yaa hehee :3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau u mobile? camne? sbb mereka baru launch pelan yg baru UMI38. cuma RM38 stiap bulan, blh dpt 200min call, 30 sms dan online x had..rasa okei jer kan..korang ade pakai x? sbb i rasa nk sign gak..

yes umobile kalau kat pekan memang laju berdesup.. pi balik kampung... hehehehhee.. sendiri mau ingat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ya sebab u mobile ni masih baru kat msia, jd coverage x brp baik lagi..i cadang u pilih maxis / digi sebab i rasa telco besar lebih lah baik kan? hihi.. dan u rasa u mobile blh bertanding dgn company besar ker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hati2 dengan umobile, pasal line bagus kat area bandar je. ada juga dengar2 dari ex-staff umobile diorang pakai line celcom kalau luar liputan umobile.
 

tuan sudah ketinggalan keretapi.
umobile sudah bertukar roaming partner ke maxis 2G/3G sejak tahun lepas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

YES broadband cmne? ada org kata lg laju tp quota cpt btul habis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

YES broadband cmne? ada org kata lg laju tp quota cpt btul habis.

Beruk Maxis pun laju... aku layan drama adam dan hawa daro episod 70 sampai episod 80.. ha lepas abis 10 episod.. kringgg...kriingg... kriinggg.... kringg... buffer laa pa lagi... hahahhaa.. dah tuh setengah bulan ler aku takleh beryoutube.. bleh FB ngan email jer... tuh pun lembab.. nak google gambar pun tak kuorr.... hahahaha...

 

YES nih aku rasa sama jer kot... kat bandor jer dia laju...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ya sebab u mobile ni masih baru kat msia, jd coverage x brp baik lagi..i cadang u pilih maxis / digi sebab i rasa telco besar lebih lah baik kan? hihi.. dan u rasa u mobile blh bertanding dgn company besar ker?

eh takde lah!bukan smua telco besar baik tau?digi ni coverage dia pun teruk sgt!nk online susah!!! kalau maxis,caj dia terlalu mahal lah walaupun data speed cpt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau u mobile? camne? sbb mereka baru launch pelan yg baru UMI38. cuma RM38 stiap bulan, blh dpt 200min call, 30 sms dan online x had..rasa okei jer kan..korang ade pakai x? sbb i rasa nk sign gak..

Heyy U mobile mmg ok lahh! Xperlu bimbang!
FREE calls, FREE SMS, FREE prepaid SIM pack,dan ade Member Get Member dan banyak lagi manfaat tau!
Ohya Unlimited Mobile Internet Plan 38 yg baharu dlm pasaran skrg, sgt sesuai terutama utk  pengguna yg rendah usage mia..
Kita jugk blh hubungi rakan2 melalui Kakao Talk / Wechat secara PERCUMA..haha skrg I  call dan sms dgn kawan saya setiap hari secara FREE =P
I juga tukar ke U mobile tanpa tukar nombor saye..
Pi tengok sat utk info lanjut :) Ade promosi skrg yea!
http://www.u.com.my/freedata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

eh takde lah!bukan smua telco besar baik tau?digi ni coverage dia pun teruk sgt!nk online susah!!! kalau maxis,caj dia terlalu mahal lah walaupun data speed cpt

Beruk Maxis aku RM48 per month 2gb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mahalnya cput...aknye beruk celcom rm50/5 Gb quota..tp data plan je la haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mahalnya cput...aknye beruk celcom rm50/5 Gb quota..tp data plan je la haha

data plan tuh apa..??? aku tak tau... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

data plan tu untuk pakej internet sahaja xblh call...sms je boleh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now