Jump to content

unexistance

Members
  • Content Count

    1398
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Normal

1 Follower

About unexistance

  • Rank
    Ahli Rajin

Contact Methods

  • Website URL
    http://unexistance.blogspot.com
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    46350 -> 43000
  • Interests
    :: PERL :: UNIX ::

Recent Profile Visitors

5348 profile views
  1. Tak lama dulu Solaris dah di-free-kan oleh Sun, tapi sejak dibeli oleh Oracle, Solaris da tukar licence, hanya boleh dipakai 90 hari je, pastu kena beli lesen ... Nasib baik aku ada copy Solaris yang masih free OpenSolaris plak senyap je.. http://www.infoworld.com/d/open-source/license-change-leaves-sun-solaris-users-crossroads-858 http://jaxenter.com/solaris-license-change-10714.html
  2. Salam, sedikit pertanyaan, ada tak cara untuk install / update software (contoh virtualbox) tapi tanpa Internet? Ia menjadi satu sebab kenapa saya pakai dual-boot windows+ubuntu, sebab dari windows senang nak install, download exe / msi package (dari CC) dan install di rumah. Saya ada try manual install, tapi macam biasa, dependencies-hell ada tak penyelesaian selain manual install satu2 dependencies ... Didahului dengan terima kasih..
  3. Dear Otai Oracle, Macam mana nak masukkan data dari cursor ke loop? contoh: DECLARE CURSOR C1 IS SELECT aa, bb ,cc, dd, .. --(23 column) FROM table1 WHERE aa='1330' AND bb='31/dec/2007'; BEGIN FOR R_C1 IN C1 LOOP INSERT INTO table2 VALUES (R_C1) EXIT WHEN C1%NOTFOUND; END LOOP; COMMIT; END; sebab bila run statement ni, dapat error invalid syntax dekat line INSERT. 1. ada error dekat syntax ke? tambah semicolon pun keluar error, buang kurungan R_C1 pun error jugak 2. ada cara yang lagi mudah tak, selain tulis sebiji2 23 column name menggantikan R_C1 tu? (buat macam tu very error prone) Thanks in advance..
  4. ok, utk bt package dlm satu java class, add satu line ni je kat awl2 code package com.putera.myapp; public class test { ... compile mcm bse [javac test.java] bl nk run, ln skit 1. buat satu folder com 2. dlm folder com, bt folder putera 3. dlm putera, bt folder myapp kira directory nk cmni la com - putera - myapp pstu, msukkan test.class dlm folder myapp bl nk run, bt (contoh file = test.java) : java com.putera.myapp.test tu je FAQ : Q - nape nk bt package ni? mcm nyusahkan je... A - kalo stakat file java 2 3 biji je, xyh pon xpe, tp bl file da 2 3 puluh, gle gak nk organize, so package le A - kalo ada package, sng nk import class2 file yg da dibuat Q - kne pki com.putera.myapp je ke? ln2 xleh? A - contoh je tu, nk bbh package a.b.c pon bleh, package qwerty je pon xpe, nk a.b.c.d smp z pon no hal
×
×
  • Create New...