• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Yang Arif Minta Bantu.

16 posts in this topic

Posted · Report post

Salam semua, saya result spm bukan nya bagus sangat tapi saya masih ada keinginan tinggi nak sambung study. Kalau boleh nak sambung course engineering, tapi apply politeknik tak dapat. Hmm mane tempat belajar yg bagus dan senang nak masuk ehh ? Saye ade jgak apply uniten dan tiga pilihan tu saya plih bidang kejuruteraan, dan dpt email dari pihak uniten dapat course diplome in bussines study plak. Nak ambek ke tak ? Peluang besar ke ? Atau boleh tukar course balek, mohon penuntut dari uniten tolong bantu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pertamanya ko nilai dulu kecenderungan ko ke arah lojik sebab nanti kena banyak nak hafal formula matematik dan bermacam2 lagi

 

ko mula dulu dengan subjek hampir sama/berkaitan kat uni yang mudah dapat macam uitm (kalau bumiputa, orang siam warga malaysia pun bumipura, ko jangan tak tau). selagi tak dapat, ko keje je dulu. takpun ambil sijil.

 

kalau mak bapak boleh bagi duit dalam 12k setahun, masuk je uni swasta. petik je apa program.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klu uniten tawar bidang yg berlainan,xkn xde da U lain
tkot nnt ko xle nk sesuai kn diri je

klu bisnes, Uniten Muadzam

engineering n it, Uniten Bangi

 

uniten 12k tu 1 sem..hahha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gile mahal. baik ko apply uitm & poli lepas tu tunggu sampai dapat sambil keje

 

kalau cukup 3 tahun ko keje bidang berkaitan dah boleh buat PJJ belajar hujung minggu je pakai duit kwsp, takde hutang sape2

 

takpun ko amik high school, keje dengan sijil high school, kurang2 takde la ciput sangat gaji macam SPM kalau2 tak dapat lagi panggilan U

 

paling ramai malas buat, retake SPM subjek2 yang kurang gred tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

standard la tu..Uniten ni antara IPTS paling murah tp da semakin tekan student

letrik pon kene bayar sendri..gne sistem topup

inilah hidup student Uniten...hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

member aku hantar adik dia ke universiti infrastruktur kat tepi LLM bangi yang tak jauh dari uniten, 3k je 1 sem. tapi banyak abang 'kicap' la kat situ

Edited by umarzuki
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

LLM, IUKL, UNITEN sederet...hihi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro dvdbane kat uniten lagi ke? boleh ngeteh sambil layan rojak kat tepi uniten tu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gile mahal. baik ko apply uitm & poli lepas tu tunggu sampai dapat sambil keje
 
kalau cukup 3 tahun ko keje bidang berkaitan dah boleh buat PJJ belajar hujung minggu je pakai duit kwsp, takde hutang sape2
 
takpun ko amik high school, keje dengan sijil high school, kurang2 takde la ciput sangat gaji macam SPM kalau2 tak dapat lagi panggilan U
 
paling ramai malas buat, retake SPM subjek2 yang kurang gred tu

so skg ni saye keje dulu sampai dapat uitm atau poli lah, kalau tak dpt sampai sudh mcm mana plak tu ? Hahaha, pjj ni konsep dia mcm mana ? Retake spm ??? Oh no, mmg memalaskan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pjj ni untuk orang dah keje lebih dari 3 tahun sambung belajar hujung minggu

biasanya untuk kenaikan gred gaji

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klu uniten tawar bidang yg berlainan,xkn xde da U lain
tkot nnt ko xle nk sesuai kn diri je
klu bisnes, Uniten Muadzam
engineering n it, Uniten Bangi
 
uniten 12k tu 1 sem..hahha

Ade mmg ade, tapi buntu nk pilih mane satu. Dh la semua mahal mahal, klmu, segi lah mcm lagi. Klmu okay ke course engineering sana ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dengar engineering paling bagus UPM :3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro dvdbane kat uniten lagi ke? boleh ngeteh sambil layan rojak kat tepi uniten tu :)

still lg kat uniten...bereh aja..

lgpon mmg da lme tak lepak kat situ..

ni bkn bro ni,ni adik dvdbane..saya muda lg bang..haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam semua, saya result spm bukan nya bagus sangat tapi saya masih ada keinginan tinggi nak sambung study. Kalau boleh nak sambung course engineering, tapi apply politeknik tak dapat. Hmm mane tempat belajar yg bagus dan senang nak masuk ehh ? Saye ade jgak apply uniten dan tiga pilihan tu saya plih bidang kejuruteraan, dan dpt email dari pihak uniten dapat course diplome in bussines study plak. Nak ambek ke tak ? Peluang besar ke ? Atau boleh tukar course balek, mohon penuntut dari uniten tolong bantu.

try apply lg politeknik ada open lg...hujung tahun ni pengambilan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

politeknik pun ok juga macam mon dan jin pakai toncet suggest tu...beberapa kawan2 yang ada bisnes aku kenal kata diorang lebih percaya dengan poli student pasal lebih hands-on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kenapa tak join Foundation?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now