Jump to content

unexistance

Members
  • Content Count

    1398
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Normal

1 Follower

About unexistance

  • Rank
    Ahli Rajin

Contact Methods

  • Website URL
    http://unexistance.blogspot.com
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    46350 -> 43000
  • Interests
    :: PERL :: UNIX ::

Recent Profile Visitors

5027 profile views
  1. Dear Otai Oracle, Macam mana nak masukkan data dari cursor ke loop? contoh: DECLARE CURSOR C1 IS SELECT aa, bb ,cc, dd, .. --(23 column) FROM table1 WHERE aa='1330' AND bb='31/dec/2007'; BEGIN FOR R_C1 IN C1 LOOP INSERT INTO table2 VALUES (R_C1) EXIT WHEN C1%NOTFOUND; END LOOP; COMMIT; END; sebab bila run statement ni, dapat error invalid syntax dekat line INSERT. 1. ada error dekat syntax ke? tambah semicolon pun keluar error, buang kurungan R_C1 pun error jugak 2. ada cara yang lagi mudah tak, selain tulis sebiji2 23 column name menggantikan R_C1 tu? (buat macam tu very error prone) Thanks in advance..
  2. ok, utk bt package dlm satu java class, add satu line ni je kat awl2 code package com.putera.myapp; public class test { ... compile mcm bse [javac test.java] bl nk run, ln skit 1. buat satu folder com 2. dlm folder com, bt folder putera 3. dlm putera, bt folder myapp kira directory nk cmni la com - putera - myapp pstu, msukkan test.class dlm folder myapp bl nk run, bt (contoh file = test.java) : java com.putera.myapp.test tu je FAQ : Q - nape nk bt package ni? mcm nyusahkan je... A - kalo stakat file java 2 3 biji je, xyh pon xpe, tp bl file da 2 3 puluh, gle gak nk organize, so package le A - kalo ada package, sng nk import class2 file yg da dibuat Q - kne pki com.putera.myapp je ke? ln2 xleh? A - contoh je tu, nk bbh package a.b.c pon bleh, package qwerty je pon xpe, nk a.b.c.d smp z pon no hal
×
×
  • Create New...