Jump to content

malikperangcic

Members
  • Content Count

    84
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Normal

About malikperangcic

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain
    raider

Recent Profile Visitors

3645 profile views
  1. Salam. Saya ada conduct training untuk CakePHP ,jadi saya hendak menjual modul Asas CakePHP MVC ini untuk sesiapa yang nak membangunkan sebuah aplikasi dalam masa yang singkat. Modul ini mempunyai 40 page ke atas. Boleh baca isi kandungan dekat description dahulu . Anda boleh dapatkan modul Asas CakePHP MVC disini, -> Asas CakePHP MVC   Benefit dari modul ini adalah ,anda dapat belajar membina prototaip projek aplikasi web dalam masa yang singkat. Kalau saya punya benchmark 5 minit.   Jika anda mempunyai sebarang masalah,boleh hubungi saya di malikperang[at]gmail.com. Sekian. Terima kasih.
  2. Salam. Ada orang nak buat satu sistem macam Groupon http://www.groupon.my/ kira nak clone groupon sistem ni. Bajet dalam 5K. Language PHP. soalannya adalah, berbaloi tak scope sistem dengan bajet tu ?    minta pandangan otai-otai yg hensem semua. thanks.  :3:
  3. Salam otai putera.com semua.   Nak tanya,adakah recommendation engine ni adakah salah satu ciri big data? sebab terbaca yang ni.    link : http://www.forbes.com/sites/lutzfinger/2014/09/02/recommendation-engines-the-reason-why-we-love-big-data/   lepas tu google lagi,jumpa dekat stackoverflow diorang suruh baca "Programming Collective Intelligence" by O'Reilly.   link : http://stackoverflow.com/questions/1407841/how-to-create-my-own-recommendation-engine   ada warga putera.com yang pernah buat recommendation engine ni guna PHP?   boleh share pengalaman anda seperti dari segi ,   Algorithm & Solution, Database design.   ada task client dia nak recommendation engine macam amazon.com dekat bawah product ada paparan   "Customers Who Bought This Item Also Bought"    Just nak cari idea sementara baca buku Programming Collective Intelligence ,jika ada harap boleh berkongsi.  Thanks !  
  4. Assalamualaikum W.B.T dan Selamat sejahtera warga putera.com     Haritu saya ada attend crash course ruby on rails basic->intermediate.Diorang ada bagi nota dalam bahasa melayu untuk yang baru nak belajar buat web application guna rails platform ni .So saya nak share dengan anda semua kalau ia berguna boleh download dekat link bawah ni.Thanks!  :3:   Download link: http://interceptscript.com/download/
  5. Salam otai-otai putera semua.    Saya nak bertanya tentang gaji yang berpatutan untuk tugas-tugas macam ni. :   -Create dan design web application architecture/software architecture. -Create database design/architecture. Database mostly guna MYSQL. -Programming PHP with framework such as: CakePHP dan javascript : jquery,angularjs. -Add on skill : Build hybrid mobile application 
  6. Assalamualaikum fellow Putera.com.   Nak tanya macamana nak buat map macam mudah.my ? map dekat homepage http://www.mudah.my/.   Guna jquery plugin jugak ke or camne? Sebab bila inspect element ,element masih lagi guna element <map name= .   Maaf kekurangan knowledge tentang map dan javascipt ni.   Kalau ada sumber-2 yang boleh dirujuk sila tinggalkan pautan untuk rujukan. thanks! :3:
  7. Assalamualaikum W.B.T dan Selamat Sejahtera.   Merujuk perkara diatas, boleh tak bagi penerangan tentang DRY terms ni dalam programming.   dari ape yg sy faham adelah maksudnye jgn ulang code yg sama . mcmtu ke?   mohon berkongsi. terima kasih.
  8. Salam pada otai-otai Putera.com ni. Saya cuma ingin minta pandangan tuan/puan tentang coding form saya ni, adakah coding saya ni nampak [email protected] tersusun? atau ia mmg ok mcmni? saya masih baru lagi dlm web dev mgunakan php ni. harap ada yg boleh bagi pendapat. terima kasih.. ini code saya. [CODE] <?php $s_name = "booking form beta 1.0"; echo "<html> <head><title>$s_name</title> </head> <body>"; /*Array Area*/ $namaBulan = array(1=> "January", "February", "March", "April", "May", "June", "July", "August", "September", "October", "November", "December");$kereta['1'] = "Kelisa"; $kereta['2'] = "Viva"; /*End of Array Area*/ echo "<div align='center'> <h2>PLEASE FILL THE FORM TO ORDER</h2>\n $s_name </div> <hr color='red'>";$today = Time(); #dapatkan masa sekarang $bulansekarang = date("m" ,$today); #dapatkan bulan sekarang dgn menggunakan variable $today echo "<form action='processform.php' method='post'> <table width='50%'> <tr> <td align='right'> <b>Nama:<input type='text' name='pname' /><br /> <b>Alamat:<input type='text' name='paddress' /><br /> <b>No.IC<input type='text' name='pic' /><br />"; /*start bahagian tarikh dan list kereta*/ echo "<b>Tarikh Order:<select name='dateMO'>\n"; for ($n=1 ;$n<=12;$n++) { echo "<option value=$n"; if ($bulansekarang == $n) #tambah attribute today { echo " selected"; } echo "> $namaBulan[$n]\n"; #ambil array $namaBulan } echo "</select>"; $todayDay= date("d" , $today); echo "<select name='dateDay'>\n"; for ($n=1;$n<=31;$n++) { echo " <option value=$n"; if ($todayDay == $n ) { echo " selected"; } echo "> $n\n"; }echo "</select>"; $startYr = date("Y" , $today); echo "<select name='dateYr'>\n"; for ($n=$startYr;$n<=$startYr+3;$n++) { echo "<option value=$n"; if ($startYr == $n ) { echo " selected"; } echo"> $n\n"; } echo "</select><br />"; echo "<b>Tarikh Pulang:<select name='dateMO'>\n"; for ($n=1 ;$n<=12;$n++) { echo "<option value=$n"; if ($bulansekarang == $n) #tambah selected attribute { echo " selected"; } echo "> $namaBulan[$n]\n"; #ambil array $namaBulan } echo "</select>"; $todayDay= date("d" , $today); echo "<select name='dateDay'>\n"; for ($n=1;$n<=31;$n++) { echo " <option value=$n"; if ($todayDay == $n ) { echo " selected"; } echo "> $n\n"; } echo "</select>"; $startYr = date("Y" , $today); echo "<select name='dateYr'>\n"; for ($n=$startYr;$n<=$startYr+3;$n++) { echo "<option value=$n"; if ($startYr == $n ) { echo " selected"; } echo"> $n\n"; } echo "</select>\n</table></tr></td>"; echo "<table width='40%'> <tr><td align='right'> <b>Kereta:</b> <select name='kereta'> "; echo "<option value=''>Pilih Kereta</option>"; for ($i=1;$i<=2;$i++) { echo " <option value='$kereta'>$kereta[$i]</option>"; } echo "</table></tr></td> <table width='85%'> <tr><td align='center'>"; echo "\n<input type='submit' value='Hantar' />"; ?>[/CODE]
×
×
  • Create New...