Jump to content
Sign in to follow this  
dzulcarnine

Streamyx Upgrade Lagi!

Recommended Posts

ehhh siapa boleh bagi comment, kalau saya nak sambung D-LINK dsl-300g modem dengan D-LINK DI-704p switch router, apa cable yang paling sesuai ?? crossover cable atau straightline cable???

Share this post


Link to post
Share on other sites

DNS server tak membantu pun speed korang browse, cuma kalau dns server tu down, kau tak lepas nak resolve domain name to ip. tapi normally dia, bila satu down, traffict dia auto mirrowed tu server lain. so pakai auto je senang.

Connection-specific DNS Suffix  . :

Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface

Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No

IP Address. . . . . . . . . . . . : 60.48.35.46

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255

Default Gateway . . . . . . . . . : 60.48.35.46

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 202.188.0.133

                                    202.188.1.5

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

thanks for your explanation wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

kasi tau la korang area mana dah upgrade? a.ku kat sg. buloh, tokyo dah upgrade gak dapat dlm 800 lebih hehe best d/l movie using azureus.. wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akumz,

Nak tanya sket....sapa yang disini yang telah menerima connection 1MBps?? Kalian semua dari kawasan mana? Bagaimana dgn Pulau Pinang?

Aku pun baru je baca Forum nie....terkejut gak aku yang TMnet naik naiikan taraf connection dengan FOC... So bagitaulah kat aku saper yang dah dapat connection 1MBps....

salamz

Rapla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jadi, Proses mengupgrade akan bermula pada 1 November la? So, Sekarang nie prosess upgrade tak bermula lagi lah ye? Adakah proses upgrade dijalankan untuk seluruh negara serentak atau mengikut kawasan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku kat shah alam nie..dah upgrade wooo...laju skit...hehe...

Edited by civ3

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku kat bintulu sarawak,blom lagi lah

tak sabar rasa nyerrrr..

boleh lah download banyak mp3 nii..

korang jamin ke 1 nov semua kawasan dapat??

ni buat aku konfius ni,

kat bintulu memang banyak permintaan,

1 mb oooo

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku tak jamin sebab aku tak keje telekom..

tapi mengikut mulut manis telekom, service upgrade akan mula 1 november..

Ref : 2040540

Kepada Encik Zainal,

Terima kasih di atas e-mail yang telah anda kirimkan. Kami ingin memohon maaf di atas kelewatan kami membalas e-mail anda. Merujuk kepada e-mail anda kami ingin memberitahu bahawa servis upgrade ini hanya akan bermula pada 1hb November 2004.  Pelanggan kami akan diberitahu oleh TM Net.

Sebarang pertanyaan anda bolehlah menghubungi kami di talian 1-300-88-9515 atau e-mailkan kepada [email protected] Terima kasih sekali lagi di atas e-mail anda.

Regards,

B.Hema

Customer Care Support, CRM

TM Net Sdn Bhd

website:http://www.tm.net.my/

kalau surat nih takyah credit tak sebab aku punya...

sekarang, puas hati?

Share this post


Link to post
Share on other sites

waiiii...saya datang dari RAUB,PAHANG. bila kat sini streamyx upgrade????kawan , siapa datang dari RAUB,PAHANG, adakah streamyx kua upgrade????

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko tengok sendirik la kat web mnagement modem ko tu... kalo speed masih sama, lom la upgrade tu... sabau la!! takkan xleh saba tu... bukannya ko baya nak upgrade... dia aksi free jer upgrade... kalo ko tambah bayaran untuk upgrade wajar ka ko bisng2 dengan banyak tanda soklan tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

tentu lah saya nak bising2 kat sini ...sini tajuk adalah "streamyx upgrade"  kau tat suka biar saja lah... bukan nak u nak jawab saja!!!

dah menda free lagi jugak ko nak bising. dah ko post kat sini biar la sapa pun nak jawab!! kalo ko taknak aku jawab pm la kat user lain!! for your ingormation... kitorang kat sini semuanya bagi pendapat free, semuanya open minded ( segelintir jer yg closed minded, antaranya ko!)... dah menda free, information free, advise kat sini semua free, xyah la nak bising2. kitorang takda bayaran pun untuk jawab soklan soklan ko... kita kat sini semuanya kawan, kalo ada yang silap tegur, marah kejap ajer... dah mintak maap setetl prob. yang ko tu, dah orang beritau xyah bising2, bukannya nak cool down, makin nak bising lagi ada. menda free beb! ko piker la sendirik

Share this post


Link to post
Share on other sites

dah... back on track.. tujuan aku bukak thread nie untuk sebarkan info tentang proses upgrade tu. kepada seudara mod, kalo benda nie berlarutan ( terutama user yang x reti bahasa tu buat hal lagi ), dipersilakan tutup thread nie

Share this post


Link to post
Share on other sites

En.Kiki plz respek kat org lain aaa,En dzul hanya menegur ko ,so jg n la amik hati ....lagi satu...En.kiki adax ko refer kat page yg depan2 tu?klu tempat ko x upgrade lagi ko tunggu jer la ,lagi pun diorang kata 1 nov nie baru full upgrade ,sabar jer la....

untuk En.Dzul plak....jgn ler marah kat kawan baru kiter,dier nie happy sgt pesal nak upgrade nie...so sesama ler minta maaf,ok peace

no offence ok?

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku x marah... cuma naik bengang jer dengan dia tu. dah la x respek pendapat orang lain, dah buat salah x nak mintak maap....buat hal kat thread yang aku bukak plak tu. nie la antara kes user baru yang xnak baca panduan yang member kita Nara tu buat. penat2 dia buat, dia x baca plak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...