Jump to content
Sign in to follow this  
ron

Windows 7

Recommended Posts

harap2 windows 7 ni lebih ringan dari xp ngan vista dan menjadi windows yg terbaik diantara semua windows dan OS kt dunia ni...

mudah-mudahan x banyak problem dan lebih cantik dr vista...

Share this post


Link to post
Share on other sites

harap2 windows 7 ni lebih ringan dari xp ngan vista dan menjadi windows yg terbaik diantara semua windows dan OS kt dunia ni...

mudah-mudahan x banyak problem dan lebih cantik dr vista...

ya, aku setuju ngan ko, aku harap dia punya power sama cam XP gak, ringan efisyien, + graphic cantik, (cam Vista)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Memang lah, dia masih guna UI Vista sbb masih dlm process development, tgk build no dia, lagi latest build no dia lagi byk UI design yg baru2 akan keluar. Sama macam process development utk Windows Vista dulu, early build memang lebih kurang macam XP je, lama kelamaan UI nya jauh berbeza.

Ni salah satu design yg baru

vienna_wm.article-width.jpg

waw...simple macam apple mac os.

Edited by [email protected] thinkcentre

Share this post


Link to post
Share on other sites

waw...simple macam apple mac os.

aku rase ni prototaip je lah...

aku dah search gambar screenshot windows 7 ni...

ada gambar cam ni, cam tu...x tahu lah mane yg betol... :wacko:

Edited by En.Vista94

Share this post


Link to post
Share on other sites

yang pasti,glass-effect kena ada..hehe..trademark windows.

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha mana incik musenah ni.. dulu aku dah bukak dah pasal windows 7.. skang ada lagi.. tak habes2... :lol:

jangan smpai off topik lagi sudah... ada plak mus3na bukak topik sembang V2... :lol:

screenshot korang bagi semua tu FAKE.... takda kena mengena ngn windows 7...

windows 7 aka vienna interface dia takkan sama ngan vista. Sekian.

Share this post


Link to post
Share on other sites

screenshot korang bagi semua tu FAKE.... takda kena mengena ngn windows 7...

windows 7 aka vienna interface dia takkan sama ngan vista. Sekian.

Website Paul Thurrott / winsupersite ni memang website yg betul untuk screenshot terbaru windows2 termasuk Windows 7 ni, currently screenshots yg ditunjukkan adalah Windows 7 build 6519, memang UI nya buat masa ni adalah sebijik design Vista dan ia bukan Fake seperti anda katakan, Paul Thurrott ni memang trusted website utk Microsoft Windows. Dah lama saya ikuti perkembangan website ni dr zaman Vista early build lagi. Masa mula2 Vista diperkenalkan dulu tahun 2005 - 2006 memang sebijik UI dia dgn XP, cuma ubah color sikit2 je, tapi lama kelamaan design UI nya jauh berubah dr XP, memang style microsoft camtu.

Early build Win 7 ni memang sama dgn Win Vista, tapi lama kelamaan bila hampir release atau versi RTM ia akan ada design sendiri yg tak sama dgn Vista.

Windows 7 Build 6519 screenshots

P/S: Sorry kalau saya bukak topic ni, sbb saya search takde pulak pasal Win 7 yg saya peratikan dlm putera forum ni, tu sbb saya cuba bukak yg baru.

Edited by ron

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku setuju ron...

windows 7 ni mula2 nampak vista...

akhirnya ada UI sendiri yg lebih gempak dari vista...

tapi aku suka ngan fungsi touch kat dlm windows 7 ni....

nampak lebih menarik terutama masa nak arrange gambar...

tapi kene lah beli lcd yg boleh touch untuk guna fungsi ni....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ahhh vienna

leopard dah wat multi touch screen ko baru nak wat touch screen

aiyoo

ni akibatyer memikirkan untung sangat

dan

mustahil diorang nak wat touch screen ngan position menegak.. konfem lenguh tangan nak kawal GUI

speech recognition dah ade sejak zaman tiger lagi (2003-2004). vista pon tiru....

aku x suke vista. yes, mmg lawa. but its just too much for an OS. should be like XP. you want to use it so-so, ok. you want to tweak it extremely, go ahead. that's what users want.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalau kernel kecik boleh pergi jauh ke?lengkap ke?pelik seh..

directx je dah berapa puluh mb.belum citer .net lagi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

tapi 25 mb tu melampaunye kecik...

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku pun macam x caye je kernel windows 7 ni 25mb je... :huh:

x pelah..tunggu je sampai windows ni keluar... :unsure:

harap sabar menunggu...

kedatanganmu ku tunggu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

os upgrade,maka hardware pun kene upgrade...maka wang disaku pun kene upgrade... :lol:

kalo xupgrade maka pakai la xp je...

xpun pakai je ubuntu..leh layan efek compiz yang berapi2 tu..

p/s:ape aku merapu pg2 ni.... :lol:

ko xhabis2 ngan efek kompiz 2.tau la sukses install ubuntu.senyap2 da la..

hahaha

p/s:jgn marah..

tp kalo windows 7 dpt buat mcm ubuntu buat msti best kn??bole create desktop brapi, dekstop cube dan dekstop jd mcm getah pun bole...wakakaka...nk lagik best windows 7 tk bole diattack oleh virus mcm ubuntu atau pun fedora ataupun kinopix atau redhat....

vista pn leh bt desktop cube..leh try software nama yo'3dm..

kalau xsalah la nama dia..

linux bukan xleh [email protected] oleh virus2,linux tetap ad virus,tapi virus dari win la..

virus dari win xhidup dalam linux.linux xguna .exe untuk application dia..

2 yang org ramai kata linux xd virus kerana kebanyakan virus .exe..

virus banyak merabak oleh orang2 yang xmampu membayar tapi memerlukan pada harga yang murah a.k.a free..

p/s:bukan pomot linux,cuma betulkan cikit je,kalau salah tlg btlkan :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko xhabis2 ngan efek kompiz 2.tau la sukses install ubuntu.senyap2 da la..

hahaha

p/s:jgn marah..

vista pn leh bt desktop cube..leh try software nama yo'3dm..

kalau xsalah la nama dia..

linux bukan xleh [email protected] oleh virus2,linux tetap ad virus,tapi virus dari win la..

virus dari win xhidup dalam linux.linux xguna .exe untuk application dia..

2 yang org ramai kata linux xd virus kerana kebanyakan virus .exe..

virus banyak merabak oleh orang2 yang xmampu membayar tapi memerlukan pada harga yang murah a.k.a free..

p/s:bukan pomot linux,cuma betulkan cikit je,kalau salah tlg btlkan :rolleyes:

hehe ada lari fakta sikit lah statement awak ni, sapa kata dlm linux tak produce .exe file format. Cuba survey pasal mono. Mono ni akan jadi standard dlm Linux in future sbb Novell push this technology, lagi pun sebelum ni saya pernah try buat software dlm Linux (Fedora) menggunakan Mono framework ni, dan bila compile dia akan jadi .exe binary utk run application tu

Edited by ron

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko xhabis2 ngan efek kompiz 2.tau la sukses install ubuntu.senyap2 da la..

hahaha

p/s:jgn marah..

vista pn leh bt desktop cube..leh try software nama yo'3dm..

kalau xsalah la nama dia..

linux bukan xleh [email protected] oleh virus2,linux tetap ad virus,tapi virus dari win la..

virus dari win xhidup dalam linux.linux xguna .exe untuk application dia..

2 yang org ramai kata linux xd virus kerana kebanyakan virus .exe..

virus banyak merabak oleh orang2 yang xmampu membayar tapi memerlukan pada harga yang murah a.k.a free..

p/s:bukan pomot linux,cuma betulkan cikit je,kalau salah tlg btlkan :rolleyes:

lalalalla....

25mb of kernel

fully 64-bit operating system or maybe hybrid OS like tiger (64-bit, but have instruction for 32-bit)

bling2

simple

that's vienna.

linux? ramai x berani gune lg.... coz:

-terlalu rumit. yeah, even ubuntu, kubuntu. bagi mereka yang x biase dgn sos yang terbuka.

-sikit sgt software.... menaip, surf internet, dgr lagu, movie, games? lupekan dude guitar hero, CnC3...

-professional softwares? linux maner ade... accounting, designing (not just only GIMP ngan Inkscape yer), architecture (blender not included)...

so, seriously, even govt pcs, ramai dah convert ke mac, because easy to use + xder virus from .exe extension. i'm still using xp, and maybe vienna after this, after being frustrated by vista. if vienna still frustrated, welcome snow leopard...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saya memang dah guna Mac OS X since Tiger lagi secara legal sbb beli Apple hardware sekali, tapi bagi saya Windows masih lagi penting dlm kerja dan activity harian, Tidak boleh diketepikan kepentingan Windows. Tapi ingat nak upgrade ke Leopard soon kalau ia betul2 berbaloi buat saya. Dan linux, saya dah guna since redhat 6.0 lagi sampailah kezaman fedora ni, tapi saya jarang guna sbb takde kepentingan utk saya.

OSX ni boleh digunakan bersama PC (takyah beli hardware dia), tapi secara illegal lah sbb OSX86 atau Hackintosh masih tidak mendapat license dr Apple Inc sendiri. Jadi ni bagi advantage buat Windows sbb ia agak flexible buleh guna dlm PC/laptop yg sedia ada, dan tak perlu beli hardware khas yg mahal seperti Apple. Apple kurang mendapat tmpt kat Malaysia ni sbb mahal dan kurang berbaloi kecuali utk graphic, video editing dan lain2. Game pon x banyak atas Mac, tapi atleast ia better dr Linux dr segi application yg di support.

Edited by ron

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak rugi la aku beli laptop touch screen..dah release..mesti mantap haha..dari home premium nih..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hai....aku bru join forum ni dan ini posting pertama aku....

errmmm...betul ke vista ni ader problem??? ader solution die ke??

aku dh cuba nak donlod .NET Framework 2.0(SQL), tp x bleh plak....so camne aku nak guna SQL Server 2005 Express Edition sedangkan .NET Framework 2.0 x bleh nk install?? btw, aku vista user...

thanks.....

Alop bro... aku dah try smua jenis vista dr basic smpai ke ultimate ... mcm x sesuai la ... asyik nak update jerr ... so skrg aku pkai xp sp2 lagi mudah idup beb.... sng nak solve dr vista ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

apa citer dgn windows 7 ni skrg?

:unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...