Jump to content
Shanai

Warning Bar System

Recommended Posts

Assalamualaikum/Salam sejahtera

Ramai user yang musykil apabila melihat "warning bar" di bawah nama mereka di dalam forum [email protected]

Saya ingin meyakinkan semua bahawa selagi "warning bar" itu berada pada tahap 0% maka tidak ada apa yang perlu dirisaukan oleh anda.

"Warning bar" tersebut hanya dapat dilihat oleh anda sendiri dan moderator sahaja. Anda juga tidak akan melihat sebarang "warning bar" pada ahli lain. Semua orang ada "warning bar" dan semuanya 0% kecuali mereka yg telah diberi amaran oleh moderator sekiranya melanggar peraturan-peraturan forum.

Saya berharap anda semua tidak perlu terasa bersalah kerana moderator sendiri pun ada "warning bar" masing-masing dan semuanya 0%.

Anda hanya perlu risau jika warning bar anda tidak 0%, yang bermakna anda ada buat silap kat mana-mana. Biasanya moderator akan beritahu apa kesilapan anda. Jika anda di-suspend, mungkin akan memakan masa beberapa jam atau hari sahaja. Tetapi jika anda di-ban, maka kemungkinan anda tidak boleh akses sampai bila-bila selagi saya tidak mengampunkannya.

Sistem ini dipasang untuk memudahkan moderator memberi amaran dan teguran kepada ahli-ahli yang tidak mematuhi peraturan dan etika Internet. Saya terpaksa melaksanakan sistem ini memandangkan semakin ramai ahli yang tidak menghormati peraturan dan etika di Putera.com.

sekian, harap maklum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

takder bahaya pun kawan,

kalau mod rasa ko melakukan kesalahan berforum, baru diletakkan berapa peratus kat ko punya warning bar..

Share this post


Link to post
Share on other sites

rileks arr...benda kecik je warning bar tu...as long korang jgn buat benda2 yg dilarang sudah...tade laa kena bar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

warning bar nie bagus, menaikkan kuasa group admin/mod

Share this post


Link to post
Share on other sites

nak tanye ah...

nie contoh ek..nak tau

klu warning bar menunjukkan 10%..

camne nak tau kite wat kesalahan ape..?

kat topik mane?

pastu camne dan bile boleh ilang balik?

:D

Edited by xtreme_paranoid

Share this post


Link to post
Share on other sites

nak tanye ah...

nie contoh ek..nak tau

klu warning bar menunjukkan 10%..

camne nak tau kite wat kesalahan ape..?

kat topik mane?

pastu camne dan bile boleh ilang balik?

:D

contoh ke memang betul nie.. ?? Hahahaa... sabar je laa..

ko klik kat "10%" ko tu.. kat situ nanti akan keluar window.. yang akan bagitau sape yang warn ko dan die akan bagi komen sebab ape ko kene warn..

warn.jpg

so ko kene buktikan ko dah menyesal dengan tindakan ko tu.. barulah "10%" ko tu akan hilang..

p/s: makin tinggi %, makin rendah nilai ko dalam nie.. full jer 100%.. otomatik ko kene ban.. beerti ko dah tak diperlukan lagi.. ehehe..

saje je main2..

Edited by slaughters

Share this post


Link to post
Share on other sites

contoh ke memang betul nie.. ?? Hahahaa... sabar je laa..

ko klik kat "10%" ko tu.. kat situ nanti akan keluar window.. yang akan bagitau sape yang warn ko dan die akan bagi komen sebab ape ko kene warn..

warn.jpg

so ko kene buktikan ko dah menyesal dengan tindakan ko tu.. barulah "10%" ko tu akan hilang..

p/s: makin tinggi %, makin rendah nilai ko dalam nie.. full jer 100%.. otomatik ko kene ban.. beerti ko dah tak diperlukan lagi.. ehehe..

saje je main2..

:lol:

serios,contoh jer..

pastu klu nk tau kat topik mane kite wat silap tu camne hah?

nk buktikan dah nyesal camne?

Edited by xtreme_paranoid

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol:

serios,contoh jer..

pastu klu nk tau kat topik mane kite wat silap tu camne hah?

nk buktikan dah nyesal camne?

hahahahahha !! ko ingat senang2 je ke aku nak percaya kat ngko ??

Hehee.. hermm.. sepatutnya orang yang bagi ko warn tu kene tinggalkan alasan or sebab kenapa die warn ko.. tu syarat2 die sebenarnya.. tapi aku tak tau aa plak ade moderator kat sini yang bagi warn kat ngko tanpa sebab.....

huhuh.. ko akan dapat baca kat paparan tu..

camne nak tunjukkan ko dah nyesal / tobat ?? senang jer.. ko datang putrajaya.. then bawak aku gi jumpe cikgu aku ( prontoxp) kat puchong.. then blanje kitorang makan tengah hari.. settle..

p/s : ape aa susah sangat.. ko jangan buat kesalahan yang same aaa.... tapi kalo ko tak tahu kesalahan ko tu ape.. susah gak.. hermm.. nanti admin akan cek. sebab ape.. aku harap die reply kes nie.. ehehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hahahahahha !! ko ingat senang2 je ke aku nak percaya kat ngko ??

Hehee.. hermm.. sepatutnya orang yang bagi ko warn tu kene tinggalkan alasan or sebab kenapa die warn ko.. tu syarat2 die sebenarnya.. tapi aku tak tau aa plak ade moderator kat sini yang bagi warn kat ngko tanpa sebab.....

huhuh.. ko akan dapat baca kat paparan tu..

camne nak tunjukkan ko dah nyesal / tobat ?? senang jer.. ko datang putrajaya.. then bawak aku gi jumpe cikgu aku ( prontoxp) kat puchong.. then blanje kitorang makan tengah hari.. settle..

p/s : ape aa susah sangat.. ko jangan buat kesalahan yang same aaa.... tapi kalo ko tak tahu kesalahan ko tu ape.. susah gak.. hermm.. nanti admin akan cek. sebab ape.. aku harap die reply kes nie.. ehehe..

die ade bg sebab...

illegal link...

:lol:

sungguh...

dah nyesal gile2 nih

Share this post


Link to post
Share on other sites

die ade bg sebab...

illegal link...

:lol:

sungguh...

dah nyesal gile2 nih

mengaku jugak akhirnya ! Hahahaha.. lain kali jangan main bantai je post link yang takde kaitan dengan IT nie... kan dah kene..

p/s: aku nak nengok brape lame kekal 10% tu.. or akan naik jadi 20% ?? or 99% ?? :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

mengaku jugak akhirnya ! Hahahaha.. lain kali jangan main bantai je post link yang takde kaitan dengan IT nie... kan dah kene..

p/s: aku nak nengok brape lame kekal 10% tu.. or akan naik jadi 20% ?? or 99% ?? :lol:

pergh..

ko ske ek doa2 camtu.. :lol:

ko da penah kene lom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mari kita kongsi masing-masing punya warn ada berapa?

Aku dulu...

Nilai warn :10%

Sebab: Letak kod virus dan link yang berbahaya

Amaran Dari Moderator:Jangan poskan kod-kod yang berbahaya. Boleh menyebabkan kemusnahan komputer lain.

Edited by powerabu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mari kita kongsi masing-masing punya warn ada berapa?

Aku dulu...

Nilai warn :10%

Sebab: Letak kod virus dan link yang berbahaya

Amaran Dari Moderator:Jangan poskan kod-kod yang berbahaya. Boleh menyebabkan kemusnahan komputer lain.

steady ah..

konye warning nih da o% ke?

ko wat camne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

steady ah..

konye warning nih da o% ke?

ko wat camne?

takdelah...tetap sama.

ko salah baca post aku ker..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mari kita kongsi masing-masing punya warn ada berapa?

Aku dulu...

Nilai warn :10%

Sebab: Letak kod virus dan link yang berbahaya

Amaran Dari Moderator:Jangan poskan kod-kod yang berbahaya. Boleh menyebabkan kemusnahan komputer lain.

Nilai warn :0%

Sebab: -

Amaran Dari Moderator:-

huhuh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nilai warn :0%

Sebab: -

Amaran Dari Moderator:-

huhuh

oooo belagak ah.. :lol:

lom kene..

hahahaha

aku pernah kene banned beberapa jam pasal referal link bisnes aku..huhuhu..tapi sekejap jer...

aku smpi malam nih ah...

rase da mcm sakit jiwa dah..

aku silap wat link...

silap sekali je..sbelom nih x penah wat pon

huhuhuhu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...