• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

melindaapang

Members
  • Content count

    41
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About melindaapang

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain pang

Recent Profile Visitors


498 profile views

melindaapang's Activity

  1. melindaapang added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    U kena tengok betul2, sebab semua iklan2 yang diditayangkan mesti ada mesej sama ada secara open ataupun Tak.
    i mean like setengah fon ada split screen, so u boleh buka YouTube n app lain sekali, buka YouTube tu means bukan suara saje,tapi dgn video sekali. Lagipun kalau guna yg di browser, dia akan play ikut list random, or list yg u buat sendiri. 
    • 0
  2. melindaapang added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    Sekarang kan dah ada internet kat kawasan pendalaman, semua sebab usaha TM yang nak memudahkan Kita berhubung dengan parents, jadi Kita yang di bandar Ni xperlu lah berulang alik untuk jumpa parents, vc sahaja untuk berhubung
    TM banyak bantu dalam penambah baikan untuk rangkaian telekomunikasi, Dan TM je yang berani untuk invest di kawasan luar bandar ni
    • 0
  3. melindaapang added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    I prefer lagi dengar guna Spotify, even dia kena subscribe, tapi most of lagu semua ada dekat situ, banding dengan joox, even dapat free stream, tapi lagu banyak kena lock.
    Guna youtube banyak guna quota, kalau ada yang pakai limited punya internet, sayang lah nak guna untuk stream YouTube je
    • 0
  4. melindaapang added a post in a topic Vietnamese street snack   

    wah serious ah? Sebenarnya ade logo halal China dah blh makan 
    • 0
  5. melindaapang added a post in a topic Vietnamese street snack   

    Kalau malay yg sgt sensitive tu x akan pergi sana makan punya, sbb bukan restoran halal
    • 0
  6. melindaapang added a post in a topic Minyak Hitam Supermarket   

    Saya selalu hantar kat workshop suruh dorang buat A to Z. Tapi rasa macam rugi pulak sebab minyak hitam mereka mahal sikit. Lepastu terlepas promosi kat station minyak pula tu,
    • 0
  7. melindaapang added a post in a topic Online shopping Apss.   

    oh mcm tu, aq ingat ade lagi murah so aq akan beli kat situ..
    • 0
  8. melindaapang added a post in a topic Minyak Hitam Supermarket   

    Ada expire date? kalau ada lebih baik cepat sikit untuk daftar... Tapi macam mane ye? Shell website ada ajar macam mana masuk program tu? Kalau boleh free mesti bagus, boleh jimat satu botol pun ok...
    • 0
  9. melindaapang added a post in a topic Online shopping Apss.   

    hey shipping fee Carousell tu mcm mana ya?? 
    • 0
  10. melindaapang added a post in a topic Minyak Hitam Supermarket   

    Guna produk local pun boleh lah, cuma tengok fungsi, dan jenis engine. Macam ayah saya guna helix ultra, kereta BMW dia masih fungsi dengan bagus!
    • 0
  11. melindaapang added a post in a topic Air-cond mana cepat sejuk?   

    skrg kan byk jenama baru yg tak pernah dengar,
    tapi byk org kata cepat rosak,
    jenama lama harganya dah tak ada beratus2, semuanya beribu2.
    • 0
  12. melindaapang added a post in a topic Air-cond mana cepat sejuk?   

    mmg ada byk jenama yg cepat sejuk, tapi hg tu tinggi sgt,
    nak beli air-cond pun kena simpan duit dulu, huhu, baik pakai kipas je.
    • 0
  13. melindaapang added a post in a topic Wifi office tak kuat!   

    betul kata kau. amek shj postpaid plan, xyah susah sgt ni. setahu sye, celcom ade postpaid plan baharu, bulan bayaran RM150 blh dpt sebanyak 60gb internet data. cuba pergi tengok kat websitenya
    • 0
  14. melindaapang added a post in a topic Nak pakai Xpax ok ke tak? hehe   

    haha iyer banyak kan ?
    hahha semua org ckp bende yang same lor burung hantu cannot carry forwerd dear hihi. 
    nam pun burung hantu kan so kena la tu from 2am untill 7am hihi.
    But dun wori kan 4Gb tu blh carry forward maximum 1GB taww !
    most welcome hehe. 
     
    • 0
  15. melindaapang added a post in a topic Nak pakai Xpax ok ke tak? hehe   

    Sebab dah pakai yang topup la i nak tukar haha.
    Eh tapi bagus taw bayar at every month ni . lagi pun banyak benefits nyer .
    Takkan bayar mahal punya . sbb you mesti amek manew2 package . Example mcm i sebulan rm38 4GB ! so bayar rm38 jer la. 
    kikiki. awak ni msti selalu kene caj mahal2 kan dgn telco lain . haha 
    • 0