• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kenapa Forum Tidak Rancak?

9 posts in this topic

Posted · Report post

Jom kita rancakkan semula forum Putera.com.

Sapa ada idea 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sebab tak ramai yang on9 untuk tengok-tengok post trbaru...mungkin  :21:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Admin pun jarang update news terbaru ttg IT. Admin kena cargas baru meriah. Erm teringat zaman 9/10 tahun lps mmg meriah dkt sini.

Edited by Gigabyte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

btoi le, kasi up la topik2 macam2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

forum putera mmg bersawang sgt. thread 2 tahun lepas pun masih dok di page 1. kita tanya diri kita sendiri. dalam seminggu berapa kali login putera. dahtu thread baru,menarik kurang. user pun malas komen. putera sblm kena ddos tahun 2009 terbaik. ramai gila user aktig time tu. lepas kena ddos semuanya gelap

 

cwf0ilxdo0xhwstey.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pasal sekarang orang lagi aktif dekat instagram, twitter dan facebook.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pasal sekarang orang lagi aktif dekat instagram, twitter dan facebook.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

fb pdc pun tak aktif juga

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

masing2 ada komitmen lain yg lebih penting

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now