Jump to content
Superior

Raja Lawak Astro Musim ke-4

Recommended Posts

Saksikan Gelanggang Raja Lawak Astro Musim ke-4 bermula pada hari Ahad ini. (Setiap hari Ahad jam 9.00PM)

aku tak pasti.. tapi aku tgk iklan tv astro prima mmg cakap ahad ni..

tapi bila aku rujuk http://www.astro.com.my/tvguide/ takde plak rancangan ni pd waktu tu..

Peserta Raja Lawak musim ke-4

p/s:teringat masa berforum kat sini masa musim ke-3.. majoriti support kumpulan sepah, ade sorang user sibuk ajak org lain support manbelon. ::icon_lol::

Share this post


Link to post
Share on other sites
assalamualaikum...

haha bagus la superior..aku dah terpikir nak bukak topik ni..yg sokong manbelon tu the one rasanya ::icon_lol:: ..tak paham aku manbelon tu..kalu zaman chaplin buleh la..

Al-Kisah Episod 1


credit: wwwvideoklcom

tak full la pulak..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yeh benar. Harap la semester ni ada contestant yang boleh duduk sama rendah, berdiri sama tinggi ngan Nabil, Zizan or even Johan.

p/s: Aku nak request myee untuk predict siapa yang akan menang nanti. Hahaha. myee si ahli nujum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku ade tgk al kisah raja lawak.. ade sorang tu masa uji bakat tiru Mr. Bean, tak lawak langsung. kelakar pasal dia buat tak lawak.

Kalau korang perasan, ada sorang peserta RL4 ni dari golongan educated. bukan setakat ada SPM je keje mcm si nabil, zizan, johan tu...

korang jgn judge masa ujibakat & iklan tu.. dulu masa RL3, aku pun buat andaian mcm x best je RL3 ni.. tapi bila tgk tiap2 minggu.. memang nmpk potensi kumpulan sepah menang.

macam takde pelawak perempuan kali ni...

p/s: Malayneumaya, topik RL3 dulu pun aku yg bukak jugak. ::icon_razz:: mestila aku alert nak bukak topik ni.. video ko bagi tu kat plaza kotaraya. xde yg versi full? aku tak pegi la plaza tu, padahal xde la jauh mana pun dari rumah aku. kalau x dpt tgk live org ujibakat @ aku keluar kat tv. ::icon_surprised::

Share this post


Link to post
Share on other sites
Superior wrote:
p/s:teringat masa berforum kat sini masa musim ke-3.. majoriti support kumpulan sepah, ade sorang user sibuk ajak org lain support manbelon. ::icon_lol::
hahaha the One la yang melobi suruh undi untuk man belon,huhuhu siap PM semua user yang aktif tu aku tak tahan hehehe....

Share this post


Link to post
Share on other sites
mane dia the one.. aku menunggu kehadiran ko ni..

Aku yg create vote peserta RL pun dia pegi PM aku suruh vote manbelon. ::icon_smile:: the one ni kelakar la..

Rupanya RL4 start Ahad depan kul9. aku ingat ahad semalam.. ::icon_rolleyes:: ::icon_razz::

Share this post


Link to post
Share on other sites
the 0ne dgn zer0 org yg same...dua2 peminat fanatik man belon...the 0ne dgn zer0 laa "man belon punyerrr"...hahaha

*gelanggang RL4 nie start brape haribulan?? ape task dia kali nie?? bebas kerr?? sorrylaa x tgk al kisah...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tambah lagi satu, ustaz pun adalah the 0ne aka zer0. Haha ni mcm dah jadi topik dia plak.

Back on trail.

Share this post


Link to post
Share on other sites
brp banyak nick la dia pakai..

ceriteria raja lawak hari jumaat & sabtu 9malam, astro prima.

gelanggang raja lawak, ahad.. 9 malam..

tunggu la ceriteria nanti baru tau tugasan diorg..

Tugasan Bebas esok. ::icon_smile::

Kalau korang nak cadangkan tajuk tugasan untuk diorang.. masuk sini.. tak pun kita bincang nak bagi tugasan apa utk diorg ni..

http://www.astro.com.my/rajalawak/ekspresi.asp

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tak berapa nak gelak la minggu pertama ni..

Part lawak masa persembahan dari Juara2 musim lalu pada awal rancangan.. Nabil & Sepah. Yus tu boleh la.. sebab dia wat nyanyian..

Share this post


Link to post
Share on other sites
assalamualaikum...

malam yg merapu..yg petah ramai tapi takde bahan..faiz ada kelebihan badan dia kecik2..JD plak aku tgk mcm kontrol macho..

ada yg guna loghat byk..hadoi kalu diorg guna loghat je payah la aku nak paham camni.. ::icon_scratch::

Share this post


Link to post
Share on other sites
takde harapan la pelawak dari Kedah, Sabah yg loghat terlalu kuat.. ikut style yus, nabil.. walaupun ada loghat dari negeri sendiri tapi tak dipergunakan dalam persembahan, jadi juara lagi... Kumpulan Sepah dari Johor, takde la loghat pun.. tu yg best..



Sepah gak yg terbaik... (support orang negeri aku)

Bila aku tgk balik video ni, baru aku perasan kewujudan double meaning dari kumpulan sepah ni

Keris hamba masuk mulut tuan hamba, tak bernafas tuan hamba.
Hamba belum sempat merasa Mahkota tuan hamba.

::icon_lol:: masa tgk live aku tak dpt tangkap lagi maksud ni..

Share this post


Link to post
Share on other sites
ko ni pentium 3 la,bukan ke org sume dah tau trademark sepah tu double meaning dan peribahasa melayu...sebab tu da bagus,pembukaan mlm tu sepah mmg best,nabil hampeh pulak,takde idea sikit2 besarrrr punye sampai masa tak cukuuuup punye,yus tak boleh buat lawak sebab tu dia amik jalan mudah buat nyanyian...

@superior sepah bukan takde loghat,tapi bahasa yang digunakan ialah bahasa Johor Riau yang digunakan oleh semua orang malaysia sekarang,sebab tu johor dah takde loghat...huhuhu...

Share this post


Link to post
Share on other sites
topik Raja Lawak Musim ke-3

Pergh... jumpa thread aku tahun lepas.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
nabil makin lame makin x lawak plak...sepah gak yg best...apape pon kite tunggu & lihat potensi2 peserta RL4 di minggu yg kedua plak...tp rasanyerr ramai mesti x tgk RL4 minggu nie...sbb ramai yg nk tgk AJL...hehehe....

Share this post


Link to post
Share on other sites
hihihihihihi..nih 1st time aku tgk raja lawak sebab baru ada astro kat umah....tgk nabil tak lawak sangat laa masa episod 1 tuh...sepah lawak gak...tapi aku suka tgk pengacara nya yang hampeh....hihihihihi....

Share this post


Link to post
Share on other sites
org johor tersingkir malam ni.. huhuhuhu...

nape la JD tu dpt undi tinggi..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aman, org Tangkak..

nampaknya dia dah kembali keje asal dia tebar roti canai n buat tapai la... ::icon_king::

aku suke kumpulan Kecik, org sabah.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Superior wrote:org johor tersingkir malam ni.. huhuhuhu...

nape la JD tu dpt undi tinggi..


mungkin JD nie ramai peminat kot....
tp lawak dia mmg ak x paham...
mcm din beramboi ckp la "buang masa jer aku tgk persembahan ko".... ::sleep::

p/s: betul ke aku taip ayat din beramboi nie...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...