• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Macam mana nak tukar RM50 -> RM3,000 dlm masa 1 jam... Teknik FX 100 PiPS Sehari


119 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

KLFX menawarkan Kelas Trading Forex & Cara mengurangkan Risiko Kerugian disamping mendapat Keuntungan Konsisten :

Kandungan Kelas:

· Cara step by step untuk bermula dalam dunia Forex mengunakan SmartPhone shj

· Cara menggunakan Analisis Double Zero & Pair Screening bagi mengurangkan risiko kerugian DAN mendapat keuntungan yang lebih Konsisten

· Cara Scalping FOREX mengunakan Momentum Exhaustion Pullback Strategy

· Belajar News Analisis dan impaknya terhadap FOREX
 
 
Contoh Profit Forex:
17b198de16639f5dc8c088b4c750f557%255B1%2
 
 

Kelebihan Forex

 
Cara-Main-Forex-Gratis-di-Smartphone-And
 
  • Boleh buat di mana-mana yang anda suka, janji ada internet. Sekarang trade di handphone pun boleh.
     
  • Tiada bos yang arah itu ini. Anda sendiri bos, anda sendiri kuli.
  • Nak buat full time atau part time ikut suka masing-masing.
  • Tiada orang tengah. Tak perlu cable-cable, bodek sana-sini.
  • Modal kecil dan kos transaksi murah.
  • Keuntungan tanpa batas.
  • Boleh buat bila-bila anda suka, pasaran buka 24 jam sehari.
  • Tiada persaingan seperti perniagaan konvensional. Maksudnya tak perlu nak berebut-rebut pelanggan.
  • Tiada siapa boleh monopoli market. Ingat senang ke nak pusing market $5 trilion tu?
  • Ada leverage. Modal minima, tapi boleh trade macam ada modal besar.
  • Risiko terhad. Anda hanya boleh rugi modal yang dilaburkan sahaja.
 
Kursus boleh diambil secara Online / WhatsApp Video Call ATAU Kelas Bersemuka Seluruh Malaysia
 
Maklumat lanjut >> https://KLFX.blogspot.My
 
 
free money forex free money forex no deposit free money forex broker free money forex trading free money forex promotion free money trade forex free real money forex free real money forex account free forex money no deposit 2016 free real money forex no deposit free start money forex free money forex account free real money forex brokers forex free money no deposit needed money management forex excel free free money for forex free cash for forex trading forex+free money for trade free money for forex trading get free forex money get free money for forex trading free money in forex free money to invest in forex forex money management software free free money on forex forex free money real free real money forex trading free forex start money free forex start up money free money to start trading forex free cash forex trading forex brokers with free money to trade forex with free money
 indicator forex indicator forex terbaik indicator forex percuma free indicator forex best indicator forex adx indicator forex indicator forex download cci indicator forex trend indicator forex best indicator forex trading free download indicator forex alligator indicator forex stochastic indicator forex momentum indicator forex rsi indicator forex volume indicator forex macd indicator forex best trend indicator forex fractal indicator forex signal indicator forex leading indicator forex atr indicator forex zigzag indicator forex the best indicator forex volatility indicator forex zig zag indicator forex fractals indicator forex awesome indicator forex price action indicator forex fisher indicator forex teknikal   indicator forex indicator forex terbaik indicator forex percuma free indicator forex best indicator forex adx indicator forex indicator forex download cci indicator forex trend indicator forex best indicator forex trading free download indicator forex alligator indicator forex stochastic indicator forex momentum indicator forex rsi indicator forex volume indicator forex macd indicator forex best trend indicator forex fractal indicator forex signal indicator forex leading indicator forex atr indicator forex zigzag indicator forex the best indicator forex volatility indicator forex zig zag indicator forex fractals indicator forex awesome indicator forex price action indicator forex fisher indicator forex teknikal    indicator forex indicator forex terbaik indicator forex percuma free indicator forex best indicator forex adx indicator forex indicator forex download cci indicator forex trend indicator forex best indicator forex trading free download indicator forex alligator indicator forex stochastic indicator forex momentum indicator forex rsi indicator forex volume indicator forex macd indicator forex best trend indicator forex fractal indicator forex signal indicator forex leading indicator forex atr indicator forex zigzag indicator forex the best indicator forex volatility indicator forex zig zag indicator forex fractals indicator forex awesome indicator forex price action indicator forex fisher indicator forex teknikal

 

Edited by Moderator2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Susah nak untung dalam Forex?

Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang akan untung ?

Tak pasti entry untuk FCPO ?

Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda, anda tidak perlu lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.

Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !

 

TIPS BURSA SAHAM : Anda akan dimaklumkan 2 ~ 3 kaunter terpilih beberapa kali seminggu.
Click Here To Zoom
Biolapha.png


SIGNAL FOREX : Anda akan dimaklumkan Pair untuk trade, beserta target profit dan stop loss setiap pagi beberapa kali seminggu.
Click Here To Zoom
1315.png

SIGNAL FCPO : Anda akan dimaklumkan Waktu dan Harga FCPO yang sesuai untuk trade beberapa kali seminggu.
22.8.png


....Semua ini hanya untuk RM15 sebulan !


Dengan hanya RM15 sebulan anda akan menerima :

- Tips Bursa Saham,
- Signal Forex
- Signal FCPO terus ke emel anda,

dan anda boleh membacanya di emel anda samada di PC atau Handphone.


*RM15 adalah harga promosi bulan ini (harga asal untuk setiap signal ialah RM180 sebulan !)

**Signal akan dihantar apabila terdapat SETUP yang optimum untuk masuk  trading. Setup tidak akan berlaku setiap hari oleh itu signal akan  dihantar 2 atau 3 kali seminggu.

UNTUK MELANGGAN SIGNAL SILA KE WEBSITE INI >>http://klfx.blogspot.com/p/klfx-free-forex-signal.html

 

 

.

Edited by Moderator2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post


Ramai diantara rakan trader kita hari ini memandang forex sebagai lubuk duit dan bagaikan satu langkah mudah untuk menjadi kaya raya. Tetapi hakikatnya fakta ini tidak betul dan ianya seumpama berdagang nasib yang akhirnya menerima lbh byk kegagalan dari kejayaan. Melihat kepada aspek pemikiran diatas, ianya adalah pemikirian org amerika pada 10 tahun dahulu dimana lbh specific adalah kepada pemikiran yahudi dahulu.


FOREX....ianya sepatutnya seumpama anda simpan wang dalam ASB. Iaitu anda menghasilkan atau menambahkannya sedikit demi sedikit secara konsisten. Ia sepatutnya dipandang sebagai suatu perniagaan pelaburan. Bukannya judi pelaburan. Berbeza dengan ASB atau mana2 skim, forex anda menguruskan nya sendiri. Bagaimana anda mengurus atau mencorakkan nya adalah bergantung kepada anda. So keuntungan dan kerugian anda tanggung sendiri. Siapa yang berani menyatakan dengan 100% bahawa price akan naik ataupun turun. Hakikat yang sebenarnya tiada siapa yang betul2 jelas dan tahu. Semua orang melakukan analisis samada dari segi teknikal atau pon fundamental. Dan hasil daripada analisis tersebutlah mereka mentafsir sesuatu price currency akan naik ataupun turun.


Spt yang dijelaskan diatas, FOREX adalah perniagaan pelaburan. Hampir2 sama dengan pasaran saham. Bezanya FOREX lebih tinggi kecairan dan anda boleh menentukan arah pelaburan anda. So, selagi anda tidak mampu mengubah diri anda untuk memahami dan meyakini forex itu suatu perniagaan pelaburan, maka selama itu lah anda sedang bermain dengan risiko. Jelas sekali , sekiranya anda memahami forex itu sebagai perniagaan pelaburan anda, maka anda lebih sayang apa jua jumlah wang yang pernah anda laburkan. Tentu sekali anda faham, sesuatu perniagaan itu harusla untungnya sederhana sahaja. mana mungkin anda mampu menghasilkan 100% setiap hari. Sekiranya terjadi sebegitu, tentu sekali hancur dunia forex dan semua org mampu menjadi jutawan pantas.


Ia benar......., saya pernah melihat rakan saya (Trader A) yang bermula dengan USD100 mampu menjadikannya USD1000 dalam masa sehari. Dalam ketamakan untuk meneruskan untuk jadi USD10,000 pada hari berikutnya....akhirnya tersungkur di tengah jalan sehingga licin. Berbeza dengan trader seorang lagi (Trader B) yang menghasilkan hanya sedikit setiap hari. dengan hanya bermodalkan usd100 juga mampu menjadikan usd1000 dalam masa sebulan dan sehingga kini sudah pon mencecah 5-6K USD hanya dalam masa 6 bulan. So jika ditanya yang mana lbh baik, tentu sekali saya akan nyatakan bahawa Trader B lbh baik kerana...die menghasilkan untung setiap hari sedikit demi sedikit....dan inilah yang dinamakan perniagaan pelaburan. Saya boleh katakan Trader A hanya bernasib baik mampu menghasilkan USD1000 dalam sehari....Jika saya tanya anda....adakah forex ini kita sering bernasib baik?.....adakah setiap indicator yang kita gunakan mencapai 100% tepat?....jawapannya tidak pernah...ini bermakan anda perlu jaga margin anda...modal kecil gunalah lot kecl. kalau nak main kasar...pastikan modal juga kasar. saya sedar main kecil ni bosan...so pandai2 la. Kesimpulannya jika anda bermain dengan api yang membara (Lot gajah tapi modal halus) bermakna anda menghampiri kebakaran. Sebaliknya jika anda hanya bermain dengan lilin (Lot yang berpadanan lah dgn modal), anda masih mempunyai masa untuk memadamkan kebakaran.


Kesimpulan cerita diatas dan sejarah2 trader....telah menghasilkan suatu data yang baik utk kita sebagai pedoman. Disini saya jelaskan satu persatu:


Aku Trader yang berjaya:

1. Aku faham FOREX ini suatu perniagaan pelaburan

2. Aku faham peluang untuk aku untung mestilah seiring dengan risiko yang aku tanggung. So aku tidak harus tamak dan menjaga margin dengan sebaik mungkin. Maka lot yang aku perlu gunakan perlu lah sesuai dengan modal pelaburan aku

3. Aku fahami trading memerlukan masa. So aku perlukan kesabaran. Tidak semestinya setiap post aku perlu close dalam rugi atau semestinya close setiap hari. Mungkin ada hari2 aku perlu berada dalam floating. Yang penting aku telah pon bersedia kepada risiko tersebut



Aku Trader Yang Gagal:

1. Aku tamak. aku nak cepat kaya. tak pernah fikir pasal margin

2. Aku selalu buat analisis (guna indikator) dan aku selalunya yakin penuh. So aku guna full margin

3. Aku selalu fikir, biarlah aku loss USD100...tapi kalau aku full margin dan jika aku betul, aku boleh untung sampai USD500 dan lbh2 lg. Hakikatnya....nasib tidak selalu menyebelahi kita.....berjaya sekali...gagal berkali-kali


Fikir2 kan lah.....tanam dalam diri anda yang anda menyatakan forex ini adalah perniagaan pelaburan...perniagaan anda...insya allah anda telah berada dalam track yg betul


Note: pernah tak anda temui trader yang hanya bermodalkan USD1000 mampu menjadikannya USD100,000 dalam 1 tahun ........jawapannya saya pernah, .......dan saya respect tentang kesabaran dan cara pelaburannya....inilah cth trader yang berdisiplin. Andai jika saya ditemukan dengan seorang trader yang spt cerita diats utk melabur. tentu sekali saya memilih trader B, kerana trader B lbh berdisiplin, bersedia tentang risiko dan faham benar tentang perniagaan pelaburan.....


faham fahami la.......berubah utk kebaikan....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Berapa kena bayar ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Usd / chf
usd.jpgchf.jpg
50 minit yang lalu
buy.pngDari 10:09 GMT+08:00
Sehingga 14:09 GMT+08:00 Beli
Beli di 0.9264
Mengambil keuntungan * di 0.9308
Kehilangan berhenti di 0.9238
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

GBP / USD
gbp.jpgusd.jpg


16 minit yang lalu
sell.pngDari 8:29 GMT+08:00
Sehingga 12:29 GMT+08:00 Jual
Menjual pada 1.6042
Mengambil keuntungan * di 1.5992
Kehilangan berhenti di 1.6082
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Jual Gbp / chf
gbp.jpgchf.jpg

Dari 8:49 GMT+08:00
Sehingga 12:49 GMT+08:00 Jual
Menjual pada 1.4667
Mengambil keuntungan * di 1.4632
Kehilangan berhenti di 1.4702
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Usd / chf
usd.jpgchf.jpg
15 minit yang lalu
sell.pngDari 9:02 GMT+08:00
Sehingga 13:02 GMT+08:00 Jual
Menjual pada 0.9046
Mengambil keuntungan * di 0.8992
Kehilangan berhenti di 0.9082
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Usd / jpy
usd.jpgjpy.jpg
19 minit yang lalu
Dari 7:29 GMT+08:00
Sehingga 11:29 GMT+08:00 Jualsell.png
Menjual pada 98.81
Mengambil keuntungan * di 98.42
Kehilangan berhenti di 99.02
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gbp.jpgchf.jpg GBP / CHF
22 minit yang lalu
Dari 9:04 GMT+08:00buy.png
Sehingga 13:04 GMT+08:00 Beli
Beli di 1.4553
Mengambil keuntungan * di 1.4598
Kehilangan berhenti di 1.4528

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Usd / chf
usd.jpgchf.jpg
16 minit yang lalu
Dari 9:58 GMT+08:00
Sehingga 13:58 GMT+08:00 Jualsell.png
Menjual pada 0.8969
Mengambil keuntungan * di 0.8922
Kehilangan berhenti di 0.8992
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Usd / jpy
usd.jpgjpy.jpg USD / JPY
18 minit yang lalu
Dari 8:04 GMT+08:00
Sehingga 12:04 GMT+08:00 sell.pngJual
Menjual pada 98.69
Mengambil keuntungan * di 98.32
Kehilangan berhenti di 99.02
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

eur.jpgusd.jpg EUR / USD
  46 minit yang lalu
  Dari [B]7:53[/B] GMT+08:00
  Sehingga [B]11:53[/B] GMT+08:00 sell.pngJual
  Menjual pada 1.3422
  Mengambil keuntungan * di 1.3382
  Kehilangan berhenti di 1.3452










.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gbp.jpgusd.jpg  Gbp / usd
  47 minit yang lalu
  Dari [B]7:19[/B] GMT+08:00
  Sehingga [B]11:19[/B] GMT+08:00 sell.pngJual
  Menjual pada 1.612
  Mengambil keuntungan * di 1.6072
  Kehilangan berhenti di 1.6152

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gbp.jpgusd.jpg Gbp / usd
  17 minit yang lalu
  Dari [B]8:34[/B] GMT+08:00
  Sehingga [B]12:34[/B] GMT+08:00 sell.pngJual
  Menjual pada 1.617
  Ambil keuntungan * di 1.6122
  Mengelak kerugian di 1.6202






.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

usd.jpgcad.jpg  Usd / cad
  35 minit yang lalu
 buy.pngDari [B]9:59[/B] GMT+08:00
  Sehingga [B]13:59[/B] GMT+08:00  Beli
  Beli di 1.0632
  Ambil keuntungan * di 1.0688
  Mengelak kerugian di 1.0608







.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aud.jpgusd.jpg AUD / USD
  37 minit yang lalu
 buy.pngDari [B]8:51[/B] GMT+08:00
  Sehingga [B]12:51[/B] GMT+08:00  Beli
  Beli di 0.9076
  Ambil keuntungan * di 0.9128
  Mengelak kerugian di 0.9048

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

eur.jpgusd.jpg EUR / USD
  23 minit yang lalu
  Dari [B]9:59[/B] GMT+08:00
  Sehingga [B]13:59[/B] GMT+08:00  Beli
  buy.pngBeli di 1.3754
  Ambil keuntungan * di 1.3798
  Mengelak kerugian di 1.3728

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

usd.jpgjpy.jpg USD / JPY
  18 minit yang lalu
  Dari [B]9:13[/B] GMT+08:00
  Sehingga [B]13:13[/B] GMT+08:00 sell.pngJual
  Menjual pada 104.43
  Ambil keuntungan * di 104.02
  Mengelak kerugian di 104.72
















.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

eur.jpgjpy.jpg EUR / JPY
  17 minit yang lalu
  Dari [B]8:20[/B] GMT+08:00
  Sehingga [B]12:20[/B] GMT+08:00  Beli
 buy.pngBeli di 144.79
  Ambil keuntungan * di 145.18
  Mengelak kerugian di 144.38



















.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

eur.jpgjpy.jpg EUR / JPY
39 minit yang lalu
Dari 8:44 GMT+08:00
Sehingga 12:44 GMT+08:00 buy.pngBeli
Beli di 142.23
Ambil keuntungan * di 142.58
Mengelak kerugian di 141.88

 

 

 

 

 

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

usd.jpgjpy.jpg USD / JPY
21 minit yang lalu
Dari 9:04 GMT+08:00
Sehingga 13:04 GMT+08:00 sell.pngJual
Menjual pada 103.3
Ambil keuntungan * di 102.82
Mengelak kerugian di 103.52

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aud.jpgusd.jpg AUD / USD
36 minit yang lalu
Dari 9:07 GMT+08:00
Sehingga 13:07 GMT+08:00 buy.pngBeli
Beli di 0.8806
Ambil keuntungan * di 0.8848
Mengelak kerugian di 0.8778

 

 

 

 

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Gbp / chf
gbp.jpgchf.jpg
18 minit yang lalu
Dari 11:17 GMT+08:00
Sehingga 15:17 GMT+08:00 buy.pngBeli
Beli di 1.4868
Ambil keuntungan * di 1.4908
Mengelak kerugian di 1.4828
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gbp.jpgchf.jpg GBP / CHF
16 minit yang lalu
Dari 10:29 GMT+08:00
Sehingga 14:29 GMT+08:00 sell.pngJual
Menjual pada 1.4721
Ambil keuntungan * di 1.4672
Mengelak kerugian di 1.4752

 

 

 

 

 

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0