• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Ibm Petaling Jaya

5 posts in this topic

Posted · Report post

Salam Semua

Saya baru sahaj dapat offer kerja di IBM Petaling Jaya. Join network project team. Dia kata kena buat voice. Saya dapat tahu team ni byk engineer resign. As per information given by their manager sbb business slow dan engineer boring.

1. Bagaimana working culture kat sana? Team work tak?
2. Ada budaya racist tak sebab saya dapat tahu kat sana x ramai melayu mostly chinese dgn india
3. Bagaimana dengan workload. Overload tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

voice? voip?

tensen layan customer kot. engineering biasa la. nak kena tahan maki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ape kriteria untuk apply keja bgian network ya?saya 6taun keje it support desktop/laptop/cctv/email/sharing printer /baic networking..teringin jugak nak build career ke bidang network..apply2 xde yg menyangkut pn.huhu! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

try ambil cert networking mcm CompTIA Network+, CCNA dan kenal2 dengan orang di industri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

try ambil cert networking mcm CompTIA Network+, CCNA dan kenal2 dengan orang di industri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now