• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Wd Cloud Problem Selepas tukar Ip Static

4 posts in this topic

Posted · Report post

Salam semua.Nk kata ahli baru tak juga tapi dah lama tak online buat id baru..skng ni aku ada masalah aku baru beli wd cloud 2tb .Tapi semalam aku gatal tangan set ip tu static.skng aku dah tak boleh nak masuk dalam wd cloud aku tu,dalam network pun tak detetc ada cara tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku takde pengalaman dengan wd cloud, tapi takde setting untuk revert ke DHCP?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku takde pengalaman dengan wd cloud, tapi takde setting untuk revert ke DHCP?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada..cuma aku ada ubah setting ke static terus tak boleh masuk ke wd cloud tu

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now