Jump to content
Shanai

Penjelasan Mengenai E-gold

Recommended Posts

sweezrs ko pn join forum ni jg yer!e-gold ni bkn skim cpt kaya ok!!!kn fhm 2 kwn2....ia ada lh tmpt smpn matawang lh....aku pn pki e-gold jg....tp kn hati2 ler pd scam ni.....aku dh kn ari 2!!!burn hbs duit dlm 2....jd hati2 pd email palsu ok!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

sweezrs ko pn join forum ni jg yer!e-gold ni bkn skim cpt kaya ok!!!kn fhm 2 kwn2....ia ada lh tmpt smpn matawang lh....aku pn pki e-gold jg....tp kn hati2 ler pd scam ni.....aku dh kn ari 2!!!burn hbs duit dlm 2....jd hati2 pd email palsu ok!!!!

Noted.Bro..ambil safety precaution..ok..Good Luck..nice to meet you ( YM ) yesterday...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum.

Saya dapati ada kekeliruan yang masih berterusan di kalangan ahli dan juga pengguna Internet di Malaysia umumnya berkenaan E-Gold.

E-Gold adalah boleh diibarat sebagai sejenis matawang, sama seperti Euro, Dollar, Ringgit dan Rupiah. Lebih tepat, ia adalah matawang emas digital.

E-Gold bukan sejenis skim cepat kaya.

E-Gold adalah sejenis matawang online yg sah dan boleh digunakan dalam banyak transaksi di Internet.

E-Gold mirip macam PayPal, cuma bezanya PayPal lebih berbentuk seperti pindahan wang melalui kad kredit, tetapi E-Gold seperti pemindahan wang secara cash.

Transaksi E-Gold juga adalah sehala, sebab itu ada sesetengah peniaga seperti eBay tidak membenarkan E-Gold.

E-dinar adalah equivalent kepada e-gold dan dicadang diguna untuk negara-negara Islam. Ia dipelopori pada tahun 2000 oleh Zeno Dahinden dari Switzerland, Dato Abdul Rahman Shariff dari Malaysia dan Fernando Vadillo dari Sepanyol. Ia diperbadankan di Labuan dan di Dubai. Pada awal penubuhan, e-dinar menjalinkan kerjasama dengan E-Gold dan setiap unit e-Gold adalah sama dengan e-Dinar.

Walau bagaimanapun, E-Gold banyak mendapat imej buruk kerana banyak skim cepat kaya di Internet yang menggunakan E-Gold sebagai matawang kerana ia mudah untuk dikendalikan.

Kalau nak tahu lebih lanjut pasal E-Gold dan E-Dinar, anda boleh buat kajian sendiri melalui WikiPedia.

Nota: Epoint atau e-point tak ada kena mengena dengan e-gold atau e-dinar, dan saya rasa ia adalah objek yg diragui nilainya (mungkin tak ada nilai) yang direka-reka oleh sesetengah pihak untuk tujuan yg mungkin berunsur penipuan.

Harap maklum.

jual e-gold kepada saya

1usd=RM3.42 tiada fee

<bayaran akan dibuat kepada anda melalui maybank2u transfer 4jam setelah saya menerima e-gold daripada anda.

<kami trade dari 9.00am-9.00pm sahaja

minima 53 usd

cara untuk mejual e-gold kpd saya

1>buat bayaran ke dalam akaun e-gold saya(4372072,ipin e-gold account)

2>hantar sms (nama,amount hendak dijual,no. acc e-gold,no.batch,no.acc maybank)kepada 0133397186

amaran:jangan membuat apa2 transaksi selepas 9.00pm jika terjadi apa2 saya tidak akan bertanggujawab

untuk maklumat lanjut sms 0133397186 atau email [email protected]

jika ingin membuat sebarang jualan sila sms sy terlebih dahulu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warghh!!! bangang la. al-arabic dah close. habis duit aku RM78. nasib baik aku tak ikut kawan aku join RM380. kepada semua org, aku nak pesan, tak ada cara mudah nak kaya. dan kalau ada pun, caranya mungkin haram. ingatlah, org yg berusaha di dalam berkat Allah pasti akan berjaya. aku takkan join direct selling, investment atau benda-benda yang sewaktu dengannye. ws

Share this post


Link to post
Share on other sites

jual e-gold kepada saya

1usd=RM3.42 tiada fee

<bayaran akan dibuat kepada anda melalui maybank2u transfer 4jam setelah saya menerima e-gold daripada anda.

<kami trade dari 9.00am-9.00pm sahaja

minima 53 usd

cara untuk mejual e-gold kpd saya

1>buat bayaran ke dalam akaun e-gold saya(4372072,ipin e-gold account)

2>hantar sms (nama,amount hendak dijual,no. acc e-gold,no.batch,no.acc maybank)kepada 0133397186

amaran:jangan membuat apa2 transaksi selepas 9.00pm jika terjadi apa2 saya tidak akan bertanggujawab

untuk maklumat lanjut sms 0133397186 atau email [email protected]

jika ingin membuat sebarang jualan sila sms sy terlebih dahulu

sesape nak beli egold dgn saye rate RM3.40 je, dijamin transfered egold in seconds je, if not RM10 rebate.... ym -> hazwan_zohdi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heemm......

Aku kompius la pasal govemen nak sekat pelaburan internet,sjauh mana kebenaran dan keberkesananya.kalau di kira2,belambak2 invesment online kat internet.Yg betol2 Made in usa pun byak(payment by e-gold ).Tapi Invesment yg terbaik skg yg aku tahu di www.Aliativa.net dan www.opentrade.com.Aku rasa skg ni xleh kecoh sangat la kan pasal mana2 web yg kita joint.

Kalau korang ada komen bernas atau nak baiki jika ada yg salah sila2kanlah....

Edited by brader yie

Share this post


Link to post
Share on other sites

nak bg sedikit tips utk sesapa yg ada akaun egold...

selalu pemegang akaun kene scam or egold die kene take over oleh scammer dan mengalami kehilangan egold dlm akaunnya... so apa sekuriti basic yg anda perlu buat sebelom buka akaun egold?

1. buka satu email yg khas utk akaun egold shj... saya cadangkan email gmail.com sebab secure skit walaupon free dan jgn dedahkan email anda ini kepada mana2 website.

2. passphrase egold jgn sekali2 sama dgn password email....SILA ELAKKAN!!! kenapa? sebab kalau email anda di take over oleh scammer maka abis semua maklumat akaun anda die dpt seperti no akaun dan die akan try luck dgn menggunakan password email sama dgn passphrase egold. so elakkan mempunyai passphrase egold dan password email yg sama.

3. selalu taip/isi passphrase di egold menggunakan SRK, not taip pakai keyboard. ingat tu, SRK!!

tu jer basic sekuriti bg yg mempunyai akaun egold... so simple, but effective. InsyaAllah akaun egold anda akan selamat.

sekian terima kasih.

SRK tu apa..????

Boleh ka e-gold ni dicashkan ke MYR???? Maksud saya Bolehka e-gold ni di tukarkan kepada Ringgit Malaysia(duit)

*PANDANGAN*

egold 1USD - 4.30 then wait till up egold RM4.50+++ then jual.

Dapat income apa..??

Share this post


Link to post
Share on other sites

MESTI BACA, SEMOGA IMPIAN MENJADI KENYATAAN

Kepada anda di luar sana, tidak kira apa tanggapan anda, saya berharap anda memperuntukkan beberapa minit untuk membaca artikel ini.

nak tambah duit sampingan dengan hanya RM 10 sahaja?!

POTENSI MENAMBAH PENDAPATAN BULANAN ANDA...

JOM BUAT DUIT ONLINE....

Pokok pangkal program ini ialah sifat jujur anda yang diperlukan….

Tukarkan RM10 Menjadi RM1,000,000

Secepat Mungkin!!!

Program Ikhlas Untuk Pemodal Kecilan Multi Level

APAKAH YANG ANDA AKAN LAKUKAN

JIKA ANDA TAHU YANG ANDA TIDAK AKAN GAGAL

Assalamualaikum, salam sejahtera

Saudara/saudari, muslimin/muslimat

Anda yg budiman, sblm anda menganggap surat ini tidak munasabah, saya cadangkan supaya anda membacanya terlebih dahulu. Selamat datang ke laman informasi kewangan rakyat Malaysia & luar negara di seluruh dunia dgn bermodalkan RM10 sahaja. Tidak kira apa status, keturunan, umur & warganegara, anda berpeluang merebut pendapatan yg lumayan ini. Wang akan mengalir masuk walaupun anda sedang tidur! Percayalah¡K

Sebulan yg lalu, saya sedang melayari news groups spt anda skrg ini & menjumpai artikel spt ini yg mengajak saya melabur RM10 utk mendapatkan pulangan beribu ringgit!! Mula2 saya tidak percaya. Ini tak lain tak bukan mesti bertujuan hendak mengenakan org shj!... ttp spt kebanyakan org, saya tertanya2, jadi saya terus membaca artikel itu. Artikel itu menyatakan bahawa hantar RM2 kpd 5 nama & alamat yg disertakan di dlm artikel tsbt. Anda kemudian diminta meletakkan nama & alamat anda pd tempat Peserta 5 & membuang nama Peserta 1, & kemudian post artikel itu ke sekurang2nya 200 newsgroup (tdpt beribu2 newsgroup di internet jika anda rajin surfing). Slps saya meminta pandangan beberapa org rakan & memikirkan semula risiko yg ada, saya membuat keputusan utk mencubanya. Tiada apa yg merugikan saya kecuali RM10 & 5 keping setem 30 se, kan? WELL GUESS WHAT!!! Dlm tempoh 7 hari, peti surat saya mula dipenuhi WANG!!! Saya betul-betul terkejut. Saya ingat ia akan berhenti masuk pd bila2 masa shj ttp wang itu tetap dtg. Saya memperolehi RM240,226.00 dlm tempoh 35 hari shj!!! Sangat berbaloi! Dgn hanya pelaburan sbnyk RM10 & 5 kpg setem 30 sen, WANG DTG SENDIRI KE DLM PETI SURAT SAYA!!!

Saya akan terangkan macam mana ia berfungsi & yg lebih penting kenapa ia berfungsi sebegitu. Yg peting, anda cetak artikel ini SEKARANG utk memudahkan anda mendapatkan semua langkah2 yg diperlukan. Saya pasti, jika anda mengikuti langkah2 yg tlh diatur dlm artikel ini, anda akan mula membuat duit sblm habis penghujung minggu ini. Anggaplah program ini sbg 1 peluang keemasan bg meningkatkan taraf ekonomi anda. Tahukah anda bahawa cara ini tlh dipraktikkan oleh berjuta2 org di seluruh dunia bg memungut derma & mengumpul modal perniagaan. Percayalah¡K dlm masa 40-50 hari anda akan memperolehi sbnyk RM1,627,230.00 tanpa penat. Kalau tdk percaya, apa kata anda mencubanya dahulu!

Spt saya, mungkin anda juga ragu2 dgn program seumpama ini. Mulalah pelbagai soalan bermain di fikiran; Adakah program ini sah di sisi undang2? Soalan spt ini pernah diajukan kpd seorang peguam. Beliau memberitahu bahawa program ini menyerupai surat berantai (chain letter) tp disebabkan setiap risalah dilengkapi dgn maklumat terperinci mengenai sistem program tersebut, maka ianya SAH di sisi undang2. Yg plg kerap bermain di fikiran saya ketika itu ialah; Adakah ia satu penipuan? Jawapannya TIDAK SAMA SEKALI kerana ia tidak spt surat berantai, di mana pihak yg menerima seolah2 diugut utk melakukan apa yg dikehendaki oleh surat tsbt, program spt ini tidak memaksa / mengugut mana2 pihak malah ia memberi pilihan kpd pihak yg menerima utk mengabaikan program ini sama sekali. Di samping itu, dgn segala maklumat terperinci yg disertakan ia sekaligus menjadikan program ini sebuah perniagaan yg sah & amat menguntungkan semua pihak asalkan mereka rajin berusaha. Adakah ia baik? Sudah tentu YA. Ini kerana, sesiapa shj yg rajin menghantar risalah ini, mereka berpeluang besar utk memperolehi hasil yg lumayan. Sangat2 lumayan sebenarnya¡K

Apa yg PENTING utk anda fahami ialah program ini bukanlah suatu penipuan & ia tidak menyalahi undang2; & ia hampir TIDAK mempunyai sbrg RISIKO!! Sekiranya anda JUJUR & RAJIN menyebarkan program ini, anda akan memperolehi ganjaran yg amat besar, bersesuaian dgn usaha yg anda curahkan, malah tidak mustahil lebih dr itu. Jika anda tidak menyertainya, kerugian akan sentiasa berada di pihak anda.

Firman Allah SWT bermaksud,

Iblis & syaitan menakutkan manusia dgn kerugian & kepapaan

supaya jgn menderma utk kebaikan¡¦.

Program ini tlh dicipta stlh dibuat penelitian & kajian terperinci ke atas program2 yg ada di negara2 maju & ianya tlh diringkaskan seberapa yg boleh bg memudahkan usaha para peserta. Jumlah RM1,627,230 / apapun jumlah yg anda inginkan sudah tidak mustahil lg. Pokok pangkal, anda bertindaklan dr SEKARANG & gembelingkan usaha ke arahnya dgn penuh keyakinan & kesungguhan. Baca & fahamkan arahan sblm menyertainya supaya tdk berlaku penganiayaan kpd peserta lain secara tdk sengaja.

Bagaimana Caranya?

Langkah 1

Pertama sekali anda dikehendaki menghulurkan sumbangan RM2 shj kpd setiap peserta. Utk tujuan itu, anda balutkan wang kertas berjumlah RM2 dgn kertas agar tdk dpt dilihat. Utk memudahkan penghantaran & mengelakkan kecurian, sila hantarkan Wang Kertas & jgn sesekali menghantar Wang Siling kerana terlalu berat utk di pos. Anda dinasihatkan agar membalut wang tersebut di dlm kertas gelap supaya org lain tidak dpt melihat isi kandungan surat tersebut. Masukkan ke dlm sampul surat (yg berwarna coklat lebih baik). Apa yg anda lakukan ini ialah satu perkhidmatan yg sah & tidak melibatkan penipuan, jadi janganlah anda risau akan apa yg anda usahakan ini. Kemudian, pastikan setiap sampul surat berisi wang & gamkan sampul surat tsbt agar tidak mudah di buka. Seterusnya, poskan kpd setiap nama & alamat peserta yg terdapat pd Senarai Nama Peserta.

Langkah 2

Setelah setiap peserta menerima sumbangan drpd anda, maka gugurkan nama & alamat Peserta 1 drpd senarai itu. Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1, Peserta 3 ke ruang Peserta 2, Peserta 4 ke ruang Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 & masukkan nama & alamat anda pada ruang Peseta 5 yg tlh dikosongkan td. Pastikan senarai nama & alamat baru itu berada dlm kedudukan yg betul & pastikan juga alamat itu tepat bg memastikan tidak berlaku sbrg penganiayaan kpd peserta lain. Anda juga boleh menggunkan nama samaran jika tidak mahu dikenali.

Langkah 3

Kemudian, poskan artikel ini (boleh dibuat pengubahsuaian jika perlu) ke sekurang2nya 200 news group yg terdapat di internet spt laman-laman web diskusi, forum dan message board.

Langkah 4

Kemudian, tunggulah giliran anda dgn sabar (biasanya 40-50 hari utk ganjaran yg lbh besar) utk mencapai matlamat ini bilamana wang kiriman drpd peserta2 lain yg menyertai program ini akan anda terima. Semakin ramai yg menyertai program ini, maka semakin berkembanglah kedudukan anda. Sila lihat carta sebagai rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap peringkat).

CARA PENGIRAAN

Peserta 1 759375 x (15) x RM2 = RM1,518,750.00

Peserta 2 50625 x (15) x RM2 = RM101,250.00

Peserta 3 3375 x (15) x RM2 = RM6,750.00

Peserta 4 225 x (15) x RM2 = RM450.00

Peserta 5 15 x (15) x RM2 = RM30.00

JUMLAH RM1,627,230.000

Jgn cuba menipu, Allah melihat apa yg anda lakukan. Sekiranya anda cuba menipu iaitu dgn meletakkan nama anda terus ke No.1, anda hanya akan menerima wang sbnyk RM30 shj. Oleh itu, bersabarlah kerana giliran anda akan tiba juga. Anda perlu ingat, bukan semua org berfikiran positif spt kita. Andainya tdk ramai yg menyertai program ini, tentu jumlah wang anda terima sedikit shj kan. Oleh itu anda dinasihatkan supaya mengpos sbnyk mungkin artikel tsbt ke internet. Walaupun 50% shj yg menyertainya, anda masih boleh memperolehi sumbangan sbnyk RM406,mega_shok.gif8. Saya yakin artikel2 yg anda kirim itu akan mendapat jawapan (wang) spt apa yg tlh saya alami.

Sila ikuti arahan yg tlh ditetapkan & imbuhan lebih RM1,627,230 boleh menjadi milik anda dlm tempoh 40 - 50 hari sahaja. Program ini masih kekal bertahan atas dasar kejujuran semua pihak. Anda skrg akan menjadi salah seorang pemilik perniagaan melalui surat-menyurat. Di dlm perniagaan ini anda tdk menjual barang2 yg dpt dilihat ttp sebaliknya anda menjual perkhidmatan. Perkhidmatan ini terjamin selamat & dibenarkan!! Simpan salinan langkah2 ini & bila-bila masa anda memerlukan duit, anda boleh mencubanya lagi & lagi & lagi... SILA INGAT bahawa program ini masih terus bertahan krn kejujuran semua peserta yg tlh mengikuti langkah2 yg telah digariskan dgn sempurna. Cuba anda bayangkan, jika anda jujur, program ini akan berterusan & duit yg diterima oleh org2 lain akan sampai juga ke tangan anda. Hantarkannya sekarang, masukkan nama anda dalam senarai dan anda telah mula berniaga!!!

SENARAI NAMA PESERTA

Peserta 1

ADAM AMIR

74 SUASANA PERMAI,

JALAN KELAB GOLF,

BANDAR DARUL AMAN,

06000 JITRA KEDAH

(**Anjakan nama & alamat Peserta 2 ke sini)

Peserta 2

SAIFUL RAHMAN

D-2-10

JLN SG CHANDONG 9,

42090 PULAU INDAH,

PELABUHAN KELANG,

SELANGOR DARUL EHSAN.

(**Anjakan nama & alamat Peserta 3 ke sini)

Peserta 3

RUSDAN SHARIFF

345 JALAN PUTERI,

KG SG TENGI,

44010 KUALA KUBU BHARU,

SELANGOR DARUL EHSAN.

(**Anjakan nama & alamat Peserta 4 ke sini)

Peserta 4

HIDAYAT

38 A, BLOK 5,

KG SRI GEMAS,

73400 GEMAS,

NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS

(**Anjakan nama & alamat Peserta 5 ke sini)

Peserta 5

AMY MOHAMED

NO.53, JALAN HANG TUAH 4/6,

TAMAN MUHIBBAH,

86000 KLUANG,

JOHOR DARUL TAKZIM.

(*** Tuliskan nama & alamat anda disini sebagai Peserta 5 - baru)

LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS!

DERMA & SUMBANGLAH KPD PESERTA TERSEBUT

NESCAYA ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA & SUMBANGAN SEUMPAMANYA.

INSYA ALLAH......AMIN...

-------------------C-------------------

Bagaimana Utk Mengiklankan Ke News Group?

Melalui newsgroup iaitu laman2 web yg mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yg telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dr segi security kerana anda tidak mampu mengawal org bawahan anda, ttp anda boleh menyebarkan risalah anda kpd lbh drpd 5000 org dlm satu masa. Cuba anda lihat fakta ini, di seluruh dunia ada terdapat lebih drpd 32,000 laman web bercorak diskusi & pd satu2 hari, lbh drpd 5,000 org melawat laman web spt berikut. Di dlm dunia terdapat lbh kurang 2 BILLION pengguna internet yg berdaftar & pd setiap hari dianggarkan lbh drpd 50,000 pengguna baru mendaftarkan diri, bayangkan berapa ramai org yg bakal menyebarkan risalah yg mengandungi nama & alamat anda, & setiap org yg menyalin risalah anda akan menghantar anda sebanyak RM2. Sekiranya dlm masa 2 bulan 50000 org menghantar anda RM2, anda akan memperolehi RM100,000!!! Banyak tu¡K

Langkah 1

Anda tidak perlu menaip semula risalah ini, anda hanya perlu pilih menu EDIT-SELECT ALL utk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy utk menyalin risalah anda.

Langkah 2

Buka aplikasi 'notepad' (Start-Programs-Accessories-Notepad) & pilih menu EDIT-PASTE utk memaparkan risalah anda & stlh membuat perubahan yg diterangkan di atas, pilih menu FILE-SAVE utk menyimpan risalah baru anda seboleh2nya dlm bentuk *.txt (biasanya ia automatik).

Langkah 3

Buka Netscape / Internet Explorer & pergi ke laman web pencari spt Yahoo! utk mencari laman2 web diskusi, forum & message board.

Langkah 4

Pergi ke laman2 web tsbt & pilih diskusi, forum / sebagainya & hantar risalah anda. Anda perlu mengisi ruangan SUBJECT sbg tajuk anda & pergi ke risalah anda td, pilih menu EDIT- COPY utk menyalin & klik pd ruang utk mengisi risalah anda pd laman web tsbt & pilih menu EDIT-PASTE pd Netscape / Internet Explorer anda. (Anda juga mungkin dikehendaki utk mendaftar diri pd laman web tersebut, tdk mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kpd mereka yg ingin mencari sumber kewangan yg sah & anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan shj stlh memastikan yg program tsbt PERCUMA)

Tahniah... ITU SAHAJA! Apa yg perlu anda lakukan skrg ialah pergi ke message board seterusnya & ulangi langkah2 di atas. Setiap message yg dihantar akan mengambil masa kira2 30 saat utk muncul di skrin anda. Ingat¡K lebih banyak anda iklankan (message board dsb) lebih banyak duit yg akan anda dapat!! Mudah kan? Slps ini anda akan mula menerima wang tsbt sblm anda sempat mengiranya! Malah, anda mungkin perlu menyewa Peti Surat kerana jumlah kiriman wang yg anda akan terima terlalu banyak sekali. Anda juga boleh menggunakan nickname jika tidak mahu dikenali ttp pastikan alamat yg disertakan adalah tepat agar surat tersebut boleh sampai ke tangan YG berhak!

Terima Kasih.

SELAMAT MENCUBA

& GUNAKANLAH DUIT TERSEBUT KE JALAN KEBAJIKAN!!!

Bantulah Mereka Yg Memerlukan..

Wassalam

Share this post


Link to post
Share on other sites

BASE ON ARTIKEL:-MESTI BACA, SEMOGA IMPIAN MENJADI KENYATAAN

Kepada anda di luar sana, tidak kira apa tanggapan anda, saya berharap anda memperuntukkan beberapa minit untuk membaca artikel ini.

nak tambah duit sampingan dengan hanya RM 10 sahaja?!

POTENSI MENAMBAH PENDAPATAN BULANAN ANDA...

JOM BUAT DUIT ONLINE....

Pokok pangkal program ini ialah sifat jujur anda yang diperlukan….

Tukarkan RM10 Menjadi RM1,000,000

Secepat Mungkin!!!

Program Ikhlas Untuk Pemodal Kecilan Multi Level

APAKAH YANG ANDA AKAN LAKUKAN (dll)

_____________________________________________________________________________________________

:rolleyes: aku rasa cam main kutu je...tapi professional sket la kan...macam bole dipercayai...tapi dapat duit dan tiada usaha maksud usaha kat sini penat lelah untuk mencari duit tersebut, bukan ke tak bole dalam islam...aku sebenarnye konpius benda yang bole n tak bole ni...lagi2 yang melibatkan bisnes internet like forex trading...susa nak faham..

Edited by nlyana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good program, Daily making 55.70usd . Some already join under my refferal and enjoying the return. Invest the money that u can effort loose because any investment is RISK.This investment paying me for than 3 months and all my downlines getting the return promptly. Can try with minimum if want to test this investment.

http://www.minvestment.com/?r=wangmaker

Share this post


Link to post
Share on other sites

maaf! aku nak mecelahni macamana nak apply e gold tu,tolong habaq sat :rolleyes:

kat signature bwh ni ada addrss blog, scroll ke bawah blog tu dan jumpa

statement

NO e-gold account ? Click on the banner below to register

kalau tak paham gak email kt blog owner tu. tq.

Share this post


Link to post
Share on other sites

a'salam semua,ermm dah lame saya x bukak forum putera nie ehehe,anyway x sangka pulak putera ada topik2 mcm nie..

saya dah baca banyak keterangan2 mengenai e-gold.ada yg ckp e-gold nie investment la,bank internet la n mcm2 lagi..tapi jawapan yg paling tepat bagi e-gold nie ialah "ianya merupakan tempat untuk membeli dan menjual emas"

e-gold nie dalam erti kata lain sama mcm program investment gak..n bagi mereka yg suka main pasaran e-mas,e-gold boleh menjadi tempatnya,cz e-gold bersandarkan dengan emas setiap nilai yg ada dalam akaun e-gold..(stock market)di samping itu juga,e-gold boleh menjadi tempat untuk "replace real money transcation" maknenyer.sama la mcm kita nak beli barang kat internet,tp dengan ada akaun e-gold..kita boleh membeli barangan tersebut.dan secara rasionalnya e-gold di tubuhkan cz untuk membantu mereka2 yang kurang mampu memiliki kad kredit membeli [email protected] yg di tawarkan oleh [email protected]

E-gold nie kalau di lihat dari sumbernye halal walupun tidak dapat di lihat,tetapi ada..dan kepada mereka2 yang penah buat investment dengan menggunakan e-gold sahaja juga di kira halal,sebab fungsi dia same mcm orang yg main stock market (beli emas pada harga murah,jual pada harga tinggi = profit)

kepada semua yg menggunakan e-gold,jgn gundah jika harga emas jatuh (beli pada harga tinggi)dan nilai usd dalam e-gold berkurangan,cz emas adalah komoditi..ianya akan di perlukan selalu,jadi harga emas tidak akan jatuh,sebaliknya akan terus naik dan naik mengikut permintaan..

beza e-gold dgn paypal,liberty reserve dan lain2 ialah,nilai e-gold adalah bersandarkan dgn emas..yg lain mcm liberty reserve,paypal tidak bersandar dgn emas..jd mcm e-bullion juga bersandarkan degn emas,tp kena beli "bullion" baru ianya bersandarkan dgn emas..e-dinar saya tidak pasti..

jadi setakat ini info yg boleh saya simpulkan..salah dan silap tolong tunjuk ajar :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(KoBaYaKaWa SeNa @ Oct 30 2008, 06:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
takleh transfer pun skrg ni...huhu


Takleh tranfer ? sebab apa ? Tak fahamlah aku ? Aku masih guna. Ok je. Tapi aku tak layan mana la e-gold skrng, skrng dah beralih ke L.B ph34r.gif Nak login pun, mcm2 no pin dia mintak

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(zifah @ Mar 5 2008, 11:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mmg boleh caya..dun worry r...ramai yg gne gold skunk ni..termasuklah ebay ngan lelong pun dah mle pakai egold ni..


Lelong.com.my ke ? Biar betul ko ni ? Aku ahli dlam tu pun aku tak tau. ph34r.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...