Jump to content
cermin

Ps2 Owner...

Recommended Posts

uihhh gamers...tulke ko wat camtu....

hehehhe tak penahlak aku pikir camtu...

kalau kat pc lain la....leh tak tukar hsf dia skali...

nak try la ngn slk aku ni hehehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted on May 16 2004, 09:16 PM

--------------------------------------------------------------------------------

tiru macam saya

1. dapatkan kipas processor cam Cooler Master or standard pentium (kipas aje lain taknak)

2. letak la kat atas heatsink board ps2 (kalo nak best tarok gam)

3.siap.....

Amacam kalau ko letak gambar macam mana ko buat tu....Nak gak aku cuba try kat ps2 aku tu.....

hehehe betul cakap ko....

tapi cara kedua tu taklehla.... sebab tempat tu memang takde jln kuar....

kalau guna action replay tu tak tau la sebab tak penah gune....

last2 aku gune save game adik aku je.... terus lawan 3 boss terakhir....

sekarang main onimusha3, best giler... hehehe

tapi aku nak tanya la.... ps2 ni takleh lebih dari 2 jam ker?

sebab time aku main onimusha3 tu lama gile pastu tetiba je hang... kenpa ha? takkan tak stabil kot

Ko punya ps2 version berapa? Aku punya (rasa akulah) version 5/6 model no. 30006R, mod chip aku tak tahu, malas nak bukak, tapi buat masa sekarang ni, Alhamdulillah tak ada masalah lagi, aku pernah main satu hari satu malam, non stop, still ps2 aku tak ada apa2....Aku tak pernah try lagi main onimusha 3 lama-lama, tunggulah aku cuti nanti, aku cubalah try.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko punya ps2 version berapa? Aku punya (rasa akulah) version 5/6 model no. 30006R, mod chip aku tak tahu, malas nak bukak, tapi buat masa sekarang ni, Alhamdulillah tak ada masalah lagi, aku pernah main satu hari satu malam, non stop, still ps2 aku tak ada apa2....Aku tak pernah try lagi main onimusha 3 lama-lama, tunggulah aku cuti nanti, aku cubalah try.

aku punye version SCPH-39001

tapi buat pengetahuan ko, aku punye takde adapter, dia direct trus ke extension power...

aku rase sebab tu la...

Share this post


Link to post
Share on other sites

adapter yang ko maksudkan tu stepdown converter ke?

230v ---> 110v

Share this post


Link to post
Share on other sites

ntahla aku pun taktau....

tapi aku dengar orang cakap kalau nak main game lama kena ade adapter...

sebab ps2 aku punye cable ade 2 pin je.... takde adapter pun sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

check kat belakang ps2 (kat sticker dier) input power dier berapa??? kalo 110v kene pakai stepdown converter dengan nama lain adapter...

Share this post


Link to post
Share on other sites

to Anarchy99..

Ko main FF version berapa tu... kalau ko main FF10 international, ko kena tukar language dia kat dia punya option...(tekan butang tiga segi) aku rasa baris yang nombor 7 atau 8 (aku tak ingat, kalau ko nak tahu gak nanti aku bukak game tu) Cubalah ko try satu satu baris tu....

adoiii.. sorry aku luper aku ader post kat thread nie.. laugh.gif... k nanti aku try care yg ko suruh tue... kalau tak leh gak.. aku post balik kat sini.. ekkkk!! sorry!!! huhuhuhhu~ laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

taken from gamefaqs.com

faqs by Mogg 13-42

ffx-international

First of all, when you choose NEW GAME on the main menu screen, you'll be

given several options, which you should confirm to proceed with the game.

Here are the choices:

First set of options

--------------------

You'll be asked about which sphere grid you want to use.

-> Original Sphere Grid

-> International Sphere Grid

Second set of options

---------------------

You'll be asked to confirm whether or not you're sure about the choice

you've made above.

-> Yes

-> No

Third set of options

--------------------

Your choice here, affects the language in which the subtitles, game menus,

etc, will be in. (The voiceovers are in English only.)

-> Japanese

-> English

...dah faham?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello....

korang sume dah main onimusha 3 tak?

aku punye stuck la lepas lawan ngn guildestern...

dia cam hang camtu jer...

nak tanya sape yg dah main ade kena camtu gak ker?

sebab aku beli lagi satu disc pun jadi camtu gak......

ke sebab gameshark.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello....

korang sume dah main onimusha 3 tak?

aku punye stuck la lepas lawan ngn guildestern...

dia cam hang camtu jer...

nak tanya sape yg dah main ade kena camtu gak ker?

sebab aku beli lagi satu disc pun jadi camtu gak......

ke sebab gameshark.....

hurmm...maybe sebab gameshark gak...sebab ada sesetengah bahagian game tuh...tak terima cheatcode... so better ko pilih je cheatcode yg penting je mcm HP tuh dah ler...kalo tiapĀ² kali nak pakai semua cheat parah la...hehehehe... tak pun ko try jgn pakai cheatcode... maybe tak hang!!

hang tuh perkara biasa aku pun kekadang pakai cheat tetiba stuck...so kena la pilih cheat yg sesuai...

Share this post


Link to post
Share on other sites

weii...korang dah main belum onimusha 3 tuh.....kalo dah main ni aku nak tanya skit....

masa ade satu tempat kita save nama dia Notre Dame Square.........

lepas aku save aku nampak "bende" warna kuning tah ape nama dia kat satu pintu .....

Patu dia kuar Resonating with the gauntlet,light shines inside

No response,since the magic power is insufficient

Share this post


Link to post
Share on other sites

weii...korang dah main belum onimusha 3 tuh.....kalo dah main ni aku nak tanya skit....

masa ade satu tempat kita save nama dia Notre Dame Square.........

lepas aku save aku nampak "bende" warna kuning tah ape nama dia kat satu pintu .....

Patu dia kuar Resonating with the gauntlet,light shines inside

No response,since the magic power is insufficient

PhoEniX weh..weapon ko , kene upgredkan ke level 2 ler..baru bleh bukak..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted on May 24 2004, 10:26 PM

--------------------------------------------------------------------------------

weii...korang dah main belum onimusha 3 tuh.....kalo dah main ni aku nak tanya skit....

masa ade satu tempat kita save nama dia Notre Dame Square.........

lepas aku save aku nampak "bende" warna kuning tah ape nama dia kat satu pintu .....

Patu dia kuar Resonating with the gauntlet,light shines inside

No response,since the magic power is insufficient

apa yg susahnye PhoEniX ko pegi je kat Onimusha 3 Faqs kat sana ko bole tahu semua walkthrough onimusha..

chowz....!! wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

kat pintu tu ader beza nak pakai lvl 1 atau lvl 2

tapi dalam game tu cumer Samanosuke punya weapon jer yg

MESTI UPGRADE KALO NAK MASUK PINTU. satu pintu kat notre dame

satu lagi kat dalam zoo (kuga lvl2). Jacques tak perlu upgrade kalo

nak masuk mana2 pintu, cuma kena pakai weapon tertentu jer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks aa sebab kasi faqs tu.......tapi pening wooo nak baca......sapa2 yg tau lagi walkthrough onimusha 3 ni.....sila la berkongsi.........chowwww

Share this post


Link to post
Share on other sites

smile.gifsmile.gif

akhirnye aku berjaya gak menghabihkan onimusha 3 ni....hmmm susah giler nak lawan nobunaga tu, lama nak mampos..

kat stengahjam gak la aku bertarung ngn dia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

taken from gamefaqs.com

faqs by Mogg 13-42

ffx-international

First of all, when you choose NEW GAME on the main menu screen, you'll be

given several options, which you should confirm to proceed with the game.

Here are the choices:

First set of options

--------------------

You'll be asked about which sphere grid you want to use.

-> Original Sphere Grid

-> International Sphere Grid

Second set of options

---------------------

You'll be asked to confirm whether or not you're sure about the choice

you've made above.

-> Yes

-> No

Third set of options

--------------------

Your choice here, affects the language in which the subtitles, game menus,

etc, will be in. (The voiceovers are in English only.)

-> Japanese

-> English

...dah faham?

lupe nk bagitau.. aku dah dpt cari sendiri mende nie dgn 10 kali cubaan huhuhuu~ laugh.gif walau apa pun aku ucapkan terima kasih coz bantu aku... and one more aku nak mintak tips sket...nak bunuh

BOSS: CRAWLER/NEGATOR

aku dah try ikut dlm faqs tapi tak boleh gak....kalau sesape ade tip yg lain leh laa tlg aku...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...