• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Mengapa Website Tertentu Tdk Dpt Dilayari

8 posts in this topic

Posted · Report post

[b]salam sejahtera...
mcmna nak sttle masalah website tertentu yg tak boleh masuk?

sbb sblm ni aku masuk ok je..skrg ni dah pening2 lalat,,,: Server not found ...pdahala website lain ok je aku surf...jd otai2 sila tolung aku...[/b] :121:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='memito' date='24 October 2010 - 03:44 PM' timestamp='1287906282' post='1051180']
[b]salam sejahtera...
mcmna nak sttle masalah website tertentu yg tak boleh masuk?

sbb sblm ni aku masuk ok je..skrg ni dah pening2 lalat,,,: Server not found ...pdahala website lain ok je aku surf...jd otai2 sila tolung aku...[/b] :121:
[/quote]

kene block kot?

contoh website??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tempat anda surf?

mungkin firewall ofis block?

kalau di rumah, maybe laman web tu diklasifikasikan ada virus atau merbahaya atau kerajaan malaysia blocked seperti laman2 lucah (ye ke dah blocked??)


ada orang kata kalau nak lepasi sekatan yang kerajaan buat (contohnya laman web politik ke, atau yang dianggap boleh gugatkan keamanan negara cotohnya, mane tahu kan??) tukar ke free IP ke ape tah?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[b]website ni mcm illegal la...jenis warez2 ni..kang aku ltk website kat sini kna tegor dgn mod,,yakutnya...wakaka

aku rasa kena block kot...[/b] :69:

[b]aku surf kat rumah je[/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='memito' date='24 October 2010 - 04:17 PM' timestamp='1287908247' post='1051186']
[b]website ni mcm illegal la...jenis warez2 ni..kang aku ltk website kat sini kna tegor dgn mod,,yakutnya...wakaka

aku rasa kena block kot...[/b] :69:
[/quote]


lor

ko kate sebelum nie leh masuk
pastu tak leh masuk?

ke website tu da down? macam sesetengah website [waran tangkap]??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mungkin:
-site tu sendiri down
-dns blok/xde entry/timeout etc..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='khairul anwar' date='24 October 2010 - 04:22 PM' timestamp='1287908540' post='1051187']
lor

ko kate sebelum nie leh masuk
pastu tak leh masuk?

ke website tu da down? macam sesetengah website [waran tangkap]??
[/quote]
[b]website wanran tangkap masuk penjara tu klu aku guna proxy boleh pulak masuk...wakaka...hampeh tul...dia block ip sini kot...tension tul[/b] :137:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau pakai proxy boleh ertinya isp yg blok. potong sajalah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now