Jump to content

NeoLogy

Members
  • Content Count

    765
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

74 Baik

1 Follower

About NeoLogy

  • Rank
    Ahli Rajin
  • Birthday 01/03/1986

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.iloike.net
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Politics

Recent Profile Visitors

6266 profile views
  1. Salam, Aku nak create satu function yang akan check size file. Aku tak perlukan size file yang sebenar kerana function ni cuma perlu check adakah file tersebut lebih besar daripada size yang ditetapkan atau tidak. Ideanya begini; function ni akan read file ni by chunck of data. Let say file tu bersize 1GB. Kalau gunakan GetFileSize(), sudah tentu mengambil masa yang lama untuk dapatkan size file tersebut. Ini akan merugikan masa kerana aku hanya perlu tahu adakah file tersebut bersize lebih daripda 10MB? Kalau file lebih daripada 10MB, function akan return true dan return false kalau kurang daripada 10MB. Dengan membaca file by chunck, let say 1024byte on each chunck, kalau total read chunck size lebih daripada 10MB, then automatically return true tanpa perlu baca chunck seterusnya. So, nak tanya macam mana nak read file by chunck? Kalau ada contoh, lagi bagus. Atau kalau ada mana-mana references ke..
×
×
  • Create New...