Jump to content
OkEsh

Lepak @ Uitm Ver 2.001

Recommended Posts

QUOTE (nocturnal @ Jan 27 2009, 06:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
teruk sangat2.


biase le tu. kalau pihak pengurusan takde tindakan, takleh wat ape dah.

even few of my friends bapuk. tapi aku respek diorang sebab diorang sangat2 tidak mementingkan diri sendiri.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmmm tu susah tu , dorang ni kebanyakkan nyer "ok" dalam study/aktiviti kelab2 tapi keliru laki/perempuan pulak .Kalau lembut je takpe lagi tapi kalau dah sampai buat "aktiviti luar" yang pelik-pelik tu yang *facepalm* tu ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (nocturnal @ Jan 25 2009, 08:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>



QUOTE (nocturnal @ Jan 26 2009, 07:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
UiTM dance activities not for effeminate male students

KOTA SAMARAHAN: Universiti Teknologi Mara (UiTM) Sarawak branch male students, who are effeminate, are discouraged to join any dance group in the campus.

Instead, they are encouraged to pick other activities such as uniformed bodies, religious associations or extreme sports as their choice of extra-curricular activity during the duration of their study.

UiTM Sarawak branch director Professor Madya Dr Jamil Hamali said a special unit was even established to prepare special programmes to toughen up the effeminate males studying in the university.

“We now adopt an approach whereby male students who are ‘soft’ are not encouraged to join our dance groups. Because if they are allowed in, it will be hard for us to change their effeminate ways,” he said here yesterday.

Despite this, Jamil said the door is still open for them to join the dance groups if UiTM was convinced that they have abandoned their effeminate character.

He mentioned this when speaking to reporters after opening a course on understanding of Islam at UiTM Sarawak auditorium here.

He also said the effeminate male students though not many in UiTM Sarawak should be put under control and carefully managed in order to maintain the good image of the university.

Although UiTM at one time allowed these effeminate males to group among themselves, he said the new approach was to separate the group and encourage them to interact with other people to change their views on life.

Meanwhile, more than 100 students mostly from the new intake participated in the course.

Aimed at increasing the students’ knowledge of Islam, it was also held in line with UiTM’s goal of producing graduates who are not only intellectuals, but filled with noble values as well.


http://www.theborneopost.com/?p=46652


laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif


Nocturnal: Why dont ko sendiri yg join tarian kebudayaan tu? Hehehe.

Haibara: ko boleh login kat mana2 web Live.com.

tp ko kene masuk,

Username: [email protected]
Password: password iStudent.

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (hampeh @ Jan 27 2009, 08:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hmmm tu susah tu , dorang ni kebanyakkan nyer "ok" dalam study/aktiviti kelab2 tapi keliru laki/perempuan pulak .Kalau lembut je takpe lagi tapi kalau dah sampai buat "aktiviti luar" yang pelik-pelik tu yang *facepalm* tu ...


jemu dah aku dengan "aktiviti luar" tu.

pembetulan sikit hampeh, bukan "ok" dalam study/aktiviti, but "too awesome, jawdropping".

aku dulu first time dengar, WAHT??? blink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
tak jugak , dulu kat uitm aku (jengka) ada gak bapuk2 yang study ntah hape2.. tu pasal ok aku tu ada "". hehe , ada bapuk malas gak ... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (hampeh @ Jan 27 2009, 09:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tak jugak , dulu kat uitm aku (jengka) ada gak bapuk2 yang study ntah hape2.. tu pasal ok aku tu ada "". hehe , ada bapuk malas gak ... laugh.gif


bapuk2 kat melaka ni "bersistem". klik2 diorang mesti 3 pointer keatas, yang "mak2"diorang ni sume DL. kene appealing, aktif dsb. pengarah nak cakap banyak pon kene counter balik. antara sejumlah penyumbang2 DL kat sini bapuk2 la.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aiseh , dah dekat final lak , banyak lagi kerja x buat lak tuh .. tak masuk test lagi nih .. Zzz

Share this post


Link to post
Share on other sites
hehe betapa lamanya forum ni down. Tengok post yg last, masa tu baru nak masuk sem akhir. Post terbaru ni plak dah grad da :lol: Dah bertukar status jadi alumni UiTM..Jom meriahkan thread ni kembali

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='oKeSh' date='05 February 2010 - 09:25 AM' timestamp='1265333158' post='924908']
hehe betapa lamanya forum ni down. Tengok post yg last, masa tu baru nak masuk sem akhir. Post terbaru ni plak dah grad da :lol: Dah bertukar status jadi alumni UiTM..Jom meriahkan thread ni kembali
[/quote]

hakhakhak..waktu tu aku masih junior lagi; slek sikit kena macam2.
skarang ni...aku pulak yang menyental budak.

Share this post


Link to post
Share on other sites
aiseh... telepas pandang topik ni

count me in...

Raidizh - FSPU (sri iskandar-shah alam) Edited by raidizh AR

Share this post


Link to post
Share on other sites
ada tak sesiapa yang masih ingat macam mana nak login mel isiswa lepas kita register?
password nak bubuh apa ek?
aku register-kan member aku..tapi dah lupe first time login nak bubuh password apa..

..anyone?..

Share this post


Link to post
Share on other sites
rugi tak pakai.
boleh redeem free windows server 2008 r2 beb. harga retail rm 4 ribu lebih.:P

ko bikin sikit2 win server tu, ko dah dapat windows 7. free of cas.(win 7 ngan win server 2008r2 guna kernel sama)

win 7 free aku:

[img]http://kimag.es/share/16174944.jpg[/img] Edited by Razi_IBM

Share this post


Link to post
Share on other sites
eh ye ke ? ni buat aku berminat ni ...

edit: tapi aku try masuk isiswa tu takleh pun :| Edited by hampeh

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='hampeh' date='18 February 2010 - 11:26 PM' timestamp='1266506763' post='1017638']
eh ye ke ? ni buat aku berminat ni ...

edit: tapi aku try masuk isiswa tu takleh pun :|
[/quote]

kat sini la.
http://mailsiswa.uitm.edu.my/

pas dah dapat mel tu(dah boleh login)
redeem win server kat microsoft dreamspark.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kat login live mail/ atau mana2 tempat yang support microsoft live ID. login macam biasa je, cam login hotmail/live mail gak.
contoh :
mail.live.com Edited by Razi_IBM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...