• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Sudut Soal Jawap Streamyx

216 posts in this topic

Posted · Report post

selepas aku sekolahkan org tmnet td.. akhirnya aku nyer stremyx dh dpasang td... hehehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wakaka.
That's my boy.
Selamat berStreamyx encik black.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehe... rupa2nyer org streamyx nih nak kene sound pedih dulu baru diorang wat kejer ek... huhu... pelik2.. tp pepehal.. servis mmg mantap...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='black_santa8785' date='15 January 2010 - 03:11 AM' timestamp='1263496260' post='1006702']
hehehe... rupa2nyer org streamyx nih nak kene sound pedih dulu baru diorang wat kejer ek... huhu... pelik2.. tp pepehal.. servis mmg mantap...
[/quote]

kongsi skit, camne ko pedihkan diorang???
bleh la aku amik pengalamn.. haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sorry guys...agak sibuk semenjak 2 menjak ni...skarang dah ok sket...ajukan soalan anda...saya akan cuba membantu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

To spice things up...here's new promo for Streamyx...

PERCUMA WiFi Modem
PERCUMA Dect Cordless Phone
PERCUMA Panggilan ke mana-mana Talian tetap TM
CUMA 10sen/minit Panggilan ke mana-mana MOBILE / Talian Tetap lain (1Mbps ke atas)
PERCUMA bayaran pemasangan Streamyx (RM88)
PERCUMA yuran pengaktifan Streamyx (RM75)

HARGA TETAP SAMA !!!

RM90/bulan - 512kbps
RM110/bulan - 1Mbps
RM140/bulan - 2Mbps
RM160/bulan - 4Mbps

CALL SEGERA untuk mendaftar : 013-3942949

Customer I yang nak upgrade bleh call me direct. Tapi untuk upgrade, FREE Dect phone hanya akan dapat kalau upgrade speed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam semua...

memang la stimik.. dulu aku guna 512... pastu dlm bln 10 ka 11 2009, aku upgrade ke 1Mbps.. masa tu promosi aper2 pun tak ada.. lepas jer aku upgrade macam2 promosi ade.. sian aku...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

no worries, bleh upgrade ke voice plan free calls tu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='pharez' date='01 March 2010 - 11:53 AM' timestamp='1267415597' post='1019524']
To spice things up...here's new promo for Streamyx...



HARGA TETAP SAMA !!!


RM110/bulan - 1Mbps

aku punya tak sampai harga ni satu bulan bil la.... mungkin promo aku masa terkebelakang! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro, tak berapa faham apa ko cuba ketengahkan...boleh explain sket?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam,

Kawasan Ipoh dah ada dah ke package upgrade ke 4mb?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

sekarang dapat modem innacomm kan?
riger dah xda?
dua ni mana yg bagus?

utk package baru tu 384kbps x da ka?
package baru ni dinamakan apa?streamyx combo gak ke.
sory pharez byk plak soalan.hehe Edited by MenCaRi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='apis_ff' date='05 March 2010 - 06:32 PM' timestamp='1267785178' post='1020247']
Salam,

Kawasan Ipoh dah ada dah ke package upgrade ke 4mb?
[/quote]

Dah ada...but still ikut kawasan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='MenCaRi' date='06 March 2010 - 04:19 PM' timestamp='1267863581' post='1020361']
sekarang dapat modem innacomm kan?
riger dah xda?
dua ni mana yg bagus?

utk package baru tu 384kbps x da ka?
package baru ni dinamakan apa?streamyx combo gak ke.
sory pharez byk plak soalan.hehe
[/quote]

Salam...modem byk model...ikut supplier...riger masih ada...bagus tak bagus tu subjective bro...hehehe

Package 384kbps masih ada...bleh refer thread ni...

http://forum.putera.com/tanya/index.php/topic/83382-promosi-streamyx-blockbuster-deals/page__pid__1020561__st__0&#entry1020561

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni cuma pendpt aku...no offense k...aku rs modem riger mmg x bgs lngsung...da 3 kali aku tgk situasi bila pakai modem riger mesti shj bermslh...1st time ms modem tu pasang kat cc aku...tukar modem billion terus ok...2nd kat umh ayah aku tukar modem billion gak terus ok dan 3rd kat pejabat aku...tukar modem billion terus ok...pelikkan...nk kata kebetulan tp da 3 kali...so aku rs modem riger ni production yg bermslh...so aku harap pasni pihak streamyx xyah lagi bekalkan modem riger...aku dulu register da minta da modem billion tp dorg kata official modem dorg riger...tp sbb brmslh tukar gak ngan bilion kan keje 2 kali...huhuhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

depends pada byk faktor tu haziqnet...sebab tu aku ckp subjective...

malah byk yg pakai riger takde masalah...and pakai yg lain pulak ada masalah...so kesimpulannya kalau ada masalah mintak tukar aje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

macam mana aku nak minta supaya stimix 4mb aku nih di cap speed lebih tinggi spt 5128kb..sekarang cap speed 4096kb..dpt 3.5mb jek.rasa macam tak puashati byr tuk 4mb tak dapt plak 4mb tepat..kalo cap kat 5mb aku leh dpt speed lebih >4mb...aku tgk org ada yang di cap kat 5mb dpt >4mb..jeles aku. Edited by muhian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro...dpt 3.5M tu kira ok la...MCMC peruntukkan cuma 70% dari subscribed speed aje...

tpt lain tu maybe ready untuk HSBB kot...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku tahu pasal peratus subcribe tu..tapi aku ada baca kat link nih [url="http://forum.lowyat.net/topic/1244344/+960"]http://forum.lowyat.net/topic/1244344/+960[/url] ada forumer tu pakej 4mbps dapat speed 4.3mbps..dia kata speed kat modem di cap kat 5mb sebab tu dpt >4m tu.nih dah lebih dari 70% subcribe speed kira 110% dah tu..knp aku dpt 3.5mb jek macam tak adil jek..aku nak gak speed 4.3mbps huhu jeles.
knp dgn hsbb plak.aku rasa takde kene mengena dgn hsbb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya rasa tu bergantung pada jarak rumah antara DSLAM kot..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mmg ada kena mengena dengan HSBB...

Setting tu bergantung pada preset speed masa diorang configure equipment tu...yang dpt terlebih tu kira untung la...yang tak dpt tu kira nanti ada pakej lagi tinggi speed kena upgrade aje la...hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ade skali tu aku gi pegi kat pejabat streamyx ade pegawai tgh buat audit dalaman...pastu dorg sendiri ckp streamyx ni penipu...x kira mcm mana pun ianya hanya untung sebelah pihak...cam kita mohon pakej 1mbps dpt dlm 512kbps....klu 1000 org customer dorang tipu idup2 camtu x ke untung gile streamyx....yg aku perasan klu pakej soho diorg bg lebih speed...byr pakej 1mbps dpt 1.5mbps...klu pakej combo mgkin dpt kurg speed...tu mengikut feedback kwn2 aku yg pakai streamyx la...so streamyx ni kiranye sebuah syarikat yg x jujur dan mengamalkan sikap berat sebelah...

P/S : bro pharez jgn marah lak ye...aku cuma nak luahkan isi hati aku...dan cite yg aku gitau td adalah benar...cuma aku harap streamyx akan perbaiki kelemahan ini secepat mgkin... Edited by haziqnet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Takde marah...takde marah...

Aku tak rasa ada penipuan berlaku....

yg ko ckp tu ialah kelajuan laluan...yg mana diorang akan preset masa commission equipment tu...equipment yg dah commission lama mungkin setting dia 512k. Sebab apa? sebab package dulu-dulu biasanya org ambik takat 512k aje...jarang amik 1mbps...

Utk equipment baru pulak, default setting dia 1.5kbps, sebab skang mostly customer amik pakej 1Mbps...so terjadilah perbezaan disitu...

Kenapa diorang tak reset balik yg lama? Ini mmg tedious job...kena teliti betul2...kang salah, org amik 4M punya ter reset jadi 1.5M, tak ke naya...pada aku mmg diorang akan reset balik semua, tapi berjadual lah, nak buat semua sekali tak cukup tangan woo...heheheh...dan jugak bergantung pada equipment...

Kelajuan pakej, mmg semua set ikut subscription...mmg tak ada masalah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

streamyx dah o.k... laju.... stabil lagi.....kalo tak laju, 'pulas telinga' bior laju!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pasal streaming video cth youtube.
apasal streamyx limit speed streaming video terutama waktu siang smpi kul 1 pagi.lepas kul 1 pagi laju plak.itu pun speed tak dapt full speed 2mbps lebih jek kadang2 jek dpt full speed 3.5mbps.
siang speed streaming video teruk gile punya slow 30kbps jek max..gile ke apa..tgk video mcm slide show dah buffering jek.
ramai org komplain pasal nih.kenapa jadi camnih?
2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now