Jump to content
arel

Membuat Sistem Dan Website

Recommended Posts

Sedang mencari full timer / part timer utk next project? thread ini khusus buat mereka yang sedang mencari programmer / designer utk projek-projek freelance. Sekiranya ada, pos kan disini keterangan lengkap projek dan cara untuk dihubungi. Ikut template di bawah:

Project Name: Nama Projek/URL

Description: Keterangan mengenai projek.

Environment: PHP/Perl/ASP/JSP/Ajax/XML/.NET

Platform: Linux/Windows/IIS/Apache

Deadline: Tarikh projek perlu disiapkan.

Budget: Bajet

Location: Penang/JB/KL etc.

Contact: Cara untuk dihubungi. PM/Tel/Email etc.

Programmer / Freelancer yang ingin menyertai mana-mana projek seperti yang diiklankan di thread ini, sila berurusan terus dengan pemilik projek melalui nombor telefon yang tertera atau melalui Private Message (PM).

Edited by Null

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salam..

aku tolong menyampaikan iklan ni. Ada satu hotel 3 bintang area JB nak develop satu low cost system, yg online. Dia tak kisah apa script pun nak pakai, asalkan bajet nya rendah..

so,sesapa yg rasa boleh buat hotel management system tu, sila email kat bawah untuk keterangan lanjut ye..

bangmie[at]gmail[dot]com

Edited by Null

Share this post


Link to post
Share on other sites

salam.. sapa expert dlm php dan jgk joomla portal.. aku perlukan segera,

sekarang nie aku tengah develop inspection system, tp aku nyer programmer dh malap n hilang ke mana, hujung bulan nie dh nak kn demo..

tak banyak sgt nak kn tambah, cuma tambah beberapa module account dan module report

aku perlu sgt2 nie... di harap sapa2 yg pakar....

please contact :

Badrul : 019-9262185

Amin : 012-3792608

Edited by isham

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOTE:** kepada moderator, sorry sesangat, aku tak perasan pulak ada thread untuk bende ni.Jadi, aku sambung offer2 tu kat sini lah..

Ada satu lagi web apps yg nak di bina, dengan budget:

Apps ni asalnya di tulis dlm Ms Access,dengan mengunakan GUI VBA (access form). Ianya untuk menguruskan 'printing report' ke atas kertas yg mempunyai format dan saiz tertentu, cthnya, mcm tulis atas Check.masalhnya, kertas yg nak di print tu berbeza dari satu set ke satu set, cth mcm cek jugak: Bank CIMB punya cek tak sama mcm Bank ASN mahupun dengan Bank Agro.

Jadi, apa yg sistem ni akan buat adalah, penguna akan masukan sesuatu perkataan dan kemudian selepas memilih akaun, perkataan itu akan di print terus ke atas kertas, mengikut format akauin tersebut.

So,kalau rasa boleh buat,sila reply kat sini..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Saya ade projek dgn kementerian utk develop web-based system (onile registration - lebih kurang cam system e-perolehan tu). Act, saya dh ade outsource pd sorg ni. Problemnyer, die myb akan dpt 1 big job dr bank. So, die x dpt tlg saya develop the system klu die accept the job.

FYI, our company is SI (System Integrator/Dealer). So, pada sesiapa yg berminat, pls email ur CV ke [email protected]

Below is the project details :

Project Name: Online Registration

Description: To develop web-based system

Environment: Depends on programmer

Platform: Linux

Deadline: Within 1 month from the start date

Budget: RM 10k

Location: Putrajaya

Contact: email : [email protected]

Tq

Edited by Null

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saya Ahmad Afifi Sulaiman. Saya sedang mencari 5 orang programmer untuk projek perintis saya. sila hubungi saya kalau berminat.....0173934591

Share this post


Link to post
Share on other sites

slm...

saya seorang freelancer....

sedang mencari sebarang projek utk m'buat web @ web based system...

sila sertakan budget dan masa yg diperlukan...

sesiapa berminat sila email kpd nikel_84[at]yahoo.com...

terima kasih...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok

ada info baru utk PHP Developer out there

heheh

aku dapat projeck

ajau goverment basic n advance php programming

bila ??

16-20/6 ni

tempat sesapa nak aku bg tahu lewww

berapa leh charge - aroun rm4000 ker rm6000

heheheheh

modul.. korang aaa sediakan sendiri

\takkan aaa aku

aku dah lew tak suka php nii

huhuhuuh

so sesapa nak cepat2222222 lew send kat akuu

no phone sekali

confirm dapat

first come first serve lewww

ok

adiosaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

salam.. sapa expert dlm php dan jgk joomla portal.. aku perlukan segera,

sekarang nie aku tengah develop inspection system, tp aku nyer programmer dh malap n hilang ke mana, hujung bulan nie dh nak kn demo..

tak banyak sgt nak kn tambah, cuma tambah beberapa module account dan module report

aku perlu sgt2 nie... di harap sapa2 yg pakar....

please contact :

Badrul : 019-9262185

Amin : 012-3792608

Check PM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Saya ade projek dgn kementerian utk develop web-based system (onile registration - lebih kurang cam system e-perolehan tu). Act, saya dh ade outsource pd sorg ni. Problemnyer, die myb akan dpt 1 big job dr bank. So, die x dpt tlg saya develop the system klu die accept the job.

FYI, our company is SI (System Integrator/Dealer). So, pada sesiapa yg berminat, pls email ur CV ke [email protected]

Below is the project details :

Project Name: Online Registration

Description: To develop web-based system

Environment: Depends on programmer

Platform: Linux

Deadline: Within 1 month from the start date

Budget: RM 10k

Location: Putrajaya

Contact: email : [email protected]

Tq

bro aku dah email ko...x da respon pun...klu ada perkembangan terbaru ko msg aku ke 0174912480

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku berminat..tempat tu kt mana ekk

ko msg aku leh x

ni no aku:0174912480

i dh reply..x dpt ek?

Sory, i dh dpt org. Myb nxtime?..k

Anyway, tq...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

Saya ada satu projek yg memerlukan satu team yang terdiri dari 2-3 org programmer.. Task nya ialah utk menyiapkan satu sistem database utk sebuah offshore company yg berpejabat di Times Square, KL. projek ini perlu disiapkan sebelum bulan 8 ni... Anda boleh bekerja di KL dan segala kelengkapan pejabat seperti laptop akan disediakan...

Project Name: POS system

Description: Web based point of sale system

Environment: PHP/MySQL

Platform: Linux dan Apache

Deadline: Aug. 2008

Budget: RM15,000

Location: KL

Contact: no hp saya dah keluarkan.. emel je saya terus.

tQ

Edited by Null

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sedang mencari full timer / part timer utk next project? thread ini khusus buat mereka yang sedang mencari programmer / designer utk projek-projek freelance. Sekiranya ada, pos kan disini keterangan lengkap projek dan cara untuk dihubungi. Ikut template di bawah:

Project Name: Nama Projek/URL

Description: Keterangan mengenai projek.

Environment: PHP/Perl/ASP/JSP/Ajax/XML/.NET

Platform: Linux/Windows/IIS/Apache

Deadline: Tarikh projek perlu disiapkan.

Budget: Bajet

Location: Penang/JB/KL etc.

Contact: Cara untuk dihubungi. PM/Tel/Email etc.

Programmer / Freelancer yang ingin menyertai mana-mana projek seperti yang diiklankan di thread ini, sila berurusan terus dengan pemilik projek melalui nombor telefon yang tertera atau melalui Private Message (PM).

Sapa boelh buat car potal di perlukan segera

Nama project:Car portal

Keterangan:laman web untuk iklan kereta mcm motortarder atau 121motor.com.my

Platform;tak pakar dlm bif=dang ini

dealine 3 minggu dari tarikh start project

budget: rm3500

location: kl

contact: email [email protected]

harap2 pakr le ye..mesti nampak cantik dan ada ciri-ciri korporat color tema merah dan putih

Edited by Null

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sapa boelh buat car potal di perlukan segera

Nama project:Car portal

Keterangan:laman web untuk iklan kereta mcm motortarder atau 121motor.com.my

Platform;tak pakar dlm bif=dang ini

dealine 3 minggu dari tarikh start project

budget: rm3500

location kl

contact:email [email protected]

harap2 pakr le ye..mesti nampak cantik dan ada ciri-ciri korporat color tema merah dan putih

aku berminat ngan projek ni...contact aku k.

sobri,

0174912480

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum,

Sesiapa yang boleh membuat program library registration untuk syarikat kecil. Peruntukan yang diberikan adalah di bawah RM 1500.00 (Insya Allah RM 2000.00). Sila hubungi saya: [email protected] 017-698 8074. Mohd Azizan bin Hussin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum,

Sesiapa yang boleh membuat program library registration untuk syarikat kecil. Peruntukan yang diberikan adalah di bawah RM 1500.00 (Insya Allah RM 2000.00). Sila hubungi saya: [email protected] 017-698 8074. Mohd Azizan bin Hussin

aku leh buat..dan aku pernah buat...ill call u

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multive Solutions mencari developer-developer

diluar sana yang berminat menyertai projek ini;

Tajuk

// Education Portal

Looking for

// PHP Oriented

//MySQL Oriented

// AJAX Prefered

Duration project

// 3 weeks

Freelance posistion

// PHP Programmer - 2 positions

//salary - based on workload/experience

Permenant/Contact posistion

// For contract basis - 6 months

// PHP Programmer - 1 positions

//salary RM 1500++ - RM 2500.00++

Want to know more?

// email your resume to info[at]multive.com.my

//or call +603-77 25 3096

What next?

// Selected candidate will be contact by email or phone

Payment

//negotiable

Payment Method for Freelance

// 30% - 30% - 40%

Message dari Mohd Amir Shah bin Adnan, Technical Director, Multive Solutions (Co.No.001649721-T)

Penambahan - kami mencari seorang permenant/contract staff bagi jawatan PHP Developer utk projek ini

Kepada yang sudah menghantar email anda kepada saya, terima kasih saya ucapkan, anda akan ditapis dan dipanggil untuk temuduga.

Kepada yang sudah dipanggil, jangan lupa untuk hubungi Multive Solutions untuk menetapkan tarikh dan hari untuksesi pekenalan/temuduga ringkas

P/S: Projek kendalian Multive Solutions dipantau secara terus dari Kementerian Pengajian Tinggi, status projek juga confirm!

Development phase bermula 14 Julai 2008 bersamaan hari Isnin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Message dari Mohd Amir Shah bin Adnan, Technical Director, Multive Solutions (Co.No.001649721-T)

P/S: Projek kendalian Multive Solutions dipantau secara terus dari Kementerian Pengajian Tinggi, status projek juga confirm!

Development phase bermula 14 Julai 2008 bersamaan hari Isnin

kindly check your email...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Project Name: Kursus Pembangunan Web (Asas)

Description: Projek Latihan Kemahiran Khas Warga Belia Desa

Environment: Dreamweaver or commonly used

Platform: Windows

Deadline: August 08

Budget: Bajet boleh runding

Location: Pahang & Kelantan

Contact: [email protected]

Saya mencari a Freelance Tutor/Trainer untuk Kursus diatas.. boleh mengajar dan menyampaikan topic Pembangunan Web ( ikut Course Content / Nota ) dengan baik dan banyak simulation hands-on practical kepada pelajar. SW Dreamweaver dicadangkan atau lain-lain yang selalu digunakan atas platform Windows. Kursus akan dijalankan dalam bulan August'08. Ada beberapa sessi. Satu sessi 4hari. Tempat tinggal, Makan minum, transport disediakan.

Sesiapa berminat sila hubungi saya terus Azmi Hj Ahmad, email - [email protected]

Edited by Null

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Similar Content

    • By Chuki2
      Salam semua,

      Aku tengah develope sistem customer informations pakai C# dan ASP webforms. Ada satu part aku yang buat aku blur sikit. So aku terangkan sikit macam mana sistem ini berfungsi.

      Dalam database ada senarai table :

      - Akaun
      - Cawangan
      - User 

      Selepas pelanggan bukak akaun, diorang akan key in data cawangan-cawangan mereka. 

      Ok jadi part yang blur, setiap akaun ada senarai user. Ada satu user admin, boleh tengok rekod dimana-mana cawangan. Tapi untuk user lain, dia just boleh tengok rekod untuk cawangan tertentu sahaja.

      Katakan akaun ini ada cawangan A,B,C,D,E. So kita create user ali, dan ali hanya boleh tengok cawangan A,C dan E sahaja.

      Cara apa yang terbaik erk. Dalam kepala aku, dalam table user tambah column user_access_branch. So disitu dia akan simpan ID branch tersebut. Contoh value id cawangan pada user_access_branch dalam rekod ali adalah "1;3;5". 

      Ada cadangan lain?
    • By Amir Ahmad
      Syarikat Berlima Megah Enterprise menyediakan pelbagai servis untuk memenuhi kehendak pelangan kami . Antara servis  kami adalah seperti berikut :
       
      Pembinaan Laman Web, Portal, e-commerce Pembinaan Content Management System Dalam Talian ( Online System) PHP & Mysql Pembinaan & Pencetakan Kad Perniagaan Pembinaan Reka Bentuk Grafik - banner, logo, flyers Perkhidmatan Reka Bentuk Kad Perkahwinan & Printing Perkhidmatan Membina Album Perkahwinan  
       
      Harga-harga adalah amat berpatutan mengikut kriteria-kriteria perkhidmatan yang dimahukan. 
      Pelanggan - pelanggan kami terdiri daripada kalangan syarikat swasta , institusi pengajian tinggi , dan individu.
       
       
      Terdapat harga promosi + free gift dari pihak kami !!!... 
       
       
      Untuk sebarang pertanyaan atau keterangan lanjut sila layari www.berlimamegah.com atau hubungi 011-24208962  En Amir Ahmad
       
       
    • By milo_ais1
      Salam semua, nk minta ilmu sikit, sesiapa tau cara nk buat redirection dalam website? mksd ak mcmni, kalo ak msk website to, dia akn kluar intro, then kita ad 2 option, sama ada nk skip atau tggu dia redirect sndri. mohon sape masta,tlg2.. TQ
    • By kyo rean
      [size=5][b]Menawarkan perkhidmatan membuat website[/b][/size]
      [size=5][b]RM650 termasuk domain name & hosting[/b][/size]

      contoh web yang saya buat untuk customer yang masih aktif seperti berikut:
      1. www.printerhub.com.my
      2. www.isukabeli.com
      3. www.srializacatering.com
      4. www.greenappslab.com
      5. www.ccbq-quran.com.my
      6. www.huublighting.com
      7. www.webnumberz.com
      8. www.anr.com.my
      9. www.kukuhabadi.com.my

      call +6019 251 0990
      kyo

      [size=6][b]Juga meniaga barang2 berikut:[/b][/size]

      [size=5][b]Printer HPLJ P1102 [/b][/size]
      [size=5][b]RM225[/b][/size]
      (sila lihat gambar di bawah. stock terhad 50 unit sahaja)

      Ada banyak lagi barang2 menarik dengan harga berpatutan di kedai online saya
      [url="http://www.isukabeli.com"]www.isukabeli.com[/url]
      atau pun fanpage isukabeli.com - [url="http://www.facebook.com/pages/isukabelicom/144103715730416"]http://www.facebook....144103715730416[/url]


      [img]http://isukabeli.com/wp-content/uploads/2012/10/HPLJP1102.png[/img]

      [img]http://isukabeli.com/wp-content/uploads/2012/10/HPLJP11021.png[/img]

      [size=6][b]Logitech WebCam Sphere AF[/b][/size]

      [b]Kami ada ready stock untuk WebCam ini. Stock terhad. WebCam ini lebih dari WebCam biasa. Ia boleh dipasang seperti cctv. Hanya RM220.[/b]
      [b]Logitech QuickCam® Sphere AF[/b]

      Like new - used during exhibition for 2 weeks only
      Original green packing, set complete ( actual product as shown below )
      Includes :
      * Logitech QuickCam® Sphere AF
      * 9-inch eye-level stand
      * USB cable (6-feet)
      * QuickCam® Software CD
      * Warranty full 1 year

      Price : RM 220 per unit
      Usual price : new RM 428 (Logitech official website)
      More info ttg harga sebenar : [url="http://www.logitech.com/en-my/webcam-communications/webcams/quickcam-sphere-af"]http://www.logitech....ckcam-sphere-af[/url]

      [img]http://isukabeli.com/wp-content/uploads/2012/10/logitech.png[/img]
      [img]http://isukabeli.com/wp-content/uploads/2012/10/SphereAFunit.jpg[/img]

      Semua gambar sebenar.

      Rugi tak beli

      Untuk Pertanyaan @ to order pls
      call or sms to +6019 251 0990/ +6012 3046 463/ email [email protected]
      atau boleh pergi ke kedai online saya [url="http://www.isukabeli.com"]www.isukabeli.com[/url]
      atau LIKE fanpage isukabeli.com - [url="http://www.facebook.com/pages/isukabelicom/144103715730416"]http://www.facebook....144103715730416[/url]
    • By Mustafa
      Saya baru hendak membina website. Ada sesipa dalam forum ini tahu cara meletakkan komen dalam website, seperti gambar laman blog di bawah ini.

      [img]https://lh3.googleusercontent.com/-Aohbky82OB4/T8m1cgcTWVI/AAAAAAAAAL4/zwGNTxCd0HA/s640/komen%2520webite.JPG[/img]
×
×
  • Create New...