Jump to content
pharez

Sudut Soal Jawap Streamyx

Recommended Posts

en. pharez, nak tanya lagi r:

Intro skit:
- Skrg saya guna pakej [i]Deal Streamyx G.Lite Home 4.0M Basic 130 - With Modem (HSI) (Upgrade Incentive)[/i] (spt ditulis pada site TM Speedometer).
Baki kontrak: 1 tahun 8 bulan

Soalannya:

1. Modem utk pakej ni dikira lifetime warranty kan?

2. Kalau saya nak discard Streamyx ni (tanpa sebab) sebelum tamat kontrak, kena penalti berapa ringgit?

3. Kalau la saya pasang HSBB, bilakah saya boleh discard Streamyx lama ni? Kena penalti ke?

4. Kalau la saya pasang HSBB, then tak puas hati dan nak discard HSBB tu, berapa ringgit penalti yg dikenakan?


Terima kasehh.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='TOYSЯUS' date='23 April 2010 - 08:28 PM' timestamp='1272025706' post='1027137']
en. pharez, nak tanya lagi r:

Intro skit:
- Skrg saya guna pakej [i]Deal Streamyx G.Lite Home 4.0M Basic 130 - With Modem (HSI) (Upgrade Incentive)[/i] (spt ditulis pada site TM Speedometer).
Baki kontrak: 1 tahun 8 bulan

Soalannya:

1. Modem utk pakej ni dikira lifetime warranty kan?

2. Kalau saya nak discard Streamyx ni (tanpa sebab) sebelum tamat kontrak, kena penalti berapa ringgit?

3. Kalau la saya pasang HSBB, bilakah saya boleh discard Streamyx lama ni? Kena penalti ke?

4. Kalau la saya pasang HSBB, then tak puas hati dan nak discard HSBB tu, berapa ringgit penalti yg dikenakan?


Terima kasehh.
[/quote]


1. bergantung pada pakej...bagi no tel i try check...
2. depend pada pakej juga...normally charge dia sama charge kalau subscribe sampai abis contract...
3. discard tak boleh...berpindah boleh...
4. tak pasti, nanti i check HSBB punya T&C...

Share this post


Link to post
Share on other sites
(Salam)

Dah dapat dah speed 4MB.

Tapi dapat 3.++ jer sebab memang standard dia kasi 80% jer.

Cuma kecewa sikit sebab bila main online game ping masih 200++.

Kalau dok U.S, Eropah best la sebab ping sure rendah ^_^

Oh jangan lupa.
Streamyx kan tengah problem sampai 5 Mei 2010.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='TOYSЯUS' date='26 April 2010 - 12:13 AM' timestamp='1272212034' post='1027421']
Okey PM'd.

Btw, tak apa saya dah jumpa jawapan ttg penalti tersebut.. Tiga ratus lebih.. :)
[/quote]

ok...modem mmg under warranty...

Share this post


Link to post
Share on other sites
xleh ke tolong aku dptkan pakej yg 4mb utk business?? pakai pakej soho ni mahal la...nak upgrade ke 2gb pun 200 lebih dah tu sewa telefon berasingan lak tu...huhu...klu xde sewa tepon tu ok lg...bole suggestkan x? pastu skunk ni mmg susah eh nak connect ngan server luar negara? sbb aku nak men game battlefield bad company 2 tp xleh connect ke ea server...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='bro2onz' date='30 April 2010 - 02:29 PM' timestamp='1272608943' post='1028375']
salam nak tanya.. di rumah, saya ambik pakej 1mbps tapi bila speedtest hanya dapat average 0.6 mbps je kenapa ye? dulu ok...
[/quote]

call tm 100 dan buat complaint.

Share this post


Link to post
Share on other sites
salam,

nak mitak pendapat,

1- internet slalu sangat terputus, kemudian nak connect balik punyelah sekse, tak kene gaye siap kene buat call in/out baru boleh
connect balik.. kemudian aku call tm tah kali yg keberape ( banyak kali komplen dah )

2-dah buat wireing laen still same gak, internet kerap putus dan susah connect.

3- talipon pulak semut racing makin hari makin merempit ( dr sebelum pasang stemyx dah race haram da )

aku agak talian yg menjadi masalah. dan tadi disebabkan kesabaran dah tahap idung, aku g panjat dinding luar umah dan kerat
dalam sekaki cable TM (hitam ) n buat sambungan terus ke kotak putih ( tanpe cable yg ade 4 wayar tuh ) bawak talipon terus cocok kat situ...cisss, semut merempit masih tak mau blah...( aku kerat sekaki cable itam TM tuh pasal kuprum die itam sampailah dapat colour tembage balik ) tp still racing gak semut dalam tuh..

**pendapat korang lah, ape masalahnye ea????
**aku dah call 100 n mintak die orang g ambusg semut racing tuh, sbb kalu yg tuh tak settle slagi tuh gak la stemyx aku akan bermasalah..
**esok luse kalu tech TM call, patut tak kalu aku mintak die tuko cable dari tiang ke dinding umah tuh..sbb masalah tuh aku macam perasan outdorr!!!

pendapat korang???

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]
Sebelom kau suruh dia tukar tu sedikan duit dulu, kalau kurang 5 meter RM 50 lebih dia cas lain ikut meter.
[/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='e_X' date='05 May 2010 - 10:38 AM' timestamp='1273027117' post='1029011']
[b]
Sebelom kau suruh dia tukar tu sedikan duit dulu, kalau kurang 5 meter RM 50 lebih dia cas lain ikut meter.
[/b]
[/quote]
lebih tuh berape semiter biase di charge ???
okes, thanks 4 the info.. ( outdor maintainen pon pengune yg kene ke ) Edited by mael4704

Share this post


Link to post
Share on other sites
OK eberibodi...

Kalau sapa2 nak register baik cepat...sebab Waive Activation RM75 dan Installation RM88 akan tamat pada 17 May ini...segera give me a call...

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku berminat nak pasang stemix ne

tapi rumah aku takde line tepon

advice me more details please

berminat denga unifi gak
so please more details ya

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='pharez' date='28 May 2010 - 12:36 AM' timestamp='1274978214' post='1033475']
takpe...bleh register terus ngan aku...aku bleh setelkan sekali line telefon...
[/quote]

Bro pharez,

Line and stimix 4MB at banda tun hussein onn dah masuk dah semalam
thanks bro..

Share this post


Link to post
Share on other sites
salam...

skrg sy dah pakai streamyx pakej lama 2mbps rm140,skrg promosi streamyx siap dgn netbook,dah tanya kedai telekom...pakej skrg xboleh nak upgrade kpd 4mbps sbb di kawasan saya xsmpai lagi..bila difikir2kan balik...nak register pakej student free gift netbook,pakai nama adik la..bila siap pemasangan line baru..baru saya nak tutup line lama ni...sbb harga pakej terbaru lagi murah...hehhehe..bro pharez boleh setel kan x?

contact number 0139732566 (wan)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]bro pharez..aku customer ko dulu,aku amik mula2 pakej 384kbps....dr tahun 2008...dlm 4/5 bulan lps speed aku naik...diorg auto upgrade kat aku,dpt speed 512kbps cuma tmbh RM5,jdnya RM65 bulan2...soalannya:

1)ada kontrak tak upgrade ni..pdhal diorg yg upgrade kat aku,bkn aku apply pun?bila2 aku nak terminate streamyx katakan 1tahun lg

2)aku x dpt wireless phone pun,aku nak,ko x leh bg kat aku ke...wakaka...kan ke aku dh buat upgrade utk menyokong HSBB :137:

3)harga RM65 tu sampai bila2 kan?[/b] Edited by memito

Share this post


Link to post
Share on other sites
untuk Rujukan/Pendaftaran Streamyx/Upgrade Streamyx/Fixed Line/UniFi/
boleh kilk link ini.
[url="http://www.jalurlebar.yolasite.com "]www.jalurlebar.yolasite.com[/url]

[quote name='memito' timestamp='1291509841' post='1055625']
[b]bro pharez..aku customer ko dulu,aku amik mula2 pakej 384kbps....dr tahun 2008...dlm 4/5 bulan lps speed aku naik...diorg auto upgrade kat aku,dpt speed 512kbps cuma tmbh RM5,jdnya RM65 bulan2...soalannya:

1)ada kontrak tak upgrade ni..pdhal diorg yg upgrade kat aku,bkn aku apply pun?bila2 aku nak terminate streamyx katakan 1tahun lg

2)aku x dpt wireless phone pun,aku nak,ko x leh bg kat aku ke...wakaka...kan ke aku dh buat upgrade utk menyokong HSBB :137:

3)harga RM65 tu sampai bila2 kan?[/b]
[/quote]


mslah ko nih,bkn autoupgrade, tpi ado org upgrade kan...
streamyx/tmnet tidak berhak untuk menaiktaraf(upgrade) streamyx customernya jika tidak ada permohonan.

kebiasaan kalau upgrade incentive akan ada contract 2 tahun.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='memito' timestamp='1291509841' post='1055625']
[b]bro pharez..aku customer ko dulu,aku amik mula2 pakej 384kbps....dr tahun 2008...dlm 4/5 bulan lps speed aku naik...diorg auto upgrade kat aku,dpt speed 512kbps cuma tmbh RM5,jdnya RM65 bulan2...soalannya:

1)ada kontrak tak upgrade ni..pdhal diorg yg upgrade kat aku,bkn aku apply pun?bila2 aku nak terminate streamyx katakan 1tahun lg

2)aku x dpt wireless phone pun,aku nak,ko x leh bg kat aku ke...wakaka...kan ke aku dh buat upgrade utk menyokong HSBB :137:

3)harga RM65 tu sampai bila2 kan?[/b]
[/quote]


mslah ko nih,bkn autoupgrade, tpi ado org upgrade kan...
streamyx/tmnet tidak berhak untuk menaiktaraf(upgrade) streamyx customernya jika tidak ada permohonan.

kebiasaan kalau upgrade incentive akan ada contract 2 tahun.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='khorback' timestamp='1292725564' post='1056898']
tanya ciket, lepas 2 tawun kontrek, RM akan berubah ke?
[/quote]

x dah....akan kekal dengan harga tuh...

Daftar secara ONLINE dan Pantas DISINI::

Talian Tetap & Streamyx & Upgrade Streamyx & UniFi pada Link di bawah http://www.jalurlebar.yolasite.com/


Streamyx Wireless CDMA boleh diregister DISINI
*Sbln RM77(24Month) After 24Month (RM60)
*Activation Fee - RM75
*Modem Installation - RM88


Student Package (NEW)
*Grad Pack 384Kbps - RM50 (Student Package)
*Grad Pack 1Mbps - RM100 (Student Package)
*Grad Pack 2Mbps - RM120 (Student Package)
*Grad Pack 4Mbps - RM130 (Student Package)


PROMOSI HEBAT STREAMYX (PENDAFTARAN [email protected])

Tiada yuran pemasangan(RM88), tiada yuran pengaktifan(RM75) dan percuma sewa bulanan line telefon(RM25)

384kbps (Rm 60 sebulan)
percuma modem wifi
+Rm10 untuk panggilan unlimited ke talian tetap tm
Kadar rata 25sen/min ke talian selain talian tetap Tm

512kbps (Rm 90 sebulan)
Percuma modem wifi
panggilan unlimited ke talian tetap tm
Kadar rata 25sen/min ke talian selain talian tetap Tm

1Mbps (RM110 sebulan)
Percuma modem wifi
Percuma penggilan ke talian tetap Tm
Kadar rata 10sen/min ke talian selain talian tetap Tm

2Mbps (RM 130 sebulan)
Percuma modem wifi
Percuma panggilan ke talian tetap Tm
Kadar rata 10sen/min ke talian selain talian tetap Tm

4Mbps (RM140 sebulan)
Percuma modem wifi
Percuma panggilan ke talian tetap Tm
Kadar rata 10sen/min ke talian selain talian tetap Tm


anda hanya perlu ym saya : [email protected] pada bila2 masa.pendaftaran adalah percuma dan maklumat pendaftaran akan terus dimasukkan ke sistem TM

DAFTAR/RUJUKAN DI LINK INI
http://www.jalurlebar.yolasite.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='tumpatown' timestamp='1292733329' post='1056909']
x dah....akan kekal dengan harga tuh...

Daftar secara ONLINE dan Pantas DISINI::

Talian Tetap & Streamyx & Upgrade Streamyx & UniFi pada Link di bawah http://www.jalurlebar.yolasite.com/


Streamyx Wireless CDMA boleh diregister DISINI
*Sbln RM77(24Month) After 24Month (RM60)
*Activation Fee - RM75
*Modem Installation - RM88


Student Package (NEW)
*Grad Pack 384Kbps - RM50 (Student Package)
*Grad Pack 1Mbps - RM100 (Student Package)
*Grad Pack 2Mbps - RM120 (Student Package)
*Grad Pack 4Mbps - RM130 (Student Package)


PROMOSI HEBAT STREAMYX (PENDAFTARAN [email protected])

Tiada yuran pemasangan(RM88), tiada yuran pengaktifan(RM75) dan percuma sewa bulanan line telefon(RM25)

384kbps (Rm 60 sebulan)
percuma modem wifi
+Rm10 untuk panggilan unlimited ke talian tetap tm
Kadar rata 25sen/min ke talian selain talian tetap Tm

512kbps (Rm 90 sebulan)
Percuma modem wifi
panggilan unlimited ke talian tetap tm
Kadar rata 25sen/min ke talian selain talian tetap Tm

1Mbps (RM110 sebulan)
Percuma modem wifi
Percuma penggilan ke talian tetap Tm
Kadar rata 10sen/min ke talian selain talian tetap Tm

2Mbps (RM 130 sebulan)
Percuma modem wifi
Percuma panggilan ke talian tetap Tm
Kadar rata 10sen/min ke talian selain talian tetap Tm

4Mbps (RM140 sebulan)
Percuma modem wifi
Percuma panggilan ke talian tetap Tm
Kadar rata 10sen/min ke talian selain talian tetap Tm


anda hanya perlu ym saya : [email protected] pada bila2 masa.pendaftaran adalah percuma dan maklumat pendaftaran akan terus dimasukkan ke sistem TM

DAFTAR/RUJUKAN DI LINK INI
http://www.jalurlebar.yolasite.com/
[/quote]

salam

yang promosi hebat streamyx tu aku nak daftar macamana, xda pun dalam http://www.jalurlebar.yolasite.com/ pakage tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...