Jump to content
pharez

Sudut Soal Jawap Streamyx

Recommended Posts

[quote name='Mustafa' timestamp='1298433178' post='1062899']
komputer saya belum ada network adapter untuk internet. macam mana cara nak dapatkan software tersebut dan cara nak install
[/quote]

Ade kat cd motherboard driver tuh.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salam bro,
Saya ni ada masalah pasal free streamyx email ...dh berulang ulang kali asyik kena block jer...aku dah letih g tm..
Masalah yg kedua pasal program tm reward...aku try register online..tapi fail sbb no telefon rumah dh digunakan untuk daftar sebelum ni padahal tk pernahnya aku daftar

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='al-Qusyairi' timestamp='1260187080' post='1006626']
Hah cun lah.
Aku memang nak tanya pasal Stremyx. Baru je 3 minit tadi hantar email kat TM.

Ni ha, nak tanya pasal service upgrade.
Malam tadi aku buat permohonan secara online utk upgrade service dari Streamyx 1MB (RM99) yg tengah guna sekarang ni, kepada Streamyx 4MB (RM130).
But pihak TM tak respon plak. Tu yang hantar email tu.

So, what's next?
[/quote]

sory nak tumpang sekaki tanya..
saya pown guna stremyx 1mb kenapa RM110, dulu masa langgan dulu semua saya pasang sendiri, tm hanya pos kan kepada saya,
save la RM80 mase pasang dulu.. cuma sekarang paham kat pakage stremyx, ?? terangkn sikit pe perbezaaan sebenarnya??

Share this post


Link to post
Share on other sites
bru2 ni ada khabar angin menyatakan Streamyx akan charge cukai perkhidmatan bg unifi dan streamyx mulai thn dpn sebanyak 6%...btul k rumors ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='mon678' timestamp='1318560529' post='1073727']
bru2 ni ada khabar angin menyatakan Streamyx akan charge cukai perkhidmatan bg unifi dan streamyx mulai thn dpn sebanyak 6%...btul k rumors ni?
[/quote]

betul akan dikenakan cas 6% tahun depan. ko buleh dial 100 dalam tu operator dah bagi tau tentang berite gembire ini. :4:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='nie feng' timestamp='1318680467' post='1073771']

betul akan dikenakan cas 6% tahun depan. ko buleh dial 100 dalam tu operator dah bagi tau tentang berite gembire ini. :4:
[/quote]
aduh gembira ape sedey ni huhu xjd naik kt telco, naik kt streamyx plak

Share this post


Link to post
Share on other sites
assalamualaikum dan salam sejahtera semue.
sejak akhir2 ni kable kat kg aku selalu kene curi..wat report kt tm,tm dtng smbng kable...duk sbln kene curi plk..mcm 2 lah keadaannye...aku bimbang takut pas ni pihak tm x dtng smbng blik kable 2 sbb kt kg kwn aku pn selalu kene curi kable dan pihak tm memang dah xsambung blik kable 2..pihak tm rugi rm1juta kt kg 2 sahaja..aku kdng2 rase mcm nk pakai jer broadband. aku ambik package uni pack yg rm38 sbln dan mase aku tngk iklan uni pack 2,die ade tulis FREE Streamyx broadband Internet access at 384Kbps...mcm ne nk aktif broadband 2?..mcm ne aku nk jadikn modem aku sbgi broadband?..

Share this post


Link to post
Share on other sites
skrg package streamyx paling murah apa eh? kegunaan-> main on9 game

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b] Daftar Streamyx Sekarang...
Serendah bulanan
1.Package BlockBuster Deals (kediaman)
RM60 speed 384kbps,
RM90 speed 512kbps,
RM110 speed 1.0mbps, <<recomended>>
RM130 speed 2.0mbp,
RM140 speed 4.0mbps..

2. Office in A Box Package (pejabat)
1Mbps - RM198
2Mbps - RM258
4Mbps - RM268

Speed Kelajuan (tiada limit speed) yg Lebih baik dari broadband ISP lain..
Tgu apa lagi..?
DAFTAR SEKARANG STREAMYX di [url="http://www.jalurlebar.co.cc/"]www.jalurlebar.co.cc[/url]

pertanyaan:
call/sms : 017-9291080[/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku nak tanya satu soalan pasal streamyx

aku ada wireless modem. internet mmg xde masalah.

pastu aku nk tambah satu wireless router dlink [b]dsl-2640b [/b]untuk tingkat atas

aku cucuk cable lan dari modem ke router tu kt port lan router

tp xde tenet..cucuk kt port internet pon xde tenet

aku kena setting ape eh kt router tu?

aku cucuk cable lan tu kt laptop ada je tenet

Share this post


Link to post
Share on other sites
boleh bro attach setting untuk modem dan router bro sini? lagi senang rasa.

so sekarang ni setting bro: modem ---> router

kan? modem tu model apa?

Share this post


Link to post
Share on other sites
maaf saya orang baru datang mengadap setelah lama mencari - cari forum akhirnya berjumpa jua, saya ada soalan yang ingin dikemukakan disini iaitu rumah sewa saya mempunyai streamyx tetapi sahabat saya tutup line telefon so account streamyx masih wujud kerana sahabat saya berkata [color=#ff0000][b]"aku tak tahu bahawa kalau tutup line telefon, streamyx tak dapat sebab aku cuma tutup line telefon bukannya streamyx. orang tm tak cakap pun kalau potong line telefon, line streamyx x dapat"[/b][/color] so saya pergi ke tm mereka memaklumkan saya mengata [b][color=#ff0000]"suruh sahabat awak pergi hidupkan balik line telefon"[/color][/b] masalah timbul disini kerana dia pergi kursus selama sebulan manakala saya pulang ke kampung, di kampung ayah saya mempunyai line telefon dan streamyx so saya pun cuba menggunakan account ********@streamyx yang sama dan password ****** yang sama tetapi tidak dapat connect, nama account saya tahu dan nama password saya tahu kerana sebelum itu streamyx tersebut atas nama saya dan no password saya, kami bertukar nama kerana saya ingin pulang ke kampung. dan sahabat saya mengatakan [b][color=#ff0000]"account dan password masih menggunakan yang awak (iaitu saya) punya"[/color][/b]. kami bertukar nama pada jumaat yang lepas manakala dia menutup line telefon pada hari sabtu, sahabat saya mengatakan "saya xde sebulan ni so xleh nak active kan line telefon tetapi dia menyuruh saya menggunakan account streamyx tersebut [color=#ff0000][b]kerana saya dan dia telah membayar secara advance 'bayar duit dahulu sehingga bulan 12 iaitu sampai 31 disember 2012[/b][/color]' so soalannya ialah [color=#0000cd]saya menggunakan password yang sama dan no account yg sama tetapi tidak dapat connect. adakah pihak tm menggunakan streamyx kami atau pihak tm tutup streamyx kami?[/color] saya juga telah memberitahu sahabat saya dan dia kehairanan kenapa tidak dapat connect streamyx......

Share this post


Link to post
Share on other sites

apa sebenarnya 'check port' untuk upgrade 1mb ke 4mb?

bertahun aku tunggu TM hantar orang buat



maaf saya orang baru datang mengadap setelah lama mencari - cari forum akhirnya berjumpa jua, saya ada soalan yang ingin dikemukakan disini iaitu rumah sewa saya mempunyai streamyx tetapi sahabat saya tutup line telefon so account streamyx masih wujud kerana sahabat saya berkata "aku tak tahu bahawa kalau tutup line telefon, streamyx tak dapat sebab aku cuma tutup line telefon bukannya streamyx. orang tm tak cakap pun kalau potong line telefon, line streamyx x dapat" so saya pergi ke tm mereka memaklumkan saya mengata "suruh sahabat awak pergi hidupkan balik line telefon" masalah timbul disini kerana dia pergi kursus selama sebulan manakala saya pulang ke kampung, di kampung ayah saya mempunyai line telefon dan streamyx so saya pun cuba menggunakan account ********@streamyx yang sama dan password ****** yang sama tetapi tidak dapat connect, nama account saya tahu dan nama password saya tahu kerana sebelum itu streamyx tersebut atas nama saya dan no password saya, kami bertukar nama kerana saya ingin pulang ke kampung. dan sahabat saya mengatakan "account dan password masih menggunakan yang awak (iaitu saya) punya". kami bertukar nama pada jumaat yang lepas manakala dia menutup line telefon pada hari sabtu, sahabat saya mengatakan "saya xde sebulan ni so xleh nak active kan line telefon tetapi dia menyuruh saya menggunakan account streamyx tersebut kerana saya dan dia telah membayar secara advance 'bayar duit dahulu sehingga bulan 12 iaitu sampai 31 disember 2012' so soalannya ialah saya menggunakan password yang sama dan no account yg sama tetapi tidak dapat connect. adakah pihak tm menggunakan streamyx kami atau pihak tm tutup streamyx kami? saya juga telah memberitahu sahabat saya dan dia kehairanan kenapa tidak dapat connect streamyx......

memang camtu la. streamyx kena ada line telefon, kalau tak memang tak dapat online.

Share this post


Link to post
Share on other sites

lawak laa karangan helpmii tuh.. ayat skema kot... takde line tepon memang ler takleh connect internet...  tapi kalau pasang streamyx kan ke line tepon free so apa masalah nya nak pi potong line tepon...

 

yang si helpmii nih pun satu pi jer arr apsang line tepon guna nama hang.. nak susah pe kenapa nak kena tunggu sahabat hang tuh.. pasang line tepon RMberapa..?? murah jer kan..?? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...