• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Tahukah Anda :-)

16 posts in this topic

Posted · Report post

hai kengkawan...

sape yg tgk berita semalam??

sykt gergasi (intel) terpaksa memberhentikan kira2 10000

pekerjanyer di seluruh dunia..

sebabnyer --- > intel mengalami kejatuhan kira2 54% berbanding

jumlah pendapatan tahun lepas..

sbb kejatuhan ---> saingan hebat daripada AMD

di Malaysia, sykt tersebut akan memberhentikan kira2 2000 orang

pekerjanyer..

ape dh jadi????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mak Aih? :o bior bebenor AMD ni. Mmg sungguh2 dia bersaing nk mendahului Intel. Agaknya apa la tindakan susulan Intel lepas ni? X kan nk ngalah dgn AMD camtu je? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku tak paham sgt la psl ekonomi nie..bukan ke intel dh lead ngan new proc ? (core2duo) smp kan AMD terpaksa turunkan rega proc diorang.

nape masih rugi 54% ? :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jangan salah faham. maksud rugi tu bukannya RUGI.

tapi keuntungan berkurangan.

kalau tahun lepas dia untung 100

tahun ni untung 46.

tula maksud dia rugi 56

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ha dah senyap dah? takdak point lagi ka nak cerita pasal KEKURANGAN INTEL dan KELEBIHAN AMD?

cerita la lagi oi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

besak ler, kalo dah taksub ngan sesuatu benda, camnih ler jadiknyer.

pelik tui, amd nih dah jadik cam ajaran sesat laks, ramai penganut dier aku nengok asyik dok memburukkan intel jeks. super gaks macam puak puak opensource yang tak abih abih nak memburukkan ms windows. ajaran sesat ler tuh. ekekekekek :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Papehal pun ako setia dgn intel...............pentium II ako masih 'hidup' smpi sekarang.........penah rosak ram dgn hardisk ja...........beli thn 98...........bukti ketahanan proc intel..........bukan aku anti AMD / nak kutuk........tp member ako nyer AMD K6 2 ( klu xsilap aku, klo silap tlg btulkan ) yg beli sama2 dulu dah lama simpan kat bangsal belakang umah.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pc aku yg kt rumah intel celeron 1.7ghz....otaknya masih ok....yg lain 1gb ram ngan fx5500 256mb..ok jer lyn game

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pc aku yg kt rumah intel celeron 1.7ghz....otaknya masih ok....yg lain 1gb ram ngan fx5500 256mb..ok jer lyn game

intel celeron tu.. perghh... :lol:

kat umah aku pun ade satu AMD K6 2.. rosak gak.. buat hiasan je kat umah.. yang pentium2, jenis dalam kotak/tape tu.. (aku tak tau istilah ape) still elok.. kat opis aku pun.. still ade pc yang running pakai pentium2..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kelab nie skrg mcm mana?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ha dah senyap dah? takdak point lagi ka nak cerita pasal KEKURANGAN INTEL dan KELEBIHAN AMD?

cerita la lagi oi

biasalah..........kekadang Untung kekadang rugi...............tapi Intel tu dah dikira LEADER.........rasa aku beberapa tahun lagi awal dari AMD.......rasanya x jadi hal.......dia leh cover punya..............kan dia dah 30 thn dalam market?.........aku yakin dia leh cover balik.........

P:S betul ke Trasmeta Corp dah tarik diri dari pasaran proc?...............

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Intelnye mobo quality tu pasal tahan, dgn aku masih ade PentiumII, 1st model Pentium4 RDRAM.

C2D Intel akan recover balik kerugian sebelum ni.. :D

Edited by Yem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Haha! yea betul! den Masih setia dengan PC S370 Celeron 600mhz nie...

sampai sekarang belum rosak , cuma bila pakai XP memang brat la sikit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mak aiihh...last post 2006...ade sapa2 kah disini?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Emmm.. Dah tak active sekarang ni... Ahli dulu pun dah ramai yang tak active..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rajin up balik topic ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0