Jump to content
Sign in to follow this  
Moderator2

Kursus FCPO RM69 Sahaja ?...Cara nak mula & Untung Konsisten !

Recommended Posts

KUALA LUMPUR: Niaga hadapan minyak sawit Malaysia terus mengalami kerugian pada hari Isnin, selepas mencapai dua minggu tinggi minggu lepas, kerana kelemahan harga minyak kacang soya di luar negara terjebak pembeli dari minyak tropika.

Soya saingan Palm jatuh mendadak pada Jumaat di Chicago Board of Trade pada jangkaan bumper tanaman US jatuh ini. Harga Dalian tergelincir peratus pada hari dan kelihatan sudah bersedia untuk melanjutkan kerugian mereka minggu ini.

Benchmark niaga hadapan minyak sawit bagi penghantaran Oktober di Bursa Malaysia Derivatives Exchange jatuh 2.2 peratus kepada 2,268 ringgit ($ 560) satu tan metrik pada penutupan perdagangan, urusniaga harian dan berdekatan antara satu minggu rendah.

Berniaga jilid-jilid berada pada 33.690 banyak 25 tan setiap satu pada petang Isnin, berbanding dengan 2015 purata sebanyak 44,600.

Minyak sawit menjunam ke paras terendah dalam 10 bulan pada awal bulan ini sebelum pulih kepada paras tertinggi dalam dua minggu daripada 2,368 ringgit pada Khamis lepas. Ia telah kehilangan 1.4 peratus setakat bulan ini.

"Penurunan ini disebabkan oleh harga minyak kacang soya, yang datang secara mendadak pada Jumaat," kata seorang peniaga niaga hadapan daripada Kuala Lumpur, dan permintaan eksport tidak banyak untuk mengangkat harga walaupun meningkatkan data dari juruukur kargo.

"Saluran paip itu kering, supaya mereka membeli untuk mempunyai sedikit minyak dalam tangan. Ia bukan pembelian yang serius, tetapi angka yang baik berbanding dengan Jun," katanya.

Laporan dari juruukur kargo Intertek Testing Services dan Societe Generale de Surveillance menunjukkan eksport produk minyak sawit Malaysia dari 1-25 Julai meningkat kira-kira 15 peratus daripada tempoh masa yang sama bulan lepas, yang diketuai oleh permintaan yang lebih baik dari Eropah dan China.

Eksport Jun daripada pengeluar minyak sawit kedua terbesar di dunia berada pada asas yang rendah, merosot 11.7 peratus dari bulan Mei, kerana permintaan jatuh selepas musim perayaan Ramadan dan Hari Raya, data rasmi daripada badan kerajaan Lembaga Minyak Sawit Malaysia menunjukkan awal bulan ini. <MYPOME-PO>

Minyak sawit boleh jatuh lebih 2258 ringgit, kerana sokongan di 2,302 ringgit nampaknya tidak memegang, kata penganalisis pasaran Reuters komoditi negara dengan teknikal tenaga Wang Tao.

The Chicago kontrak minyak kacang soya bagi Disember menurun 1 peratus, manakala kontrak minyak kacang soya Januari di Dalian Commodity Exchange menurun 1.9 peratus.

- Reuters

Berikut adalah harga Indonesia bagi minyak sawit mentah (MSM) yang disebut harga pada lelongan oleh PT KPB Nusantara (sebelum ini dikenali sebagai pusat pemasaran negeri) pada Rabu. Pembeli Volume Harga Terma

(tan) (Rp / kg) Permata Hijau Palm Oleo 2000 7344 FOB Belawan SMART 2000 7344 FOB Belawan Permata Hijau Palm Oleo 2000 7344 Ex fakta Medan SMART 2000 7344 Ex fakta Medan SMART 1500 7344 FOB Belawan

Nagamas minyak sawit Lestari 1000 7344 FOB Dumai

Jumlah dagangan ditawarkan 10500 Jumlah dagangan 10.500 jumlah Sebelum dilelong 5000 Sebelum bahagian harga 7433. - Reuters

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

penurunan harga minyak sawit Malaysia ke atas minyak saingan lemah, pembetulan pasaran

Benchmark niaga hadapan minyak sawit untuk Oktober di Bursa Malaysia Derivatives Exchange jatuh 0.6 peratus kepada 2,484 ringgit ($ 621) setiap tan pada akhir hari dagangan, jatuh dari atas sesi sebelumnya sebanyak 2,512 ringgit, paras paling kukuh sejak 14 Jun.

Benchmark niaga hadapan minyak sawit untuk Oktober di Bursa Malaysia Derivatives Exchange jatuh 0.6 peratus kepada 2,484 ringgit ($ 621) setiap tan pada akhir hari dagangan, jatuh dari atas sesi sebelumnya sebanyak 2,512 ringgit, paras paling kukuh sejak 14 Jun.

KUALA LUMPUR: Niaga hadapan minyak sawit Malaysia direbut kenaikan tiga hari pada petang Khamis, jatuh dari hampir tinggi dua bulan dicapai dalam sesi sebelumnya dan menjejaki minyak saingan lemah.

Benchmark niaga hadapan minyak sawit untuk Oktober di Bursa Malaysia Derivatives Exchange jatuh 0.6 peratus kepada 2,484 ringgit ($ 621) setiap tan pada akhir hari dagangan, jatuh dari atas sesi sebelumnya sebanyak 2,512 ringgit, paras paling kukuh sejak 14 Jun.

Berniaga jilid-jilid berada pada 64.719 banyak 25 tan setiap satu pada waktu petang, lebih tinggi daripada purata tahun lepas sebanyak 44,600.

"Pasaran luar negara adalah lebih lembut hari ini," kata seorang peniaga dari Kuala Lumpur, merujuk kepada minyak sayuran bersaing seperti minyak kacang soya.

"Kami juga sedang mengalami pembetulan teknikal, kerana ia adalah berlebihan pada semalam tajam bergerak ke atas."

minyak sawit meningkat untuk sesi ketiga berturut-turut pada petang Rabu selepas data rasmi daripada badan kerajaan Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB) menunjukkan bahawa stok simpanan untuk akhir Julai tidak disangka-sangka merosot.

Inventori telah jatuh sebanyak 0.2 peratus dari bulan Jun hingga mencapai 1.77 juta tan metrik, berbanding ramalan Reuters kenaikan 3.1 peratus kepada 1.83 juta tan metrik.

data MPOB juga menunjukkan bahawa eksport melonjak 21 peratus didorong oleh permintaan yang lebih baik dari China, pengimport kedua terbesar di dunia bagi minyak sawit, manakala pengeluaran bulan Julai meningkat 3.5 peratus bulan ke bulan kepada 1.59 juta tan.

minyak berprestasi sayuran lemah juga memberi kesan kepada sawit. Lembaga Perdagangan Chicago minyak kacang soya Disember kontrak jatuh 1 peratus, manakala kontrak minyak kacang soya Januari di Dalian Commodity Exchange turun 1.5 peratus.

Minyak sawit boleh jatuh kepada 2,432 ringgit setiap tan, kerana ia gagal lagi untuk menembusi rintangan pada 2,489 ringgit, kata penganalisis pasaran Reuters komoditi negara dengan teknikal tenaga Wang Tao.

Berikut adalah harga Indonesia bagi minyak sawit mentah (MSM) yang disebut harga pada lelongan oleh PT KPB Nusantara (sebelum ini dikenali sebagai pusat pemasaran negeri) pada Rabu.

Terma Volume Pembeli Harga (tan) (Rp / kg) Intibenua Perkasatama 3500 8120 FOB Dumai Musim Mas 2500 8120 FOB Belawan Musim Mas 1500 8120 FOB Tanjung Bakau Wilmar Nabati Indonesia 1000 8120 Ex fakta Teluk Bayur Wilmar Nabati Indonesia 1000 8120 FOB Talang Duku Wahana Citra Nabati 500 8120 Ex fakta Jabodetabek / Bandung

Jumlah dagangan ditawarkan 11000 Jumlah dagangan 10.000 jumlah Sebelum dilelong 6500 harga penuh Sebelum 8168

Sementara niaga hadapan kacang soya India jatuh pada Khamis, menjejaki pasaran luar negara yang lemah manakala penanaman yang lebih tinggi juga mempengaruhi sentimen.

* Niaga hadapan minyak sawit Malaysia direbut kenaikan tiga hari pada petang Khamis, jatuh dari hampir tinggi dua bulan dicapai dalam sesi sebelumnya dan menjejaki minyak saingan lemah.

* Kontrak kacang soya Oktober di Commodity & Derivatives Exchange Negara berakhir 1.2 peratus ke bawah pada 3552 rupee ($ 53,19) bagi setiap 100 kg.

* The September kontrak sesawi susut 1.1 peratus kepada 4,881 rupee per 100 kg kerana pengambilan untung dan permintaan yang rendah dari pengilang pada masa harga tinggi kerana bekalan yang terhad.

* September niaga hadapan minyak kacang soya adalah 0.3 peratus lebih rendah pada 644 rupee per 10 kg pada 1400 GMT, mengesan kejatuhan harga kacang soya.

SUGAR

* Oktober gula kontrak paling aktif diniagakan 0.14 peratus sehingga pada 3631 rupee per 100 kg pada menampung kekurangan.

* Harga Gula mungkin jatuh sekitar 200-400 rupee pada awal tahun depan sebagai output rotan dijangka lebih tinggi akibat hujan banyak, kata peniaga.

CORN, WHEAT

* September niaga hadapan jagung susut 0.5 peratus untuk ditutup pada 1,489 rupee per 100 kg, manakala kontrak gandum September susut 0.1 peratus kepada 1,714 rupee per 100 kg. ($ 1 = 66,7765 rupee India) - Reuters

Share this post


Link to post
Share on other sites

Investment ni dipanggil Futures Crude Palm Oil (FCPO), pasaran hadapan minyak sawit mentah. Kalau korang refer posting aku pasal “Kisah Sawit Dulu dan Sekarang” ada aku cerita serba sikit camne aku boleh “terjebak” dalam investment ni. Investment FCPO ni adalah syariah compliance menurut Security Commission (SC) Malaysia. So, boleh trade tanpa was-was. Biasanya, kita yang beginner ni kena masuk kelas belajar tentang asas FCPO (atau disebut juga CPO). Dari situ, kita akan didedahkan dengan cara memahami simbol, indicator, graf, analisa teknikal dan fundamental, juga do’s and don’ts as a trader.

Aku fikir, kelas asas FCPO ni is a must! bagi yang nak berjinak-jinak dalam FCPO trading ni. Kalau tak, mungkin bahaya untuk anda yang masuk tanpa pengetahuan yang mencukupi. Bukan apa, FCPO ni antara high risk investment. Boleh untung, dah boleh juga rugi. Zero sum game. Tak menjanjikan keuntungan yang pasti, malah boleh meleburkan kesemua modal kita sekelip mata kalau silap hari bulan.

Dia bukan sama macam beli saham di stok market biasa, kita beli masa saham murah dan jual balik bila harga saham tu dah naik. Berbeza. Kalau yang suka main Forex, asas dia hampir sama. Tapi aku tak pernah main Forex, so aku takleh bagi ulasan lebih tentang persamaan dan perbezaan antara kedua-dua instrumen pelaburan ni.

 

Modal permulaan untuk 1 lot sekarang ni dalam RM5,500 (nilai ni berubah-rubah dan ditentukan oleh Bursa Derivatif Malaysia – MDEX). Lepas tu, elok juga kita top-up lebih sikit untuk prepare “buffer” for margin call, let say dalam RM1,500 gitu. Lepas tu bolehlah kita pilih Future Broker Representative (FBR) yang akan tradekan order kita nanti. Buat masa ni, kita takleh trade sendiri guna real-time software macam Bursa Malaysia, maybe in future kot.  Software yang ada hanya untuk kita tengok graf dan indicators, so, setiap kali kita nak buat order, kena call FBR kita.

FCPO ni aku fikir sesuai kalau kita ada lebihan duit yang kita sanggup hilang (the money that you willing to lose). Bukan maksud dia kita tak sayang duit, tapi duit yang kita sanggup laburkan untuk belajar teknik-teknik trading sampai pandai dan cekap. Objektif ni penting untuk kita minimakan risiko kerugian bila kita ingin menambah lot-lot pegangan dalam trading akan datang. Seandainya kita kekurangan modal, lebih baik fokus pada portfolio pelaburan lain yang lebih kurang risiko dan boleh dijangka pergerakannya. Saham dan stock market ni untuk mereka yang ready dari mental dan kewangan sahaja.

Yang paling mencabar sekali bila trade FCPO ni masa kita nak park order. Kita tak boleh predict apa akan jadi dengan pasaran waktu kita nak masuk. Hanya petunjuk-petunjuk (indicators), fundamental news, dan analisa teknikal (TA) yang dapat membantu sedikit sebanyak untuk kita buat keputusan. Semua ni akan ambik masa untuk seseorang tu benar-benar mahir membaca indicators dan memasuki pasaran pada masa yang tepat. Proses ni juga dipanggil “back test” atau “paper trade”. Bila kita dah serasi dengan indicator-indicator yang dapat memberikan keputusan yang paling baik, barulah mudah untuk kita mengharungi cabaran investment FCPO.

Kemahiran membaca graf (chart), menggunakan indicators dan mengagak pergerakan pasaran dapat membantu kita dalam membuat order yang tepat. Disamping tu, jangan bersikap tamak haloba bila nak kaut untung. Just set berapa profit margin yang kita nak, once triggered, keluar dari market.yang paling kita takuti ialah market tidak seiring dengan petunjuk yang kita gunakan. Di sini kita kena set “cut loss” untuk minimakan risiko kerugian. Tak guna melawan trend pasaran, semata-mata “percaya” market akan kembali berubah mengikut prediction kita. Sebab tu orang sakit jantung, lemah semangat dan hypertension tak dinasihatkan main FCPO hehehehehe..

Disiplin trading ni kita kena develop seiring dengan emosi dan keupayaan berfikir secara waras. Kalau ada sifat geram, nak balas dendam dan tertekan, lebih baik kita tunggu sampai semua tu reda dulu sebelum masuk kembali membuat trade. Market bukan buka sehari je, tak best hari ni, esok masih ada. Yang penting modal kita yang diperuntukkan untuk trading masih ada. Kalau habis modal tu, maknanya kita kena masuk kelas balik atau bincang dengan kawan-kawan di mana silapnya teknik yang kita guna pakai. Jangan malas untuk belajar dan perbaiki kesilapan.

Bestnya pasal FCPO ni, kalau kita dah pandai dan cekap dengan teknik-teknik yang dipelajari, dengan 1 lot sahaja, kita mampu untuk jana pulangan yang memberangsangkan. 1 point dalam FCPO bersamaan RM25.00. Jika kita berjaya mendapat untung sebanyak 4 points sehari, bermaksud RM100 telah kita perolehi. Perlu diingat, komisen FBR perlu ditolak dari jumlah keuntungan tersebut (komisen berbeza-beza antara FBR, antara RM25~RM50, bergantung). Jadi anda boleh congak sendiri berapa target untuk dicapai sebulan dari portfolio pelaburan ini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

KUALA LUMPUR (24 Okt): Niaga hadapan minyak sawit Malaysia meningkat kepada paras paling kukuh dalam tempoh dua tahun setengah pada petang Isnin kepada penurunan data output, dan menjejaki keuntungan minyak saingan di Dalian Commodity Exchange China dan Lembaga Perdagangan Chicago (CBOT) .

Benchmark niaga hadapan minyak sawit bagi Januari di Bursa Malaysia Derivatives Exchange melonjak 3.6% kepada 2,822 ringgit (US $ 676) satu tan pada akhir hari dagangan. Terdahulu dalam sesi itu, kontrak mencecah 2828 ringgit, tertinggi semenjak 13 Mac 2014 dan juga mencatatkan keuntungan kukuh dalam seminggu.

Berniaga jilid-jilid berada pada 59.626 banyak 25 tan setiap satu pada penutupan dagangan, lebih tinggi daripada 2015 purata harian 44,600 lot.

"Sesi kedua Pasaran adalah firma di Dalian dan CBOT, dan terbang pada data dari Persatuan Minyak Sawit Malaysia," kata seorang peniaga niaga hadapan daripada Kuala Lumpur, berkata data pengeluaran mencatatkan penurunan 18% berhampiran di Semenanjung Malaysia dan 11% penurunan dalam Malaysia secara keseluruhan.

Harga minyak sawit bertindak balas terhadap pergerakan minyak sayuran yang berkaitan, kerana mereka bersaing untuk ikut dalam pasaran minyak makan global.

Kontrak itu mencecah lebih daripada dua tahun sebanyak 2,800 ringgit pada 18 Okt mengesan lonjakan dalam minyak sayuran Cina, yang juga meningkat kepada paras tertinggi dalam dua tahun.

Output di Malaysia, pengeluar kelapa sawit kedua terbesar di dunia selepas Indonesia, dipengaruhi oleh kesan ketinggalan daripada merosakkan tanaman tahun lepas El Nino.

Pengeluaran September di Malaysia meningkat 0.8% berbanding bulan sebelumnya, keuntungan bulanan yang paling kecil sejak Jun 2011. Ini merupakan watak output yang paling rendah bagi September sejak 2010.

Dalam minyak sayuran yang berkaitan, kontrak minyak kacang soya Disember di Chicago Board of Trade meningkat sebanyak 2.6%, manakala kontrak minyak kacang soya Januari di China Dalian Commodity Exchange meningkat sebanyak 2%.

Kontrak bulan Januari untuk olein sawit di China Dalian Commodity Exchange melonjak 3.5%.

Palm, soya dan minyak mentah harga pada 1116 GMT
                         
kontrak     bulan     lepas     Ubah     Rendah     Tinggi     vo lume
MY PALM OIL     NOV6     2803     62,00     2765     2820     1766
MY PALM OIL     DEC6     2827     95,00     2738     2832     9122
MY PALM OIL     JAN7     2828     98,00     2731     2828     24.977
CHINA PALM     JAN7     5934     202,00     5726     5946     1165514
olein                        
CHINA minyak kacang soya     JAN7     6714     130,00     6546     6718     721.524
CBOT SOY OIL     DEC6     36,03     0,91     35.05     36.15     15596
INDIA PALM OIL     OCT6     538,00     5,60     533,5     539     2577
INDIA minyak kacang soya     NOV6     674,5     8,50     666     675,5     41590
NYMEX MENTAH     DEC6     50.50     -0,35     50.41     50.98     85.380


Harga minyak sawit ringgit Malaysia setan
CBOT minyak soya dalam sen AS per paun
Dalian minyak soya dan RBD olein sawit di Yuan China setan
India minyak soya dalam Rupee India per 10 kg
Mentah dalam dolar Amerika setong

(US $ 1 = 4,1750 ringgit)
(US $ 1 = 66,8299 rupee India)
(US $ 1 = 6,7710 yuan Cina)

Share this post


Link to post
Share on other sites

KUALA LUMPUR: niaga hadapan sawit Malaysia merosot dalam dagangan lewat pada hari Selasa, mengesan kejatuhan harga minyak saingan di China Dalian Commodity Exchange dan kelemahan di Chicago Board of Trade.

Kejatuhan lebih kepada pembetulan selepas enam sesi berturut-turut keuntungan, kata peniaga.

Benchmark niaga hadapan minyak sawit bagi penghantaran Februari di Bursa Malaysia Derivatives Exchange hilang 0.9 peratus kepada 3,050 ringgit ($ 683) satu tan pada waktu rehat tengah hari, jatuh setiap hari paling ketara sejak 15 Nov

Berniaga jilid-jilid berada pada 29.709 banyak 25 tan setiap satu, di bawah 2015 purata harian 44,600 lot.

"Dalian datang dari, dan olein sawit adalah lemah," kata seorang peniaga niaga hadapan daripada Kuala Lumpur, merujuk kepada minyak berkaitan perdagangan di China Dalian Commodity Exchange.

Pergerakan dalam biji minyak yang berkaitan seperti harga kesan soya sawit kerana mereka bersaing untuk ikut dalam pasaran minyak sayuran global.

Palm telah meningkat kepada bahagian atas empat tahun 3098 ringgit Khamis lalu, dibantu oleh ringgit yang lebih lemah dan keuntungan dalam minyak kacang soya.

Perhimpunan ini telah mendapat momentum selepas penganalisis terkemuka ramalan harga yang lebih kukuh dalam jangka masa pendek pada persidangan industri di Indonesia minggu lepas.

harga sawit boleh meningkat 10 peratus daripada paras semasa pada suku pertama 2017 sebelum menurun sebagai simpanan pulih, kata penganalisis terkemuka Dorab Mistry.

Seorang lagi penganalisis, Siegfried Falk, ramalan Rotterdam minyak sawit mentah pada $ 770- $ 800 setiap tan dari Januari hingga Mac 2017 sebelum mencelup ke $ 750- $ 780 dari April hingga Jun.

Dalam minyak sayuran yang berkaitan, kontrak minyak kacang soya Januari di CBOT jatuh 0.4 peratus, manakala minyak kacang soya May dari Dalian Commodity Exchange menurun 0.6 peratus.

kontrak Mei olein sawit di Dalian Commodity Exchange susut 1.5 percent.- Reuters

Share this post


Link to post
Share on other sites

ITS REPORT - 10 JANUARY 2017


Malaysian palm oil product export for January 1-10 rose 8.1% to 351,907 metric tonnes from 325,509 metric tonnes shipped during December 1-10.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bagaimana untuk kekal sbg pekerja dan menjadi Jutawan - Edisi Terkini - RM40


SINOPSIS / DESCRIPTION:

Buku ini berkongsi ilmu pengetahuan mengenai bagaimana untuk memperoleh sumber-sumber pendapatan tambahan sedangkan anda masih bekerja sepenuh masa dan bagi semua pekerja yang ingin mencapai matlamat yang lebih dalam kehidupan mereka.


Mengenai Penulis

Azizi Ali merupakan penulis dan penceramah kewangan peribadi nombor 1 di Malaysia. Beliau merupakan seorang Chartered Financial Consultant dan memegang MBA daripada University of Bath, UK. Beliau telah menulis lebih 30 buah buku bertaraf bestseller berkenaan kewangan.

 


Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2016/02/buku-novel-wayang-jadi-saksi-rm20.html

 

 

TERIMA KASIH

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apa itu saham FCPO ?

Investment ni dipanggil Futures Crude Palm Oil (FCPO), pasaran hadapan minyak sawit mentah.  Investment FCPO ni adalah syariah compliance menurut Security Commission (SC) Malaysia. So, boleh trade tanpa was-was. Biasanya, kita yang beginner ni kena masuk kelas belajar tentang asas FCPO (atau disebut juga CPO). Dari situ, kita akan didedahkan dengan cara memahami simbol, indicator, graf, analisa teknikal dan fundamental, juga do’s and don’ts as a trader.

Dia bukan sama macam beli saham di stok market biasa, kita beli masa saham murah dan jual balik bila harga saham tu dah naik. Berbeza. Kalau yang suka main Forex, asas dia hampir sama. Modal permulaan untuk 1 lot sekarang ni dalam RM5,500 (nilai ni berubah-rubah dan ditentukan oleh Bursa Derivatif Malaysia – MDEX). Lepas tu, elok juga kita top-up lebih sikit untuk prepare “buffer” for margin call, let say dalam RM1,500 gitu. Lepas tu bolehlah kita pilih Future Broker Representative (FBR) yang akan tradekan order kita nanti.

FCPO ni aku fikir sesuai kalau kita ada lebihan duit yang kita sanggup hilang (the money that you willing to lose). Bukan maksud dia kita tak sayang duit, tapi duit yang kita sanggup laburkan untuk belajar teknik-teknik trading sampai pandai dan cekap. Objektif ni penting untuk kita minimakan risiko kerugian bila kita ingin menambah lot-lot pegangan dalam trading akan datang. Seandainya kita kekurangan modal, lebih baik fokus pada portfolio pelaburan lain yang lebih kurang risiko dan boleh dijangka pergerakannya. Saham dan stock market ni untuk mereka yang ready dari mental dan kewangan sahaja.

Yang paling mencabar sekali bila trade FCPO ni masa kita nak park order. Kita tak boleh predict apa akan jadi dengan pasaran waktu kita nak masuk. Hanya petunjuk-petunjuk (indicators), fundamental news, dan analisa teknikal (TA) yang dapat membantu sedikit sebanyak untuk kita buat keputusan. Semua ni akan ambik masa untuk seseorang tu benar-benar mahir membaca indicators dan memasuki pasaran pada masa yang tepat. Proses ni juga dipanggil “back test” atau “paper trade”. Bila kita dah serasi dengan indicator-indicator yang dapat memberikan keputusan yang paling baik, barulah mudah untuk kita mengharungi cabaran investment FCPO.

Kemahiran membaca graf (chart), menggunakan indicators dan mengagak pergerakan pasaran dapat membantu kita dalam membuat order yang tepat. Disamping tu, jangan bersikap tamak haloba bila nak kaut untung. Just set berapa profit margin yang kita nak, once triggered, keluar dari market.yang paling kita takuti ialah market tidak seiring dengan petunjuk yang kita gunakan. Di sini kita kena set “cut loss” untuk minimakan risiko kerugian. Tak guna melawan trend pasaran, semata-mata “percaya” market akan kembali berubah mengikut prediction kita. Sebab tu orang sakit jantung, lemah semangat dan hypertension tak dinasihatkan main FCPO hehehehehe..

Disiplin trading ni kita kena develop seiring dengan emosi dan keupayaan berfikir secara waras. Kalau ada sifat geram, nak balas dendam dan tertekan, lebih baik kita tunggu sampai semua tu reda dulu sebelum masuk kembali membuat trade. Market bukan buka sehari je, tak best hari ni, esok masih ada.

Bestnya pasal FCPO ni, kalau kita dah pandai dan cekap dengan teknik-teknik yang dipelajari, dengan 1 lot sahaja, kita mampu untuk jana pulangan yang memberangsangkan. 1 point dalam FCPO bersamaan RM25.00. Jika kita berjaya mendapat untung sebanyak 4 points sehari, bermaksud RM100 telah kita perolehi. Perlu diingat, komisen FBR perlu ditolak dari jumlah keuntungan tersebut (komisen berbeza-beza antara FBR, antara RM25~RM50, bergantung). Jadi anda boleh congak sendiri berapa target untuk dicapai sebulan dari portfolio pelaburan ini.

Semuanya memerlukan pengetahuan, pemerhatian, fikiran yang tajam dan gerak naluri (instinct) yang tepat. Pendek kata, kalau kail panjang sejengkal, lautan dalam jangan diduga. Takut nanti tenggelam tak jumpa kubur….eeeeiiiiii… mintak dijauhkanlah


untuk belajar selok belok FCPO dan jadikan FCPO trading sebagai kerjaya, boleh rujuk disini >>> www.FCPO.co.nr

 

 

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

KUALA LUMPUR: The following factors are likely to influence Malaysian palm oil futures and other vegetable oil markets on Wednesday May 24.

FUNDAMENTALS
* Malaysian palm oil futures declined on Tuesday evening, their first drop in three sessions, weighed down by a stronger ringgit MYR= and forecasts of rising production.
* U.S. corn futures fell 1.5 percent on Tuesday, halting a two-session advance as weekly U.S. planting progress data eased concerns about rain-related delays in the Midwest, analysts said.
* Oil prices settled a bit higher on Tuesday as expectations of an extension to OPEC-led supply cuts overshadowed a White House proposal to sell half of U.S. petroleum reserves.

MARKET NEWS
* Wall Street rose on Tuesday as investors were relieved by the release of President Donald Trump's budget proposal and oil prices inched up in spite of a White House proposal to sell half the country's petroleum reserves.

RELATED
 Bunge, Glencore discuss partnership as grain sector sours
 Soggy forecast worries Canadian farmers in race to sow crops
 White House proposes $46.54 bln in cuts to agriculture over 10 years
 POLL-South Africa's 2017 maize crop seen almost doubling to record harvest
 Rain brings relief to China's parched grain fields

DATA/EVENTS
 Cargo surveyor ITS releases Malaysia’s May 1-25 palm oil export data on May 25.
 Cargo surveyor SGS releases Malaysia’s May 1-25 palm oil export data on May 25. - Reuters

Share this post


Link to post
Share on other sites

KUALA LUMPUR: Niaga hadapan minyak sawit Malaysia meningkat pada hari Jumaat, carta keuntungan pertamanya dalam empat sesi, mengesan kekuatan dalam soya benih minyak saingan.

Kontrak minyak sawit penanda aras bagi penghantaran Ogos di Bursa Malaysia Derivatives Exchange meningkat 0.5 peratus pada 2457 ringgit ($ 576,29) setan metrik pada penutupan dagangan, keuntungan harian yang paling kukuh dalam seminggu.

Palm bagaimanapun susut 1.6 peratus pada setiap minggu, penurunan mingguan keempat berturut-turut.

Berniaga jilid-jilid berada pada 47.020 banyak 25 tan setiap petang.

"Pasaran sehingga hari ini pada minyak kacang soya Amerika Syarikat dan Dalian," kata seorang peniaga niaga hadapan daripada Kuala Lumpur, merujuk kepada minyak kacang soya semalaman di Chicago Board of Trade, dan keuntungan dalam minyak yang berkaitan di China Dalian Commodity Exchange.

"Terdapat juga beberapa menampung kekurangan seperti yang kita menuju ke arah cuti hujung minggu yang panjang."

Pasaran Malaysia akan ditutup pada Isnin sempena cuti umum.

Harga minyak sawit biasanya dipengaruhi oleh pergerakan dalam minyak kacang soya, kerana kedua-dua minyak sayuran bersaing untuk bahagian pasaran minyak makan global.

Kacang soya minyak di Chicago Board of Trade melihat keuntungan semalaman kukuh sebanyak 1.6 peratus, tetapi kali terakhir turun 0.4 peratus.

September kontrak minyak kacang soya di Dalian Commodity Exchange mendapat 1 peratus.

Dalam minyak lain yang berkaitan, kontrak September untuk olein sawit meningkat 0.2 peratus. - Reuetrs

Share this post


Link to post
Share on other sites

KUALA LUMPUR (July 11): Malaysian palm oil futures hit a seven-week high on Tuesday, tracking gains in rival edible oils, before easing to be flat at the midday break.

The benchmark palm oil contract for September delivery on the Bursa Malaysia Derivatives Exchange was at 2,593 ringgit (US$603.58) a tonne at the midday break. It earlier hit a high of 2,614 ringgit a tonne, its strongest level since May 23.

Traded volumes stood at 22,878 lots of 25 tonnes each at the noon.

The market rose on stronger oils on the Chicago Board of Trade (CBOT) and China's Dalian Commodity Exchange, but profit taking capped gains, said a futures trader from Kuala Lumpur.

"The market is still riding on the firmness in the CBOT, amid the weather play. Profit taking is checking the upside," the trader said, referring to gains in soy prices due to hot, dry weather expected across the U.S. plains.

Palm oil competes with related oils such as soy for a share in the global vegetable oils market.

Soybean oil on the Chicago Board of Trade posted its strongest daily gains in four months in overnight trade, curing to a four-month high before dipping 0.3%.

Palm oil has been on an uptrend this week, in line with soyoil and on expectations of falling output.

June production in Malaysia, the world's No.2 palm producer, fell 8.5% to 1.51 million tonnes, leading to a decline in end-stocks as well, data from the Malaysian Palm Oil Board showed on Monday.

In other related oils, the September soybean oil on the Dalian Commodity Exchange rose 1.4%, while the September palm olein contract was up 0.4%.

Palm oil may break a resistance at US$2,599 ringgit per tonne and rise into a resistance zone of 2,614-2,628 ringgit, according to Wang Tao, a Reuters market analyst for commodities and energy technicals.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Buku CARA MEMULAKAN BISNES SENDIRI... - RM40

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:


Memulakan Bisnes Sendiri adalah sebuah naskah yang cukup lama bertahan di pasaran. Dalam edisi terbaru, buku ini telah diolah 100% ke bentuk infografik dan berwarna.
Buku ini ditulis bagi saudara yang baru hendak mencari peluang memulakan bisnes sendiri. Buku-buku panduan memulakan bisnes sendiri yang sudah ada dalam pasaran lazimnya mengandaikan sesiapa sahaja dapat memulakan bisnes sendiri dengan jayanya. Andaian itu meleset daripada realiti sebenar.
Tidak semua orang dapat memulakan bisnes sendiri dengan jayanya. Majoriti individu yang cuba menceburi bidang bisnes mengalami kegagalan dan kerugian dalam tempoh tiga tahun selepas membuka bisnesnya. Ini adalah realiti. Jadi buku ini ditulis bagi membantu saudara mengukur diri saudara, apakah saudara mempunyai keupayaan dan kesanggupan memulakan bisnes sendiri.
Buku ini juga ditulis bagi membantu saudara mengenal pasti beberapa jenis kesilapan yang kerap dilakukan oleh mereka yang baru hendak memulakan bisnes sendiri, supaya saudara tidak mengulangi kesilapan jenis itu. Ada tiga kumpulan orang yang cuba memasuki dunia bisnes:
1. Mereka yang mempunyai bakat semula jadi dalam bidang bisnes.
2. Mereka yang tidak mempunyai bakat bisnes.
3. Mereka yang mempunyai bakat, tetapi bakatnya itu tidak cukup besar.
Buku ini dikemas kini daripada segi bahasa dan susun atur bagi meningkatkan penampilan dan kualitinya. Buku ini memberi panduan dan tip kepada sesiapa sahaja yang berminat memulakan perniagaan sendiri.
Antara perkara menarik yang disentuh di dalam buku ini seperti bagaimana memilih calon isteri untuk usahawan, bagaimana memilih syarikat dan sektor bisnes, bagaimana memilih rakan kongsi dan bagaimana syarikat dirompak dan perkara baik yang membahayakan.


ISI KANDUNGAN

Bahagian 1:
Sebelum Memulakan Bisnes Sendiri

Kisah Benar Seorang Jutawan
Bakat Bisnes
Calon Isteri untuk Calon Usahawan
Halangan Keluarga
Rekod Sebelum Berniaga
Menyediakan Anak Menjadi Usahawan
Biasiswa dan Bisnes

Bahagian 2:
Mitos dalam Dunia Bisnes

Usahawan, Cinta dan Seks
Formula Berjaya dalam Bisnes
Orang Bisnes dan Risiko
Pandai Bersaing
Bisnes Part-Time
Semua Orang Boleh
Imej Penting dalam Bisnes
Pelanggan Kaya
Usahawan Cina Bunuh Melayu
Berniaga dengan Keluarga
Jurujual Hanya Bagi Bisnes Besar

Bahagian 3:
Memilih Syarikat dan Sektor Bisnes

Memilih Jenis Syarikat
Mencari Nama Syarikat
Memilih Jenis Bisnes
Bisnes Pengeluaran
Bisnes Berdagang
Bisnes Perkhidmatan
Mulakan Secara Kecil-kecilan

Bahagian 4:
Perkara Baik yang Membahayakan

Duit Banyak
Bisnes Terlampau Baik
Barang Terlalu Laku

Bahagian 5:
Motivasi Memulakan Bisnes

Sebab Hendak Berniaga
Pandai Membuat Produk
Menyelesaikan Masalah Kewangan
Hendak Menjadi Jutawan
Peluang Mendapat Bisnes
Mempunyai Modal Berniaga
Berniaga kerana Diajak Berniaga

Bahagian 6:
Latar Belakang Usahawan Baru

Orang Pandai Memulakan Bisnes
Pekerja Cemerlang Membuat Bisnes
Orang Korporat Membuka Bisnes
Lulusan Luar Negara Membuka Bisnes
Isteri Orang Kaya Hendak Berniaga
Anak Orang Kaya Hendak Berniaga

Bahagian 7:
Politik dan Usahawan

Berkawan dengan Orang Politik
Bantuan Orang Politik
Aiskrim Orang Politik

Bahagian 8:
Memilih Rakan Kongsi

Mencari Rakan Kongsi
Memilih Rakan Kongsi
Dua Rakan Kongsi
Rakan Kongsi RM1
Rakan Kongsi Tanpa Modal
Rakan Kongsi Tidur
Rakan Kongsi Suami Isteri
Majikan Sebagai Rakan Kongsi
Rakan Kongsi Nasi Padang
Bercerai dengan Rakan Kongsi

Bahagian 9:
Bagaimana Syarikat Dirompak?

Dirompak oleh Rakan Kongsi Sendiri
Dirompak oleh Rakan Pengerusi Sendiri
Dirompak oleh Kakitangan Sendiri
Dirompak oleh Konsultan Sendiri
Merompak Syarikat Sendiri

Bahagian 10:
Perniagaan Gerai dan Restoran

Membuka Kedai Makan
Kalah Bersaing
Menjaga Pembekal
Menolong Jiran Niaga
Memilih Kedudukan Gerai
TV, Radio dan Anak-Anak
Meja Restoran Cina
Pinggan Restoran Cina
Pinggan Restoran Nasi Padang

Bahagian 11:
Gol Sebagai Senjata Kejayaan

 

 


Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >>www.mudah2u.co.vu/p/beli.html

 

 

 

 

TERIMA KASIH

Share this post


Link to post
Share on other sites

FCPO strategy 23/8/2017

- Sell jika harga turun melepasi 2720,


tp 2700

FCPO strategy 23/8/2017

- Sell jika harga turun melepasi 2720,


tp 2700

 


info lanjut >> http://klfx.blogspot.com/2017/08/fcpo-strategy-2382017-sell-jika-harga.html

 


.

FCPO strategy 23/8/2017

- Sell jika harga turun melepasi 2720,


tp 2700

 


info lanjut >> http://klfx.blogspot.com/2017/08/fcpo-strategy-2382017-sell-jika-harga.html

 


.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Kuasai IQ Wang Orang Kaya (Bongkar Rahsia Bagaimana Orang Kaya Berfikir Tentang Duit
 - RM35

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:


Apa yang anda bakal perolehi daripada buku ini?

    Bagaimana orang kaya mengajar anaknya mengenai wang yang tidak diajar di sekolah.
    Memahami bagaimana orang kaya menjana pendapatan tanpa perlu bekerja lagi.
    Memahami 3 golongan manusia yang membentuk kasta ekonomi kewangan.
    Membuka minda anda untuk memilih berkerjaya makan gaji, berniaga, menjadi pelabur yang menjana pendapatan tanpa had atau ketiga-tiga sekali.
    Pelajari amalan amalan yang boleh menjadikan rezeki melimpah ruah.
    Mengira kira nilai bersih kekayaan anda wang dan harta.
    Merangka pelan kewangan, pelaburan dan perniagaan.
    Periksa diri jika anda berada di atas landasan yang betul.
    Menilai prinsip a anda tentang bijak urus wang.
    Memahami konsep aliran tunai, aset dan liabiliti.
    Memahami konsep pendapatan pasif dan aktif.
    Memahami konsep pelabur pasif dan aktif.
    Membongkari rahsia bagaimana orang kaya menjadi kaya raya.


PENGALAMAN SEBENAR PENULIS? Siapa Wan Roslan Wan Salleh?
Pernah berkhidmat sebagai pekerja kerajaan dan sekarang merupakan pesara. Kini beliau bersama isterinya merupakan seorang pengusaha Taska Tadika. Beliau terlibat sepenuh masa dalam bidang hartanah apabila bersara pilihan dalam perkhidmatan TNB dalam tahun 2003. Kini, beliau merupakan seorang mentor hartanah, penceramah bebas di dalam membina pengetahuan dalam bidang kewangan, IQ WANG.

 


Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/09/kuasai-iq-wang-orang-kaya-bongkar.html

 

 

TERIMA KASIH

Share this post


Link to post
Share on other sites


Buku Sifufbads Copy Writing (Super FB marketing) - RM45

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:

 

Anda tahu bagaimana untuk hasilkan copywriting FB ads yang killer, sentap emosi dan mampu menyedut duit pelanggan??? Jika tidak, anda akan mampu berbuat demikian dalam masa hanya 3 hari jika membaca buku ini!
 
Semua orang tahu buat FB ads... Semua tahu menulis ayat iklan. Betul? Tapi tak semua yang mampu menulis ayat iklan, atau ayat copymiting yang benar-benar memukau dan mampu hasilkan sales yang dimahukan. Betul?
 
Sebab itu lah anda perlu baca buku ini! Inilah, mazhab Copywriting Sifufbads!
 
Segala rahsia, segala formula, segala teknik... Paling killer dalam mazhab Copywriting Sifufbads. bakal DIDEDAHKAN pada anda dalam buku ini. Ya... buku ini! Buku yang telah ditunggu-tunggu selama ini.. Buku yang bakal mengubah landskap bisnes anda, melalui pemasaran FB Ads.
 
Buku yang bakal membantu anda untuk...
 

    Memukau, menarik perhatian prospek-prospek anda tanpa susah-susah lagi. Hanya dari smartphone, dari poket anda saja.. That's All..
    Menyentap emosi prospek anda, tanpa disedari mereka. Jangan terkejut jika copywriting anda mampu membuatkan mereka merayu-rayu kepada anda - "Tuan, tolonglah jual kepada saya! Saya tak tahan dah ni.."
    Memaksa prospek paling degil di muka bumi ini, tunduk, patuh terhadap apa saja yang anda arahkan dalam ayat iklan anda.

 

 

Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/11/buku-sifufbads-copy-writing-super-fb.html

 

 


TERIMA KASIH

.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Bersara Penuh Gaya : Lagi Muda Lagi Bagus! - RM35

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:


Anda terlalu muda untuk bersara? Mungkin betul.
Namun adakala ia terlalu awal untuk anda fikirkan dan membuat perancangan persaraan yang osem?
Perancangan kewangan untuk persaraan perlukan masa. Begitu juga untuk membina kekayaan dan sejumlah wang mencukupi untuk persaraan. Pencarum menyimpan wang dalam KWSP sepanjang hayat pekerjaan mereka, namun kajian menunjukkan 72% daripada mereka kehabisan kesemua wang mereka dalam tiga tahun sahaja. Buku ini memberikan perspektif yang jelas tentang persaraan dan bagaimana anda merancang secara holistik untuk persaraan mereka. Tidak kira berapa umur anda. Lagi muda lagi baik! Bersara penuh gaya... Anda tidak perlu risau tidak cukup duit!

 


Berminat untuk beli ?


KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/11/bersara-penuh-gaya-lagi-muda-lagi-bagus.html

 

 

 


TERIMA KASIH

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Funny Munnee: Laugh to get rich - RM40

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:


Perhaps you are tired of all those thick and lengthy personal finance books. Or they no longer interest you. There's a funny way, the better way, the thought-provocative way to deliver financial-related and business-related messages to you. Here it is: the birth of Funny Munnee. He is perhaps a financial idiot who thinks he is a genius. He sometimes does stupid things with his money. Through his mistakes, you are sure to pick up a tip or two, here and there. You'll love Munnee no matter you enjoy reading or not. Must read for everyone who wants to understand the financial world and cares about his or her financial future.

 

Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/01/funny-munnee-laugh-to-get-rich-rm40.html

 

 

 

TERIMA KASIH

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Funny Munnee: Laugh to get rich - RM40

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:


Perhaps you are tired of all those thick and lengthy personal finance books. Or they no longer interest you. There's a funny way, the better way, the thought-provocative way to deliver financial-related and business-related messages to you. Here it is: the birth of Funny Munnee. He is perhaps a financial idiot who thinks he is a genius. He sometimes does stupid things with his money. Through his mistakes, you are sure to pick up a tip or two, here and there. You'll love Munnee no matter you enjoy reading or not. Must read for everyone who wants to understand the financial world and cares about his or her financial future.

 

Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/01/funny-munnee-laugh-to-get-rich-rm40.html

 

 

 

TERIMA KASIH

.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Kuasai IQ Wang Orang Kaya (Bongkar Rahsia Bagaimana Orang Kaya Berfikir Tentang Duit
 - RM35

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:


Apa yang anda bakal perolehi daripada buku ini?

    Bagaimana orang kaya mengajar anaknya mengenai wang yang tidak diajar di sekolah.
    Memahami bagaimana orang kaya menjana pendapatan tanpa perlu bekerja lagi.
    Memahami 3 golongan manusia yang membentuk kasta ekonomi kewangan.
    Membuka minda anda untuk memilih berkerjaya makan gaji, berniaga, menjadi pelabur yang menjana pendapatan tanpa had atau ketiga-tiga sekali.
    Pelajari amalan amalan yang boleh menjadikan rezeki melimpah ruah.
    Mengira kira nilai bersih kekayaan anda wang dan harta.
    Merangka pelan kewangan, pelaburan dan perniagaan.
    Periksa diri jika anda berada di atas landasan yang betul.
    Menilai prinsip a anda tentang bijak urus wang.
    Memahami konsep aliran tunai, aset dan liabiliti.
    Memahami konsep pendapatan pasif dan aktif.
    Memahami konsep pelabur pasif dan aktif.
    Membongkari rahsia bagaimana orang kaya menjadi kaya raya.


PENGALAMAN SEBENAR PENULIS? Siapa Wan Roslan Wan Salleh?
Pernah berkhidmat sebagai pekerja kerajaan dan sekarang merupakan pesara. Kini beliau bersama isterinya merupakan seorang pengusaha Taska Tadika. Beliau terlibat sepenuh masa dalam bidang hartanah apabila bersara pilihan dalam perkhidmatan TNB dalam tahun 2003. Kini, beliau merupakan seorang mentor hartanah, penceramah bebas di dalam membina pengetahuan dalam bidang kewangan, IQ WANG.

 


Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/09/kuasai-iq-wang-orang-kaya-bongkar.html

 

 

TERIMA KASIH

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Buku Duit Strategi Ajaib Dato` Aliff (D'Herbs) - RM60

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:

 

* Jutawan tidak menyimpan tetapi berbelanja untuk pelaburan.
* Jutawan tidak fokus pada mengumpul harta tetapi bagaimana menambah pendapatan.
* Jutawan berbelanja di bawah kemampuan sebenar dan bukan di atas kemampuannya.
* Jutawan tidak mudah berhenti apabila sengsara tetapi sentiasa mengatur strategi menambahbaik perusahaannya.

 


Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/03/buku-duit-strategi-ajaib-dato-aliff.html

 

 


TERIMA KASIH

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emas Hitam: Resepi Menternak Cacing Tanah untuk Buat Duit - RM45

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:

Ingin tahu bagaimana cara menternak Cacing Tanah secara komersil? Resepi bagaimana menukarkan kasting Cacing Tanah menjadi Duit di perhalusi satu per satu di dalam buku ini. Segalanya ada di dalam buku ini. Anda akan ketahui:

    Bagaimana Cacing Tanah menjadi agen pengkomposan bagi menjana wang untuk anda
    Jenis-jenis Cacing Tanah yang sesuai dijadikan agen pengkomposan
    Anatomi tubuh Cacing Tanah, cara cacing makan dan bergerak
    Kaedah-kaedah menternak Cacing Tanah yang mudah dan sesuai untuk anda
    Apa itu vermikompos, Vermikultur dan Teh Vermikompos
    Kelebihan vermikompos berbanding baja biasa
    Potensi pasaran untuk hasil Cacing Tanah yang boleh and terokai
    dan lain-lain lagi

 

*Terima order seluruh negara, penghantaran melalui pos.

 

 

Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/04/emas-hitam-resepi-menternak-cacing.html

 

 

 

 

 

TERIMA KASIH

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Strategi FCPO 11/7/2018 - BUY jika harga melantun naik dari 2225, tp trailing


Susah nak untung dalam Forex?

Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang akan untung ?

Tak pasti entry untuk FCPO ?


Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda...


Anda TIDAK PERLU lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.


Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !
 
BERMINAT?  KLIK DISINI >> http://klfx.blogspot.my/p/klfx-free-forex-signal.html

 

 

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pertamini solusi usaha minim resiko info lebih lanjut hub bpk susilo 081389581219 pertaminipommini.com
jual pertamini siap kirim ke seluruh indonesia raya, paling murah se indonesia raya kualitas dijamin pasti bergaransi0880ccc90ee155f0addd2e6cd3f7bc37.jpg

Sent from my Redmi 5A using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pada hari Selasa (8/8/2018), FCPO mengakhiri 32 mata lebih tinggi daripada penutupan sebelumnya sebanyak 2205, dengan jumlah dagangan 17,508.

1. Di tempat terbuka, FCPO melangkah ke bawah dengan 4 mata dari penutupan sebelumnya sebanyak 2205. Semasa sesi pagi, FCPO diniagakan lebih tinggi dari hari rendah hingga ditutup pada 2211. Arah aliran meningkat berterusan pada sesi petang kerana harga didagangkan lebih tinggi kepada tutup pada 2237.

2. Rintangan pertama boleh didapati pada 2240. Rintangan kedua boleh didapati pada 2275.

3. Sokongan pertama boleh didapati pada 2210. Sokongan kedua boleh didapati pada 2185.

4. Strategi dagangan: Pada hari Rabu, FCPO dijangka akan menguji semula rintangan pertama pada 2240. Jika harga pecah di atas tahap, FCPO dijangka akan berdagang lebih tinggi kepada rintangan kedua pada 2275. Jika tidak, harga mungkin diperdagangkan lebih rendah ke tahap pertama sokongan pada 2210.

Lebih banyak maklumat >> http://klfx.blogspot.my



.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FCPO Dec 18

Previous Close: 2160 +3

FCPO was almost unchanged yesterday as market stay cautious ahead of key CPO data.

Hourly chart showed FCPO traded in range 2137-2199, wait for breakout.

Classic Support & Resistance
Resistance: 2199 2250
Support: 2137 2088

Recommend Trading Plan for the day:
1. If expect 2137 support to hold, buy 2146 or below, stop 2136, profit 2156/2166.
2. Look for sell signal below 2137.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By AinKaoruWong
      Adakah anda masih ragu-ragu dengan penguasaan Bahasa Inggeris anda? masih teragak-agak untuk membuat pembentangan atau temuduga dalam Bahasa Inggeris?       KELAS ENGLISH DEWASA MYCAMBRIDGE - Untuk Kerja, Perniagaan, Melancong, Berhijrah, Mewakili syarikat - Cuti Sekolah - Semester break Universiti / Kolej - Tuisyen MUeT / iELTS - Tuition English SPM, PT3, STPM, STAM, SPM Ulangan   Kadungan: WRITING, SPEAKING, READING dan LISTENING - Terbuka untuk mereka yang langsung tidak tahu bercakap B.I   Jumlah Pelajar : 1 ~ 4 orang / kelas - pelajar tidak perlu malu utk speaking !   Kehadiran & Cuti : Kelas biasa adalah fleksibel, 4 minggu dikira 1 bulan, contohnya pelajar boleh bermula pertengahan bulan September dan habis awal Disember, dan hanya hadir 4 minggu kelas - dikira 1 bulan.   Lokasi : SELURUH Malaysia (KLang, Shah Alam, Seremban, Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Perak, Kedah, Penang, Perlis, Kelantan, Terengganu, Pahang, Sarawak, Sabah), Singapura dan Brunei.     KATEGORI KELAS (Di Rumah / Center) Biasa : 5 Bulan (bergantung kepada kemampuan pelajar)   Express : 18 jam (1 Bulan ATAU 3 hari )   Online : Boleh mengambil masa yang sesuai untuk belajar walaupun di tengah malam / Tidak perlu bersusah payah datang ke pusat belajar.     Maklumat Lanjut >> http://MyCambridge.blogspot.my       .  
    • By Moderator2
      KLFX menawarkan Kelas Trading Forex & Cara mengurangkan Risiko Kerugian disamping mendapat Keuntungan Konsisten :

      Kandungan Kelas:

      · Cara step by step untuk bermula dalam dunia Forex mengunakan SmartPhone shj

      · Cara menggunakan Analisis Double Zero & Pair Screening bagi mengurangkan risiko kerugian DAN mendapat keuntungan yang lebih Konsisten

      · Cara Scalping FOREX mengunakan Momentum Exhaustion Pullback Strategy

      · Belajar News Analisis dan impaknya terhadap FOREX     Contoh Profit Forex:     Kelebihan Forex
          Boleh buat di mana-mana yang anda suka, janji ada internet. Sekarang trade di handphone pun boleh.
        Tiada bos yang arah itu ini. Anda sendiri bos, anda sendiri kuli. Nak buat full time atau part time ikut suka masing-masing. Tiada orang tengah. Tak perlu cable-cable, bodek sana-sini. Modal kecil dan kos transaksi murah. Keuntungan tanpa batas. Boleh buat bila-bila anda suka, pasaran buka 24 jam sehari. Tiada persaingan seperti perniagaan konvensional. Maksudnya tak perlu nak berebut-rebut pelanggan. Tiada siapa boleh monopoli market. Ingat senang ke nak pusing market $5 trilion tu? Ada leverage. Modal minima, tapi boleh trade macam ada modal besar. Risiko terhad. Anda hanya boleh rugi modal yang dilaburkan sahaja.   Kursus boleh diambil secara Online / WhatsApp Video Call ATAU Kelas Bersemuka Seluruh Malaysia   Maklumat lanjut >> https://KLFX.blogspot.My     free money forex free money forex no deposit free money forex broker free money forex trading free money forex promotion free money trade forex free real money forex free real money forex account free forex money no deposit 2016 free real money forex no deposit free start money forex free money forex account free real money forex brokers forex free money no deposit needed money management forex excel free free money for forex free cash for forex trading forex+free money for trade free money for forex trading get free forex money get free money for forex trading free money in forex free money to invest in forex forex money management software free free money on forex forex free money real free real money forex trading free forex start money free forex start up money free money to start trading forex free cash forex trading forex brokers with free money to trade forex with free money  indicator forex indicator forex terbaik indicator forex percuma free indicator forex best indicator forex adx indicator forex indicator forex download cci indicator forex trend indicator forex best indicator forex trading free download indicator forex alligator indicator forex stochastic indicator forex momentum indicator forex rsi indicator forex volume indicator forex macd indicator forex best trend indicator forex fractal indicator forex signal indicator forex leading indicator forex atr indicator forex zigzag indicator forex the best indicator forex volatility indicator forex zig zag indicator forex fractals indicator forex awesome indicator forex price action indicator forex fisher indicator forex teknikal   indicator forex indicator forex terbaik indicator forex percuma free indicator forex best indicator forex adx indicator forex indicator forex download cci indicator forex trend indicator forex best indicator forex trading free download indicator forex alligator indicator forex stochastic indicator forex momentum indicator forex rsi indicator forex volume indicator forex macd indicator forex best trend indicator forex fractal indicator forex signal indicator forex leading indicator forex atr indicator forex zigzag indicator forex the best indicator forex volatility indicator forex zig zag indicator forex fractals indicator forex awesome indicator forex price action indicator forex fisher indicator forex teknikal    indicator forex indicator forex terbaik indicator forex percuma free indicator forex best indicator forex adx indicator forex indicator forex download cci indicator forex trend indicator forex best indicator forex trading free download indicator forex alligator indicator forex stochastic indicator forex momentum indicator forex rsi indicator forex volume indicator forex macd indicator forex best trend indicator forex fractal indicator forex signal indicator forex leading indicator forex atr indicator forex zigzag indicator forex the best indicator forex volatility indicator forex zig zag indicator forex fractals indicator forex awesome indicator forex price action indicator forex fisher indicator forex teknikal  
×
×
  • Create New...