Jump to content
ApoKalypse

Pandangan Anda Tentang Service Tmnet Kepada Rakyat Malaysia!

TMnet Streamyx Vote Now!  

242 members have voted

  1. 1. Apakah Respon Anda Terhadap Service Yg DiBeri Oleh TMnet Streamyx

    • Sangat Baik!
      14
    • Baik!
      32
    • Sederhana!
      59
    • Lemah!
      56
    • $%#*&!@1!
      81


Recommended Posts

hehe...mmg ler ko ckp mcm tu sbb ko dpt yg baik... cuba kena mcm kami ni...huh~ mcm aku dah call byk kali, asyik diorg suruh wat direct connection pastu suruh aku p kedai p beli kotak penapis tu, aku p beli jugak sama jer...pastu call lg suruh aku tukar modem, apa ingat aku cop duit senang2 nak beli! last year aku dgr ada record perbualan ttg org TM n customer china,dia mengamuk sampai ckp dgn org atasan..sbbnye,tech dtg umh dia suruh dia beli mcm2..beli kotak penapis baru, beli modem baru, wiring baru then hasilnye tetap sama!

Share this post


Link to post
Share on other sites

yang silapnya kita sendiri kerana tak pandai ambik hati orang TMNET.

sebab tu keluar cadangan macam-macam.

dia orang sebenarnya boleh buat kerja dengan baik sebab memang kerja dia orang.

customer jangan berkasar dengan mereka sebab mereka juga 'orang'.

aku ulang sekali lagi... cakap biar lembut, insyaAllah Allah tolong orang yang berlemah lembut dan bersabar.

kalau tak betul kenyataan aku nie, sila komen.

kalau berani la...

Share this post


Link to post
Share on other sites

sapa kata tak betul aku rasa org yg kata x betul la yg tak betul...hahaha... :D

actually, time tech dtg tu aku x penah pun layan buruk...siap aku tlg hidang air...pastu tlg dia pegang tangga time panjat tiang...aku still hormat org tua lagi... aku x salahkan tech aku coz dia sendiri ckp KABEL DAH LAMA DAN USANG,SO DATS Y LINE TERUK so benda ni kena dpt persetujuan org atas utk dibaiki... aku tatau la org atas buat apa.... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

yang silapnya kita sendiri kerana tak pandai ambik hati orang TMNET.

sebab tu keluar cadangan macam-macam.

dia orang sebenarnya boleh buat kerja dengan baik sebab memang kerja dia orang.

customer jangan berkasar dengan mereka sebab mereka juga 'orang'.

aku ulang sekali lagi... cakap biar lembut, insyaAllah Allah tolong orang yang berlemah lembut dan bersabar.

kalau tak betul kenyataan aku nie, sila komen.

kalau berani la...

yup...aku setuju...kita kena belajaq human engineering...

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku puashati dengan TMNET sekarang sebab mereka ambik berat masalah pelanggan.

mereka buat kerja mereka dengan baik sekali dan masalah dapat diselesaikan beberapa hari sahaja.

dulu aku ada masalah line slow, kemudian report kat 1-300-88-9515

buat 'open report' cakap elok2 dengan mereka.

mereka datang rumah, layan dengan baik, hidangkan minuman dan apa yang patut.

sekarang masalah slow dah dapat diatasi, malah semakin laju.

dengan pakej 512Mbps boleh download sehingga 120KB/s

berbanding dulu maksima 54KB/s

TQ TMNET. he...he...he.

yup.. mmg aku puas hati cara dorang amik hati.... dorang wat keje pon smat.. tp x patut la kalo ade prob beberapa hari baru leh selesai diorang tm net... dorang ade teknologi..sme keje leh wat cpt... pengalaman aku kt spore gne singtel.. de prob... dalam masa 1 jam tuh dier akan tros on call kita semata-mata prob yg satu ini...kalo x selesai gak.. dier akan anta org sampai prob nie selesai.. x yah tangguh nk tunggu org atasan ker... pastu kalo ade wiring rosak trok ker.. dorang akan tanggung penggantian.. org yg dorang anta tuh mmg pro... berbanding ngan tm-net.. korang leh bace kt atas.. aku bkn nk kutuk.. cume di situ ade perbezaan negara kulit sawo matang dengan bermata sepet...

psl services tuh aku x kesah.. coz prob aku pun da selesai.. cme skang x wajar aa speed tuh berkurangan dri ape dijanjikan.. x elok menipu pelanggan... nk kate dorang bg pakej murah dri negara len.. x gak... kalo kite compare ngan spore la senang citer.... ntuk 1mbps $35 jer... kalo gande 2 pun baru RM70.. pastu kalo korang tgk taraf hidup dorang... dorang bleh 2mbps dengan nilai yg same 1mbps di Mesia... segan x?haa... camner tuh... ini blom kita wat comparison ngan US dan sbgnya.. dorang da superb...

nway aku masih ske cara dorang melayan pelanggan... mmg wajar kite melayan balik dgn baek.. tp cume kalah skit dgn services negara jiran kite...walaubagaimanapun ini cuma salah satu suara pengguna kecil... x perlu diendahkan.. tp perlu di ambil perhatian warga tmnet... betulkan mane yg salah... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

hahahahahhaha

aklu pown suke layanan diorang

kalo call center jerk mesti dapat terus ke orang atasan

takyah nak tunggu2

customer service(call center)-OKEY

aritu skali umah aku tak leh nak wat kol

wat report 3 lepas tu datang n then

tetiba kerat line tepon

aku tak de kat situ jadik aku tak leh nak komen banyak2

tapi yg pelik tu sebulan ade prob pulak

wat report

seminggu sampai die tukar tepon baru lepas tu kate signal

tepon tak sampai elok

yg aku bengangnya die yg kerat wayar tue jadik pendek la

mase nie aku gune wayar tepon yg panjang sangat(astro bagi)

lepas tue nasib wayar lama ade lagi

aku pown wat pandai

sambung wayar

last2 jadik

save 50ringgit

technician service-kekkadng sengal

internet Service-Very stupid la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama jek persoalan dari dulu sampai skrg...balik2 itu juga.... mmg betul sorang kata sgt baik..sorang kata sangat tak baik @ teruk mcm **** pun ada...

Korang belaja betul2 dulu ape itu DSL dan ATM service .. apa ciri2 kebaikan dan kelemahan dan baru korang tau korang tu sbnrnya layak guna atau tidak TMNET STREAMYX ni..

masalah paling ketara ialah info yg kita ambik selama ni boleh kata lebih banyak dari negara luar.. kalau info ni ada dlm negara kita saja.. aku rasa masalahnya boleh dah selesai separuh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salam,

Sebelum memuji singapore yang hebat tuh, cuba selidik sedikit.

Maxonline Review : http://asia.cnet.com/broadband/opinions/0,...8000264p,00.htm

PacNET Review : http://asia.cnet.com/broadband/opinions/0,...8000265p,00.htm

SingTel Review : http://asia.cnet.com/broadband/opinions/0,...8000263p,00.htm

SingTel Magix Review : http://asia.cnet.com/broadband/opinions/0,...8000262p,00.htm

Korang nak bangga dengan Maxonline 100Mbps ? Baca review ni. Singapore yang kecil pun depa takleh nak cope.

---------------------------------------

SCV Maxonline 2000

Definitely the worst broadband service operator in Singapore. It's ok if you use it to just surf and download stuff off the Net, but when it comes to online gaming it is undoubtedly the WORST service ever. Friends who use SingNet never ever to complain about latency issues, and I know people using the 6500 plan that also lags like crazy. Simply put, if you want to play online games, even the lousiest SingNet broadband service beats SCV's hands down. No fight. Not to mention the amount of money we're paying to receive such crappy service, it really makes my blood boil. But what else can we do? Broadband in Singapore is a race between only 2 cable operators and consumers do not have much choice. Simply pathetic, I suggest scv withdraw from the broadband business and just stick to offering pay-per-view cable tv.

Lagi :

SCV Maxonline

1500

The download speed from the US at this time is slower than dial-up. What a waste of time and money.

-----------------------------------------------

Yang atas tuh review lama,

Nak complain yang latest sikit.

Speedtest for http://forums.hardwarezone.com/showthread.php?t=1497759

Kebanyakan yang laju (BEST EFFORT) tuh kalau local server. Keluar sikit dari Singapore lag gile.

http://forums.hardwarezone.com/showthread.php?t=1627982

http://forums.gameaxis.com/showthread.php?...8647&page=2

Sebelum memuji Singapore ISP service, try pakai dulu.

Satu Analogy yang simple : Ambik dari - http://forums.hardwarezone.com/showthread....ghlight=starhub

----------------------------------------------

Ferrari sells you a super car. You get to go at super high speeds locally in your neighbourhood as it is not congested. You find yourself paying for a super car and it really seems it is worth every bit of the money. Then...

You drive to town. Traffic jam. Your average speed is just 40km/hr. You call up Ferrari blaming them for cheating you of your money as you cannot speed! You forgot that they just provided you the car and they don't own the roads!

Ok back to reality. The ISPs are providing you with a traffic capacity but this doesn't mean they can guarantee the server is not doing any limiting. There is not such thing as infinite capacity. If download.com is slow, blame them. ISPs do not own download.com and they have no control.

Blame the right entity. Sometimes it maybe seem as "simple" as the overseas capacity is too low, but in actual fact, it is the overseas server that is overloaded. I am able to max out my downloads from overseas P2P servers while not so with a single overseas server. Clearly, that server is just too busy with excessive download requests. I'd be stupid to blame my ISP for a server that they doesn't own. I'd also be stupid to expect a server to be giving out 1000KB/s to 1,000,000 downloaders since there is no such thing as infinite transfer speed.

---------------------------------------------

To prontoxp :

Sokong cakap mu :)

Salam,

Edited by fivioent

Share this post


Link to post
Share on other sites

kitekan malaysian

jadi kalo bandingkan singapore tue lain la

aku tak main game on9

sebab aku rase cam bodo jerk

main mende same nak dapat ranking

takde makne sume tue

internet aku ade sebab nak download stuff jerk

cam movie,lagu n so on

Share this post


Link to post
Share on other sites

ayat poll cam tait tak sesuai dalam forum Putera.

aku puashati dengan TMNET sekarang sebab mereka ambik berat masalah pelanggan.

mereka buat kerja mereka dengan baik sekali dan masalah dapat diselesaikan beberapa hari sahaja.

dulu aku ada masalah line slow, kemudian report kat 1-300-88-9515

buat 'open report' cakap elok2 dengan mereka.

mereka datang rumah, layan dengan baik, hidangkan minuman dan apa yang patut.

sekarang masalah slow dah dapat diatasi, malah semakin laju.

dengan pakej 512Mbps boleh download sehingga 120KB/s

berbanding dulu maksima 54KB/s

TQ TMNET. he...he...he.

Wah...biar betul! :unsure: Takkan pkg 512kbps boleh dpt sampai 120KB/s kalau dnload.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko nyer technician tue updgrdkan die nyer streamyx

kekadng ade yg dapat walaupown pakej 512

aku nyer die updgrd ke 1536

so dapat speed to 200kbps kalo direct download

Share this post


Link to post
Share on other sites

sekarang masalah slow dah dapat diatasi, malah semakin laju.

dengan pakej 512Mbps boleh download sehingga 120KB/s

berbanding dulu maksima 54KB/s

Wow! Lajunye... aku rase ko kene tipu la.. patut ko bleh dpt speed 65,536 KB/s.. :P

512Mbps x 1024 / 8 = 65,536 :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

TMNET ni banyak kerenah birokrasi. Mcm2 alasan yang dia org buat. incase ader masalah, ader saja alasan yang dia org reka n rasanya tak logik langsung. masalah P2P tu satu hal. ape la yang nak dengki sangat user dok download. P2P tu kan satu dari servis dalam dunia internet. kenapa nak block pulak. kalau tak berfaedah, kenapa tak block sekali web porno yang bersepah2 dalam internet.

Nak bersuara pun tak guna sebab takde pilihan utk tukar ISP yang lain. Kalau ada ISP yang lain n harga berpatutan, dah lama I`am to say Good Bye TMNET!!! servis low. iklan gempak tak guna kalau servis mcm longkang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jangan ler terlampau emotional sangat. Masalah P2P ke, torrent ke memang masalah global. Selagi namanya dah broadband selagi tu bandwidth tu dikongsi dengan orang lain. Jangan selfish. Kalau nak download speed seketul-seketul, subscribe je dedicated line, habis cerita. Aku tahu ramai kat dalam ni kaki download [email protected], porno, mp3, sebar fitnah. Tapi jangan la sebab nak puaskan nafsu sendiri, orang lain akan suffer. Habis tu orang lain takde hak masing-masing ke? Ni belum aku sentuh lagi hak aku sebagai software developer?!

Satu lagi tak semestinya korang bayar sebulan RM77/88 korang boleh buat sesuka hati. Ada limitation dia. Macam yang aku cakap tadi, selagi benda tu korang kongsi dengan orang lain, selagi tu korang tak boleh buat sesuka hati.

Aku bagi contoh lain, macam web hosting la contoh.. kalau ada yang pernah dengar term shared,dedicated hosting. Aku nak tanya ada tak shared hosting dalam dunia ni yang benarkan subscriber dia buat sesuka hati walaupun kau bayar beratus-ratus ringgit. Cuba pikir balik.

Cuma yang aku pelik, dari dulu sampai sekarang orang dok komplen, tapi takde sorang pun yang berani nak saman TMnet. ;)

Another thing is, sapa cakap ISP Singapore takde problem, sama jerr 2x5. 13 tahun aku tinggal sana, dan guna SingTel selama 4 tahun, service lebih kurang je macam TMnet. Apa lebih? apa kurang? Yes.. memang technology S'pore lebih terkedepan.. tapi kita kena pikir balik, IX Singapore kan memang yang terbesar kat Asia, sebab tu diorang boleh buat macam-macam.

Kalau betul-betul korang nak tengok technology kita bersaing setaraf atau lebih maju dari s'pore, banyak benda kita kena ubah, mentaliti, social, economy, politic semuanya kena ubah. Kalau tak diubah, selagi tu kita akan berada di takuk yang lama.

So, aku undi Baik!

wassalam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hidup TmNet......yeeaaa!!!!

Aku rasa yg kebanyakan komplen ni pasal masalah tak tahu camne teknologi broadband ni berfungsi.

Lainlah klau korang bincang customer service dia buat kejer tak betul. Masalah pekerja buat tmnet buat kerja cam taik. Line kat rumah korang dah dimakan anai-anai tak dibetulkan.

Nak daftar tak dapat2. Dah daftar streamyx 512kb tapi dapat speed 4mb..hehehe

Yang ni korang memandai bincang teknologi dia padahal korang tak tau apa-apapun. Mintak lebih jer tau...

Nak tambah lajulah...p2p disekat, torrent lembab gila, bayar byk tapi dapat haprak.

sory semua kepada anti-tmnet (anti ker....??? tapi pakai gak)

kepada p2p, torrent user.... lupakan jelah benda tu. Perbuatan korang memang boleh menyusahkan user lain.

Tengok cam aku...rileks jer hidup. Cuma pakai direct download jer. Download sampai beratus-ratus mb pun ok.

Rujuklah wikipedia ker apa ker..mengenai peralatan-peralatan yg menyebabkan streamyx korang berfungsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wlaupown kitorang kongsi bandwidth tue

wlaupown kitorang download p2p bebanyak

kitorang bayar untuk buat sume tue

77/88 sebulan

wlaupown ko duk singapore n kate singtel tu bangang gak

yg tue aku tak kisah sebab aku tak suke singapore

satu lagi

ko tengok berita tak tahun lepas dekat awal taun

keuntungan TM meningkat(brape pratus aku tak ingat la)

setiap tahun keuntungan TM meningkat

kalo die buat pnambahan bandwidth ape salah nyer

sebab kalo die buat penambahan bandwidth even kitorang norrent dlm

local pown ok

nie nak cap speed die untuk pakej baru

kat sini satu jerk yg boleh menyelamatkan TMNET

tambahkan BANDWIDTH

tak kisah la ape pown kalo tambah bandwidth takkan jadi ape2 pown

lagi baik ade ler

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku smp skrg was2 nak subscribe screamyx utk umah aku...connection speed screamyx kat ofis tpt aku tgh practical ni lembab nak mampuih...padahal students seme tgh holiday :lol: kalo speed kat umah2 triple lg truk la gamaknyer...huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

lembap tu merujuk direct download ke p2p ke web browsing ke? Student pakai network opis ko?camne tuh?ahaks...

aku rasa tambah bandwidth takkan menyelesaikan apa2 masalah...mungkin jangka pendek boleh la...2-3 month at most...

ultimate solution ialah org mesia kena lebih creative create local content...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...