• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

akuccputsedut

Premium Member
  • Content count

    4287
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

147 Sangat Baik

About akuccputsedut

  • Rank
    Ahli Sangat Rajin

Contact Methods

Profile Information

  • Gender Female
  • Location Bayan Baru, Pearl Island
  • Interests Eating, Sleeping, Surfing...

Recent Profile Visitors


12235 profile views

Status Feed



  1. akuccputsedut

    Baru nak berniaga tudung dan barang2 lain.. agak2 bleh laku ke ha... lalalalala...

  2. akuccputsedut

    Poning.. Poning.. Report berlonggok.. new application onboarding lagi.. migrain aku..

  3. akuccputsedut

    help..help.. masa mengejar aku...

  4. akuccputsedut

    Meeting kui 10am.. Kelam kabut update report.. huhuhuhu

    1. Chuki2

      Ala rileks sudah...

    2. akuccputsedut

      sakit perut meeting tadi belum abis lagi.. ok off dulu pi jamban..

    3. Chuki2

      Haha... buang kasi puas2

  5. akuccputsedut

    aku nak tido.. tapi mata nih takmo lena... camne nih... apa nak buat...

  6. akuccputsedut

    Yeah.. Yeah.. dah leh masuk PDC.. I am so HAPPY....!!! yeah yeah...

    1. Show previous comments  3 more
    2. akuccputsedut

      hihihihi..

    3. K.A.

      fuyooooooooooohhhhuuuu

    4. mon678

      haah akhirnyeee huhu

  7. Panglima Khalid » akuccputsedut

    sorry, tak perasan pulak. notifikesyen just kat bar atas tu...

    kat page utama (forum putera) tu, ko tekan 'ctrl'+'F' kat keyboard, pastu ko search perkataan [Today's active content] yg aku tulis tu...

    kat bawah sekali page tu, atas kotak besday, sapa online, post terbanyak harini sapa, ranking post terbanyak keseluruhan

  8. akuccputsedut » Panglima Khalid

    yang link tuh ko kata kena scroll down kat bawah pastu search... search kat mana?? aku selalu tekan button view new content jer.. huhuhuhu..

  9. Panglima Khalid » akuccputsedut

    owh..patutlah aku post tadi lambat sangat nak kuaq...ingatkan tersangkut...

  10. akuccputsedut

    aku yang set.. bagi aku approve dulu baru semua orang leh tgk..waakakkakaka.. aku kedekut.. start ada orang wat onar kat profile aku nih tak lama dulu... hahahhahaha...

  11. Panglima Khalid » akuccputsedut

    weh...gambar yang ko post kat topic recent post ongbok tu...

    kenapa lepas aku klik, tak sama result dia dengan link yang aku tunjuk?

    apa beza depa?

  12. akuccputsedut

    Barang yang lepas jangan di kenang.. hihihii..

    1. Show previous comments  3 more
    2. Panglima Khalid

      barang orang pun tapi dah dilepas :P hahaha

    3. akuccputsedut

      korang nih ntah pape.. aku cakap jangan kenang.. dok pegang2 pe mende... mongek tui...

    4. mon678

      brg ape??!!

  13. h!me » akuccputsedut

    esok ai dating... hahahahaa...

    lusa bawak mak lak berjalan.. senin

    tu balek kot.. kalo tak cuti lg la.. g umah

    kak ipar kt jelebu

  14. akuccputsedut » h!me

    Hime cuti 3 hari nih pi mana..??

  15. akuccputsedut

    Indah terasa bila cinta tercipta Memadu kasih janji bersama Bersama-sama melafaz kata cinta Gurau senda dan tawa berdua Tapi kini semuanya kenangan Kau pergi tanpa pesan Mana janjimu yang kau lafazkan dulu Hidup dan matimu bersamaku Rela kau pegi walau hati disakiti Biarkanlah aku sendiri Airmata menjadi penawar Akanku simpan semua jadi kenangan oh... oh... oh... Pergilah kasih, pergilah sayang Tinggalkan aku (pergilah sayang) Biarkan saja kenangan berlalu Antara kau dan aku Pergilah sayang

    1. Show previous comments  5 more
    2. akuccputsedut

      pergi ler mana u rasa nak pi... ~~ pergi laa kasih.. pergi laa sayang tinggalkan aku... biarkan saja kenangan berlalu antara kau dan aku... pergi laa sayangggggg....... =8p

    3. Mat D0n

      deyy....

    4. akuccputsedut

      caiitt... =8p

  16. h!me » akuccputsedut

    em... malas nye nk g lowyat...

    adehh..

  17. akuccputsedut » h!me

    monitor lama ko trade in... ke jual ke.. sekrang ada banyak dah kedai nak beli barang2 komputer terpakai.. ko try survey2..

  18. h!me » akuccputsedut

    tu la ingat nk beli baru..

    tp kt umah tu dh de 2 monitor..

    kang jd byk lak.. xD

  19. akuccputsedut » h!me

    beli baru jer arr.. kasi flat screen...

  20. h!me » akuccputsedut

    monitor komputer.. komputer kt umah tu

    monitor nya mcm dh nk out.. xD

  21. akuccputsedut » h!me

    monitor pe wei..???

  22. h!me » akuccputsedut

    hahahaha.. dey.. mana bhgian nk nengok ni pasal monitor...

  23. akuccputsedut

    hhihihihi.. eksen pun yer juge... marketing tuk aku pun yer juge.. wakakkakaka...

  24. h!me » akuccputsedut

    adehh...mst nk eksen tu.. hahahaha....

  25. akuccputsedut » h!me

    dia cakap esok dia nak publish kat FB.. aku ngah tunggu gak nih... hihihi.. tapi aku bukan pandai jahit sangat buyok jahitan aku.. hang tgk ler nanti iqa publish..