• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Best Low End Graphic Card


9 posts in this topic

Posted · Report post

Assalamu'alaikum

Spesifikasi Rig Saya:

Proc : Intel E6600 3.06 Gb
Mobo : Intel Motherboard
Ram : Kingston DDR3 2 Gb
Psu : e-max (cap ayam) 500 watt psu

Ingat nak tambah satu gc kat pc ni, nak try pakai [b]Nvidia[/b], nak yang low profile dan low end je, bukan nak main game max setting, skadar boleh layan modern warfare,need for speed most wanted,shift low @ medium setting je.

yang ada dalam palaotak aku skang ni

1. Palit gt210
2. Asus En210
3. Gainward GT220

boleh tak korang cadangkan atau rekomenkan apa lagi gc yang ada.

terima kasih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

GT430 pun ok dari 210/220


harge beza pun sket jer

psu cap ayam leh run gc ne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bajet berapa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bajet tak lebih dari RM150.. sebab dah abeh 500 untuk proc,mobo,psu,ram,odd. GC pn nk biase2 aje..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oooo bajet rm150 ker

kalo gc yg aku recommend tu memang over la sket dari bajet kot hehehe...


ati tak minat ka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bukan tak minat ati, main rig aku pn dok pakai ati lani.. ni pc org tua aku, saja la nak boh grafik kad kat dia.. gt520 punya review pun macam ok jgk. penin aih pikiaq. hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tak payah pening2...bukannya mahal pun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau pandai rm150 tu leh dpt GC yg power tp 2nd hand la amik ATI la. lg murah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Alhamdulillah,
aku dah beli dah :), Leadtek gt220, 1gb ddr3/128bit, rm150

dah test dah dengan CODMW2, bole la maen middle setting, bukan nak maen game sangat pun dengan Gc ni, boh kat komputer mak aku untuk dia buat keje sekolah die je, bagi aku gt220 ni tak la teruk sangat dan tak la bagus sangat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0