Jump to content
sarge

Kenali Prosessor anda

Recommended Posts

Akhirnya terbukak juga mata aku untuk lihat semua jenis cpu nie.....ada gak jenis yg aku x pernah tahu wujud di muka bumi nie hehe...tq bukak topic nie..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some info untuk dikongsi

New Intel 45nm Processor, Codename : Penryn

Ciri2:

45nm arkitektur, 6nb cache utk core 2 duo & 12mb cache utk core 2 quad, default 1333mhz fsb

Q9000 series utk quad core, E8000 series urk dual core...

intel-desktop-price.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

salam..aku dah pakai laptop aku ni hampir 3 tahun..

acer travelmate 2410

Intel Celeron M processor 370

1.5GHz,400MHz FSB, 1MB L2 cache

40GB HDD

DVD/CD-RW Combo

256MB DDR2 (support dual-channel) .. baru tukar ke 512MB

aku guna untuk buat kerja2 opis dan surf internet..setakat ni lancar dan takda masalah..ko ada pendapat atau cadangan ttg laptop aku ni.. kot dah ketinggalan zaman ke atau masih boleh untuk di upgrade lagi?? :unsure:

Edited by IQ++

Share this post


Link to post
Share on other sites

intel pentium 4 nak tukaQ pakai Core 2 Duo boleh tak?? soketnya sama tak..

Aku punya MSI-7725

tgk la ko punya soket,

kalo 775 bleh kot.

kalo xsilap aku la...

Edited by matt jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

intel pentium 4 nak tukaQ pakai Core 2 Duo boleh tak?? soketnya sama tak..

Aku punya MSI-7725

Ko punya mobo soket ape?Cipset?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bg aku Core 2 Duo arr best..

Laju, more Overclockable & kurang panas :lol:

dan aku rasa Mobo ko support Max Core 2 Duo..so leh upgrade..

makse sure BIOS update untuk more utilize..

Share this post


Link to post
Share on other sites

antara 2 jenis proc ni yang mana lebih baik? <_<

Bro, x adil compare 2 proc ni, Pentium 4 630 mmg bukan lawan C2D E4300, different level..

C2D E4300 tuh jauh lbey baek :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

sape kata mobo P4 @ PD x dpt support C2D?

certain chipset 945 dan keatas (ader sesetengah setelah update BIOS) boleh pki C2D

mobo ko yg ni kan??

MSI 945GCM5 V2~

boleh support~

jgn risau~

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(diamondclow @ Jul 24 2008, 06:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
sape kata mobo P4 @ PD x dpt support C2D?
certain chipset 945 dan keatas (ader sesetengah setelah update BIOS) boleh pki C2D

mobo ko yg ni kan??
MSI 945GCM5 V2~

boleh support~
jgn risau~


kalau 45nm boleh support??

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(Tok Hai @ Nov 23 2008, 05:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Salam...mari kita sama2 nnatikan kemunculan phenom II aka Deneb...OC to 6 Ghz with LN2

smoga pengeluaran CPU ni dpt menggoyahkan sedikit Intel...skit pon jadila cam AMD-ATi beat nVidia...sbb Intel kdg2 tu suck gak cam nVidia mmg suck gila harga...

lihatlah persaingan sihat...hihi tongue.gif


Yer..tak sabar tunggu Phenom II ni...harap ada teknologi baru dalam tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(100-plus @ Nov 8 2008, 05:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
boleh tak pc intel pentium3 processor 996MHZ di upgrade lagi processornye


upgrade ke Intel Celeron Tualatin atau Coppermine, best ambik Tualatin, core speed 1.5Ghz FSB 300Mhz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Assalamualaikum..

aku ni noob dlm bab2 komputer nih..

nih spec komputer aku..aku pakai LAPTOP@NOTEBOOK

BENQ Joybook S31V series
Window Vista Basic Home EDITION 32 bit OS

processor : Intel┬« Core™ Duo CPU T2450@ 2.00 GHz
RAM : 1014MB

Display Adapters : Mobile INTEL ® Express Chipset Family

Camne nk cari info pasal graphic card..? aku rase aku xde grafik kad... sbb takde pun tulis pasal NVIDEA atau ATI dll..

Aku harap korang boleh bgi cadangan cmne nk upgrade komputer aku nih..
sbb.. aku rase komputer nih lembab time main game and surfing internet..
Budget aku dlm RM 1000 - RM 1200..
so aku harap korang boleh bg cdgn Edited by kae

Share this post


Link to post
Share on other sites
ko pakai lattop kan..
setahu aku lattop leh upgrade ram, HD,
yg lain GC dgn proc xleh nk upgrade.
lattop ko xpakai GC la..de pakai GMA.

cadangan aku ko upgrade ram jadi 3Gb

Share this post


Link to post
Share on other sites
beza de brand xsama..masing2 ada pro n contra.
xleh nk cakap intel lg bagus or amd lg bgs.
fan intel mst ckp intel bgs..fan amd mst ckp amd lg superb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...