• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Pandangan Anda Tentang Service Tmnet Kepada Rakyat Malaysia!

TMnet Streamyx Vote Now!   242 votes

  1. 1. Apakah Respon Anda Terhadap Service Yg DiBeri Oleh TMnet Streamyx

    • Sangat Baik!
      14
    • Baik!
      32
    • Sederhana!
      59
    • Lemah!
      56
    • $%#*&!@1!
      81

Please sign in or register to vote in this poll.

313 posts in this topic

Posted · Report post

Maybe masalah bandwidth ni dapat diatasi lepas TM siap pasang kabel bawah laut yang asia tenggara tu. Tak pasti bila siap. Kalo siap maybe laju 'sikit' je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lembap tu merujuk direct download ke p2p ke web browsing ke? Student pakai network opis ko?camne tuh?ahaks...

aku rasa tambah bandwidth takkan menyelesaikan apa2 masalah...mungkin jangka pendek boleh la...2-3 month at most...

ultimate solution ialah org mesia kena lebih creative create local content...

lembab direct download :lol: aku kat ofis library U ni...kat luar tu ader computer lab utk students kosong sbb holiday...patut lg laju dari biasa la kan tp slow mcm biasa jgk :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

137149179.png

memang berbaloi pakej 512Kbps kalau dapat macam nie ...he...he...he.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

speed ko ke tue sekarang

ko check kat

http://192.168.1.1

brapa die tunjuk

aku rase kalo die tambah bandwidth sampai 100TB

rase maslah nie dapat bertahan sampai 5-6buln

aku nyer 600-700 jerk

sebab tengah jlan torrent and direct download mase toue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bila aku taip

http://192.168.1.1

dia masuk;

"Super G Wireless Router"

nak buat apa masuk kat sini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

die tunjukkan berpa speed modem ko dapat

ko masukkan password

biasenyer user-admin password-admin

ko terai tgk download rate bape

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

die tunjukkan berpa speed modem ko dapat

ko masukkan password

biasenyer user-admin password-admin

ko terai tgk download rate bape

tolong_saye, bile aku taip http://192.168.1.1 dier kluar gambar baboon. Naper leh jadi camtu? leh tolong aku tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku rasa ramai yg blum faham sepenuhnya bandwith ni.Termasuk la aku sekali.. anyway bandwith yg korang dok sedut2 dari luar negara dan kecuh2 pasai tsunami @ cable dasar laut ni bukan 100% TM punya.. jadi kalau bandwith tu kena la beli... kenape nak kena beli? sbb data tu lintas ke network lain dan ada providernya.. so.. bukan ckp TM kena up bandwith ke oversea dia terus boleh tambah.. ada byk proses nak buat.. mcm tu gak dgn internal ISP.. boleh jadi isp connect ke gateway overseas yg lain dgn kadar bandwith yg tertentu jugak... contohnya TM ke singtel , TM ke NNT .. lTM connect ke jaring.. Tm ke maxis.. Tm ke celcom..dan sebagainya... this bandwith pun bukan boleh sebarang letak... ada aggrement..

Dalam telco tu sendiri pun sama.. byk mende nak kena buat.. satu tpt yg byk subscriber telco kena upgrade byk kali la juga..dah la upgrade..sure ada interrupt.. ATM service tu ada limit jugak.. bukan boleh cover ..bila slow ntah tak tau mcm mana lagi.. dulu orang bayar dial up sampai beratus2 sanggup untuk bandwith 56Kbps.. 64kbps atau 128kbps ... tahan gak download memacam kat napster atau audiogalaxy... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tue dulu

sekrang lain

dulu maybe diorang download satu file

lepas tu pengguna sket

kite sekrang multiple

6-7 download

lepas tu file gaban2 lak

diorangkan banyak pitih

boleh jerk nak buat aggreement tue

tapi nie tak de usaha

ape da

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lembab direct download :lol: aku kat ofis library U ni...kat luar tu ader computer lab utk students kosong sbb holiday...patut lg laju dari biasa la kan tp slow mcm biasa jgk :huh:

Kalau sebelum ni 10,000 user online dalam satu-satu masa masih slow, dan hari ni kau online sorang-sorang dalam tu masih jugak slow, itu tandanya pihak U dah throttle bandwidth. Kecuali kalau diorang off bandwidth shaper, baru mencanak-canak speed kau dapat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

anonymous

ko nyer modem ape

sampai kluar gambar babooon

hahahhhha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

NI keputusan saya....Mcm tak OKe jer...

Connection Status Connected

Us Rate (Kbps) 128

Ds Rate (Kbps) 1344

US Margin 5

DS Margin 4

Trained Modulation GDMT

LOS Errors 0

DS Line Attenuation 50

US Line Attenuation 31

Peak Cell Rate 301 cells per sec

CRC Rx Fast 526

CRC Tx Fast 10

CRC Rx Interleaved 0

CRC Tx Interleaved 0

Path Mode Fast Path

DSL Statistics

Near End F4 Loop Back Count 0

Near End F5 Loop Back Count 0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam cmua...

ok gak topic ni...sokong jgn tutup biar orng tmnet tengok ...boleh jadik bahan utk baiki kelemahn...aku baru langgan streamyx 1 bulan then first bill dah dtg...kecewa sgt akuuuu....aku langgan Super DD guna talian biasa (bukan Homeprepaid)...dtg bill kata aku guna Home Prepaid (maksudnya aku kena tambah RM 18 /month= RM95/month)...sebelum dapat bill aku dah dua kali ke tmpoint utk nyatakan perkara ni ...janji nak settlekan siap ambik no tel aku...nak cal aku laaa....habuk pun tadak...dah tu sejak dari mula lagi janji bandwith kata 1mb... 45% pun tak pernah dapat...satu citer lagi aku langgan kat TmPoint kat kaunter lagi...alih2 ikut rekod dia orang kata aku langgan melalui vendor...(kesimpulannya orang dalam cari duit ikut lain) sampai sekarang aku ingat muka si minah tu...aku mintak salinan pelanggan dia kata tak perlu...aku dah syak ada something wrong..menyusahkan aku...aku kena spend masa aku untuk settle kan perkara ni...sampai sekarang tak settle lagiii....hahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....sungguh mengecewakan perkhidmatan mereka...harap kerajaan ambil tindakan...untuk anak bangsa maju dalam teknologi berkaitan internet banyak membantu....pehhh lega boleh luahkan dalam ruangan niiii...

ps: tgh tunggu perkembangan....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

NI keputusan saya....Mcm tak OKe jer...

Connection Status Connected

Us Rate (Kbps) 128

Ds Rate (Kbps) 1344

US Margin 5

DS Margin 4

Trained Modulation GDMT

LOS Errors 0

DS Line Attenuation 50

US Line Attenuation 31

Peak Cell Rate 301 cells per sec

CRC Rx Fast 526

CRC Tx Fast 10

CRC Rx Interleaved 0

CRC Tx Interleaved 0

Path Mode Fast Path

DSL Statistics

Near End F4 Loop Back Count 0

Near End F5 Loop Back Count 0

ok cam ni ,

aku harap korang jgn lari tajuk.

klu ada masalah pasal snr margin low ke,

line attenuation tinggi sangat ke,

sila buka topik baru...

pening klu thread rojak camnii..

harap maklum ... :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Modem cap baboon kot..Susah tu nak cari.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hahahaha

betul tue

biasa cap ayam jerk

aku rase macam nak gi kat tmnet email send lepas tue bagi diorang link nie

mesti terkozut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

camni aa.. kalo masalahnyer sbb xleh p2p.. ape kate kite warga putera develop satu software p2p khas ntuk malaysia... kalo gne local p2p orait skit.. xde masalah... orait geng?? disamping masalah p2p ni selesai... dptklah mengharumkan malaysia sbb dpt wat software p2p sendiri..

err.. nk bukak thread baru ker mengenai developing software nih

ps:// kajian perlu mengenai purata taraf hidup org mesia perlu dibuat....dgn kos tenet perlu ditanggung.. dan perkhdmatananya...

buat bandingan negara lain dgn taraf hidup mereka... perkhidmatan tenet mereka..

sekian

ah yer lgi satu yg kureng bg aku... buleh pulak yer tmnut block p2p.. demi kepentingan dorang sbb nk elak line corruption... tp x pnah terpikir nk block laman web porno demi kesejahteraan rakyat mesia? nk harapkan iman? jgn harapla... ade mmg ade x-blocker... brape laa rmi umat mesia yg nk bayar ntuk itu.. nk bayar bill nieh pun terkedet2

Edited by ThOLiB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam cmua...

ok gak topic ni...sokong jgn tutup biar orng tmnet tengok ...boleh jadik bahan utk baiki kelemahn...aku baru langgan streamyx 1 bulan then first bill dah dtg...kecewa sgt akuuuu....aku langgan Super DD guna talian biasa (bukan Homeprepaid)...dtg bill kata aku guna Home Prepaid (maksudnya aku kena tambah RM 18 /month= RM95/month)...sebelum dapat bill aku dah dua kali ke tmpoint utk nyatakan perkara ni ...janji nak settlekan siap ambik no tel aku...nak cal aku laaa....habuk pun tadak...dah tu sejak dari mula lagi janji bandwith kata 1mb... 45% pun tak pernah dapat...satu citer lagi aku langgan kat TmPoint kat kaunter lagi...alih2 ikut rekod dia orang kata aku langgan melalui vendor...(kesimpulannya orang dalam cari duit ikut lain) sampai sekarang aku ingat muka si minah tu...aku mintak salinan pelanggan dia kata tak perlu...aku dah syak ada something wrong..menyusahkan aku...aku kena spend masa aku untuk settle kan perkara ni...sampai sekarang tak settle lagiii....hahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....sungguh mengecewakan perkhidmatan mereka...harap kerajaan ambil tindakan...untuk anak bangsa maju dalam teknologi berkaitan internet banyak membantu....pehhh lega boleh luahkan dalam ruangan niiii...

ps: tgh tunggu perkembangan....

Teruklah camni. Awak tak pakai Home Prepaid, tapi kena tambah bayaran bulan RM18. Sewa telefon lagi, RM26. TMNET ni dah nya**k ner....Mesti ada something wrong ni. Daftar kat TMPOINT, tapi check2 kat sistem, rupanya daftar kat agen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haiya

pelik tul

idea pasal software sendiri tuh aku nak cadangkan dah tapi da prob nya

ade ker yg nak buat mende nie sumer

betul2 tuh

porn2 tuh tak nak lak block

duk block mende lain lak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lembab direct download :lol: aku kat ofis library U ni...kat luar tu ader computer lab utk students kosong sbb holiday...patut lg laju dari biasa la kan tp slow mcm biasa jgk :huh:

ohhhh patutla...lab student mmg 'macam-macam adaaaa'..

speed ko ke tue sekarang

ko check kat

http://192.168.1.1

brapa die tunjuk

aku rase kalo die tambah bandwidth sampai 100TB

rase maslah nie dapat bertahan sampai 5-6buln

aku nyer 600-700 jerk

sebab tengah jlan torrent and direct download mase toue

kos 100Gbps ko tau ke berapa?kalau 100TB tahan 5-6 bulan je...tak lama bankrap la diorang...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

100TB tuh tak tau la brape lame boleh tahan tapi rase nyer lebih lame

100TB=100,000GB

besau gile tuh

soh kalo nak perkenalkan pakej baru okey a

kos die aku tak tau

Edited by tolong_saye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam cmua...

ok gak topic ni...sokong jgn tutup biar orng tmnet tengok ...boleh jadik bahan utk baiki kelemahn...aku baru langgan streamyx 1 bulan then first bill dah dtg...kecewa sgt akuuuu....aku langgan Super DD guna talian biasa (bukan Homeprepaid)...dtg bill kata aku guna Home Prepaid (maksudnya aku kena tambah RM 18 /month= RM95/month)...sebelum dapat bill aku dah dua kali ke tmpoint utk nyatakan perkara ni ...janji nak settlekan siap ambik no tel aku...nak cal aku laaa....habuk pun tadak...dah tu sejak dari mula lagi janji bandwith kata 1mb... 45% pun tak pernah dapat...satu citer lagi aku langgan kat TmPoint kat kaunter lagi...alih2 ikut rekod dia orang kata aku langgan melalui vendor...(kesimpulannya orang dalam cari duit ikut lain) sampai sekarang aku ingat muka si minah tu...aku mintak salinan pelanggan dia kata tak perlu...aku dah syak ada something wrong..menyusahkan aku...aku kena spend masa aku untuk settle kan perkara ni...sampai sekarang tak settle lagiii....hahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....sungguh mengecewakan perkhidmatan mereka...harap kerajaan ambil tindakan...untuk anak bangsa maju dalam teknologi berkaitan internet banyak membantu....pehhh lega boleh luahkan dalam ruangan niiii...

ps: tgh tunggu perkembangan....

boleh bagi no fix line ko aku check...tuduhan ko ni amat serius...kalau btul ada staf tmpoint buat mcm tu kena ambik tindakan tatatertib...ko sure tmpoint ke clickers?tmpoint mana?ko pegi register fix line dan streamyx ke semata2 register streamyx?

pasal home prepaid tu, no fix line ko no baru ke?basanya kalau no baru, rekod no lama akan amik masa sket nak recycle dlm sistem...kalau aku yg registerkan, aku akan confirm balik ngan customer sama ada dia pakai prepaid atau tak...kalau mmg pakai aku akan ckp yg pakej dia ada tambahan rm18, mintak persetujuan dia dulu baru proceed...kalau dia pakai line biasa, kena inform it dept suruh dia recycle balik no tu baru register...

ni kes agent tak sabar dpt commission...huhuhu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wlaupown kitorang kongsi bandwidth tue

wlaupown kitorang download p2p bebanyak

kitorang bayar untuk buat sume tue

77/88 sebulan

wlaupown ko duk singapore n kate singtel tu bangang gak

yg tue aku tak kisah sebab aku tak suke singapore

satu lagi

ko tengok berita tak tahun lepas dekat awal taun

keuntungan TM meningkat(brape pratus aku tak ingat la)

setiap tahun keuntungan TM meningkat

kalo die buat pnambahan bandwidth ape salah nyer

sebab kalo die buat penambahan bandwidth even kitorang norrent dlm

local pown ok

nie nak cap speed die untuk pakej baru

kat sini satu jerk yg boleh menyelamatkan TMNET

tambahkan BANDWIDTH

tak kisah la ape pown kalo tambah bandwidth takkan jadi ape2 pown

lagi baik ade ler

aku sokong 100%!!!

ada aku perasan org ckp even kita bayar 77/88 tp kita xleh buat sesuka hati kita, abih tu TMNET leh la buat suka hati dia? kalo mcm tu kita sbg customer just bayar n beri keuntungan tanpa dpt apa yg dijanjikan masa nak subscribe??? ape kejadahnye smua ni??? org yg dah kaya kita nak kayakan lagi!

aku rasa sini mmg ramai org TMNET la sbb tu bila ckp sikit ada je yg nak menangkan TMNET, patutnye korg ambil komen2 pengguna dan buat satu jln penyelesaian sambil perbaiki kelemahan, bukan keje mengipas aje 24jam.... mcmana service nak maju...

dulu time aku keje kedai mkn, boss aku ckp walauapapun komplen dr pelanggan kita kena terima dan perbaiki kelemahan dan mesti ingat dlm kes ini CUSTOMER IS ALWAYS RIGHTS tp mcm TMNET ni dia lah satu2 ISP dlm negara ni sbb tu depa suka2 buat apa2 tanpa fikir customer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yep betul tuh

customer always right

tmnet mane ade prinsip camtu

kalo diorang care dah lame diorang trima and try buat prubahan

kitorang tak kisah la bayar pown tapi upgrade la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

TMNET x pikir mcm tu maybe sbb dia je satu2 ISP dlm Malaysia ni so kita sbg pengguna x ada pilihan lain... tp kalau wujud persaingan, insyaAllah akan settle masalah ni... mcm line telefon bimbit tu, dulu nak sms, nak call bapak mahal tp skang ni depa berlumba2 b'lawan2 harga... so service mana yg ok itulah yg rakyat akan pilih...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now