• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Nak Surfing Laju: Guna Extradns & Ramdisk

182 posts in this topic

Posted · Report post

BUMP for this TOPIC>> ANY UPDATE!!?? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku ada soalan..

"Control Panel->Network Connections->Local Area Connection->Properties->Pilih TCP/IP->Properties->Advanced->DNS"

kalau aku add DNS kat location kat atas tu, sama tak fungsi nya dgn ExtraDNS ni..ataupun ada perbezaan??

yang mana lagi bagus??

Edited by Mr. Azrao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nk tanya,kalau nak uninstall extradns ni camne? sbb bila aku dah uninstall software ni, aku x boleh buka apa2 pun website malah outlook express pun x boleh buka.

camne ek nk settle problem ni?harap bantuan dr warga putera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku bump thread ni..berguna untuk sape2 yang belom cuba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ngn cfospeed mana laju!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Laju ExtraDNS
Server baru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wah..mengagumkan..

huhu...

tunggu lg 2 3 ari..tgk camner..

kos mser aku ngah try nie..mmber aku ngah tido..

huhu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(PowerRootTongkatAli_GS @ Oct 30 2007, 03:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nie yang nak dengar nie... he...he.



Tentulah ada. laugh.gif

Betul tu.. boleh tukar IP jika perlu.
Aku pun tukar ke IP tmnet jugak
202.188.0.133

Tukar kat sini:


camner nk tukar P.Ramlie??
aja leyh?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks semua..
Setakat ni try kat ofis nampak perubahannye...
Nak surfing memang puas hati gila..tu blom install ramdisk lagi tu..
Tapi download still the same..

Nak try kat umah plak balik nanti..
Kat ofis ni mungkin sebab sharing connection..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aduhai,aku dh x ley nk ber webcam lg lam ym pas guna extradns ni.... asik server down jek...mellow.gif

dh tu bile nk tukar auto dari 127.0.0.1 xley lak...automatik da tu blk....camne ni?aku guna broadband..

tlng ar.... sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pn gne broadband...aku x brape nk rase perubahan sgt...lebey kurang cfos gak...mirip pade opendns

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mksdnya utk broadband, x best sgt la ni.. nsb aku x instal lg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klau bg yg guna wifi cam ne...?

boleh x...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro p ramlie... can u update any link at your first thread? i cant follow... saya nak cuba... dah download and bila nak run extra dns, kuar mcm ni :



pastu kuar mcm ni



... bila dah run, apa yg nak kene ubah? ajar ckit... tak brape phm... thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kenapa la besau sangat gambar tu .... biggrin.gif

Kalau boleh run program tu, kena ubah setting 2 tempat.

1. Ubah setting TCP/IP
2. Ubah setting dalam ExtraDNS.

TCP/IP
Preferred DNS Server : 127.0.0.1



Detail nanti nak upload.

OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

er.. bro... aku kat skolah guna schoolnet camne? ikut dns tmnet gak ke?

berkesan ke klu aku yg schoolnet ni ikut cara bro tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nape aku x bleh buka prog die eh..die kuar..could not set attributes to C:\programfiles\extratools\extradns\extradns.dll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pun kuar camtu tp ley jer run extradns ni...xtau psl pe kuar camtu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE (MarinaMI @ Nov 18 2008, 11:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aku pun kuar camtu tp ley jer run extradns ni...xtau psl pe kuar camtu


mungkin sebab firewall kot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam, blush.gif

aku ahli baru kat sini, aku tertarik gak ngan bende yg korang tgh bincang ni psal aku pun ade masalah nk download internet. Tp, aku pkai internet kt Cybercafe, jd kdang2 bila org ramai, slow la sket internet. Jd, aku nk tanye kalau pkai Extradns kat CC, boleh ker? Ataupun sbb aku pkai bende tu kat CC jd tak beri ape2 kesan?
satu lg, bende tu beri kesan tak pd speed torrent?
Harap ader jawapan dr P. Ramlee atau mane2 yg pakar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kat CC pun boleh guna. Aku dah try dan berkesan.
Program nie diutamakan untuk browse internet untuk bukak laman web.
Kerja2 download samada guna IDM atau Torrent tak berkesan sangat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(game4life @ Nov 18 2008, 11:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mungkin sebab firewall kot.

bkn sbb firewall..da wat exception da

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nk biskut tawar ramdisk..sper ada?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh boost laju boleh tak..?
download rate 40-70 kbs..sakit mata menunggu..

p/s;[biskut tawar] ExtraDns latest version ader ak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hye..sy dah test extra dns ngn ram disk ni..knp mcm xstable ye..
kdg2 blh cecah smpi 150kbps tp kdg2 10kbps pun xsmpi..
da seting baru x..

mcm na nk ping satu2 website tu ek..
xjadi r..baru bljr komputer ni..
dlu xmampu skrg mampu pki custom make je hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now