• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

khairul44

Members
  • Content count

    39
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About khairul44

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain alonso

khairul44's Activity

  1. khairul44 added a post in a topic Personal loan   

    mana ada pinjam personal loan mintak details macam2... sebab itu privasi kita 
    melainkan bank pun mintak ic number & payslip gaji je...
    tapi tu lah kena tahu ccris & ctos yg mana tak heran sangat pasal tu....
    selain dari rce mmg xde lain kan?
    ye ke? sebab google, agent dia cakap dalam 3-5 hari bekerja je dah lulus...
    tapi kalau bank boleh makan berminggu2 tau tu beza dia... 
    pasal interest tu tak tau sebab bank paling tinggi pun 4.10%....
    • 0
  2. khairul44 added a post in a topic Personal loan   

    Jangan pinjam dgn pinjaman berlesen kat malaysia ade je yg loan rnpa berurusan dgn bank.... Hari ni apply, dlm 2-3 hari dah lulus.... Nama loan tu yayasan ihsan rakyat ubder rce sdn bhd.... 
    Boleh tapi kena yg loan betul2 x de kena mengena dgn oihak bank.... Macam yg yayasan ihsan rakyat tu tapi aklau ko nak buat loan utk bisnes, yayasan dewan perniagaan melayu perlis ade tapi tu lah dorg tu utk kerja2 kerajaan je
    • 0
  3. khairul44 added a topic in Lain-lain Servis & Perkhidmatan   

    Personal loan
    mana or sesiapa yang ada cable blh tutup ccris dgn ctos.. nak try apply personal loan kalau ada sape2 blh bantu...
    • 18 replies
    • 123 views
  4. khairul44 added a post in a topic mood ramadhan on   

    Mana boleh dapatkan Shell Helix HX8 tu yang harga lebih murah? kerana biasa tengok dekat minyak stesen harga tu mahal pun.
    • 0
  5. khairul44 added a post in a topic mood ramadhan on   

    Pomen aq pun recommend hx8 ni sbb baru katanye. Tp aq pakai synthium. Mcm nk tukar la pulak.
    • 0
  6. khairul44 added a post in a topic mood ramadhan on   

    THUMBSUP!. Baru aq taw pasal ni. Ingatkan beza fully sintetik dengan semi sintetik interval pertukaran je.
    • 0
  7. khairul44 added a post in a topic mood ramadhan on   

    Boleh periksa dulu kualiti minyak enjin kereta yang sedang gunakan kerana agak penting kerana mutu minyak enjin yang rendah tidak sesuai untuk perjalanan jauh.
     
    • 0
  8. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Saya rasanya jalan yang dia lalu agak dekat kepada jalan kepada Genting tu, selalu juga pergi makan sarapan dekat Petronas punya kedai makan sebelum balik kampung tu.
    • 0
  9. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Memang nasib baik kerana dapat masuk campaign test drive boleh ambil peluang cuba dulu. Tapi, masa tu saya cubakan minyak ini dekat Petronas tu pump agak mudah gunakan macam dah tukar baru punya.
    • 0
  10. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Memang kuat tu kerana Petronas dah ambil masa lama untuk mengkajikan formula minyak ini dekat Pusat kajiannya dekat Europe dan formula ini juga dikenali sebagai formula taraf dunia punya.
    • 0
  11. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Tapi, semasa saya isi 95 Pro Drive kereta punya minyak lebih tahan lama dahulu seminggu sahaja sekarang dah lebih seminggu memang jimatkan minyak saya.
    • 0
  12. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Rasanya minyak 95 Pro Drive perlu ambil masa baru dapat hasilkan fungsinya agak sebulan lebih jelas dan Petronas ni punya stesen kemudahan agak baik kerana tengok hari tu dapat pasang sabun cuci tangan.
    • 0
  13. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Dulu saya juga, gunakan Petron untuk kumpulkan markahnya untuk tukar minyak petrol tapi sekarang Petronas keluarkan tu applikasi telefon yang ada diskaun sekarang dan minyak juga lebih tahan lama untuk gunakan.
    • 0
  14. khairul44 added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Sama juga dan Petronas punya kedai mesra barang dekat dalam agak banyak dan selalu belikan dengan kad mesra mereka ada tawarkan 3 kali ganda punya point. 
    • 0
  15. khairul44 added a topic in Automotif   

    Overhaul
    Berapa ribu nak kena keluar untuk buat top overhaul kereta? Mahal tak?
    • 14 replies
    • 162 views