• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Permainan Facebook Percuma - Bina Benua Bahasa

12 posts in this topic

Posted · Report post

Kali ni saya ada buat game facebook - Bina Benua Bahasa.

[url="http://apps.facebook.com/scraword"]http://apps.facebook.com/scraword[/url] ..keluar kotak facebook biru, klik kat situ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Dah try game nie.. very nice. Menarik untuk mengisi masa lapang sambil ber FB... hahaha. Tapi kadang2 ada jugak bila word yang tak wujud dia takleh nak tarik keluar balik. Kena tambahkan lagi jumlah perkataan sebab ada beberapa perkataan yang sah2 ada dalam kamus tapi sistem kata tak wujud... so limited nak buat perkataan...

BTW, ko buat nie pakai tool apa yek?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Thanks..Lanog.

Bina game ni guna html & javascript.

Mengenai masalah tu..akan cek nanti.

Memang kesilapan besar Lanog...Thanks... Edited by fnd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='fnd' timestamp='1320297949' post='1074691']
Thanks..Lanog.

Bina game ni guna html & javascript.

Mengenai masalah tu..akan cek nanti.

Memang kesilapan besar Lanog...Thanks...
[/quote]

Guna html dgn javascript je pehhh pure tuh ....ingat guna jquery dgn html5 ke..?

aku nih pun tgh siapkan games fb gak nih tp tk abis2 lg...huhuhuhu asyik bz je huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='mrpixel05' timestamp='1320804153' post='1074928']

Guna html dgn javascript je pehhh pure tuh ....ingat guna jquery dgn html5 ke..?

aku nih pun tgh siapkan games fb gak nih tp tk abis2 lg...huhuhuhu asyik bz je huhu
[/quote]
mrpixel... cepat siapkan ko punya projek tu... nak start project mega dah lepas nie...

fnd... aku dah stuck takleh nak buat perkataan. dah ler dia bagi huruf2 yang susah nak buat dalam bahasa melayu macam huruf 'F' tu... sampai 3 bijik... hehehe. apa kata lepas takleh nak buat perkataan... next day dia reset balik masuk huruf-huruf baru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Lanoz.
Boleh buang huruf dlm tong dan akan diganti dengan huruf lain.

Untuk bermain di luar kanvas facebook [url="http://www15.brinkster.com/affendi/bina/"]http://www15.brinkst...m/affendi/bina/[/url] (masih memerlukan id facebook)

Analisis khas:
11 pemain pernah bina perkataan CUN.
4 pemain pernah bina IKEA.
2 pemain pernah bina ISWARA.

Saya rasa ramai org malaysia dah boleh terima perkataan CUN.
DBP patut masukkan.. Edited by fnd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Lama gak tak buat game. Bila nak kuar complete version game nie... masih dalam beta lagi kan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='fnd' timestamp='1320200069' post='1074625']
Kali ni saya ada buat game facebook - Bina Benua Bahasa.

[url="http://apps.facebook.com/scraword"]http://apps.facebook.com/scraword[/url] ..keluar kotak facebook biru, klik kat situ.
[/quote]
mcm mne nk buat game kt fb ni? gune platform ape? mcm mne nk upload game kt fb?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bagus2. indonesia dah buat poker boya, malaysia bila nak buat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bina benua bahasa, kenapa tak boleh nak akses dah eh?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ea....benua bahasa masih tak boleh akses ker.....?emmmmm............

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah boleh awal pagi td waktu m'sia aku bukak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now