• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx Upgrade Lagi!

216 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

tanyer sarge ler,

dier kater kat kb dah 2/3 minggu upgrade ni,

okies~

apa address nak tgk web site modem management? tak salah aku URl dia guna ip kan? kalau saper2 tau tolong post sat.....

**off

modem aper ko pakai?

ader gaks yg pakai telnet jer cam hyundai hase,

okies~

Edited by potong

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

TM-NET......

biler ko nak upgrade ket tempat aku....

aku tak sabar dah...

kesian komputer aku bila aku test guna speedometer..

kalau aku test pastuh tak upgrade lagik aku terajang je komputer aku...

aku dah tak tahan tengok penderitaan komputer aku...

cepatlah upgrade....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nie info terkini dr website tmnet :

From November 1st, 2004 new subscribers to tmnet streamyx can speed up their broadband surfing to 1 Mbps at just RM88! (without modem)

Or just pay RM99 for the modem package and you too could be surfing at breathtaking speeds.

Plus, all existing 512k-package customers (both RM88 without modem & RM99 with modem)

will also enjoy the new upgraded 1 Mbps speed in phases at no extra cost. Klang Valley will be first to be upgraded followed by Penang, Johor and is expected to be completed nationwide by end of the year. So all existing 512K subscribers look out for your free upgrading from 512 kbps to 1 Mbps soon!

* Speed is at best effort. Service is subject to availability. Unlimited access/month.

user posted image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yang herannya tu tak ada pulak beza dengan corp 1Mbps dengan ent 1Mbps. setakat dapat fixed IP pastu caj berganda2 pekejadahnya. tak ke nanti orang yang subscribe corp dengan ent tu (kat pejabat) berbulu tengok carta harga tu.. okhohohkoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo x silap dalam artikel yg first dulu ada cakap untuk user enterprise & corp, proses upgrade juga akan dilakukan pada peringkat yg lain.. kalo x silap aku la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nie info terkini dr website tmnet :

user posted image

as a long as package tu tak kuar kat TMnet website, aku assume benda tu tak rasmi lagi.sebab setau aku diorang akan kuarkan table utk package baru lepas announcement utk new enterprise ngan corporate package.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ader kat artikel tu ttg upgrade corp & ent package but tak disebut pula ke berapa Mbps yg nak diupgrade tu,

okies~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tanyer sarge ler,

dier kater kat kb dah 2/3 minggu upgrade ni,

okies~

aku pun tak pasti camne aku nyer buleh upgrade..kalau tak silap benda ni akan di upgrade mulai November.mungkin sbb aku 1st batch pakai streamyx kot?? unsure.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tu dia en.kiki dah jadik koko!!!!!!!!!

hehe...................

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

herm... bila la area aku nie nak upgrade... area seberang sungai ( kuching city) dah upgrade dah.. area aku plak ( PJ ) yang blom lagi upgrade...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hahahahahahahahah Yahoo!!~~

aku dengan bangga nya nak kasi tau korang pada 3/11/2004 aku punya dah di Upgrade kan... Laju Siot... Ni barula di katakan PENGALAMAN MENGGUNAKAN STREAMYX BERSAMA TMNET.... Dari Download 512k terus ke 1 Mb dan dari Upload 128k terus ke 384k .... Memang puas hati...

Aku kat area Rawang/sgbuluh selangor biggrin.gifbiggrin.giflaugh.giflaugh.giflaugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh post kat sini ke korang sume punya kelajuan....

aku pun tak sabar nak dapat kelajuan super ni....

aku blom lagi donload..

tak sabar lahhhhhhhhhhhh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hahahahahahahahah Yahoo!!~~

aku dengan bangga nya nak kasi tau korang pada 3/11/2004 aku punya dah di Upgrade kan... Laju Siot... Ni barula di katakan PENGALAMAN MENGGUNAKAN STREAMYX BERSAMA TMNET.... Dari Download 512k terus ke 1 Mb dan dari Upload 128k terus ke 384k .... Memang puas hati...

Aku kat area Rawang/sgbuluh selangor  biggrin.gif  biggrin.gif  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif

bukan upload 384K la.. 256 la.. ko guna basic, bukan enterprise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

memang 384 la... ko refer table kat atas tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh post kat sini ke korang sume punya kelajuan....

aku pun tak sabar nak dapat kelajuan super ni....

aku blom lagi donload..

tak sabar lahhhhhhhhhhhh.

Alhamdullilah..dah upgrade kat area Tasek. Ipoh Perak

user posted image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

bukan upload 384K la.. 256 la.. ko guna basic, bukan enterprise.

Huk alos Topeira... takkan la aku sesaja buat tak nampak ... serius laa kat web management modem aku Tertulis terang lagi clear Upload 384k download 1024k

Kat Table Upgrade Streamyx kat atas tu pun terang² diaorang akan kasi 384k.. dah sah ko tak scrool up.. keokeokeokeo!!... walauapa pun aku tetap berbangga Jadi Custermer Tmnet yang baik hati dan perihatin... Line aku sekarang laju macam keta Sports... Vrom!! Vromm!!!

cool.gif <--- Camni la aku bergaya setelah dapat 1 Meg

Edited by MrOtai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

fuh..........mmg gempak result tu tasek16..........

nie yg kena ushar kedai tmnet nie.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

fuh..........mmg gempak result tu tasek16..........

nie yg kena ushar kedai tmnet nie.........

384kbs/128kbs upgrade ke 512kbs/256kbs ke

Napa aku dapat 512kbs/128kbs je?

Memang camtu ke?

Check dalam web management

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

384kbs/128kbs upgrade ke 512kbs/256kbs ke

Napa aku dapat 512kbs/128kbs je?

Memang camtu ke?

Check dalam web management

so pada pendapat aku kau nye telah di naik taraf ke 512k cuma aku tak pasti samaada Upload speed yang package 384k pun turut di upgrade.. pasai kalau package 512k diaorang upgrade Download ke

1 mb dan upload 384k, tu memang dah secara rasmi tertera kat website tmnet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni yang buat aku jeles ni,,

korang dapat laju,aku blom lagi,

bila lah streamyx nak pergi 1mb..

kalau macam tu satu mp3 5mb cuma ambik masa lebih kurang 40-50 saat je lah download..

fulamak.tak sabar aku.ni....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yang pelek...kat kg aku dah upgrade jadik 1024/384...apsal kat umah aku xde pun upgrade...ni buat aku nak beraya lama skit...apsal pekej 384 dia tak up lagi...sure la org sumer upgrade pakej 88 nanti...

yg lagi tak tahan...speed pun slalu lebey 100kbps...tak sempat aku nak dl fail lain...previous punya file dah siap...sampai xtau nak dl apo laie...

sat lagi tunggu basic jadik 2mb plak...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

...memerhatikan anak anak riang baru dapat merasa streamyx 1Mbps/384kbps blink.gif

Edited by azuan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni yang buat aku jeles ni,,

korang dapat laju,aku blom lagi,

bila lah streamyx nak pergi 1mb..

kalau macam tu satu mp3 5mb cuma ambik masa lebih kurang 40-50 saat je lah download..

fulamak.tak sabar aku.ni....

hehehhehee.... memang betui... aku dw Mp3 5mb tak sampai 1 minit pun....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

nie aku punye speed streamyx...korang percaya tak???

user posted image

Edited by civ3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nie aku punye speed streamyx...korang percaya tak???

user posted image

Awat la hang dok buat lawak kambing gurun lak ni... kalau setakat camtu dah beribu kali dah aku dapat kalau setiap kali aku first start bukak xspeedometer... try ang klik button LOAD TEST HERE tu, kalau betui ang dapat camtu... memang la ang connection internet paling laju kat seantero dunia ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0