Jump to content

Recommended Posts

Minta pendapat skett...

sekarang nie aku nak tukar mobo nf7-s

setahu aku board nie guna dual channel ram

so kalau aku guna satu jer takde prob. ker?? cool.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

adus nak jeles nape??

aku pon bleh letak

2 Cosair 3200LL rev1.1 BH5 dgn 1 mushkin 3500 BH5 tak jadi masalah

tapi kalau compare memory bandwith sungguh pon letak 3 keping memang die detact dual chennel tapi peformance lagi rendah dr dual channel lebih kurang singgle channel jek peformance

Share this post


Link to post
Share on other sites
bole guna full slot yer... ttp jalan dual channel lak tuh biggrin.gif ... tak sia2 aku beli

Share this post


Link to post
Share on other sites

wah sarge memang hero umat melayu hehehe (ampu nampak)

tapi aku nak tanya la...

kalau 768mb single pc3200 vs 512mb dual pc3200 sape menang?

unsure.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

wah sarge memang hero umat melayu hehehe (ampu nampak)

tapi aku nak tanya la...

kalau 768mb single pc3200 vs 512mb dual pc3200 sape menang?

unsure.gif

ko tanyer nie 768 tiga keping ker ape?? sbb takde ram 768 sekeping.....

tapi tak kisah aaa 1 keping ke 3 keping ker tapi kalau compare ngan 512 dual channel dah tentu dual channel lai bagus...

tapi satu jek kebaikan 768 nie kalau compare ngan 512... memory lg tinggi so, ko bleh aaa running 'killer' program cam graphic nyer program smooth ... tongue.gifbiggrin.giflaugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

nak dapat full performace dual channel kena pakai intel...amd nie tak dapat 100% bandwidth dual channel...tapi ok gak la dari set singgle channel...

Share this post


Link to post
Share on other sites

nak dapat full performace dual channel kena pakai intel...amd nie tak dapat 100% bandwidth dual channel...tapi ok gak la dari set singgle channel...

nforce 2 still takleh lawan intel chipset.pesal hah??jeles nih blink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

ntahla...

tapi chipset intel memang power la...865,875

bilo la nk kuar AMD punyo chipset lak?

lamo nunggu dah ha...

hehehe...

...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arghh........... mad.gif !!!

Nie jerkk paling tinggi aku bleh dpt sbb Vdimm aku limit sampai 2.9!!Klau lahh aku berani mod aku nyer mobo...tapi xbrani!!Klau dpt mod mobo sure aku dpt lebih 250 FSB sad.gif !!!

RAM = KHX3200AK2/512

Chip = Winbond-CH5

Vdimm = 2.9

CL = 2-2-3-6

FSB = 240.5MHz @ 480.1MHz

bengkek...... mad.gif !!!

user posted image

Share this post


Link to post
Share on other sites

nie akunyer...

CPU interface On

user posted image

CPU interface Off

user posted image

aku bleh buat 2-2-2-8 tapi compare ngan 2-2-2-11,

2-2-2-11 punyer bandwith lagi tinggi dari 2-2-2-8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ermm.... wink.gif

Aku nak tanya pasal chip nih sbb aku masih kureng skit, antara:

1.Winbond-BH5

2.Winbond-BH6

3.Winbond-CH5

Maner agi best smile.gif ??Aper perbezaan nyerrr huh huh.gif ??

Aku nyer CH5 bleh pergi paling tinggi stakat nie pon 240 FSB (CL 2-2-3-6) @ Vdimm 2.9!!Bagus kerrr huh.gif ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ermm.... wink.gif

Aku nak tanya pasal chip nih sbb aku masih kureng skit, antara:

1.Winbond-BH5

2.Winbond-BH6

3.Winbond-CH5

Maner agi best smile.gif ??Aper perbezaan nyerrr huh huh.gif ??

Aku nyer CH5 bleh pergi paling tinggi stakat nie pon 240 FSB (CL 2-2-3-6) @ Vdimm 2.9!!Bagus kerrr huh.gif ??

Ok la tu... 2-2-3-6 tu dah optimum beb....

Share this post


Link to post
Share on other sites

tu dia...takata tunjuk belang dah...

respek la takata...251fsb tu...

bh5 paling sempoi

bh6 nombor dua sempoi

ch5/6 ok jugak...built in voltage regulator..kalau buat vdimm mod pun tak de kelebihan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...