Jump to content
Shanai

Ruangan Download

Recommended Posts

aku cadangkan pakai emule/kademlia, tak yah sibuk2 pasal server

contoh:

XviD-1.0.3-20122004.exe - file ni ada dalam pc aku kat gua, 90% 24/7 online

paste link di bawah kat emule

ed2k://|file|XviD-1.0.3-20122004.exe|635569|1DF0F34BDF69DDC2DC4CC22CCBB024B2|h=LHBBCAF2X6IOWMKIU2UHBKZFNT573I4H|/

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalo mesia ade otak ko takyah takut, pasal ko leh argue yang telecrap provide mekanisme aka streamyx untuk permudahkan piracy ape. habis cite.

kalo ako, buat tempat download tu pastu ade tempat user comments, yang bile takde comments lagi, bile 1st orang nak bagi comment, die akan secara automatiknye buat comment berupa satu thread dan satu reply. kirenye semuanya forum-based la kot. or download tu terus forum-based. eh bende ni dah ade ke blum?

tak silap aku lokittorent dah gune style camni

Share this post


Link to post
Share on other sites

canggih betullar cadangan nkorang....aku cadang yg simper jer agar diletakkan jugak info new file added dekat menu download atau kat mane2 yg sesuai utk memaklumkan kpd user ade file yg baru diupload.kalau ruangan tutorial tu dah diaktifkan,adekan jugak info camni.skian.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat wallpaper ngan winxp themes putera.com. Mr.Shanai leh wat ke?

serte game2 yg org malaysia wat, peh mesti best biggrin.giftongue.gifbiggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

saya sini cadang itu semua fail atau apa ka hanya member saja bole itu dlot & upload...

itu luar punya orang yg suka usha2 ini forum sama itu tengok2 saja la...

mau bikin itu dolot minta itu member user...mau itu upload memang itu mau user ac la... tapi itu uplod....

sekalang ..... TARA MAAAAA

TQ TQ TQ TQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

ruangan download tu, yg paling utama ialah nak tarik perhatian lebih ramai developers melayu/malaysia untuk share dan upload hasil kerja mereka.

Mungkin ia satu utiliti kecil, macam puteranetwork buat, atau mungkin satu perisian besar macam Kamus University 1.1, atau mungkin game apa-apa yg sapa-sapa cipta.

knape xleh upload avatar nie......?? ada masalah sistem ko?

Share this post


Link to post
Share on other sites

knape xleh upload avatar nie......?? ada masalah sistem ko?

kau boleh upload kalau kau ikut syarat² nak upload avatar melalui computer:

Your avatar must be no bigger than 64 pixels by 64 pixels in size. Uploaded avatars from your computer must be no larger than 5 KB.

The following file types are allowed: gif,jpeg,jpg,swf,png,txt

kalau tak boleh upload juga, kau hostkan avatar kau di online hosting seperti imageshack, photobucket, etc..

Edited by civ3

Share this post


Link to post
Share on other sites

huhu cadangan 1st untuk taun 2007 ni.

1. 1 subforum/thread yang dipinkan atau ape2 je la yang user senang untuk download driver.

-driver untuk windows/linux/mac.

Edited by imam

Share this post


Link to post
Share on other sites

assalamualaikum.....bro's

tanya skit...saper2 kat sini tau maner tmpt bes nak download Al-Quran..... :blush:

bleh cari dalam multiply...aku pernah jumpak ada profile tu simpan semua mp3 al-Quran di situ...

try search guna nama surah yang ditulis rumi (bukan jawi) seperti 'baqarah'

--------------

huhu...ni ruangan mencadangkan kewujudan ruangan download untuk putera.com....

lepas ni kalau nak tanya lagi boleh tanya di tempat yang sesuai...untuk soalan cari mp3 Al-Quran mungkin sesuai di bahagian sumber maklumat

ok..selamat menjadi ahli putera.com,

ahlan wasahlan....jadilah [email protected] daripada kami dan bersenang-senanglah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

bleh cari dalam multiply...aku pernah jumpak ada profile tu simpan semua mp3 al-Quran di situ...

try search guna nama surah yang ditulis rumi (bukan jawi) seperti 'baqarah'

--------------

huhu...ni ruangan mencadangkan kewujudan ruangan download untuk putera.com....

lepas ni kalau nak tanya lagi boleh tanya di tempat yang sesuai...untuk soalan cari mp3 Al-Quran mungkin sesuai di bahagian sumber maklumat

ok..selamat menjadi ahli putera.com,

ahlan wasahlan....jadilah [email protected] daripada kami dan bersenang-senanglah...

tenkiu bro.... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak payah la buat.....

Buang masa je....

Supervisor Putera ni suka sgt block topik org sesuka hati....

Saya cuma nak berkongsi shareware dgn freeware pun kena block...

Bukan nak promote sebarang peluang income...!!! :angry:

Kdg2 sengaja wat tak faham.... Nak sekat kebebasan....

Mmg teruk.... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak payah la buat.....

Buang masa je....

Supervisor Putera ni suka sgt block topik org sesuka hati....

Saya cuma nak berkongsi shareware dgn freeware pun kena block...

Bukan nak promote sebarang peluang income...!!! :angry:

Kdg2 sengaja wat tak faham.... Nak sekat kebebasan....

Mmg teruk.... <_<

ko duk emo apa ni bro??

topik dah setahun ko korek balik???

dah org kata tak boleh tu tak boleh la..kan freeware/shareware dah ada topik sendiri kan??

tak paham2 bhs melayu lagi ke??

Share this post


Link to post
Share on other sites

pelik la... nape aku x jumpa link untuk download tu... ??? :unsure: :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum,

PUTERA.com kini dalam proses menyediakan ruangan "Download". Jika anda perasan, pada link di atas kanan laman, dan di dalam menu sebelah kiri (skin putera 3.0), telahpun ada menu untuk Download.

Sehubungan itu, saya ingin meminta para pengguna semua agar dapat memberikan cadangan mengenai kategori dan sub kategori yang sesuai untuk ruangan download ini.

Sekian terima kasih.

salam bro kau masuk katz.cd macam sofware dapat bro2 semua download..huhuh..

bagi yang tidak tahu..kalau nak senang kau download link nie Download Rapid penggodam v3.7 Final Edition kalau x jumpa cari kat google ok

...

huhuhu

Edited by Bro_yie

Share this post


Link to post
Share on other sites

salam bro kau masuk katz.cd macam sofware dapat bro2 semua download..huhuh..

bagi yang tidak tahu..kalau nak senang kau download link nie Download Rapid penggodam v3.7 Final Edition kalau x jumpa cari kat google ok

...

huhuhu

..janganlah recommend link biskut tawar pulak...kalau diorang nak diaorang boleh cari

sendiri...rasanya rules kat sini x benarkan isu biskut tawar ni...not allowed....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bila putera.com nak buka thread untuk download e-book,software&game,dan lagu&movies??? :blush:

....Cuba tegak laman web ni.. www.syok.org....best giler...harap bleh jd contoh.. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...