Jump to content
Shanai

Ruangan Download

Recommended Posts

Assalamualaikum,

PUTERA.com kini dalam proses menyediakan ruangan "Download". Jika anda perasan, pada link di atas kanan laman, dan di dalam menu sebelah kiri (skin putera 3.0), telahpun ada menu untuk Download.

Sehubungan itu, saya ingin meminta para pengguna semua agar dapat memberikan cadangan mengenai kategori dan sub kategori yang sesuai untuk ruangan download ini.

Sekian terima kasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cadangan saya adalah:

1-tips & tricks

2-games-games ringan

ini shj cadangan dr saya buat masa ini..saya akan letakkan cadangan saya dr semasa ke semasa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Software² pulak kalo developernya adalah dikalangan warga putera sendri lebih rock

Edited by al-siput

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku sokong ngan al-siput....

kalo letak software shareware nanti mesti ada mamat yang mintak [biskut tawar]..

kalo letak software yang dibina sendirik takyah letih nak carik [biskut tawar] atau keygen cuma pm pembina tu jer...

*aku tak paham le bende aku merepek...

admin...

apsal susah sangat nak upload file ha?

aku dah cuba dah tapi tak lepas.....

dah banyak kali aku cuba...

Edited by fyzm345

Share this post


Link to post
Share on other sites

wallpaper ok tak?

lagik skit... maybe letakkan ruang artikel sekalik? bolelaa forumer putera nie buat artikel yg besh...

cth

:: artikel pasal hardware... maybe ada forumer nak buat review pasal hardware, cam fan ker, HDD ker

:: artikel game... utk mana2 forumer yg nak buat review pasal game yg diorang main, nak rekomen ker

Edited by arfaie

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.hasil kerja bdak2 putera.com cth flash ani,photoshop, kire cam gallery

2.lagu2 yg lastest dlm bentuk .rm (bleh ker illegal tak )

3.software2 yang cun tahap gaban yg freeee

4.VIP section kner bayor (dpt mningkatkan income putera.com)

5.jpop,anime, (info+mp3+newz+scanlation)

6.guide,tips,haxx,tweak

perghhhhh

banyaknye

merapu lak aku nih

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalau putera.com buleh buat affiliates / cronies dengan kedai komputer kat lowyat/imbi untuk latest pricelists lagi best.. macam lowyat.net buat.. orang lain buleh buat .. apa pasal kita takleh ?

pasal [email protected], jangan la.. kalau nak jugak download je kat IRC, banyak.. PM je azuan dan mus3na .. otai neh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ya.. setuju ngan Nara!!!

:: kita pun bole apa? ajak armand ngan ADR pun okies

Share this post


Link to post
Share on other sites

wallpaper ok tak?

lagik skit... maybe letakkan ruang artikel sekalik? bolelaa forumer putera nie buat artikel yg besh...

cth

:: artikel pasal hardware... maybe ada forumer nak buat review pasal hardware, cam fan ker, HDD ker

:: artikel game... utk mana2 forumer yg nak buat review pasal game yg diorang main, nak rekomen ker

artikel, tutorial, review ... on the way!

Share this post


Link to post
Share on other sites

mula2...fuhh cun la interface baru ni ader menu kat tepi dier..ni la yg aku dok fikir2 slama ni...tahniah kpd admin.

ok,aku cadang nak wat tutorial skit kalau member boleh upload.boleh upload ker?

cadangan,galeri-taruk le grafik ker,anim ker,wallpaper ker...

Share this post


Link to post
Share on other sites

haa tuh yg besh tuh. pasal bley upload & download. kalo ader ruang nak himpun serial tuk software lagik besh.. koh koh koh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

haa tuh yg besh tuh. pasal bley upload & download. kalo ader ruang nak himpun serial tuk software lagik besh.. koh koh koh..

yang nie aku rasa komfem xleh. Cadangkan jugak ada mod untuk bahagian aplot/donlod. setiap yang di aplot perlu dapat approval dr pihak mod sebelum available untuk donlod oleh member lain. amacam admin?

Edited by dzulcarnine

Share this post


Link to post
Share on other sites

haa tuh yg besh tuh. pasal bley upload & download. kalo ader ruang nak himpun serial tuk software lagik besh.. koh koh koh..

kalau nak serial nie..baik search sendiri..berlambak site mcm nie... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

tutorial -> boleh upload dalam ruangan tutorial (akan disediakan) dan bukan ruangan "Download".

animasi/wallpaper -> boleh upload ke "Download"

serials -> NO WAY!

Share this post


Link to post
Share on other sites
smile.gif letak skali ruangan gamba2 komputer ahli putera yang canggih manggih ke...kan byk yg mod kom power2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ye la pakcik admin.. fail2 yang dihasilkan sendiri oleh Putera.com members.. boleh diupload ke Putera.com dan ada copyright ke Putera.com... mungkin ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalau putera.com buleh buat affiliates / cronies dengan kedai komputer kat lowyat/imbi untuk latest pricelists lagi best.. macam lowyat.net buat.. orang lain buleh buat .. apa pasal kita takleh ?

pasal [email protected], jangan la.. kalau nak jugak download je kat IRC, banyak.. PM je azuan dan mus3na .. otai neh..

Yeap .. diharap putera.com bersih dari gejala2 seperti itu.. sini bukan pasar malam beb..

Setahu aku lowyat.net takde affiliate dgn mana2 kedai kat lowyat. Semua pricelist yg kat situ adalah inisiatif moderator2 sendiri ngan member2. So sapa2 yg ada scanner, rajin gi lowyat tu boleh la tolong uploadkan kat sini.

Lagi satu untuk software ke apa tu kan ..sebelum sapa2 upload ke, link ke..molek kiranya penyumbang mencuba software tersebut dahulu kemudian membuat review.. baru cun

Share this post


Link to post
Share on other sites

admin,

kalo letakkan update dari m$ punya site kan bagus...

sebab bukan user putera slalu masuk site m$ untuk update (ada segelintir yang masuk kot...macam aku...) alang2 dah browse ket putera nih, bole la update windows ngan m$ office...

*cadangan sahaja...

mungkin akan mengganggu traffic di putera.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

takde moderator ke yang jage section tu? ke sesape je yang leh boh file2 utnuk download? camner proses untuk sesatu file tu dapat di host kat tempat tu? nak tunggu admin je ke? admin bukan slalu masuk putera, kalo gitu susah la.

kalo ebook tu banyak keje ako rase, pasal susah nak carik atau nak pastikan ebook tu ebook halal.

kalo update2 tu seingat2 ako rasenye illegal untuk letak, ada terkandung dalam EULA ke ape tah. boh link ke M$ nye site dah cukup. and site M$ memang takkan down nye, kalo ko yang malas nak tengok site M$ then pasal ape lak putera kene kipas ko untuk menolong kemalasan ko tuh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

urm.. M$ kena ada "mirror" site jugak ke? smile.gif

microsoft xpayah kot since dah ada windowsupdate.com .. kena buat satu artikel pasal "top10 reason kena visit windowsupdate.com every month/week" je kot ? smile.gif

pasal ebook halal tu.. mmg kena cari yang ada free punya.. under GNU/PL license.. ke yang mmg author set free to use as if dont change the contents.. credits la.. *macam apa pakcik Nor Arisham Hj Bakar buat untuk tutorial Pascal..

kalau takleh amik yang orang.. buat la sendiri..

admin ada cc kan ? amik aje la pricelist dari cc pakcik admin tu.. ape susah.. wahahaha.. ramai lagi tokey cc kat sini.. rege mungkin end user la kot.. takleh offer dealer price cam kat lowyat..

MrOtai

oshiri

admin

Share this post


Link to post
Share on other sites

ruangan download tu, yg paling utama ialah nak tarik perhatian lebih ramai developers melayu/malaysia untuk share dan upload hasil kerja mereka.

Mungkin ia satu utiliti kecil, macam puteranetwork buat, atau mungkin satu perisian besar macam Kamus University 1.1, atau mungkin game apa-apa yg sapa-sapa cipta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...