Jump to content
Sign in to follow this  
frostmourne

Command & Conquer 3

Recommended Posts

update v1.03 dah kluar.. bleh download guna C&C3 Control Center.. masalahnya sape2 yang pakai dvd tak ori tu, tak bleh main dah lepas update..

tapi, bleh setel dengan carik patch no dvd fixes... plz google.. gcw/fixesDVD/CD etc...

Edited by zer0Nehza

Share this post


Link to post
Share on other sites

standard la sape beli ori mesti nk yakinkan diri game tu best.. dan puas hati..

klo aku pon camtu... walhal boleh dikatakan tak seperti yang dijangka...

:lol:

game ni aku rate 7/10

mungkin akan ada expansion pack lepas ni... tambah army... baru best...

tak pon CnC - Red Alert 3... huhuhuhu.... lagi ngancam

Secara teorinya lebih kurang camtuh la...

Sebab sebenar aku amik ori pasal aku gian nak GDI dog tag tuh jer... cam lawa la plak... walopon plastik. Obses tak kena tempat... :ph34r:

Gameplay.. cam ramai komplen.. memang sama dengan yg lama. Maybe agak boring pada sesetengah orang... but since aku memang fans gila C&C... decide amik gak la ori. Ingat nak beli gak Supreme Commander skali... tapi since layan demo aku rasa cam siput perlahan game dia. So after that beli jer la Jack Sparrow punya. Expansion aku rasa confirm ada... pasal ending dia 'tergantung'...

Majoriti update since 1.01 sampai skang 1.03 banyak melibatkan online play jer. Since aku tak try online lagi (takut kena pwned giler babi nyer... Easy AI pon sangkut :lol: ) so aku tak tahu apa yg banyak sangat problem sampai 3 patch direlease dalam seminggu jer.

*Tapi feeling main game ori memang lain dari biasa. Rasa cam aku appreciate gila game dia... sangat gila dengan game dia. Berbanding game lain yg aku rasa cam biasa jer dan cepat bosan... berbaloi la kot dibuat koleksi. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

aloo.. askum gamer gamer seme..

nak main game ni kene pakai cd ke tak payah pakai cd..........

Edited by langutara

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku tak leh main.... :(

Aik encik moderator? satu line je ke~ :unsure: kenapa tak boleh main? post la kat sini kalau ada masalah teknikal ke~ mana tau ahli putera.com yang bijak pandai boleh tolong~ :lol:

Aku nak beli original copy, tapi kena tunggu bulan depan duit masuk~ waaa~ T__T

Share this post


Link to post
Share on other sites

weih... serius... walopon not up to expectation... tapi korang akan rasa berbaloi sesangat kalo beli original. Lebih-lebih lagi kalo Steelbook edition tuh. Memang steel sungguh kotak dia :lol: ... rasa sayang lak dah nak main... takut DVD dia calar :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

korang rasa spec nie bleh main x?

Proc P4 2.66Ghz (533 Mhz)

RAM DDR2 512

GC - Built in Intel 900 Graphics Media Accelerator... 128MB rasanyer

...................... C&C Generals dah install ok boleh main x ada masalah.....lag kadang jer....

so C&C3 baru nie requirements dia lebih kurang ker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

korang rasa spec nie bleh main x?

Proc P4 2.66Ghz (533 Mhz)

RAM DDR2 512

GC - Built in Intel 900 Graphics Media Accelerator... 128MB rasanyer

...................... C&C Generals dah install ok boleh main x ada masalah.....lag kadang jer....

so C&C3 baru nie requirements dia lebih kurang ker?

ram n proc aku rase lepas...

dr segi graphic maybe nnt maen lag tahap max atopon dia akan keluar prog...

x dpt support graphic..... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baru abis main GDI campaign.Best woo~

Aper2 hal aku mmg sedih pasal dier punyer strategy untuk abiskan mission sumer kena main tank rush(in this case aku main mammoth tank rush + railgun upgrade untuk hampir kesemua mission dlm GDI campaign nih) :(

Anyway graphic dier agak cun dan effek dier mmg cun la(meletup sana,meletup sini hohohohho)

Anyway requirement dier tak la tinggi sangat.Sapa2 yg pakai 512mb ataupun pakai GC yg ngam2 jer boleh main(kena check list supported GC kat official website) boleh main game nih :)

Aku tak suker dier punya cut-scenes,panjang sangat @[email protected]

skrg mau main NOD campaign plak haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha'ah... majoriti mission GDI nak menang kena pandai rush jer... masalahnya aku memanjang cash tak cukup. Nak rush pon tak bleh... so masa mission sebelum Ground Zero tuh... aku kalah sebab kena 'rush' balik dengan 45 Tripod Annihilator musuh (Hard memang gila betul :blink: )... nasib malang btol pasal walopon Ion Cannon aku dah siap... aku shot habis mampus hampir 90%... time tuh Planetary Assault Carrier dia datang pwn aku terus K.O... :(

Then tukar ke Normal baru aku leh rush balik. :P

Tapi untuk NOD nampak cam lain skit la... kalo rush jer... walopon aku spam Scorpion Tank melampau lagi banyak... dengan hanya separuh saiz amada Predator tank dah boleh pwn aku nyer Scorpion Tank... lemah sungguh. Aku banyak hit and run guna Attack Buggy jer... sementara tuh buat Venom sampai 60+... baru hantar semua ke musuh nyer base letak mode aggresive... lepas tuh buat milo jap. Habis minum tgk dah menang... tapi venom aku tinggal 3 jer (lemah jugak... sib baik menang :lol: )

Currently Act V untuk NOD. Meaning lagi dua mission menang.

*Current favourite faction... Scrin. Pada aku faction paling powerful dalam game dengan unit paling stylo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

gagaga........aku pun dah main...mak ai 7gb dia pnya full dvd version....sbb tu tak donlot... aku kopak RM19 jer beli dvd dia...huhuhuh........ mcm tiberium sun jer pun..... tak la best sngt pn mcm dikhabarkan...... tak tau la baru test 2 kali main jer...... memula amik brutal - kalah.... amik easy pun kalah..hahahaha....... nyampah tutup terus........gagaga

munkin tak tua..tak de selera nak main game...gagaga

Edited by pokyah

Share this post


Link to post
Share on other sites

gagaga........aku pun dah main...mak ai 7gb dia pnya full dvd version....sbb tu tak donlot... aku kopak RM19 jer beli dvd dia...huhuhuh........ mcm tiberium sun jer pun..... tak la best sngt pn mcm dikhabarkan...... tak tau la baru test 2 kali main jer...... memula amik brutal - kalah.... amik easy pun kalah..hahahaha....... nyampah tutup terus........gagaga

munkin tak tua..tak de selera nak main game...gagaga

Bukan majoriti games review memang cakap tak best ke :ph34r: .

Cerita dia game nie memang kureng umph... overrated + overhype sangat. Tambah lagi dgn nama C&C depan... harapan memang tinggi melangit.

BTW ko amik brutal kalo ko tahan sampai 15 minit memang hebat a'arr... pasal income AI semua 2x lebih dari kita. Kalo harvester kita dapat 2000... AI Brutal dapat 4000... sakit ooo... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

proc 1.5gHz

ram 512

gc fx5200

korang rasa lepas tak main..

aku main general lepas je..

Kalau saya pulak,

Intel® Pentium® D CPU 2.66Ghz

2.67 GHz,448MB of Ram

Rasanya kalau main mcm mana kelajuannya berdasarkan kemampuan komputer saya ni??Saya ada muat turun demo nya tetapi x leh main sebab kad grafik x dapat tampung grafiknya.Kalau ada kad grafik yg boleh menampung grafiknya,kelajuannya mcm mana ya???????????????????????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalau saya pulak,

Intel® Pentium® D CPU 2.66Ghz

2.67 GHz,448MB of Ram

Rasanya kalau main mcm mana kelajuannya berdasarkan kemampuan komputer saya ni??Saya ada muat turun demo nya tetapi x leh main sebab kad grafik x dapat tampung grafiknya.Kalau ada kad grafik yg boleh menampung grafiknya,kelajuannya mcm mana ya???????????????????????

depend grafik card kalau 8800gtx mmg smooth la...

lg satu ram tu x cukup sbb,sebab dia consume 600k ram kalau x silap..

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku tak test LAN.

Tapi dia mcm Red Alert 2 / C&C Zero Hour...

seronok gak ada NOD GDI lagi satu apa kejadah nama dia.

Aku main kat TBun Genting Klang.. tapi gambar koyak rabak because Graphic Card TBun pakai build-in NF6100 kot. tak perasan. But pakai HP punya PC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...