Jump to content
Shanai

Ruangan Download

Recommended Posts

Bila putera.com nak buka thread untuk download e-book,software&game,dan lagu&movies??? :blush:

....Cuba tegak laman web ni.. www.syok.org....best giler...harap bleh jd contoh.. :rolleyes:

Putera.com -> Pusat rujukan teknologi maklumat dan komunikasi

Syok.org -> Gudang IT Anda...

:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

assalamualaikum.....bro's

tanya skit...saper2 kat sini tau maner tmpt bes nak download Al-Quran..... :blush:

ko nak download alquran ker? aku ada koleksi bacaan alghamidi

Sini

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok , aku rasa korang kena baca balik first post dlm thread ni,
sebab aku nampak yg post korang dah lari/melencong dari topik asal,
topik ni dibuka utk minta cadangan berkenaan ruangan download di laman Putera.com
tapi korang pegi post link berkenaan website download yg lain tu apahal???


klu nak bincang pasal website download lain,
sila buka thread baru, tolong jangan campuradukkan dlm thread khusus utk laman Putera.com ni
sila hormati peraturan forum.

okay? wink.gif
sekian terima kasih

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cadangan saya bagi ruangan download:

Diharap dapat kiranya kita sama-sama menunjukan contoh-contoh coding ringkas yang dihasilkan,disamping menjadi contoh dan juga rujukan mengikut ketogeri dan sedikit keterangan fungsian.

Sekian.sekadar memberi pendapat blush.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
cadangan aku, tambah slot dowload... dlm tu, pecah kan lagi kepada beberapa bahagian dowload... mksdnya ade pelbagai post utk mendowload lah... rolleyes.gif (cadangan dr org baru..)

Share this post


Link to post
Share on other sites
pertamanya Tahniah untuk Bro Shanai dan kengkawan lain...akhirnya kembali balik ke PUTERA.Com

ruangan download tu pelbagaikan pembahagian die... gambar, cameraman, wallpaper, hasil2 perbincangan di sini macam yang dulu ada discuss pasal Bart-pe, hasil sendiri seperti games, ebook, dan lain2...

apepun, tahniah semua!

**guna id lama eh? saya log-in terus dapat masuk, tak perlu register baru

Share this post


Link to post
Share on other sites
sebolehnya, download section tersebut link ke independent server (atleast, bukan berkongsi dengan server putera ni)
dan sila gunakan hosting yg khusus utk file sharing, bukannya hosting lama web -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites
maybe putera ni ad trademark dye sendri kot... sbb tue dye x ikut cm forum2 yg len cm yohif.org, HMsecurity n Syok.org :mellow: kebanyakkan forum2 yg aq ikut mmg siapkan tmpat tuk share software yg dh siap [email protected] kadang2 org malaysia yg wat biskut tue sndri... maybe ni yg membuatkan putera ni len ckit....

P/S: Aq nak jgk forum putera jdi cm forum HMsecurity... leh kumpulkan sume penggodam kat malaysia n indonesia... he he he....

Share this post


Link to post
Share on other sites
bg mon just open link download untuk freeware,driver,lagu jek or info website..yg lain x pyh..akn memberatkan je website putera nieh

Share this post


Link to post
Share on other sites
saya cadangkan kte buat section Tutorial...baru ade rase semangat nk blajar bende2 ICT nie....Btul x?...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='@mirul1991' date='29 March 2010 - 12:25 AM' timestamp='1269793514' post='1023441']
saya cadangkan kte buat section Tutorial...baru ade rase semangat nk blajar bende2 ICT nie....Btul x?...
[/quote]

korek je balik topik lame gune fungsi search kalau nak belajar.

aku dulu dari tahap buta IT mase 2003 guna putera yang ini (server lama) untuk belajar sampai aku boleh buat bisnes format, servis PC dengan consult nak beli PC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...