Jump to content
Sign in to follow this  
Moderator2

Macam mana nak tukar RM50 -> RM3,000 dlm masa 1 jam... Teknik FX 100 PiPS Sehari

Recommended Posts

 

Buku Cara Menjadi Billionaire Selepas Bersara - RM30


SINOPSIS / DESCRIPTION:

Buku ini adalah TALIAN HAYAT TERAKHIR bagi mereka yang mahu menjadi pesara kaya.
Buku ini akan membongkar rahsia POWER untuk bersara kaya.
- Apakah erti BEBAS KEWANGAN untuk bersara kaya?
- Bagaimana merancang kewangan untuk bersara kaya
- Pendapatan aktif VS pendapatan pasif
- Kesilapan yang akan menjejaskan impian untuk bersara kaya
- Kerjaya bersara yang paling popular
ANUAR HANIF adalah penulis bebas dalam bidang perancangan kewangan, pelaburan & motivasi. Beliau sudah mempunyai sembilan buah buku di pasaran sekarang.

 


Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2016/01/buku-novel-sayang-awak-sendat-sendat.html

 

 

TERIMA KASIH

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Macam mana nak guna News untuk trade Forex

 

Pergi ke laman forexfacory. Kemudian, klik jam di sebelah atas kanan untuk seragamkan masa kalendar FF dengan waktu negara anda. Klik je “Match Automatically” lepas tu Save Settings. Dah siap, klik Logo FF di penjuru atas kiri untuk ke Homepage.

bagaimana-membaca-forex-calendar-atau-news-di-forex-factory-2

Klik pada Today dan pilih This Week > Apply Settings untuk memaparkan kalendar untuk 1 minggu berbanding 1 hari sahaja sebelum ini. Ini adalah penting supaya anda dapat merancang trade mingguan anda dengan lebih mudah.

Klik pada tarikh (???) untuk tukar view supaya tunjuk news untuk 1 minggu terus.

Akhir sekali, manfaatkan fungsi Filter (di sebelah kanan kalendar). Anda hanya perlukan 3 sahaja iaitu High Impact (merah), Medium Impact (oren) & Non-economic (putih). Low Impact (kuning) tak perlu kerana ia tidak banyak menggerakkan market. Untuk currencies pula, buangkan CNY kerana anda perlu trade major pairs sahaja.

 

OK, dah siap dah setting FF!

Pertama sekali, tengok sebelah kiri “Legend”. Di sini ada tips penting, iaitu data news akan menentukan currency akan menguat atau melemah. Hijau – Good News untuk currency tersebut. Kalau Merah – Bad News.

(NOTA: Jika Legend tersebut tidak muncul, anda perlu daftar akaun percuma FF terlebih dahulu. Klik pada “join Forex Factory” ketika langkah pertama)


Jika USD bad news, USD/XXX akan turun, manakala XXX/USD akan naik. Ia satu hubungan yang anda kena ingat sampai bila-bila. Ini contoh movement price USD/JPY sebaik sahaja news Personal Spending m/m 8.30pm diumumkan:

 

Bad news USD (0.1%, warna merah), jadi USD/XXX seperti USD/JPY turun tepat jam 8.30pm 29 April 2016 (waktu MT4 Fxcitizen adalah 12:30). Begitulah impak news. Ini contoh untuk medium impact news. Kalau high impact news, memang berdesup perginya!

“NEWS MANA SATU SAYA NAK TRADE NI?”

Bukan semua news akan memberi impak besar kepada movement pairs. Ada news-news tertentu sahaja. Salah satunya ialah Non-farm Payroll (NFP).


2 Teknik News Trading dan senarai news yang anda boleh trade, saya terangkan panjang lebar dalam  kursus Forex di http://www.klfx.blogspot.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

LONDON: Parti Kebebasan UK (UKIP) yang anti-Kesatuan Eropah (EU) akan mengumumkan manifesto hari ini, mengaktifkan semula kempen pilihan raya yang digantung selepas serangan pengebom nekad di Manchester.

Rakyat Britain dijangka mengundi 8 Jun ini dengan tinjauan terbaharu diterbitkan sebelum serangan Isnin lalu menunjukkan parti Konservatif pimpinan Perdana Menteri Theresa May secara selesa mendahului Parti Buruh, walaupun dengan marjin kecil.

Dua parti utama itu akan memulakan semula kempen esok namun UKIP, yang menjadi tunjang utama mengetuai Britain keluar dari EU berkata, untuk memberikan maklum balas terbaik terhadap serangan itu adalah bermula secepat mungkin.

“Kami mengambil keputusan cara terbaik menunjukkan kepada pengganas bahawa kami tidak akan kalah, mereka tidak akan menang adalah dengan kembali beraksi,” kata pemimpin UKIP Paul Nuttall kepada radio BBC.

Sebelum serangan di Manchester, May terpaksa menarik balik rancangan memaksa penduduk berusia membayar lebih untuk penjagaan sosial selepas tinjauan pendapat ke atas partinya menurun separuh hanya dalam tempoh beberapa hari.

Dalam pilihan raya 2015, UKIP menerima hampir 13 peratus dalam undian namun hanya mendapat satu kerusi. – Reuters

Share this post


Link to post
Share on other sites


Buku Cara Membuka Bisnes Tadika - RM25

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:


Bisnes tadika adalah bisnes sektor keperluan. Oleh itu, ia sektor yang mempunyai daya tahan bisnes dan bagus diceburi. Sekalipun dalam ekonomi gawat, ibu bapa tidak akan memberhentikan anak mereka dari belajar di tadika.
Bisnes tadika adalah bisnes servis. Menjalankan bisnes tadika adalah serupa sebagaimana kita menjalankan bisnes servis yang lain. Pelanggan mesti berpuas hati dengan mutu servis yang diberikan.
Buku ini menyediakan panduan kepada individu yang memerlukan maklumat tentang proses, prosedur dan langkah yang betul untuk memulakan bisnes tadika..

ISI KANDUNGAN

    Pengenalan Industri
    Proses Penubuhan Tadika
    Keperluan & Persediaan Am Sebelum Berbisnes
    Kajian Pasaran
    Pendaftaran Tadika
    Strategi, Gol & Taktik
    Strategi Operasi
    Strategi Pemasaran
    Kewangan
    Kemahiran Preneurship

 

Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/07/cara-membuka-bisnes-tadika-rm25.html

 

 

TERIMA KASIH

Share this post


Link to post
Share on other sites
EUR/USD signal
46 minutes ago
From
GMT+08:00 11:47
Till
GMT+08:00 15:47
Buy
Buy at
1.1734
Take profit* at
1.1758
Stop loss at
1.1698
EUR/USD signal
46 minutes ago
From
GMT+08:00 11:47
Till
GMT+08:00 15:47
Buy
Buy at
1.1734
Take profit* at
1.1758
Stop loss at
1.1698

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Mudahnya Berniaga : Dari Kosong Menjadi Jutawan - Azizan Osman - RM46

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:


Di dalam buku ini, penulis berkongsi langkah demi langkah berdasarkan pengalam beliau sendiri dalam perniagaan serta membina ramai usahawan bagaimana untuk memulakan perniagaan dari kosong tanpa modal hingga mampu mencecah tahap jualan jutaan ringgit setahun. Perkongsian beliau lebih praktikal dan mudah diaplikasikan oleh sesiapa yang komited bertindak.

 


Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/09/mudahnya-berniaga-dari-kosong-menjadi.html

 

 

 

TERIMA KASIH

.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 I AM ME: RAHSIA NIAGA DS VIDA


SINOPSIS / DESCRIPTION:

Dapatkan buku I AM ME: Rahsia Niaga DS Vida sekarang!
Sejak Anugerah Juara Lagu ke-29 pada Januari 2015, penampilan DSV dengan cincin besar bermahkota, aksi gedik menyakitkan hati, dan sebutan dialog jengkel, "Qu Puteh, Qu Puteh, barulah putih..." ibarat jarum panjang ditusuk masuk hingga terpanah terus di fikiran seluruh warga Malaysia. Qu Puteh malam itu seperti 'menjajah' negara, dan DSV sekelip mata tular sebagai subjek sensasi, sekali gus menjadi bahan senda dan parodi komedi.
Namun, pernahkah kita tahu bahawa semua itu bukan aksi spontan DSV, tapi sebaliknya dirancang setahun lebih awal, dan dipersembahkan begitu selepas mengkaji 'human attitude' dan psikologi tingkah laku pengguna. Hasilnya, selepas sehari AJL29, jualan Qu Puteh mencanak naik, permintaan masuk tanpa henti, dan hasil keuntungan mencatat peningkatan berlipat kali ganda!
Rugi jika tidak miliki buku ini. Dapatkan, pelajari, ambil iktibar, dan jadikan pengalaman DSV inspirasi untuk kita sama berjaya sepertinya. Jika tidak dipecahkan ruyung, bagaimana mahu mendapat sagunya. Dan sagu sudah tersedia, hanya menunggu dipecahkan!

--------------------------------
Menyelongkar dan berkongsi kepada anda mengenai:
1. Jatuh Bangun Dato Seri Vida dalam hidup dan perniagaan
2. Cara DSV bangkit daripada kejatuhan
3.Rasionalnya Iklannya yang diluar jangka
4." I AM ME " sebagai persediaan menawan dunia.
--------------------------------

“Buku ini menceritakan rahsia saya dari dahulu sampai sekarang selama 16 tahun membina empayar, segalanya boleh dijadikan panduan sama ada untuk memulakan perniagaan atau ingin lebih berjaya. Semua ini supaya usahawan di luar sana tidak menghabiskan wang begitu sahaja.
(Pengasas Vida Beauty Sdn Bhd, Dato Sri Vida)

“Ramai yang mengata macam-macam tetapi ITBM memilih Datuk Seri Vida kerana beliau lain daripada yang lain dan sangat unik, itulah kekuatan yang ada pada dirinya. Buku seperti inilah yang harus dihasilkan oleh ITBM dan beliau setuju untuk melancarkannya.”

(Pengarah Urusan ITBM, Khair Ngadiron)

 

 

 

 

Berminat untuk beli ?

 

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/09/i-am-me-rahsia-niaga-ds-vida-rm68.html

 

 

 

 

 

TERIMA KASIH

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buku Sifufbads Copy Writing (Super FB marketing) - RM45

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:

 

Anda tahu bagaimana untuk hasilkan copywriting FB ads yang killer, sentap emosi dan mampu menyedut duit pelanggan??? Jika tidak, anda akan mampu berbuat demikian dalam masa hanya 3 hari jika membaca buku ini!
 
Semua orang tahu buat FB ads... Semua tahu menulis ayat iklan. Betul? Tapi tak semua yang mampu menulis ayat iklan, atau ayat copymiting yang benar-benar memukau dan mampu hasilkan sales yang dimahukan. Betul?
 
Sebab itu lah anda perlu baca buku ini! Inilah, mazhab Copywriting Sifufbads!
 
Segala rahsia, segala formula, segala teknik... Paling killer dalam mazhab Copywriting Sifufbads. bakal DIDEDAHKAN pada anda dalam buku ini. Ya... buku ini! Buku yang telah ditunggu-tunggu selama ini.. Buku yang bakal mengubah landskap bisnes anda, melalui pemasaran FB Ads.
 
Buku yang bakal membantu anda untuk...
 

    Memukau, menarik perhatian prospek-prospek anda tanpa susah-susah lagi. Hanya dari smartphone, dari poket anda saja.. That's All..
    Menyentap emosi prospek anda, tanpa disedari mereka. Jangan terkejut jika copywriting anda mampu membuatkan mereka merayu-rayu kepada anda - "Tuan, tolonglah jual kepada saya! Saya tak tahan dah ni.."
    Memaksa prospek paling degil di muka bumi ini, tunduk, patuh terhadap apa saja yang anda arahkan dalam ayat iklan anda.

 


Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/11/buku-sifufbads-copy-writing-super-fb.html

 

 

 

 

 

TERIMA KASIH

Share this post


Link to post
Share on other sites

 


Bersara Penuh Gaya : Lagi Muda Lagi Bagus! - RM35

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:


Anda terlalu muda untuk bersara? Mungkin betul.
Namun adakala ia terlalu awal untuk anda fikirkan dan membuat perancangan persaraan yang osem?
Perancangan kewangan untuk persaraan perlukan masa. Begitu juga untuk membina kekayaan dan sejumlah wang mencukupi untuk persaraan. Pencarum menyimpan wang dalam KWSP sepanjang hayat pekerjaan mereka, namun kajian menunjukkan 72% daripada mereka kehabisan kesemua wang mereka dalam tiga tahun sahaja. Buku ini memberikan perspektif yang jelas tentang persaraan dan bagaimana anda merancang secara holistik untuk persaraan mereka. Tidak kira berapa umur anda. Lagi muda lagi baik! Bersara penuh gaya... Anda tidak perlu risau tidak cukup duit!

 

 

 

Berminat untuk beli ?

 

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/11/bersara-penuh-gaya-lagi-muda-lagi-bagus.html

 

 

 

 

 

TERIMA KASIH

.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 GST Untuk Bisnes & Peniaga  - RM45

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:


Buku ini menyenaraikan 40 soalan penting berkaitan GST khusus untuk memberi pendedahan kepada peniaga dan mereka yang terlibat secara langsung dengan pelaksanaan GST pada peringkat syarikat atau organisasi masing-masing. Contoh yang disertakan mudah difahami dan relevan bagi menjelaskan terma atau layanan GST kepada perkara tertentu.

Apa Yang Akan Dipelajari?

    Apa itu GST?
    Bagaimana mendaftar sebagai orang kena cukai?
    Apakah konsep dan kaedah pelaksanaan GST di Malaysia?
    Bagaimana mengira GST ke atas harga barang dan perkhidmatan?
    Apakah mekanisme cukai input dan cukai output dalam GST?
    Bagaimana menyediakan penyata cukai GST?
    Bagaimana memfailkan penyata cukai GST kepada Jabatan Kastam Diraja Malaysia?
    Apakah kesalahan utama di bawah perundangan GST?
    Apakah implikasi GST dalam industri pengilangan, peruncitan, sektor perkhidmatan dan hartanah?


Mengenai Penulis

Norsa’adah Ahmad ialah seorang akauntan berdaftar dengan Malaysian Institute of Accountants (MIA) dan menerima Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dari Universiti Islam Antarabangsa. Penulis pernah bertugas di syarikat korporat sebelum menceburi bidang perancangan kewangan. Topik cukai barang dan perkhidmatan (GST) menjadi tumpuan dalam karya penulis memandangkan ia mempunyai kaitan dengan pengurusan kewangan secara tidak langsung. Karya pertama beliau iaitu Mudahnya Mengurus Kekayaan dalam Islam, telah mendapat sambutan hangat sejak mula diterbitkan dalam tahun 2014.

 

 


Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/09/gst-untuk-bisnes-peniaga-rm45.html

 

 

 


TERIMA KASIH

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Jalan Pintas Kekayaan: Rahsia Menjana Wang Yang Banyak Melalui Pemasaran Informasi - RM40

 


SINOPSIS / DESCRIPTION:

Buku ini merupakan versi terjemahan daripada buku best-selling, Get Rich Faster. Ia membongkar kelebihan yang menakjubkan mengenai Pemasaran Informasi. Azizi berkongsi perkara-perkara yang perlu anda tahu untuk berjaya dalam bisnes ini. Beliau turut memuatkan sesi temu bual bersama beberapa pemasar informasi yang telah pun berjaya dalam bidang ini. Individu yang inginkan variasi dalam sumber pendapatan, berangan-angan menjadi usahawan, mahu terus berjaya walau dalam masa yang penuh mencabar, dan mengidamkan pulangan yang banyak dalam masa yang singkat, inilah buku untuk anda!

 

Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/02/jalan-pintas-kekayaan-rahsia-menjana.html

 

 

TERIMA KASIH

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buat Duit dengan SMS: Panduan Pemasaran dan Perniagaan - RM40

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:


Buku ini mendedahkan cara untuk memulakan langkah pertama pemasaran SMS anda dengan menerangkan bagaimana SMS boleh meningkatkan teknik pemasaran anda dan jenis-jenis aplikasi yang digunakan untuk promosi. Selain itu, buku ini mendedahkan langkah-langkah terbaik untuk kempen pemasaran perniagaan.

*Terima order seluruh negara, penghantaran melalui pos.

 

 

Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/03/buat-duit-dengan-sms-panduan-pemasaran.html

 

 

 

 

 

TERIMA KASIH

.

Share this post


Link to post
Share on other sites


GBP/CHF signal
21 minutes ago
From
GMT+08:00 10:48
Till
GMT+08:00 14:48

Buy at
1.3114
Take profit* at
1.3144
Stop loss at
1.3079


Susah nak untung dalam Forex?
Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang akan untung ?
Tak pasti entry untuk FCPO ?

Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda...

Anda TIDAK PERLU lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.

Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !
 
BERMINAT?
KLIK DISINI >> http://klfx.blogspot.my/p/klfx-free-forex-signal.html

 


/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jika saya cakap yang forex trading dapat jana 5% setiap bulan secara minimum, adakah anda berminat? Ya! Memang hanya 5%. Biar betul?

Rata-rata yang mendengar pernyataan dari saya ini, tarik muka apabila dengar banyak ini saja yang boleh buat dengan trade forex dan CFD. “Sikitnyaaa….”

Memang sikit. Sebab kalau anda nak lebih daripada itu, anda akan berisiko kehilangan kesemua modal trading.

Kenapa saya kata begini?

Mentaliti 5% ini saya rasa perlu terapkan kepada semua trader baru, yang baru nak mula trade forex. Agar ramai sedar yang ni bukan cara untuk kaya cepat.

Ramai yang ingin trade forex, sebab nak tambah side income atau duit lebih secara radikal. Bagi mereka, jalan ini jalan untuk kaya, cara untuk dapatkan cash money. Salah sama sekali.

Anda perlu samakan forex trading dengan instrument investment yang lain juga. Keep it professional.

Pada permulaan 1-2 tahun trading, kalau anda boleh jana 5% setiap bulan sudah cukup bagus. Nanti apabila dah biasa, lama kelamaan saya yakin anda baru boleh jana lebih daripada itu.

Trade forex ni sebenarnya anda boleh gunakan sebagai tools untuk kembangkan portfolio saving anda.

Anda mungkin ada asset/saving (positive cashflow) dalam instrument berikut.

ASB
Emas
Hartanah (mungkin rumah sewa dsb)
Anda boleh tambah 1 lagi, iaitu forex trading.
Ok, tapi dengan 5% ni macam mana nak jadi RM18K?

Income daripada gaji mungkin ramai dah buat saving dan sebagainya. Yang ini jangan kacau, mungkin masuk ASB ataupun mana-mana tempat yang kurang berisiko seperti yang lain.

Anda perlu cari income tambahan untuk anda ada portfolio forex trading anda.


Katakan anda ada saving, lebihan dari bisnes online, atau dropship yang boleh diletakkan sekitar RM1000. (sekitar USD240). Memang nilai ni kena cari duit lebih, jangan kacau gaji anda.

Dengan compound interest 5% sebulan, anda akan mendapat sekitar RM800 untung bersih. Amount sebegini bagus dan ideal untuk bayar roadtax, jadikan duit raya, atau apa-apa event anually.

Jadi dengan lebihan ini, anda boleh jadikan portfolio forex trading anda untuk extra income ringankan beban begitu.

Atau nak lebih bagus, jangan usik. Tetapi teruskan. Slow and steady.

Walaupun slow dan steady, janji ia tak hangus.

Adakah anda tahu dengan 5% compound bulanan terhadap RM1000, anda boleh mendapat RM18,679 selepas 5 tahun. Adakah ini cukup baik untuk portfolio saving anda?

Ramai yang tidak nampak forex trading ini secara long term game, sebab itu mereka masih terjerat dan rugi modal trading mereka. Sebab mereka tak sabar dan tiada target.

Kalau anda masuk bidang ini dengan mentaliti yang betul, target yang betul serta bersabar. Anda boleh berjaya.

Saya ada dua pesanan untuk TRADER BARU dan TRADER LAMA.

UNTUK TRADER BARU,

Anda perlu tahu juga untuk jana 5% sebulan secara tetap, dan nak compound lagi bukanlah juga idea yang senang. Atas kertas mungkin nampak mudah. Anda perlu belajar betul-betul bidang ini, dan ambil sedikit masa untuk cuba konsisten seperti di atas.

Saya cadangkan anda boleh cuba dahulu dengan trade Modal Free 50 Dollar – KLIK SINI untuk dapatkannya >> https://fbsmy.com/promo/5usdbonus?ppk=KLFX

UNTUK TRADER LAMA,

Yang sudah bertahun-tahun lama, menjadi pendeposit tegar itu, saya cadangkan inilah masanya anda mulakan kembali. Mula baru. Start balik, fresh!

5% sahaja, kamon!!. Anda rasa anda boleh buat? Itu dah bagus, tapi jangan lupa satu bab. Iaitu saya cadangkan anda buka akaun baru untuk mula baru, dan pilih sebuah broker yang betul-betul kukuh, untuk guna long term untuk mula perjalanan trading anda dari RM1000 ke RM18K dalam masa 5 tahun perlukan broker yang tak banyak songeh untuk bayar. Saya cadangkan anda buka akaun dengan broker cadangan saya ini – KLIK SINI >>  >> https://fbsmy.com/promo/5usdbonus?ppk=KLFX

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

FREE Fx Strategi - Teknik Lompatan Bolinger Band

Berdagang dengan trend yang jelas adalah jauh lebih mudah daripada berdagang apabila harga terikat , atau ranging. Ramai pedagang melepaskan peluang untuk berdagang sama sekali dalam pasaran ranging .

Walau bagaimanapun ada strategi untuk mengatasi votaliti  pergerakan harga yang terhad ini .
 
Strategi percuma ini ditawarkan sebagai satu pendekatan sedemikian.
Bolly Band Bounce adalah berdasarkan pada kelakuan harga yang diperhatikan di mana band Bollinger membentuk sejenis had untuk pergerakan harga jangka pendek. Dalam hal ini band Bollinger dapat digunakan dengan baik, kerana mereka hampir mempamerkan ciri-ciri keanjalan band getah.

 Harga akan mendekati band luar, menemui rintangan dan kembali ke arah lawan.

Salah satu cara untuk menggunakan tingkah laku ini adalah untuk berdagang dengan lonjakan di band luar . Ini tidak begitu berkesan dalam pasaran yang mendadak, tetapi apabila pasaran berada dalam range, ia boleh menjadi sangat berkesan untuk skalps jangka pendek.
 
Perkara pertama yang perlu anda lakukan apabila ingin mengunakan strategi ini adalah menentukan harga itu sememangnya dalam range dan bukan Trending. Terdapat banyak cara untuk melakukan ini tetapi dengan band Bollinger saya dapati yang paling mudah adalah untuk memeriksa sama ada harga tetap di sebelah bahagian Bolinger (samada atas = uptrend, bawah = downtrend). Dihujung trend selalunya range mula terbentuk


Ilustrasi berikut menunjukkan harga...


Baca lebih lanjut di >> http://klfx.blogspot.com/2018/11/free-fx-strategi-teknik-lompatan_21.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bursa Malaysia melantun !

KUALA LUMPUR: Selepas enam hari mencatat penurunan, Bursa Malaysia pagi ini mencatat lantunan untuk dibuka lebih tinggi, di tengah-tengah pemulihan sentimen pasaran global yang menyusuli perkembangan terbaru berhubung hubungan perdagangan antara Amerika Syarikat (AS) dan China, kata peniaga


Pada 9.03 pagi, FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) melantun 4.65 mata kepada 1,657.28 daripada 1,652.63 penutup semalam.


Indeks itu dibuka 4.46 mata lebih tinggi pada 1,657.09.


Kaunter naik mengatasi turun sebanyak 114 berbanding 40 dengan 99 tidak berubah manakala 1,652 tidak didagangkan dan 38 yang lain digantung.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
GBP/USD signal
21 minutes ago
From
GMT+08:00 13:10
Till
GMT+08:00 17:10
Buy
Buy at
1.2899
Take profit* at
1.2928
Stop loss at
1.2858

Share this post


Link to post
Share on other sites

 


GBP/USD signal

38 minutes ago
From
GMT+08:00 8:14
Till
GMT+08:00 12:14


Sell at
1.3045
Take profit* at
1.3029
Stop loss at
1.3068


More signal ->> www.KLFX.blogspot.com

 


.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sniper Suite Expert Advisor is applicable for Metatrader4 (MT4) and Metatrader5 (MT5) Forex online trading platform.

 

The EA has been perfectly tested since 2001 and proven to be 100% stable profitability (smooth straight graph). This does not mean the EA never hit stop loss, the fact that Sniper Suite always put a stop loss on each trade, so on some occasion our trades hit the stop loss but the implemented intelligent strategy which is a cut-switch system covered up any loss and bounce back the balance safely since 2001 until today with potential monthly profitability of 3-5% per pair. So if we use 10 pairs the monthly profitability will be 30-50%, we suggest to attached it on 3 to 5 pairs/account.


More info >> https://klfx.blogspot.com/2019/05/forex-sniper-suite-expert-advisor-100.html

 

 


.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

EUR/USD signal

17 minutes ago

From

GMT+08:00 6:51

Till

GMT+08:00 10:51

 

Sell at

1.1167

Take profit* at

1.1157

Stop loss at

1.1182

 

Langgan Signal kami ! - RM15 shj ! >> http://wwww.KLFX.blogspot.com

 

 

.

Share this post


Link to post
Share on other sites


USD/CAD signal
21 minutes ago
From
GMT+08:00 11:08
Till
GMT+08:00 16:08


Sell at
1.3127
Take profit* at
1.3109
Stop loss at
1.3157

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

GBP/USD signal

33 minutes ago

From
GMT+08:00 10:37
Till
GMT+08:00 14:37

Buy at
1.215
Take profit* at
1.2166
Stop loss at
1.2123


...Dapatkan signal FX lagi di http://www.KLFX.blogspot.com

 

 

.

Edited by Moderator2

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

GBP/USD signal
43 minutes ago
From
GMT+08:00 10:07
Till
GMT+08:00 14:07

Sell at
1.2276
Take profit* at
1.2261
Stop loss at
1.2301


...lain-lain signal -> http://www.KLFX.blogspot.com

 

 

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

EPISOD 4 - Novel " aku seorang Fx Trader "


Aku sanggup duduk berdamping dgn market 24 jam tanpa henti setiap hari semata2 ingin layan scalping utk mengejar lot komisen.. Memang caraku extreme… Orang pandang aku ni sgt hard working bila melakukan trading… Orang ingat makin lama duduk depan market lagi byk dpt buat income… Setakat akaun capital usd50k sudah biasa aku manage…. Jadi aku tidak gentar dan aku yakin kononnya aku mampu menunjukkan satu performance yg luar biasa. Aku anggap aku sentiasa boleh… aku anggap aku hebat… aku tidak pernah rasa nk improve diri aku dlm trading dengan cara yg sebetulnya.. apa yg aku buat selama ini sudah cukup bagiku… memang benar ada juga timbul perasaan ingin menjadi trader yg betul2 hebat diwaktu itu… tetapi aku tidak pernah terfikir pengawalan risiko itu amat penting… aku rasa benda tu sgt lambat… walau sebelum ni majority akaun yg dimanage banyak yg tidak perform tetapi apabila adanya akaun baru, pasti keyakinan itu sentiasa refresh semula kononnya utk akaun kali ini aku akan berjaya… Sentiasa ulangi perkara yg serupa walau gagal dgn harapan supaya ia akan mencapai results yg berbeza yg akan menyebelahi diri aku pula…

Cuba anda semua imagine kan disitu… aku yakin bukan saja sikap diriku tetapi ia juga merupakan sikap majority trader, bila mendapat satu akaun yg ‘virgin’, dari hari pertama akan dilanyaknya umpama itulah malam pertama perkahwinannya. Memang rakus, gelojoh umpama seperti yg korg semua layan 3GP dan thumblr dgn aksi di kebun kelapa sawit… Kegarangan itu semakin lama semakin kurang dengan lot entry semakin kecil yg dilakukan sbb equity semakin mengecil…. Mana taknya, buat cara high risk.. kalau boleh semua entry nk berakhir dgn profit x kisahla walau 1 pip sekalipun…. Itu juga serba sedikit gambaran diriku pada waktu itu… dahla layan scalping gila2… Wowww bila tgk statement sgt hebat… semua close dlm keadaan profit.. Win Ratio 100%.. lot dah beratus2.. guna timeframe 5 minit dan sesekali 15 minit sahaja… tapi bila tgk dkt Open Position, byk gila entry… semua merah2.. bilangan entry tu umpama dari atas siling sampai ke lantai… padat mcm sardin… tgk akaun sendiri pun rasa nak muntah… mmmmm.. kalau hari ni aku akan bertanya blk tentang kebodohan aku menguruskan akaun pada masa itu… yg byk2 locking tu bila nak selesai? Tiada keberanian utk melakukan cut loss… Dahla x pernah menggunakan Stop Loss.. Entry yg berlambak2 tu bila nak clearkan? Kalau dah besar gila floating sanggup ke nak cut loss?

Orang manage akaun trading utk mencapai keputusan yg baik iaitu profit… akaun tiada masalah tanpa ada floating2… sepatutnya perkara yg setiap trader kena tau, dlm forex ni loss satu perkara yg pasti.. kalau ada kalangan korg berangan utk capai result 100% winner dari setiap entry dibuat, hanya satu perkataan yg aku mampu ucapkan…. lupakanlaa…. Silap2 makcik marginah kirim salam…. Ye salam wajib dijawab.. jangan masa makcik tu bagi salam buat2 x dgr sudahla yer… Banyak kriteria2 di dalam ber trading kita kena ambil kira… bukan setakat memikirkan kecekapan kita menggunakan sesuatu teknik.. pengawalan risiko sgt penting… penjagaan emosi dari serangan psychology sgt penting.. cara dan gaya persembahan di dalam trading style juga sgt penting agar ia di dalam keadaan yg sistematik… anda tau bagaimana anda ingin mencapai results profit keseluruhan.. anda mampu bagaimana utk growkan akaun trading walaupun adakala 3-4 kali entry berakhir dgn kerugian… Anda masih rilex dan sgt tenang.. after that dgn 1-2 entry anda mampu recover kerugian tersebut… Ini baru boleh dikatakan anda hebat… tapi makesure konsistenkan semuanya… bukan hanya memikirkan konsisten profit tetapi disiplin juga kena konsisten… akibat tidak konsisten dari segi disiplin, 1 bulan punya hasil trade mencapai gain profit yg baik tetapi hanya dgn 1 click sahaja konon2 tiba2 muncul perasaan tamak, over confident dan diletakkan lot gajah, silap2 haribulan habis segala2 yg sudah anda dpt… sebab itulah di alam maya yg kita lihat itu bukannya profit… selagi kita tidak withdraw jangan panggil itu profit!!!!

Aku juga sering berulang alik KL – Medan atas urusan2 kantor disana… kalau bukan aku partner2 aku akan ke sana…. Perkembangan di Medan tidak begitu hebat… hanya secukup makan saja.. Maybe sebab masih baru… tapi perancangan ada byk sekali… Anggota disana ada lebih kurang 5-6 org secara fulltime termasuk seorg partner kami dari Indonesia juga.. Aku turun kesana ada juga mengajar mereka ilmu trading… aku x pasti samada apa ilmu yg sebenar aku ada… mcm aku ckpla, gaya mesti kena ada.. padahal ilmu masih ke lautan hindi… Masih ingat sewaktu Launching dulu telah dirasmikan oleh konsulat Malaysia di Kota Medan dan acara potong riben diescort oleh cewek2 disana yg mekap tebal dan berpakaian seksi… Begitulah serba sedikit keadaan dan persekitaran aku pada waktu itu…

Pada hari ini 14 Julai 2008, akaun penting tersebut aku sendiri yg uruskan dari ‘big client’ yang dijadikan sebagai percubaan pertama dari pihak mereka. Aku tidak yakin dgn partner2 aku… aku anggap dikalangan mereka akulah yg paling bagus…. Sekurangnya kalau aku MC kan akaun tetapi aku Berjaya mendapat Komisen yg tinggi dari akaun tersebut.. Sebenarnya itu satu pemikiran yg songsang dan jauh tersasar di dalam forex… Tanam azam yg kuat… aku cuba yakinkan partner2 aku sendiri… mereka juga harap aku dpt perform… harap ada hantu raya dtg dkt aku hari2 bagi signal yg tepat.. realitinya pada masa itu cara aku bertrading langsung tidak ada system yg betul… Cuma apa yg aku fikirkan adalah profit… aku akan standby duduk di depan chart seawal jam 5 pagi Isnin waktu market open…. Dan akan berpisah dgn mereka pada 5 pagi Sabtu market close…. Mmg seperti belangkas.. bukan main lagi aku bercinta dgn market.. xleh dipisahkan… bagai aur dgn tebing… kalau terpisah bbrp minit rasa rindu amat sgt… mesti aku akan jenguk jugak sambil berkata…. ‘buat apa tuuuuu’…. Kepala hotak dia.. siang malam pagi petang duduk mengadap chart… langsung xde life… kalau akaun floating teruk, sabtu dan ahad aku masih x mampu utk tidur lena… sbb market akan sentiasa menganggu perjalanan mimpi aku.. adakala dlm mimpi tiba2 aku mampu gain gila2… sedar2 rupanya bermimpi… sampai aku menyumpah2 sbb tertipu dgn mimpi… adakala tgh tido mimpi habis akaun mc… sedar2 aku urut dada aku tanda lega… nasib baik mimpi.. kalau time hari market open, aku sendiri tidak pasti bila aku tidur.. sbb yg aku tau aku hanya tertidur utk sementara… dpt2 time float.. kalau terlelap tanpa sengaja hanya bbrp minit, if tersedar blk bukan main kelam kabut aku nak tgk chart dah sampai mana…. Candle2 dlm chart tu dah mcm lembu aku rasa.. sentiasa kena awasi.. jgn bagi terlepas… Pasti kesihatan, keluarga, lifestyle yg lebih sempurna semua terabai…. X kira kalau di pejabat pun mcm tu dan blk rumah pun mcm tu jugak.. asyik mengadap chart 24 jam…. Zaman itu kalau nk tgk chart hanya boleh gunakan computer sahaja samada desktop atau laptop… kalau guna broadband mcm hampeh… sangkut2 selalu.. sbb tu aku kerap di ofis sbb internet laju sikit.. sampai ke tahap nak ke tandas sekali pun aku akan jinjing laptop aku masuk ke dlm tandas… Cubala korg fikir, adakah cara sebegini adalah merupakan ciri2 org yg Berjaya dlm trading? Pasti tidak sama sekali!!!

2 minggu pertama aku manage akaun ‘big client’ hasilnya akaun tersebut grow dgn baik… lot byk aku buat… mmg ikut pada deal 50% dari komisen akan dibayar pada mereka.. itu juga merupakan antara perkara yg mereka amat tertarik dgn kami.. profit tanpa ada profit sharing… lagi mereka suka.. show statement yg power2 padahal byk yg akaun demo… nama pun marketingkan… pssssttttt sampai sekrg ramai yg dok buat lagu tu lagi… huhuhu… akaun ‘big client’ tersebut dah grow menjadi usd85k… wowww baru 2 minggu dah capai 70% gain… tapi akaun still floating around usd30k… kalau ditolak profit just usd5k saja sbb tu akaun tu x diwithdraw lagi… lagipun bagi mereka apala sgt profit usd5k tu kan. Tapi bila aku intai akaun2 yg lain juga nasib lebih kurang sama… xde akaun yg x floating… semua floating… ada yg floating tapi equity still win.. ada juga yg floating tapi dah loss mencapai 50%… dan ada juga akaun yg tgh nazak pada masa itu yg di manage oleh team aku dan biasa pihak kami akan top up blk akaun tersebut jika ia melibatkan akaun client…

Kini memasuki bulan Ogos 2008… Segala fundamental apa yg berlaku diluar sana aku tidak pernah ambil peduli.. Yang aku tau scalping scalping saja… “On September 16, 2008, failures of massive financial institutions in the United States” dimana ia bermula seawal bulan Ogos lagi sudah Nampak kesannya… JPY menjadi sangat kuat dan USD juga mengikuti JPY menjadi strong.. Semua currency JPY mulai bearish… dan pair USD sebagai quote juga semua bearish tanpa henti… Kegemaran pair aku pada masa itu adalah GBPJPY dan EURUSD…. Aku x layan pair lain Cuma kadang2 saja aku ambil GBPUSD… mcm biasala… bukak timeframe 5 minit tgK candle menari2 dan bila dah turun sikit aku terus counter buy… mmg itulah cara aku biasa buat… main2 rasa.. biasanya kalau market ranging mmg aku akan win… tapi pada waktu itu market jatuh lagi tanpa nk menoleh ke belakang….

Dan sambungannya pada Episod 5 dimana 100% akan aku cerita dgn memberi gambaran yg jelas apa yg telah berlaku pada aku pada waktu market crash itu… ia merupakan episode yg paling dramatic… moga kita berjumpa lagi… terima kasih kerana mengikuti perjalanan dan pengalaman aku di dalam forex di dalam Artikel “Aku Dan Forex”.

 

....sambungan di www.KLFX.blogspot.com

 


.

Share this post


Link to post
Share on other sites

EPISOD 9 - Novel " aku seorang Fx Trader "


Sepanjang zaman kejatuhan aku yg bermula 2009 hingga 2011 satu perkara yg sgt bernilai dptku belajar disitu adalah wang ringgit bukanlah satu perkara yg kita kena letakkan sbg perkara nombor 1 di dalam kehidupan.. tidak kiralah samada kita berniaga, bekerja utk mengejar pangkat dan gaji yg tinggi sekalipun.. bukannya aku kata tidak penting tapi jgn letakkan wang ringgit sbg yg paling utama sebaliknya adalah keikhlasan dari hati kita.. apa yg kita deliver.. apa yg kita usahakan adalah satu pencapaian.. tidak semestinya pencapaian itu terus menjadi satu pencapaian yg gemilang tetapi paling penting graf pencapaian itu menaik walaupun cara kenaikannya agak mendatar sekalipun.. jika kita mengutamakan wang ringgit, mungkin kita menjadi seorg manusia yg selfish, take for granted, berlaku penganiayaan dan pelbagai lagi niat yg buruk.. kesedaran itu amat penting.. kesedaran itu akan menjadikan diri kita lebih berkualiti samada utk diri sendiri mahupun kpd semua org…

 

Sepanjang melakukan seminar2 tentang gold di Lembah Klang, aku masih belum mampu membawa sebarang sales.. tetapi aku tetap positif kerana ini merupakan satu proses utk aku lebih mahir tentang bidang baru yg aku ceburi ini.. dalam bulan November 2011 aku mula outstation ke utara iaitu di Jitra Kedah.. pejabat baru nak mula renovation.. mencari peluang2 yg ada disana dan memikirkan bagaimana utk mulakan sales ditempat org.. akaun forex yg ber capital sekitar usd700 aku kerap melakukan withdrawal.. walaupun setiap kali hanya puluhan usd tetapi sedikit sebyk ia dpt menampung sebahagian dari perbelanjaan harian.. adakala dpt juga durian runtuh wdraw hingga usd200-usd300.. mmg satu kepuasan.. aku cuba pancing partner aku utk buka akaun trading.. aku show performance aku.. beliau yakin dan deposit usd2k.. aku jadi seronok kerana aku anggap ia sbg right timing bagi menunjukkan performance yg bagus.. rakanku berjanji utk bermodalkan 100k tetapi kerana waktu itu beliau byk gunakan modal utk bisnes2 dia yg lain.. lebih bertambah semangat aku rasa…

 

Kenapa waktu itu aku mula mampu pertahankan akaun dgn baik dan memberi hasil yg berterusan? Paling utama adalah dari segi psychology.. ini perkara yg kita kerap tewas.. rakan karib ke atas psychology adalah risk management.. dgn mengambil entry yg kecil, segala tindakan kita di dlm trading dpt dibuat dgn lebih wajar.. kita tidak dikawal oleh nafsu dan ikut kehendak hati.. hati kita tidak mudah dipukul yg membuatkan kita tidak mengawal sesuatu yg penting ke atas diri kita iaitu emosi.. aku sudah mampu menggunakan satu pendekatan atau dipanggil teknik di dlm melakukan analisis.. tidak perlu complicated.. cara yg ringkas tetapi memberi kefahaman yg paling maksimum.. mudah utk kita membuat decision samada perlu diambil entry atau tidak kerana kita sendiri sudah faham apa yg kita lakukan.. aku dpt rasakan kelainan pada diri aku sendiri semasa bertrading.. tidak seperti dulu.. walau entry dpt makan setakat usd3 atau usd4 sekalipun, ia memberi 1001 kepuasan.. itu merupakan hasil. Aku tidak lagi letakkan usd sbg keutamaan aku semasa trading tetapi lebih mengutamakan pengurusan akaun yg lebih sistematik.. berbulan2 aku training dgn membuat journal book.. utk mencari kesilapan.. tidak mau diulang perkara yg serupa.. tidak perlu menukar2 teknik atau formula yg tidak masuk akal sebaliknya kita kena dalami sesuatu kaedah yg kita gunapakai agar kita menjadi lebih pakar di dlm penggunaan teknik tersebut.. pastinya menggunakan cara naked chart, support resistance, price action, big candle, dan chart pattern adalah pilihan utamaku…

 

Penghujung Januari 2012 aku mula berhijrah di Kedah.. aku nak cari duit utk menampung keperluan.. pada waktu itu aku mempunyai 2 akaun trading iaitu akaun personal dan akaun partner aku.. kedua2 mampu memberi income pada aku.. partner aku byk membantu kerana profit yg diwithdraw semuanya diberikan pada aku.. dia tau aku perlukan duit.. dan paling penting dia xnk aku meminjam darinya.. dia suruh aku manfaatkan akaun itu utk menjana income kpdku sbg gaji dari hasil tradingku sendiri.. dalam 2 bulan tu dianggarkan aku mampu melakukan withdraw keseluruhan lebih dari 1kusd.. sgt memadai utk menampung keperluan walau tidak menyeluruh dan mmg cukup puas hasil yg aku kecapi itu dimana selama inilah yg aku idam2kan di dlm forex.. pada januari itu juga aku dpt seorg lagi akaun dari seorg kenalan dgn deposit 3kusd.. aku yakin pada diri aku.. hanya menunjukkan hasil kedua2 akaun tersebut sudah cukup memberi keyakinan kpd individu tersebut. Disini aku ingin memberi ingatan, aku bukannya syorkan korg semua ambil akaun org utk dimanage.. paling penting buktikan pada diri sendiri dulu yg kita sudah mampu melakukan trading.. kita sudah mampu menjadi seorg trader yg sgt mementingkan risk management.. dan kita mampu melakukan trading dgn teratur dan sistematik.. bila kita sudah ada kesemuanya, tapi tanda ada capital yg bagus, ini adalah caraku buat.. tapi korg kena ingat, sebelum ni pun aku melakukan marketing sbg fund manager tetapi waktu itu keadaan performance trading aku sgt teruk.. masih berterabur.. dan aku percaya ramai trader yg sedemikian oleh kerana tanpa ada modal lagi akibat trade masih ke laut dan terus mengambil capital org lain utk sama2 dicampakkan ke dalam laut juga.. aku harap2 korg jgnlah buat mcm tu… walau capital serendah usd10 yg penting itu adalah modal kita sendiri…

 

Sebelum hijrah di Kedah, rakan sekolahku ingin menjual kereta perdananya.. condition mmg cantik walaupun kereta itu sudah menjangkau usia lebih 10 tahun.. aku membuat loan disyarikat kredit.. tetapi aku perlukan sekitar rm2600 utk urusan tukar nama dan pelbagai lagi.. tapi aku xde wang.. hati aku melonjak utk pakai kereta semula setelah tanpa ada kereta sejak 2010 selepas Honda Accord dijual dan ditipu… dlm keadaan ini agak2 sapa yg boleh bantu? Iya.. ibu aku sendiri.. beliau pajakkan rantai leher dan cash yg didapati diberikan kpdku.. aku rasa sgt2 terharu.. ku lihat bagaimana pengorbanan seorg ibu.. dan aku ingat kata2 ibuku waktu itu, ‘mak yakin bila kau pakai kereta semula kau akan mampu bangkit.. hidup kau akan berubah menjadi lebih baik selepas ini’… hampir menitis airmataku kerana melihat bagaimana pengorbanan seorg ibu dan inginkan anaknya bangkit semula dan terus Berjaya.. doa dari seorg ibu sgt2 memberi aku lebih keyakinan dan menanam satu azam yg tinggi utk berjaya… terima kasih mak…

 

Bulan Mac 2012 dilakukan Launching pejabat baru di Bandar Darul Aman di Kedah.. siap panggil reporter utk dptkan liputan di akhbar2.. sebelum launching aku kerap berulang alik (hampir setiap minggu) dari KL – Kedah.. partner ku mmg tinggal di KL dan masih bekerja sbg pengarah di departmentnya.. masa tu ofis belum selesai buat renovation.. segala costing partnerku yg keluarkan.. aku mana ada duitkan.. sambil melihat progress kerja disana, tiap kali naik ke Kedah byk tempat aku cuba redah utk mendptkan customer.. dan nasib kami sgt baik kerana kami dpt closing satu koperasi di Alor Star iaitu Koperasi Guru Melayu yg merupakan satu koperasi yg besar dan mempunyai dana yg kuat.. keahliannya lebih dari 20,000 dikalangan guru2 di Kedah dan Perlis.. bagi pinjaman kpd ahli dengan 0% interest.. wowwww mmg hebat koperasi ni.. pengerusinya telah bersetuju utk kami menjalankan seminar2 emas yg melibatkan ahli2 koperasi disana.. pastinya waktu launching kami telah mendpt sokongan yg kuat dari koperasi tersebut.. ramai yg dtg dan ramai yg order utk dptkan emas fizikal.. aku sendiri yg memberi taklimat tentang emas kpd guru2 yg hadir dipejabat baruku.. hampir 5 kilo juga yg terjual…

 

Keadaan aku di Kedah pada waktu itu, aku tiada rumah sbg tmpt tinggalku,.. aku hanya tidur di pejabat seorg diri.. aku dtg sendirian tanpa membawa keluarga yg masih menetap dirumahku di Lembah Klang.. aku terpaksa meninggalkan mereka dan anak-anak yg masih kecil.. aku se akan putus asa tinggal di KL kerana keadaan ekonomi aku berterusan berkeadaan tidak bagus.. walau trade dah mula memberi hasil tapi modalnya masih kecil.. tapi aku kerap blk ke KL.. hampir setiap minggu.. paling lama pun 2 minggu sekali.. risau dgn keadaan isteriku yg berbadan dua diwaktu itu.. di Kedah aku sudah mula ada wang yg berlebihan hasil dari komisen penjualan emas fizikal.. Aku membuat roadshow seminar emas di setiap daerah di Kedah yg diberi tajuk ‘Tukar Wang Kepada Emas’.. aku memberi kesedaran kpd org ramai betapa pentingnya emas dan betapa risikonya jika kita menyimpan wang utk tempoh masa panjang.. utk memberi org ramai celik tentang emas bukan satu perkara yg mudah.. mereka dah terbiasa penggunaan fiat money.. dari situ aku gunakan senjata bagaimana utk closing mereka2 yg dtg seminar utk membeli emas.. pelbagai kaedah yg aku cadangkan.. dan salah satunya adalah Sistem Ar Rahnu.. aku menceritakan sistem Ar Rahnu yg sebenar2nya.. yg penting kita bukan utk membuat investment di Ar Rahnu tetapi kita jadikan sbg platform utk mendpt emas dgn jumlah gram yg lebih tinggi utk dimiliki.. sambutan amat menggalakkan.. aku estimate penjualan fizikal gold hampir mencecah 50 kilogram sepanjang aku di Kedah.. dari bulan Mac hingga Ogos mmg aku hit sales yg sgt konsisten.. mana2 ada ekspo aku menyewa booth2.. byk pulak ekspo kat kedah masa tu.. mcm2 ada.. semua aku ambil.. booth bagi make up lawa2 siap ada sofa lagi.. flyes dah cetak byk2.. all marketing tool sgt complete.. kekdg buat iklan di surat kabar juga.. apa cara yg aku rasa boleh memberi hasil aku akan buat.. dan pasti ia tidak menghampakan…

 

Waktu siang byk berurusan dgn customer dan kerja2 marketing.. waktu malam bila seorg diri di pejabat aku melayan trade.. aku ada byk masa pada waktu malam.. itulah yg aku lakukan…. aku dpt focus dgn jauh lebih baik semasa bertrading.. akaun2 yg ditrade lgsg tidak diwithdraw sepanjang aku di Kedah dan ia menjadi makin membesar dan membesar setelah di Compound.. sebaliknya duit lebihan aku gunakan utk buka lagi akaun baru dengan capital yg lebih besar mencecah 3kusd pada waktu itu.. akaun 700usd kini telah menjadi lebih dari 2kusd.. akaun individu sbyk 3kusd telah dipulangkan kembali kerana beliau terdesak ingin menggunakan wang pada waktu itu.. aku sedikit pun tidak terjejas kerana aku sudah mempunyai capital sendiri yg lebih besar dari itu.. dpt2 ditambah lagi dgn hasil komisen emas lebih dari apa yg aku ingini.. Alhamdulillah semua urusanku disana dipermudahkan… Tapi aku nak cerita sikitla… dalam pejabat aku tu tempatnya mmg keras.. waktu siang aku x kisah sbb ada 3 org staf yg bekerja disitu.. tapi bila waktu malam pasti bulu roma aku meremang.. org kata dlm ofis tu ada jembalang.. hihihhi.. dia x tau yg duduk dlm ofis tu adalah Superman.. mmg kerap kena kacau.. tapi aku buat x kisah dan x ambil peduli.. mmg kerap ternmpk kelibat hitam bergerak2 seperti kilat.. biasa waktu nk tidur dia suka kacau aku.. nak himpit aku.. dia ingat aku ni gigolo ke apa? Bila aku buka mata nmpk kelibat hitam betul2 di depan mata aku.. pernah sekali aku x tahan sabar, bgn2 terus aku bersilat walhal x pernah belajar silat pun selama ni.. benda tu pergi dan aku kejar sampai ke pantry.. dgr bunyi tapak kaki berlari.. tap tap tap tappp.. sejak itu benda tu jarang dah kacau aku… dan aku pun boleh trade forex dgn tenang…

 

Masuk bulan September, penjualan emas mulai jatuh secara drastic.. ini kerana isu kes Geneva dan harga emas yg mulai jatuh dan jatuh yg membuatkan gold tidak lagi popular dikalangan org ramai.. org dah mula takut dgn gold.. ramai yg beli gold pada waktu harga RM200 tetapi dgn spread yg besar  bila dijual hanya dpt sekitar RM140 setiap gram.. aku mula mencatur strategi lagi dengan membuat roadshow kali ke 2 pada lokasi yg lebih byk setiap daerah2 di Kedah termasuk Perlis dan Langkawi.. mmg hampa.. kos utk lakukan roadshow sgt tinggi.. aku sendiri keluarkan juga modal simpanan aku utk bantu partnerku di dlm pembiayaan costing utk roadshow.. yg dtg seminar sgt berkurang dan tanpa ada sebarang sales dpt dilakukan.. buka booth di karnival2 juga tidak mampu membuat jualan yg baik.. bukannya xde langsung tapi mmg sgt minima.. overhead pejabat perlu dibayar.. aku pelbagaikan nature of business disana dgn membuat kelas utk belajar forex.. xde sapa kenal aku.. xde sapa kenal sapa atuk pemalu waktu itu.. kalau sebut nama atuk pemalu mesti org ingat seorg tua yg pemalas dan poyo.. aku keluarkan flyes2 utk menarik crowd utk kelas forex.. yuran hanya serendah RM70 sahaja.. sepanjang aku di Kedah, aku sempat menjalankan Kelas Forex sebanyak 4 kali.. kedatangan okla.. sekitar 7-12 org setiap kelas.. tapi yg paling mencabar masa kelas kali ke 4, letrik di pejabatku kena potong @ terminate sbb meter kena cabut.. terpaksa mennyewa bilik seminar ditempat lain.. rakanku dah withdraw semula akaun trading 2kusd tu tapi waktu itu akaun itu menjadi lebih 4kusd.. dia ambil semuanya utk tampung Overhead…

 

Aku cuba pertahankan pejabat di sana.. aku xnk pejabat itu ditutup.. aku nk ia terus beroperasi tapi dgn cara pelbagai jenis business dilakukan.. aku masih ada wang.. simpananku mmg tipis tapi hasil trading yg membuatkan aku dpt survive mcm biasa cuma tidak mewah lagi mcm sebelum ni.. pada bulan Januari 2013, partnerku berputus asa.. beliau decide utk tutup pejabat tersebut.. staf pun semua dah berenti.. ada yg x mampu dibayar gaji.. aku cuba pertahankan lagi.. duit simpananan aku mmg sudah sgt nipis yg tinggal.. sekadar cukup2 makan saja.. tapi keadaan berbeza jika dibandingkan waktu mula2 aku ke Kedah kerana total utk 2 akaun tersebut bercapital 11kusd hasil dari profit yg di Compound dan melakukan Deposit utk besarkan akaun sekitar 6kusd sepanjang berada disana..

 

Awal Februari aku mula surrender.. mmg itu saja jalan yg ada dan aku terpaksa memilih jalan itu walau dgn hati yg berat.. aku akan kembali tinggal di KL seperti dulu.. tapi aku agak fobia kerana khuatir keadaan aku akan kembali seperti sebelum ini.. aku tidak mahu.. tak sanggup.. niatku bila balik semula ke KL aku hanya focus 100% ke atas forex sahaja.. tiada perkara lain yg dibuat.. berbekalkan akaun 11kusd, kalau dpt 1kusd sebulan sudah memadai bagi ku.. mmg cukup utk keperluan..

 

....Kelas Forex Naked Trading ->> http://www.KLFX.blogspot.com

 


.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By azam575
      Profail syarikat 
      InstaForex.com adalah milik penuh InstaForex Companies Group, yang telah menyediakan perkhidmatan dagangan secara online kepada para pelanggan seluruh dunia sejak 2007. Sehingga hari ini pelanggan-pelanggan kami terdiri dari gabungan lebih 50 buah negara kebanyakannya adalah dari Eropah dan Asia. Setiap hari, terdapat beratus-beratus peniaga yang melabur dana dalam bentuk tukaran matawang dan pasaran-pasaran saham membuka akaun di InstaForex.com.

      Perkhidmatan utama InstaForex adalah melibatkan pasaran pertukaran antarabangsa. Kebanyakan urusniaga InstaForex tertumpu kepada bidang dagangan secara atas talian, yang merupakan bidang keutamaan syarikat. Keupayaan menyediakan dagangan perkhidmatan melalui World Wide Web bukan sahaja menjadi tarikan kepada penggunaan teknologi-teknologi canggih seperti teknologi akses elektronik dalam membuat urusniaga, tetapi juga menjadi unsur-unsur perniagaan secara asas dalam perniagaan pembrokeran, berdasarkan sejarah kesinambungan pasaran wang jangka masa panjang.

      InstaForex membolehkan akses secara atas talian terus kepada pasaran-pasaran tukaran antarabangsa untuk individu persendirian dan peniaga-peniaga institusi. Kami telah memilih pangkalan MetaTrader 4, yang memenuhi tuntutan kualiti perkhidmatan moden dan adalah dianggap salah satu produk yang menjadi peneraju utama dalam bidang dagangan Internet.

      InstaForex sehingga kini bekerjasama dengan market-makers yang utama dengan mengambil "net positions" untuk pasaran antara bank. Posisi peniaga individu juga kadangkala boleh di bawa ke pasaran antara bank. Ini membolehkan InstaForexberurusan dengan pelanggan-pelanggan secara konsisten, dan ini bermaksud bahawa apabila anda menggunakan perkhidmatan InstaForex, anda tentu yakin bahawa anda tidak berjudi tetapi menjana pendapatan melalui kadar pertukaran matawang.

      InstaForex menawarkan terma-terma dagangan yang mudah dan menguntungkan untuk semua pelanggan, tanpa mengambil kira deposit. Layanan individu adalah penting bagi InstaForex yang berusaha membina perhubungan dengan setiap pelanggan. Pendekatan yang sama ini juga telah digunakan dalam terma-terma dagangan, yang melayakkan ia menjadi alat operasi unik di pasaran-pasaran kewangan.

      Memulakan kerjaya anda sebagai peniaga matawang professional dengan InstaForex, dengan terma-terma dagangan yang sesuai dengan strategi dagangan anda!
      Info lanjut di www.instaforex.com
    • By AinKaoruWong
      Adakah anda masih ragu-ragu dengan penguasaan Bahasa Inggeris anda? masih teragak-agak untuk membuat pembentangan atau temuduga dalam Bahasa Inggeris?       KELAS ENGLISH DEWASA MYCAMBRIDGE - Untuk Kerja, Perniagaan, Melancong, Berhijrah, Mewakili syarikat - Cuti Sekolah - Semester break Universiti / Kolej - Tuisyen MUeT / iELTS - Tuition English SPM, PT3, STPM, STAM, SPM Ulangan   Kadungan: WRITING, SPEAKING, READING dan LISTENING - Terbuka untuk mereka yang langsung tidak tahu bercakap B.I   Jumlah Pelajar : 1 ~ 4 orang / kelas - pelajar tidak perlu malu utk speaking !   Kehadiran & Cuti : Kelas biasa adalah fleksibel, 4 minggu dikira 1 bulan, contohnya pelajar boleh bermula pertengahan bulan September dan habis awal Disember, dan hanya hadir 4 minggu kelas - dikira 1 bulan.   Lokasi : SELURUH Malaysia (KLang, Shah Alam, Seremban, Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Perak, Kedah, Penang, Perlis, Kelantan, Terengganu, Pahang, Sarawak, Sabah), Singapura dan Brunei.     KATEGORI KELAS (Di Rumah / Center) Biasa : 5 Bulan (bergantung kepada kemampuan pelajar)   Express : 18 jam (1 Bulan ATAU 3 hari )   Online : Boleh mengambil masa yang sesuai untuk belajar walaupun di tengah malam / Tidak perlu bersusah payah datang ke pusat belajar.     Maklumat Lanjut >> http://MyCambridge.blogspot.my       .  
    • By Moderator2
      KLFX menawarkan Kelas FCPO (Dagangan Hadapan Kelapa Sawit) dari Beginner sehingga Advance :

      Kandungan Kelas:

      · Cara step by step untuk bermula dalam dunia FCPO melalui IB

      · Cara nak dapat Data Import Export & cara exploitasinya bagi mengurangkan risiko kerugian DAN mendapat keuntungan yang lebih Konsisten

      · Cara Scalping FCPO mengunakan Momentum Pullback Strategy

      · Analisis Dalian Soy Data dan impaknya terhadap FCPO




      KELEBIHAN FCPO BERBANDING SAHAM

      1. MODAL RENDAH
      Modal serendah RM3,000 sahaja boleh mula trade FCPO !
      Setiap 1 lot kontrak FCPO tu sebenarnya ada 25tan minyak sawit mentah sebenar.
      RM3,000 x 25tan = RM75,000. Jadi tanpa perlu ada 25tan minyak sawit yang sebenar, anda sudah berurusniaga 25tan minyak sawit sebenarnya.

      2. KEUNTUNGAN YANG TINGGI
      1 mata pergerakkan harga dalam FCPO bersamaan dengan RM25 setiap lot, jika perubahan 100 mata bersamaan dengan RM2,500. Setiap hari purata pergerakkan antara 30-40 mata naik dan turun !

      3. KEUNTUNGAN 2 HALA
      Yang ini KELEBIHAN yang paling disukai trader FCPO. Harga NAIK boleh untung, kalau Harga TURUN pun boleh untung. Sama juga, tak ada ilmu tak ada untung..ok

      4. FOKUS KEPADA 1 PERKARA
      FCPO ni mudah, tak banyak nak kaji , cuma kaji data import export dan lihat sejarah pergerakkan harga yang lama untuk jangka kemungkinan pergerakkan harga akan datang. FOKUS hanya kepada 1 perkara sahaja iaitu FCPO, dalam saham ada hampir 1000 syarikat tersenarai di Bursa Malaysia, untuk dikaji.



      Kursus boleh diambil secara Online / WhatsApp Video Call ATAU Kelas Bersemuka Seluruh Malaysia

      Maklumat lanjut >> https://KLFX.blogspot.My 
       ursussaham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental sahapalm oil futures fcpo trading fcpo chart malaysia futures trading how to trade futures in malaysia palm oil price futures trading malaysia crude palm oil futures futures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil palm oil price chart palm oil trading crude palm oil in malaysia trading palm oil palm oil hq palm oil mill soybean oil futures palm oil futures Malaysia  palm oil futures fcpo trading fcpo chart malaysia futures trading how to trade futures in malaysia palm oil price futures trading malaysia crude palm oil futures futures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil palm oil price chart palm oil trading crude palm oil in malaysia trading palm oil palm oil hq palm oil mill soybean oil futures palm oil futures Malaysia palm oil futures fcpo trading fcpo chart malaysia futures trading how to trade futures in malaysia palm oil price futures trading malaysia crude palm oil futures futures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil
       
×
×
  • Create New...