Jump to content
cyberfly

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

Recommended Posts

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=504ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=361ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=519ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=489ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=375ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=507ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=452ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=434ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=459ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=474ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=479ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=353ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=483ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=477ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=509ms TTL=49

Request timed out.

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=508ms TTL=49

Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=546ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=449ms TTL=49

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=444ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=550ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=556ms TTL=49

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=569ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=581ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=651ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=574ms TTL=49

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=366ms TTL=49

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=476ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=506ms TTL=49

rekod pagi ni amatlah teruk. sementara tunggu page ni ready, sempat lagi aku jemur kain kat luar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku pun nak post

saja compare ngan stimix

aku guna jaring wireless bb 1mbps.. x laju pun

291451228.png

nk boost internet type ni kt RUN : /netsh winsock reset

apa yg benda ni buat? cuba ko terangkan sket.. nak gak tau lebih lanjut

Edited by MADReaLJL

Share this post


Link to post
Share on other sites

291105676.png

package aku 1mbps...

patut ke banyak ni yang aku dpt?

hampeh punye tmnet.... :angry:

hamba pun jadi mcm ni...dah dekat2 sebulan dah... damn suei!!! :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

kat ofis aku maintain..takde masalah langsung..smua line okey!ada 1 line test kat speedtest.net yg dpt smpai 49xxKBPS...hahaha...5MB? upload 3xx-4xxKBPS..aku pakai package rm148 je..nak surf smua website takde masalah...yg menjadi masalah kat umah aku, INternet slow nak mampus..sampai rasa nyampah nak bertenet kat umah..huhuhohhoh....DL 1xx-3xxKBPS/ UP 1xxKBPS...youtube langsung takleh nak bukak...hahhhhhh!menyampah siooootttt!smua ni jadi sejak last week...

Edited by agc2884

Share this post


Link to post
Share on other sites

tu la pasal , memang la enterprise bayar lebih tapi jangan la sampai home user terbiar camtu jek . Memang kambing la camni . Tau la dorang monopoli jangan la sampai zalim lak . Aku nak dekat sebulan ada site2 luar takleh nak load , youtube takyah cakap la . huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

tuka ISP la jawabnyer. streamyx takleh blah kalo nak ikutkan. aku guna 1MB pekej. tapi speed paling tinggi 230kb/s jek.. bile laa teknologi fiber optik nak sampai sini. dah ade. cume certain tempat jek. leceh tol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nk boost internet type ni kt RUN : /netsh winsock reset

boost internet ni kegunaan dia apa?

Masih lg tunggu jawapan.

Edited by ije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nanti kalau ada ISP baru, aku stop guna Streamyx nie.

Sakit hati dibuatnya.

Bila hujan...slow.

Hari cuti...slow...server down etc.

<_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nanti kalau ada ISP baru, aku stop guna Streamyx nie.

Sakit hati dibuatnya.

Bila hujan...slow.

Hari cuti...slow...server down etc.

<_<

Kan banyak ISP lain, cthnya maxis broadband, digi, celcom... Kalau dah sakit hati pegi jer tukar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

TMnut HAMPEH! iklan lebey... laju sana laju sini...

kat umah sewa aku, internet tiap2 5min skali dia blinking! bila call buat report dia kata xde apa2, line ok katanya.. kalo ok watpe aku nk call diorg, [email protected] punya operator TMnut :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 3 hari ni speed streamyx kat rumah aku slow gile..

kalau nak login gmail tu cnfirm tak lepas..hotmail pn sama..imageshack.us nyawa2 ikan..

google.com pn lama gile boleh load..search google pn lebih 4 minit..kalah dial-up..speed download turun tapi blh lagi area 100kb/s

so aku nak tau adakah area aku saja yg kena atau ganguan se Malaysia?

Aku pon cm kau gak.... aritu bpk aku maki org TM , bru la dorang terhegeh2 nak siasat kes tenet slow nih !! aku cdgkan kau maki la org tm tuh !!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku pon cm kau gak.... aritu bpk aku maki org TM , bru la dorang terhegeh2 nak siasat kes tenet slow nih !! aku cdgkan kau maki la org tm tuh !!!!!!!!!!

Bukan budaya kita maki-memaki org ni. Melalui tingkah laku kita, org sudah tahu tahap pendidikan kita...

Share this post


Link to post
Share on other sites

adui la , 2 hari hujan lebat kat sungai petani ni abih SNR margin aku rendah bawah 20 . dc memanjang . ni baru dapat reconnect lepas 30minit lol ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

adui la , 2 hari hujan lebat kat sungai petani ni abih SNR margin aku rendah bawah 20 . dc memanjang . ni baru dapat reconnect lepas 30minit lol ....

Margin yang ok bacaan dia berapa???

Share this post


Link to post
Share on other sites

175kbits atau 175KBytes?

Kalau pakej COMBO RM60.00 tu jenis pakej 384K,175kbits `download` bermakna download kau slow apatah lagi kalau pakai pakej 512K atau pakej 1024K.

aku pkai yg 1.0mbps pon sama gak..

slow doi 2,3 hari lepas...

tension giler aku!

huh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

streamyx aku kena potong lagi...........

aku bayar mlm tu subuh esoknya kena potong

aku tepon operator dia suruh sambung balik

tapi dia cakap aku bayar tak cukup 50%

aku lawan & lawan ugut2 skit

pastu dia sambung balik...

keke

terima kasih streamyx...nasib baik laju kalau slow aku biar kena potong je

kalau nak suruh laju ko kena komplen selalu

slow skit je tepon je teleponis dia tu

pastu dia akan suruh ko bagi user id

pastu dia tanya didaftar atas nama sape

pastu dia tanya ada guna splitter ke tak

dllll lagi

aku dah boleh hafal semua dialog diorang sebab seminggu sekali mesti aku kol bila line prob / slow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...