Jump to content
tebuanjantan

Ps3 Vs Pc Game Mana Lebih Power?

Recommended Posts

dua2 power...

klu aku nak ps3 ngn pc..wat media center..fuhhhh

canggih

PC + PS3 + XBOX360 + 7.1 Surround + 21" LCD (Ni dah cukup beso dah nie) + Astro

Home Entertainment

klu nak dekot sgt PC lbh power dr ps3 sbb pc bleh upgrade lbh tggi dr system ps3..

tp klu nak kepuasan bermen game dgn graphic HD ps3 pun ok gak tak yah penin upgrade..

PS3

game suma standard HD GC

PC

game tak sama kena cek setting HD GC mengekot kemampuan system PC

Share this post


Link to post
Share on other sites

ps3 skrang je powek. tgk dlm 2-3 tahun, nanti jadik cam ps2. outdated graphic :rolleyes:

edited**** ps3 ade OS :wub:

conclusion= PC is da king! :ph34r:

Edited by gila_game25

Share this post


Link to post
Share on other sites

ps3 skrang je powek. tgk dlm 2-3 tahun, nanti jadik cam ps2. outdated graphic :rolleyes:

and, kalo ps3 ni ade OS, mmg slow haprak la.

conclusion= PC is da king! :ph34r:

Pembetulan.........PS3 ada OS......tapi bkn windows lah......suma console dan computer/handheld device ada Operation System......kalo tak....mana mungkin hardware dan software communicate......

Susah nak compare antara PS3 dan PC platform nih.....dier punyer peranti or hardware console dalamnya dah di optimize khas utk game..........sumer nye fully customize....walaupun on paper x pwr (Cth RAM PS3 hanya 512Mb)......tapi Operating System yg lebih ringan dan di tweak khas utk game.......maka game performance nya mantap......dlm HD reso lagi tue....Berbanding Windows seperti XP dan VIsta.......disbbkan PC lebih kpd multi work task(tenet,video encoding,word processing,graphic editing etc) maka byk lagi services run on the background yg menggunakan cycle cpu on the background.......so OS kat PC tk optimize utk game.....

Tapi bagi aku........dlm taun dpn dah kalah dah ps3..........coz PC industry skang dah mcm lahabau cptnya.... <_<

Tengok lah brapa kali ATI nak kluarkan GC nya dalam 2 taun nih.........dan proc yg cecah Quad Core........dan RAM wajib 4G skang nih.........and one thing.....kbykan pc hardcore gamer salu push AA dan AF to the max kalo boleh......di mana kalo PS3 setiap game biasanya AA dari 4-8x sahaja......lagipun skang ada Quad SLI,Tri SLI,QuadCrossFire......

Share this post


Link to post
Share on other sites

pembuat game Console hasilkan game menggunakan pc. technically, pc la power :rolleyes:

tpi apsal console skrang byk yg ade prob ek?? framerate, lagging, stutter, freeze. dulu kt ps2, sket je :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

maner lagi power?

depends on the user themselves.

Half life ade kat pc

MGS ade kat PS

FF kat PS

CnC kat pc

PS pakai gamepad (default)

PC pakai mouse ngan keyboard (default)

so terpulang

Share this post


Link to post
Share on other sites

bg pendpt akula.....PC lg power sbb nk upgrade kos rendahje..

cuma tukar grafik card ngan RAM je... pastu leh setting mcm2...

klo PSni akan ada yg lg baru....sbb perlu bersaing ngan konsol yg len..

klo skangni popular ngan PS3 nti kuar ngan PS4 plak (contoh)...kompom mahal....

**apsal men NFS most wanted yg PS lg mudah dr PC nyer??**

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm...saya kurang setuju n kompius la...nih korang compare console ps3 and pc..bukan compare ps3 nye GAMES and PC nye GAMES...i thought, thread nih compare game yg kat ps3 and games yg kat pc..pls be specific k..but pendapat aku la..

ke-best-an or ke-power-an sesuatu game or bkn pada platform yg jalankan game tu, but the game itself..game ps1 yg dlu2 ada gak org msh layan sampai skg..n sebaliknya

tp klu compare platform nih, i prefer pc la..heheh..xbox360 pon best pe..

Edited by gud_boy

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalau nak tanya mana lagi power memang le ps3 lagi power

PC paling mahal pun biasa org pakai paling tinggi pun quad core (tak silapnya 4)

kalau ps3 org cakap 7-core pulak

so mana lak game yg power2 sepower ps3 tu nak main kat pc zaman sekarang ni

tapi kalau nak compare game mana lagi best, tu dah jadi soalan subjektif

lagipun koleksti game2 ps3 masih belum banyak dan setiap satu pun masih mahal berbanding game2 pc yg lebih banyak, murah malah ada yg cetak rompak pulak berkali ganda lagi murah

kalau yg minat rpg tu, lambat laun terpaksa le jugak main ps3, mcm saya dulu kepingin sangat nak main rpg terpaksa beli ps, lepas tu ps2, tak lama lagi ps3 lah nampaknya. (bila saya kata rpg, saya lebih kepada mainstream j-rpg, bukan rpg mcm diablo style dungeon crawling dsb)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bak PC vs PS3 nie, memang susah sikit nk cakap......game untuk ps3 mmg developer optimise kaw kaw sebab spec console nie same jer seluruh dunia...PC len....developer tk tau rig kite camner nk run game dier...takkan die nk check satu2...bagi aku la pc lagi power.....dengan pc bulih buat kerje, surf internet selain dari main game.....lagipun pc bulih run crysis ape...crysis mane ade kat console sebab spec dorg tak power nk run crysis...

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku lebih suka pc..

sbb mcm2 lebih customize...add skin,ubah model,ui,advanced grafic settings aliasing,anisotropic etc.....

tp skrg grafik game pc dah setaraf ngan ps3..

tp depend ngan spesifikasi pc korang lar....tp ps3..xyah pening nak setting grafik..msk cd terus main

Share this post


Link to post
Share on other sites

ps3 - money problemo (games) :unsure:

pc - nothing to worry - o :excl:

PC-need to worry also ma......mcm aku single core proc.......biler game kata minimun proc dual core required.....terus menggelabah aku(kes assassin creed) :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

PC le...PC bleh upgrade

skang ni gc dah murah, lg2 ati punya

aku dah tgk perbandingan, aku nye PC n PS3, gambo kat PC aku lg lawa....woot~! :lol:

meleleh air liur men Assasins Creed...x lama lg DMC4 plak...ngeh2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

PC le...PC bleh upgrade

skang ni gc dah murah, lg2 ati punya

aku dah tgk perbandingan, aku nye PC n PS3, gambo kat PC aku lg lawa....woot~! :lol:

meleleh air liur men Assasins Creed...x lama lg DMC4 plak...ngeh2...

DMC4 ade kt pc ke? <_<

tpi apsal byk kedai tunjuk PS3 pkai HDTV gambo still x lawo? tak tajam cam pc punye gfx?? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

DMC4 ade kt pc ke? <_<

tpi apsal byk kedai tunjuk PS3 pkai HDTV gambo still x lawo? tak tajam cam pc punye gfx?? :unsure:

Aku suka lagi PC sebab barang dalam boleh tukar,tukar Mobo,RAM dan Prob ada bujet simpan duit untuk gfx akan datang..PS3 2-3tahun ni xsalah kuar PS4.dah la PS console dia tak sedap.PC lagi best!

Share this post


Link to post
Share on other sites

DMC4 ade kt pc ke? <_<

tpi apsal byk kedai tunjuk PS3 pkai HDTV gambo still x lawo? tak tajam cam pc punye gfx?? :unsure:

2 psl tokey kdi 2 x pndai nk setting...die pki cable av je..x pki component..aku try x360 kt hdtv-1080i,

peh grafik mantap..

2 blm pki hdmi lg...(aku try bezakn cod4 pc ngan 360, aku tgk 360 lg lawa...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xbox 360 lagi power :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

game console - ke'best'an game tu bergantung pada mood dan game tu sendiri.

PC - 70% bergantung kepada kepoweran hardware.

Aku suka lagi PC sebab barang dalam boleh tukar,tukar Mobo,RAM dan Prob ada bujet simpan duit untuk gfx akan datang..PS3 2-3tahun ni xsalah kuar PS4.dah la PS console dia tak sedap.PC lagi best!

tak sedap jangan makan..heheh...pada aku,bukan tak sedap,tapi dah muak,boring sebab limited functionality.ps3 tak boleh guna hamachi..hehe..

Edited by [email protected] thinkcentre

Share this post


Link to post
Share on other sites

game console - ke'best'an game tu bergantung pada mood dan game tu sendiri.

PC - 70% bergantung kepada kepoweran hardware.

tak sedap jangan makan..heheh...pada aku,bukan tak sedap,tapi dah muak,boring sebab limited functionality.ps3 tak boleh guna hamachi..hehe..

tau takpe baik PC je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

PC Lg best... nak kontrol pn senang, sbb pakai mouse...

PC bleh pasang controller... PS bleh ke pasang keyboard??

lg 1, PS xbleh download game kat internet... huhuhuhu

Klu bebetul nk rse men game, men kt console...br mncabar...

Spe kate ps3 ngan x360 xde keyboard??? ko google skrg...

Spe kate ps3 ngan x360 xleh dload game...??? ko google skrg...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klu bebetul nk rse men game, men kt console...br mncabar...

Spe kate ps3 ngan x360 xde keyboard??? ko google skrg...

Spe kate ps3 ngan x360 xleh dload game...??? ko google skrg...

kalau boleh download game pun ko nak ke?mahalnye...

download game yang GeForceGTX maksudkan tu 9.99% merujuk kepada torrent,hehe...

kalau ada bitcomet untuk platform sony ps best jugak..hehe..bengkrap terus.

Edited by [email protected] thinkcentre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...