Jump to content
Sign in to follow this  
frostmourne

Command & Conquer 3

Recommended Posts

Akhirnya dapat jugak download demo ni guna torrent (direct download asyik server error je :( )

Dengan lajunya install~ XD

Memang tak mengecewakan la game ni. Dah lama tunggu sejak C&C Tiberian Sun: Firestorm.

Juggernaut dalam FireStorm jenis artilery, dlm C&C3, jadi building destroyer~ hehehe~ :lol:

Main at 1280x1024 at ultra high settings~ AA at level 4~ smooth jer yehaa~

mesti beli game ni, yang ori baru RM99 kat The Software Boutique.

Khabarnya game ni akan jadi Official Game utk WCG 2007, betul ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akhirnya dapat jugak download demo ni guna torrent (direct download asyik server error je :( )

Dengan lajunya install~ XD

Memang tak mengecewakan la game ni. Dah lama tunggu sejak C&C Tiberian Sun: Firestorm.

Juggernaut dalam FireStorm jenis artilery, dlm C&C3, jadi building destroyer~ hehehe~ :lol:

Main at 1280x1024 at ultra high settings~ AA at level 4~ smooth jer yehaa~

mesti beli game ni, yang ori baru RM99 kat The Software Boutique.

Khabarnya game ni akan jadi Official Game utk WCG 2007, betul ke?

ko pakai GC 8800 memang ahhh ok,kalau yg pakai 66gt mesti sangkut

Share this post


Link to post
Share on other sites
:lol: ntahnye .. mentang2 le 88gts :P .aku ada baca kat satu forum tu ,dia kata 9600pro bole je layan game ni .kira nasib baik gak la tuk gc aku ni .. hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

C&C 3? :blink:

zero hour pun aku tekial2 nak main. no 3 lak kuar? :blink:

membe aku suke la ni. dah makin maju dah game2 skang ni yek. cam cendawan jek kuar game2 baru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sakitnya load page ni pakai dial up... :lol:

satu je aku nk tanya... nk bukak page dia gile slow penangan dial up...

game ni dx 9 ke dx 10...

gambar tak da la lawa sangat... cuma dia lagi detailkan texture je.. nampak still based dx9 development game... dx 10 oh dx 10 ..... lambat nya....

Share this post


Link to post
Share on other sites

sakitnya load page ni pakai dial up... :lol:

satu je aku nk tanya... nk bukak page dia gile slow penangan dial up...

game ni dx 9 ke dx 10...

gambar tak da la lawa sangat... cuma dia lagi detailkan texture je.. nampak still based dx9 development game... dx 10 oh dx 10 ..... lambat nya....

Game ni masih pakai dx9, sebab tu bole main kat Windows XP~ :lol:

Graphics game ni memang lawa, kalau dapat turn on semua ke ultra high settings. :)

Nanti kalau ada masa, saya post screenshot~ :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

C & C 3 ni kalu nok install perlu ade dulu C & C 1 dan 2 dulu ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

C&C3 game baru dari C&C punya universe~XD tak payah install game C&C yang lain, ni game baru, bukan expansion pack.

Ini screenshot demo dari PC revo:

DemoGame2007-03-0818-44-44-12.jpg

Settings options utk performance~ XD

DemoGame2007-03-0818-45-55-59.jpg

Kapal terbang dah sampai~

DemoGame2007-03-0818-47-08-82.jpg

Perang!~ laser rail gun utk infantry~

DemoGame2007-03-0819-00-08-21.jpg

Membedil platform pelabuhan dan....

DemoGame2007-03-0819-00-11-28.jpg

Alamak! dah runtuh~ XD hehehehe~

Share this post


Link to post
Share on other sites

lawa gle graffik dia,

dlu aku maen gak Command & Conquer: general ng

Command & Conquer:general zero hour.... grafik mmg mengancam,

aku maen xpenah puas lak, (yela asyik men kat cc jer :lol:)

xsbr nak maen!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko pakai GC 8800 memang ahhh ok,kalau yg pakai 66gt mesti sangkut

Apelak sangkut, bleh lg la gc 2..

aku main Coh ni pki gc 6600, still ok jek..pki ultra setting lagik.

tp pki 800x600 laa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hohooh.. aku still layan yg demo lagi

demo pon demo lar..janji xder time limit

biasa kalau aku main aku lreducekan kualiti shadow dulu sbb time combat ramai2...fps drop skit...

byk sgt dynamic shadow....tp cun

Edited by Batista

Share this post


Link to post
Share on other sites

demo nie ada scenario ka..ker satu mission jek..

macam best jek..graphic cun... B)

entah bole ke dok main guna pc aku yang berumur lebih 3 tahun.. ;)

aku nye graphic card ATI Radeon 9600Pro

RAM 512 jek..Corsair high performance..Pentium 4 HT 3.0 mhz.

agak2 okay dok run demo nie??

nak download sure slow..pakai dial-up..

sesiapa yang terror pls reply..before aku abiskan masa nak download..

kalau tak buang masa jek tunggu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

demo nie ada scenario ka..ker satu mission jek..

macam best jek..graphic cun... B)

entah bole ke dok main guna pc aku yang berumur lebih 3 tahun.. ;)

aku nye graphic card ATI Radeon 9600Pro

RAM 512 jek..Corsair high performance..Pentium 4 HT 3.0 mhz.

agak2 okay dok run demo nie??

nak download sure slow..pakai dial-up..

sesiapa yang terror pls reply..before aku abiskan masa nak download..

kalau tak buang masa jek tunggu..

Game ni ade mission prologue GDI dgn satu mission GDI. Ada skirmish mode, bole main guna GDI.

Skirmish mode bole jugak pakai NOD. Caranya: Press and hold 'N' key sebelum klik pada NOD kat menu select faction. nanti dia select NOD sebagai playable.

Official C&C3 system requirements from C&C3 official website:

OS: Windows XP, Windows Vista (32-bit; 64-bit versions of Vista are not supported)

CPU: 2.0GHz or high, or AMD equivalent

RAM: 512 MB or more

Disk Drive: 8x or faster DVD drive for retail SKUs, not required for digitally downloaded version

Hard Drive: 8.0 GB or more of free space

Video: GeForce4, ATI Radeon 8500 or greater (ATI Radeon 9200 and 9250 PCI, NVIDIA Geforce 4 MX cards not supported.)

Sound: DirectX 9.0c compatible sound card

Network, Internet Multiplayer: 2 players (no voice support) – 56 Kbps Internet connection; 2-8 players (with voice transmission) – Broadband-class connection

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game ni ade mission prologue GDI dgn satu mission GDI. Ada skirmish mode, bole main guna GDI.

Skirmish mode bole jugak pakai NOD. Caranya: Press and hold 'N' key sebelum klik pada NOD kat menu select faction. nanti dia select NOD sebagai playable.

Official C&C3 system requirements from C&C3 official website:

hu leh le aku main gem nih. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

fuhh masyuk.... agak 6800GS lepas tak Ultra Setting at 1280 x 1024???

Sangap sangat dah nie... aku rela beli gc baru untuk game nie.... incase tak dapat Ultra Setting la... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ello.. lama tak masuk sinih.. :)

aku baru semlm dapat main demo dia.. graphic memang cun giler.. huhu..

aku test pakai radeon x1600xt (gc pinjam), boleh lepas ultra setting [email protected]

tapi terasa lagging/berat gak.. kat ipoh yg siri 'jack sparrow' lagi seminggu baru kuar..

huhu... best.. best..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game best giler camnie... aku ingat nak beli ori lah.

Support skit developer dia yg menghasilkan siri pertama game komputer yg aku main masa first aku berkecimpung dalam games nih.... klasik tuh. Nak test demo dulu... kalo btol masyuk memang aku confirm beli ori punya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dah tak lama lagi.. tak sabar2 nunggu.. sayangnya aku ni malas nak mendownload demo pasal game tu dah tak lama.. tunggu je laa yg full version punye..

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol: ntahnye .. mentang2 le 88gts :P .aku ada baca kat satu forum tu ,dia kata 9600pro bole je layan game ni .kira nasib baik gak la tuk gc aku ni .. hehe

aku guna 9600 pro leh set medium setting aje..

gua high terus gambar sangkut2..

Tapi memang cun abeh grafik dia, isy tak sabar nak tunggu yang ori kua

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes... berjaya jugak aku main... High setting. Tapi 1024 x 768 jer... atas lagi dia lag sesikit...

Janji boleh cukupla... tapi member aku cakap kalo aku off kan Vista Sidebar dgn some programme kat background... aku leh run 1280 x 1024. Maleh nak cuba... aku nie bukan caya sangat dgn performance gain dengan cara tu... camnie aku rembat gak seketul 8800GTS.... hampeh sungguh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...