• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

321 posts in this topic

Posted · Report post

tp aku heran la ade satu mmber aku kt muar tu plak die pakai line streamyx pakej 1 mb tp die speed test gune streamyx speedometer dan speedtest.net die dpt speed result smpai 1.5mb atau 1500k.....laju tu....die download torrent pakai bitcomet smpai dpt speed 300kb/s atau lebih...brgantung pd seeders...tp kt kawasan tmpat die duduk hanye 2 orang je pakai streamyx......wakakakaka.....klako.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mlm ni aku tgk speed surfing aku punye streamyx telah pulih spt biasa (back to normal..)

hangpa sumer mcm mana..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mlm ni aku tgk speed surfing aku punye streamyx telah pulih spt biasa (back to normal..)

hangpa sumer mcm mana..

aku pon... dah kembali normal... speedtest.net bleh run.. ok... :lol: ni baru happy surfing...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku raser begitu jua..hidupku terang seperti sediakala..indahnyer alam..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tenet kat rumah aku pn dah ok :D:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

sebenarnya ada cable cut kat international link (x pasti area mana).. tu yg member aku citer..

kene tunggu kapal submarine pegi repair.. jangka masa siap dlm 1 - 2 minggu jugak le..

that's why network traffic agak congest..

Edited by nesloais

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sebenarnya ada cable cut kat international link (x pasti area mana).. tu yg member aku citer..

kene tunggu kapal submarine pegi repair.. jangka masa siap dlm 1 - 2 minggu jugak le..

that's why network traffic agak congest..

betoi ka... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betoi ka... :lol:

aku rasa ada problem jg..

dari smalam streamyx aku asyik putus2 je

mlm ni cm ok sket

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ape ape hal call je satu kosong kosong (100)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

279817794.png

ok x?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

279817794.png

ok x?

awat upload rendah sgt??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oooo...leh lak ader cable cut..kener langgar ngan shark ar nie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tp aku heran la ade satu mmber aku kt muar tu plak die pakai line streamyx pakej 1 mb tp die speed test gune streamyx speedometer dan speedtest.net die dpt speed result smpai 1.5mb atau 1500k.....laju tu....die download torrent pakai bitcomet smpai dpt speed 300kb/s atau lebih...brgantung pd seeders...tp kt kawasan tmpat die duduk hanye 2 orang je pakai streamyx......wakakakaka.....klako.....

member ko dok mane bro???

besh aarr kalo 2orang je gune streamyx...

hahhahah....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sebenarnya ada cable cut kat international link (x pasti area mana).. tu yg member aku citer..

kene tunggu kapal submarine pegi repair.. jangka masa siap dlm 1 - 2 minggu jugak le..

that's why network traffic agak congest..

patut la aku main counter strike dgn mamat indon ping nya bege sangat.. uuhu rupanya ade kabel putus.. weh berapa urat kebel yang putus tu... hantar orang pegi solder bali kabel tu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

awat upload rendah sgt??

memang la

donwload kat msia ni jer laju

klo upload tetap 512 tu pon x sampai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

memang la

donwload kat msia ni jer laju

klo upload tetap 512 tu pon x sampai

nak upload laju sama ngn download

amek la SDSL (kalu donlod 1Mbps/Upload pn 1Mbps gak)

ADSL mmg la donlod lebih tinggi dari upload

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sabar je lah.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wat masa ni rangkaian SDSL ada kt kawasan komersial dan industri tertentu je

cos kegunaannya pun hanya utk data, x sesuai utk kediaman

so kalau guna SDSL mmg laju gila la upload ke download ke

layannn...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aiya... stimix wat hal plak dah... slow siput dari pagi hingga ptg.. skarang dah ok sket...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku guna TIME ok jer.. hehe

kat rumah guna streamyx.

patut la user wireless aku mengadu internet macam siput.

Aku punya lah pening buat macam2...

tima kasih semua..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kat Ofis aku pun sama, browsing lambat tapi torrent laju lak, pelik2... stop torrent, restart modem dapat ip baru, ping ok..tapi untuk sementara dalam 10 minit gitu, slow balik lah dia..1000 lebih ms, modem/router dah try 5 brand, sama gak... :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

masalah ngan connection la tuh.. bkn hardware.. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Streamyx2 pe nak jd..cm mane la mlaysia nak maju ni..harga petrol naik sume barang naik..

makan pasir la jwp nyer..

ape aku merapu ni...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

takpalah..janji torrent laju hehehe :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Streamyx2 pe nak jd..cm mane la mlaysia nak maju ni..harga petrol naik sume barang naik..

makan pasir la jwp nyer..

ape aku merapu ni...

rilex2..

harga myk naik..tp hardware pc ttp turun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now