Jump to content
anti_aktivis

Apabiila Pas Menang...

Recommended Posts

QUOTE(ROBOTs! @ Jan 19 2009, 10:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
buta kan mata butakan hati...

sapa kata bn kafir??pas dan sekutunya juga..

sapa kata undi bn masuk neraka??pas dan sekutunya juga...

sapa kata dap tu lebih islam dari bn??? pas dan sekutunya juga...

sapa kata bn tu sesat?? pas dan sekutunya juga...

pas banyak duit??kelantan maju???tp rayu minta bantuan kerajaan, apa cer???ditimpa banjir???sebab apa????kejadian alam semula jadi atau balasan dari allah s.w.t kerana banyak fitnah orang???johor dilanda banjir sebab apa???banyak maksiat??pulau pinang kena tsunami, sebab apa???Peringatan pada umat islam.

Bagi PAS, DAP lebih islamic dari BN...

kenapa dia cakap camtu???bukankah setiap umat islam akan masuk ke syurga walaupun hidup mereka bergelumang dengan dosa??bukankah agama lain selain islam akan masuk neraka???

apa cer???

apa dah jadi???

duit rakyat zaman skang???apa hak rakyat zaman skang???

abes camne dengan nih..

duit rakyat zaman dahulu?apa hak rakyat zaman dahulu??

sape rakyat dahulu tu??sape yg bangunkan malaysia???

bukan tun on jaafar from UMNO ke???bukan tunku abdul rahman from UMNO juga ke??

sapa lg kalau bukan UMNO???UMNO yang bangunkan malaysia...bukan rakyat malaysia...yg rakyat malaysia taw, makan tido, fitnah sana, fitnah sini dan ska makan free...

sapa pas dulu???sape pkr dulu??sape dap dulu tu, [email protected] tiga???aha....dap juga ajak ape name ketua komunis tu???ala...pen..ntah ape ntah nama dia, aku lupa...katanya ketua komunis ni yg bawa kemerdekaan kepada malaysia??aik??betul ke PKR, PAS, DAP???

bukan komunis selalu bunuh dan tindas rakyat ke???

apa sudah jadi???

"buka mata buka hati, terima hakikat terima realiti"


Ki ki tak habis dengan strategi ketinggalan zaman. Semua point tu x kukuh.

Ok for sake of kelancaran berdiskusi. How about kita diskus 1 persatu hujjah anda.

QUOTE
sapa kata bn kafir??pas dan sekutunya juga..


Mind to share the fact and from who and when?

Takkan sekadar mampu menceritakan apa yang anda dengar dari mulut ke tiga aja.

Klu setakat tu aja kemampuan anda , hmmm why not baca post pertama saya sepuluh kali dengan hati terbuka.

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(ROBOTs! @ Jan 19 2009, 10:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
buta kan mata butakan hati...

sapa kata bn kafir??pas dan sekutunya juga..

sapa kata undi bn masuk neraka??pas dan sekutunya juga...

sapa kata dap tu lebih islam dari bn??? pas dan sekutunya juga...

sapa kata bn tu sesat?? pas dan sekutunya juga...

pas banyak duit??kelantan maju???tp rayu minta bantuan kerajaan, apa cer???ditimpa banjir???sebab apa????kejadian alam semula jadi atau balasan dari allah s.w.t kerana banyak fitnah orang???johor dilanda banjir sebab apa???banyak maksiat??pulau pinang kena tsunami, sebab apa???Peringatan pada umat islam.

Bagi PAS, DAP lebih islamic dari BN...

kenapa dia cakap camtu???bukankah setiap umat islam akan masuk ke syurga walaupun hidup mereka bergelumang dengan dosa??bukankah agama lain selain islam akan masuk neraka???

apa cer???

apa dah jadi???

duit rakyat zaman skang???apa hak rakyat zaman skang???

abes camne dengan nih..

duit rakyat zaman dahulu?apa hak rakyat zaman dahulu??

sape rakyat dahulu tu??sape yg bangunkan malaysia???

bukan tun on jaafar from UMNO ke???bukan tunku abdul rahman from UMNO juga ke??

sapa lg kalau bukan UMNO???UMNO yang bangunkan malaysia...bukan rakyat malaysia...yg rakyat malaysia taw, makan tido, fitnah sana, fitnah sini dan ska makan free...

sapa pas dulu???sape pkr dulu??sape dap dulu tu, [email protected] tiga???aha....dap juga ajak ape name ketua komunis tu???ala...pen..ntah ape ntah nama dia, aku lupa...katanya ketua komunis ni yg bawa kemerdekaan kepada malaysia??aik??betul ke PKR, PAS, DAP???

bukan komunis selalu bunuh dan tindas rakyat ke???

apa sudah jadi???

"buka mata buka hati, terima hakikat terima realiti"


huh ... vote ... mmg kenyataan nyer cam2 ... cuma bn x disukai sbb bn skrang bukan bn yang mementingkan rakyat spt dolu2 ...
ape2 pun bn masih releven tuk kite banteras musuh dlm selimut org melayu iaitu DAP ... maapla kalu ade yang terasa tp ... take time pk2 kanlah ... kdg2 kite igt kite dpat control musuh2 kite nih tp sebaliknye kite djdikan boneka oleh mereka2 neh ... kalu xcaye ... xyah take time watla lagu nih dalam 5 6 tahun lagi korang2 akan nampak mereka2 neh akan kluarkan taring yang mereka simpan selama neh dan lagi satu jangan ingat mereka2 neh xberdendam dengan kite ... mereka telah bersumpah akan merampas malaysia dengan apa cara sekali pun ... jangan kamu ingat senyuman mereka satu yang iklas tp sume penuh dengan dendam ... myb dulu mereka xkuat nak lawan org melayu sbb kite tinggi ilmunye tp skung tengok ape sudah jadi ... tolong lah brhenti bercakar sesama sendiri ... kalu lagu ni lah kite ibarat anjing mereka2 jer duk nyalak sesama sendiri ... ape2 pun ako rakyat malaysia yang syngkan tanahair bangsa dan agama aku ... sekian

p/s mintak maap pada yang terasa sbb da letih r nak ber cakar sesama bangsa ... ako satu jer yang pantang
cinababi mmg ako skit ati r nga diaorng ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
sekurang2nye BN tu membangunkan negara.. bukan kerajaan skang membangunkan projek babi 100juta untuk makanan cine je... gila pa... dan pas yg duk diam je xde pembangunan la ko tgk la sendiri negara derang pegang camna itu xda ini xda... aku suke bn masa mahathir memerintah.. malaysia maju sampai skang... kalau ikutkan pas ke dap ke .. ade nampak kemajuan ? yg ada kemajuan pun fitnah derang sampai skang yg x abes2 nk malukan org... haizzz

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku tk pernah keluar mengundi. aku tk prnah undi mana2 pihak. aku ni anak kelantan, yg aku nak komen sket pasal dua2 parti ni ialah...

UMNO :

lebih pentingkan org2 kerajaan, kakitangan kerajaan, semua org2 kerja kerajaan mcm2 dibagi kemudahan, mmg lah semua rakyah dibagi kemudahan, tp lebih lagi kelebihan dibagi pada org kerajaan. tkde lgsung backup.. org keje swasta ni nk beli motor pun susah lepas, org keje kerasaan beli kete pun takyah byr muka. lngsung tkde backup dr kerajaan.... kakitangan awam ujung2 tahun dpt bonus, dpt itu, dpt ini.. adakah pekerja2 swasta ni bkn rakyat malaysia?

PAS :

memerintah kelantan, nk dpt peluang keje pun susah. nasib baik la tesco bukak, dpt gak aku keje kt tesco. tu pun pas kata dia yg buat pembangunan tesco. walhal tu tu dari kompeni swasta, siap letak gmbr besar lg.. gmbr tesco, pas kata "ini dikatakan bukan pembangunan?" hahaha.. lawak tul. dia ngaku dia yg buat tesco. tesco tu adalah 40% pegangan saham dari sime darby, 60% adalah dr Tesco U.K.

dua2 parti ni sama2 ada kelemahan.. baik aku takyah Undi mana2.. senang cita.

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(anti_aktivis @ Jan 19 2009, 06:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Masyallah setahu aku , setiap tabung derma PAS akan diumumkan utk tabung PAS. Dan setiap kali pengumuman , akan diberitahu , yang akan digunakan utk perjuangan PAS , spt kempen dll.

encik anti_aktivis saya menulis apa yang saya dengar dan lihat,saya bukan jenis yang ambil benda yang buruk untuk mengkritik,kalau tak betul saya tak nak tambah dosa mudah...harap maklum... sleep.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
robot sudahlah tu para pembangkang ni mmg keras hati,takpelah kita lihat saja sejauh mana DAP,PKR dan PAS boleh lakukan,dan apa yang BN boleh betulkan...kita lihat apa yang najib boleh lakukan dan perubahan apa yang boleh ditambah baikan,moga2 masalah rakyat diambil perhatian lebih dari kedudukan mereka sendiri...

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(anti_aktivis @ Jan 18 2009, 01:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cobalah korang sedar diri , rakyat especially generasi muda. dah muak dengan korang @ BN.


* Hapuskan korupsi (tak yah la korang duk tayang statistik yang tak realistik kunun Malaysia ada tahap korupsi yang rendah)
* Hapuskan pembaziran (refer isu IPP)
* Hapuskan dakyah bodoh dalam media perdana
* Tingkatkan taraf hidup rakyat. (kami nak bukan setakat cukup makan aja)

ini pendapat aku

generasi muda bukan dah muak dgn BN tapi sebab kita dah tak bersatu,kaum cina dah mula diajar perkara perkauman,sebab tu dia undi DAP.(contoh)

korupsi...hmm benda ni ko ingat boleh buat dalam satu hari?satu bulan?satu tahun?benda ni kena slow2 mana boleh kesannya serta merta...

masalah IPP tu aku setuju(hapuskan pembaziran dgn cari alternatif lain)

dakyah bodoh tu aku kurang setuju,ini aku rasa berat sebelah(cuba ko lihat dari media pembangkang,lebih kurang aje aku tgk.

tingkatkan taraf hidup,kerajaan dah lakukan macam2 cume masyarakat melayu yang terlalu manja,kita nak maju kita la yang usahakan bersama2 mana boleh harapkan kerajaan sahaja?ko tgk kaum cina?ada dia harapkan kerajaan semata2?Allah takkan mengubah keadaan seseorang selagi mereka...(lu pikirlah sendiri)
kalau aku salah kawan2yang bijak pandai tolong tegur kalau ada yang salah terima kasih... laugh.gif Edited by Tun loy_azloy

Share this post


Link to post
Share on other sites
cakap lh mcm maner pun kalau orang tu tak nak berubah takkah berubah nyer... dah mmg mcam tu sifat dier... kadang2 yang bercakap dengar dari mulut pihak ketiga tu... cakap orang dier pun samer... kalau bertul baik tak yah tanya dah.. tnjuk bukit terus... yer lah kalau menanya dier pun leh cak cari masa nak wat reserch kan... hehehe...

aku sokong cakap robots....

n kepada yang tak nak berubah tu.. cuba2 lah lembutkan hati tu...

bn dulu ok tapi sekrang tak dah.. dalam bn ader gak yang kiter benci kan.. dalam pas pun samer jer...

aku respect kepada nik aziz tapi pada hadi awang.. aku tak respect satu sen pun... n kalau aku jumpa dier kat maner2 kena langgar lori pun... confirm aku tak tolong nyer... biar mati slow2... hahahaha...

hidup israel.... hehehehe lari jauh2..............

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(athlon x2 @ Jan 20 2009, 10:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
cakap lh mcm maner pun kalau orang tu tak nak berubah takkah berubah nyer... dah mmg mcam tu sifat dier... kadang2 yang bercakap dengar dari mulut pihak ketiga tu... cakap orang dier pun samer... kalau bertul baik tak yah tanya dah.. tnjuk bukit terus... yer lah kalau menanya dier pun leh cak cari masa nak wat reserch kan... hehehe...

aku sokong cakap robots....

n kepada yang tak nak berubah tu.. cuba2 lah lembutkan hati tu...

bn dulu ok tapi sekrang tak dah.. dalam bn ader gak yang kiter benci kan.. dalam pas pun samer jer...

aku respect kepada nik aziz tapi pada hadi awang.. aku tak respect satu sen pun... n kalau aku jumpa dier kat maner2 kena langgar lori pun... confirm aku tak tolong nyer... biar mati slow2... hahahaha...


hidup israel.... hehehehe lari jauh2..............

weh ko ni tak elok la,kalau ye pun ko tak suka jangan la sampai dia kena langgar ko tak nak tolong,tak baik tu...islam tak suruh buat mcm tu,islam hadhari pun suruh

kita buat benda yg elok walhal org buat benda yg tak elok pada kita.

pasal idop israel tu aku tau ko gurau tapi dalam ni orang yang tak setuju dgn pandangan ko akan jadikan tu modal kutuk ko nanti huhuhu...


P.S aku sokong apa yang aku lihat bukan tuduhan semata2 ph34r.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(wanjihan82 @ Jan 20 2009, 02:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
aku tk pernah keluar mengundi. aku tk prnah undi mana2 pihak. aku ni anak kelantan, yg aku nak komen sket pasal dua2 parti ni ialah...

UMNO :

lebih pentingkan org2 kerajaan, kakitangan kerajaan, semua org2 kerja kerajaan mcm2 dibagi kemudahan, mmg lah semua rakyah dibagi kemudahan, tp lebih lagi kelebihan dibagi pada org kerajaan. tkde lgsung backup.. org keje swasta ni nk beli motor pun susah lepas, org keje kerasaan beli kete pun takyah byr muka. lngsung tkde backup dr kerajaan.... kakitangan awam ujung2 tahun dpt bonus, dpt itu, dpt ini.. adakah pekerja2 swasta ni bkn rakyat malaysia?

PAS :

memerintah kelantan, nk dpt peluang keje pun susah. nasib baik la tesco bukak, dpt gak aku keje kt tesco. tu pun pas kata dia yg buat pembangunan tesco. walhal tu tu dari kompeni swasta, siap letak gmbr besar lg.. gmbr tesco, pas kata "ini dikatakan bukan pembangunan?" hahaha.. lawak tul. dia ngaku dia yg buat tesco. tesco tu adalah 40% pegangan saham dari sime darby, 60% adalah dr Tesco U.K.

dua2 parti ni sama2 ada kelemahan.. baik aku takyah Undi mana2.. senang cita.



cuba saudara check ... semua keje kerajaan orang bn?? byk weh orang pas & pkr... kebanyakan melayu kan??
jadi takdak sbb kita nak marah kerajaan bn...
walaupun kerajaan tak tolong pekerja swasta.. tapi sekurang kurangnya dia dah tolong orang melayu...

Share this post


Link to post
Share on other sites
bila bincang pasal politik, balik2 point yg sama dibincang. bukak la topik apa pun pasti org ni dgn point dia, org tu dgn point dia. org ni tegakkn benda ni, org tu tegakkn benda tu laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku pun dah boring.. haha.. tak pe... makin kita berforum.. idea utk menulis makin datang mencurah curah...

bagus jugak utk otak kita... takpe.. yang pastinya,, jgn ada dendam diantara kita..

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(shayuthi @ Jan 21 2009, 02:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
aku pun dah boring.. haha.. tak pe... makin kita berforum.. idea utk menulis makin datang mencurah curah...

bagus jugak utk otak kita... takpe.. yang pastinya,, jgn ada dendam diantara kita..

yup..betul..
hehehe laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(Tun loy_azloy @ Jan 20 2009, 08:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
encik anti_aktivis saya menulis apa yang saya dengar dan lihat,saya bukan jenis yang ambil benda yang buruk untuk mengkritik,kalau tak betul saya tak nak tambah dosa mudah...harap maklum... sleep.gif



tidakkah terfikir dihati anda

anti_aktivis saya menulis apa yang saya dengar dan lihat

mungkin ada yang anda terlepas dengar?

Semua orang boleh menulis dan kemudian mengatakan mereka menulis apa yang mereka dengar dan lihat.

Ki kii

begitu mudah........



QUOTE(soulseex @ Jan 20 2009, 08:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bila bincang pasal politik, balik2 point yg sama dibincang. bukak la topik apa pun pasti org ni dgn point dia, org tu dgn point dia. org ni tegakkn benda ni, org tu tegakkn benda tu laugh.gif


klu aku , aku lebih suka berdiskusi dan berkongsi fakta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(Tun loy_azloy @ Jan 20 2009, 09:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ini pendapat aku

generasi muda bukan dah muak dgn BN tapi sebab kita dah tak bersatu,kaum cina dah mula diajar perkara perkauman,sebab tu dia undi DAP.(contoh)

korupsi...hmm benda ni ko ingat boleh buat dalam satu hari?satu bulan?satu tahun?benda ni kena slow2 mana boleh kesannya serta merta...

masalah IPP tu aku setuju(hapuskan pembaziran dgn cari alternatif lain)

dakyah bodoh tu aku kurang setuju,ini aku rasa berat sebelah(cuba ko lihat dari media pembangkang,lebih kurang aje aku tgk.

tingkatkan taraf hidup,kerajaan dah lakukan macam2 cume masyarakat melayu yang terlalu manja,kita nak maju kita la yang usahakan bersama2 mana boleh harapkan kerajaan sahaja?ko tgk kaum cina?ada dia harapkan kerajaan semata2?Allah takkan mengubah keadaan seseorang selagi mereka...(lu pikirlah sendiri)
kalau aku salah kawan2yang bijak pandai tolong tegur kalau ada yang salah terima kasih... laugh.gif


Pendapat anda
generasi muda bukan dah muak dgn BN tapi sebab kita dah tak bersatu,kaum cina dah mula diajar perkara perkauman,sebab tu dia undi DAP.(contoh)

-----------------------------------------------------------------------------

Errrrrrr , bukankah generasi muda tahu , dengan check and balance tiada kaum akan ditindas. Dan generasi muda dah faham , sekalipun PR memerintah , tiada hak istimewa melayu boleh di hapus begitu sahaja. Generasi muda dah tak mahu , perkauman digunakan utk membelengu dan menjarah kesenangan rakyat

===============================================
Pendapat anda
korupsi...hmm benda ni ko ingat boleh buat dalam satu hari?satu bulan?satu tahun?benda ni kena slow2 mana boleh kesannya serta merta...

-----------------------------------------------------------------------------

Malaysia sudah merdeka 51 tahun

===============================================

Pendapat anda
masalah IPP tu aku setuju(hapuskan pembaziran dgn cari alternatif lain)

-----------------------------------------------------------------------------

Alternatif lain memang bagus , tapi buat masa ni sekadar mengurang reserve margin sudah mencukupi. Kena kesian IPP juga

===============================================

Pendapat anda
dakyah bodoh tu aku kurang setuju,ini aku rasa berat sebelah(cuba ko lihat dari media pembangkang,lebih kurang aje aku tgk.

-----------------------------------------------------------------------------

Tapi tenyata sekarang media pembangkang diterima rakyat (bila merujuk fakta diberi)

===============================================

Pendapat anda
tingkatkan taraf hidup,kerajaan dah lakukan macam2 cume masyarakat melayu yang terlalu manja,kita nak maju kita la yang usahakan bersama2 mana boleh harapkan kerajaan sahaja?ko tgk kaum cina?ada dia harapkan kerajaan semata2?Allah takkan mengubah keadaan seseorang selagi mereka...(lu pikirlah sendiri)
kalau aku salah kawan2yang bijak pandai tolong tegur kalau ada yang salah terima kasih... laugh.gif

-----------------------------------------------------------------------------

Klu ini pegangan rasmi gomen , dikala mereka sundiri memberi subsidi berpuluh billion setahun kepada pihak lain . Ki ki. Tah la , tapi teringin nak dapatkam statement rasmi dari PM berkata cam anda katakan tu Edited by anti_aktivis

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(nivi @ Jan 20 2009, 01:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
sekurang2nye BN tu membangunkan negara.. bukan kerajaan skang membangunkan projek babi 100juta untuk makanan cine je... gila pa... dan pas yg duk diam je xde pembangunan la ko tgk la sendiri negara derang pegang camna itu xda ini xda... aku suke bn masa mahathir memerintah.. malaysia maju sampai skang... kalau ikutkan pas ke dap ke .. ade nampak kemajuan ? yg ada kemajuan pun fitnah derang sampai skang yg x abes2 nk malukan org... haizzz



Sebenarnya ko ni tak berapa paham tentang projek babi tu. Ternak babi ni, dah bermula dari zaman BN memerintah lagi. Lagi pulak zaman tu, penternakan nya tak teratur. Cth lah kan, ada 100 penternak babi kat selangor. Setiap seorang, menternak dgn tempat sendiri. Ada yg tepi sungai, ada yg dalam hutan, ada yg dalam rumah dsb. Dah berpuluh2 tahun dah diorang menternak dgn cara macam ni. Sampai menyebabkan pencemaran, bau busuk dan lain2. Sampai masa 2008, Pakatan Rakyat pun dapat memerintah Selangor, dan nak melakukan perubahan. Perubahan pertama yg nampak agak besar ialah dgn memindahkan semua 100 penternak babi dari zaman UMNO lagi, di dalam satu kawasan yg selaras dgn protokol penternakan moden dan skema supaya proses penternakan lebih teratur, dan menjamin alam sekitar yang bersih. Ini bertujuan untuk mengelakkan pencemaran yg dah terjadi, supaya tak jadi lagi teruk. Bila BN/UMNO dapat tahu kerajaan selangor ni nak kumpulkan semua penternak ni di satu tempat, maka lain pulak cerita yg keluar. Diorg ckp Pakatan Rakyat ni hanya utamakan projek babi berjuta2 lah, projek babi mega lah. Macam2 citer yg keluar. Kalau kat selangor ni takde bangsa lain daripada melayu, Pakatan Rakyat tak payah susah2 buat benda ni semua. Dulu masa nak meluluskan kandang2 babi yg bersepah2 ni, keja sape kalau tak kerajaan negeri Khir Toyol dulu tu. Khir Toyol jugak yg kaya kena sogok dek tokei2 babi tu. Bila lama-kelamaan kandang2 ni dah bersepah2, dan kebetulan pulak pembangkang yg mengambil alih pastu nak diseragamkan semuanya, org2 BN pulak yg kecoh buat cite lain pulak kenapa? Takut lubang2 duit diorang dulu tu terbocor kat BPR ke? Lu pikir lah sendiri....


Bab membangunkan negara tu, ko buleh pikir sendiri kan? BN tu mmg mesti membangunkan negara, sebab dia adalah kerajaan yg memerintah sekarang ni pun, kan? Duit rakyat pun BN yg pegang. Kalau nak suruh pembangkang yg buat pembangunan, kita pakat ramai2 biar pembangkang menang untuk pilihanraya yg akan datang. Dan kita sama2 lihat pembangkang yg memerintah Malaysia. Edited by kluang man

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(kluang man @ Jan 22 2009, 02:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Sebenarnya ko ni tak berapa paham tentang projek babi tu. Ternak babi ni, dah bermula dari zaman BN memerintah lagi. Lagi pulak zaman tu, penternakan nya tak teratur. Cth lah kan, ada 100 penternak babi kat selangor. Setiap seorang, menternak dgn tempat sendiri. Ada yg tepi sungai, ada yg dalam hutan, ada yg dalam rumah dsb. Dah berpuluh2 tahun dah diorang menternak dgn cara macam ni. Sampai menyebabkan pencemaran, bau busuk dan lain2. Sampai masa 2008, Pakatan Rakyat pun dapat memerintah Selangor, dan nak melakukan perubahan. Perubahan pertama yg nampak agak besar ialah dgn memindahkan semua 100 penternak babi dari zaman UMNO lagi, di dalam satu kawasan yg selaras dgn protokol penternakan moden dan skema supaya proses penternakan lebih teratur, dan menjamin alam sekitar yang bersih. Ini bertujuan untuk mengelakkan pencemaran yg dah terjadi, supaya tak jadi lagi teruk. Bila BN/UMNO dapat tahu kerajaan selangor ni nak kumpulkan semua penternak ni di satu tempat, maka lain pulak cerita yg keluar. Diorg ckp Pakatan Rakyat ni hanya utamakan projek babi berjuta2 lah, projek babi mega lah. Macam2 citer yg keluar. Kalau kat selangor ni takde bangsa lain daripada melayu, Pakatan Rakyat tak payah susah2 buat benda ni semua. Dulu masa nak meluluskan kandang2 babi yg bersepah2 ni, keja sape kalau tak kerajaan negeri Khir Toyol dulu tu. Khir Toyol jugak yg kaya kena sogok dek tokei2 babi tu. Bila lama-kelamaan kandang2 ni dah bersepah2, dan kebetulan pulak pembangkang yg mengambil alih pastu nak diseragamkan semuanya, org2 BN pulak yg kecoh buat cite lain pulak kenapa? Takut lubang2 duit diorang dulu tu terbocor kat BPR ke? Lu pikir lah sendiri....


Bab membangunkan negara tu, ko buleh pikir sendiri kan? BN tu mmg mesti membangunkan negara, sebab dia adalah kerajaan yg memerintah sekarang ni pun, kan? Duit rakyat pun BN yg pegang. Kalau nak suruh pembangkang yg buat pembangunan, kita pakat ramai2 biar pembangkang menang untuk pilihanraya yg akan datang. Dan kita sama2 lihat pembangkang yg memerintah Malaysia.


kalau nak ubah tempat punn.. jgn la buat kat kg melayu plk...

buat la kat kampung cina... aku rasa cina pun bantah kalau buat kat kg dia.. babi ni busuk... najis... siap ada kuman yang tak mati lagi... Edited by shayuthi

Share this post


Link to post
Share on other sites
pas mng,DAP DAN KRONI ANTI ISLAM DAN MELAYU SERTA YAHUDI bertepuk tgn

PAS sedang di pergunakan,pemimpin mereka selalu buat lakonan jer

Share this post


Link to post
Share on other sites
makin panas topik ni, huhu laugh.gif

Aku tengok dari segi pergaulan jer, mana-mana yang bersalam dengan org yang bukan muhrin aku benci sesangat, sebab orang tu tahyul, bodoh tak reti base. Walaupun dia orang PKR ke, BN ke, walaupun dia org besar-besar ke. Islam mengajar agar tidak bergaul bebas sesama orang yang bukan muhrim.

Aku nak tanya sket, kebanyakan artis atau pelakon kini dah jadi macam orang barat, menggunakan prinsip Islam Liberal iaitu Islam yang bebas tiada sebarang hukum dan konsep keislaman. Korang kenal tak Professor Yusuf Al-Qardhawi? laugh.gif So, apa kena mengena dengan politik? Aku pun x tahu. hehe

Sori, semua tu berdasarkan apa yang aku baca dalam Buku, "Apa erti saya menganut Islam" karya Professor Yusuf Al-Qardhawi. biggrin.gif

Korang try la baca buku, banyak manfaat wo, aiseh ni dah lari topik nih hehe laugh.gif

btw, undi mengundi ni adalah hak rakyat, tiada paksaan dalam mengundi; mana-mana korang rasa yang patut layak di jadikan pemimpin, korang undilah. Ada orang kata, undi BN masuk neraka? ada ke? BN = bangunkan negara, PAS = Perkuatkan Asas Silaturrahim?

Takder maknanya semua tu, seperti hang Tuah, di manakah letaknya tuahnya? di kerisnya atau di namanya? kalau nak tau jawapannya korang tengok citer Pak belalang; karya P. Ramlee

Kesimpulannya, manusia banyak melakukan kesalahan dan dosa, kecuali nabi Muhammad S.A.W je, yang maksum. So, orang besar-besar tu pandai-pandai la camner nak handle urusan dia dengan Allah kelak.

Aku kalau masuk tv3 nak di ajak menemu ramah dalam Malaysia Hari INI (MHI), aku takut sangat nak pergi, pasal apa? Kalau orang lain dapat, dah rasa seronok sangat dapat glamor. Bukan apa, aku takut diorang main hulur tangan, (yang bukan muhrim) apa aku nak buat? pakai sarung tangan awal-awal? kelakar tul huhu.

"Maka bertaqwalah kamu kepada Allah S.W.T melainkan kamu akan mendapat kebinasaan di dunia dan di akhirat" Di katakan di negara Israel terdapat sepohon pokok yang tidak akan bercakap kelak apabila tibanya hari kiamat, dan sekarang pokok itu sedang di tanam ni negara itu yang memakan wang berjumlah 2.66juta Dollar Amerika.

Orait, aku dah buat satu karangan, nanti aku nak bagi khutbah jumaat lak. sori pasal aku terpengaruh ngan kata-kata ustaz aku masa di surau, huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...