• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

khairul44

Members
  • Content count

    36
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About khairul44

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain alonso

khairul44's Activity

  1. khairul44 added a post in a topic mood ramadhan on   

    Mana boleh dapatkan Shell Helix HX8 tu yang harga lebih murah? kerana biasa tengok dekat minyak stesen harga tu mahal pun.
    • 0
  2. khairul44 added a post in a topic mood ramadhan on   

    Pomen aq pun recommend hx8 ni sbb baru katanye. Tp aq pakai synthium. Mcm nk tukar la pulak.
    • 0
  3. khairul44 added a post in a topic mood ramadhan on   

    THUMBSUP!. Baru aq taw pasal ni. Ingatkan beza fully sintetik dengan semi sintetik interval pertukaran je.
    • 0
  4. khairul44 added a post in a topic mood ramadhan on   

    Boleh periksa dulu kualiti minyak enjin kereta yang sedang gunakan kerana agak penting kerana mutu minyak enjin yang rendah tidak sesuai untuk perjalanan jauh.
     
    • 0
  5. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Saya rasanya jalan yang dia lalu agak dekat kepada jalan kepada Genting tu, selalu juga pergi makan sarapan dekat Petronas punya kedai makan sebelum balik kampung tu.
    • 0
  6. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Memang nasib baik kerana dapat masuk campaign test drive boleh ambil peluang cuba dulu. Tapi, masa tu saya cubakan minyak ini dekat Petronas tu pump agak mudah gunakan macam dah tukar baru punya.
    • 0
  7. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Memang kuat tu kerana Petronas dah ambil masa lama untuk mengkajikan formula minyak ini dekat Pusat kajiannya dekat Europe dan formula ini juga dikenali sebagai formula taraf dunia punya.
    • 0
  8. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Tapi, semasa saya isi 95 Pro Drive kereta punya minyak lebih tahan lama dahulu seminggu sahaja sekarang dah lebih seminggu memang jimatkan minyak saya.
    • 0
  9. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Rasanya minyak 95 Pro Drive perlu ambil masa baru dapat hasilkan fungsinya agak sebulan lebih jelas dan Petronas ni punya stesen kemudahan agak baik kerana tengok hari tu dapat pasang sabun cuci tangan.
    • 0
  10. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Dulu saya juga, gunakan Petron untuk kumpulkan markahnya untuk tukar minyak petrol tapi sekarang Petronas keluarkan tu applikasi telefon yang ada diskaun sekarang dan minyak juga lebih tahan lama untuk gunakan.
    • 0
  11. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Sama juga dan Petronas punya kedai mesra barang dekat dalam agak banyak dan selalu belikan dengan kad mesra mereka ada tawarkan 3 kali ganda punya point. 
    • 0
  12. khairul44 added a topic in Automotif   

    Overhaul
    Berapa ribu nak kena keluar untuk buat top overhaul kereta? Mahal tak?
    • 14 replies
    • 153 views
  13. khairul44 added a post in a topic Memilih Penghawa Dingin   

    Ada ke air-cond yang x sejuk , semua Air-cond sama je , sejuk gila pada asalnya , Tapi makin lama guna makin x sejuk dah... baiki kena duit , beli baru kena duit , baiklah xyah beli, jimat duit, x menyebabkan pencemaran udara juga haha 
    • 0
  14. khairul44 added a post in a topic Wifi office tak kuat!   

    kalaw ak jadi ko, ak pasang wifi kat rumah sebab nanti senang ko nak bwk balik keje2 ko yg tergendala kat opis
    kat luar rumah pulak, ko pakai la data plan yg murah. kan kat malaysia ni byk telco yg offer data murah tapi kena pndai pilih la
    jgn pulak ko pilih celcom ke maxshis sebab mahal la dorg punye plan
    • 0
  15. khairul44 added a post in a topic Internet burung hantu percuma?   

    lol..lol..lol.....
    hahahahahha 333mb 1 hari jekkkkkk sape nk pakai plan ni??
    IBH 1am-7am sape je nak guna? 
    • 0