• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Ni Aku Punye Speed Test..

151 posts in this topic

Posted · Report post

ni aku punya, tak tau pakej apa,

connect wireless orang.

Capture-1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

SALAM..

NI SPEED TEST AKU KAT KOTA TINGGI, JOHOR....

240236176.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

240622012.png

nie kat dungun, trg...

test cam laju jer..tapi nk main game on9 pun dah seminggu jer x dapat...hampeh btol tmnuts!!! <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pergh

240685006.png

aku x phm. akunye tenet 56.6kbps je. streamyx apsal ley dpt sampai 1k download lak ni?

btw, ni score paling tinggi. cecah 1k. smalam 500 ratus jewk. pelekzzzzz.............

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pergh

240685006.png

aku x phm. akunye tenet 56.6kbps je. streamyx apsal ley dpt sampai 1k download lak ni?

btw, ni score paling tinggi. cecah 1k. smalam 500 ratus jewk. pelekzzzzz.............

ternet skrang tak yah heran, banyak pelik dari biasa, silap hari donglok line stremek, speed sekadar ratus bytes aje! kiok terus line!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

241196557.png

aku guna celcom broadband.. tensen btl.. dah la ping tinggi melangit.. nak main on9 game pun ssh.. pakej 98 tuh.. huh.. connect guna nokia 6120..

plz comment...

Edited by amirez_86

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni uitm punya line, aku connect laptop aku test.

255808478.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ni Aku punya test speed....

256108042.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni aku punye result..

strimik 512kbps..

diwirelesskan menggunakan modem belkin wireless + adsl..

256329513.png

256330767.png

256331326.png

apsal test guna server NY USA lagi laju.. betul ke ni..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni uitm punya line, aku connect laptop aku test.

255808478.png

atap... UiTM pakai line brapa Mb?

155 ek?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

atap... UiTM pakai line brapa Mb?

155 ek?

aku pun tak tau berapa mb. macam mana nak kira? aku tak pandai la.

kat speedtest tu tulis d/l 40248 kb/s. convert kepada mb jadi berapa eh?

camana ko kira dapat 155mb?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

241196557.png

aku guna celcom broadband.. tensen btl.. dah la ping tinggi melangit.. nak main on9 game pun ssh.. pakej 98 tuh.. huh.. connect guna nokia 6120..

plz comment...

257540655.png

257536863.png

Pakai pakej yg sama.....Tapi ping aku sampai ke bulan (connect guna Huawei)

Bleh connect on9 game (server malaysia ok la tapi server luar negara perghhhh!!!)

Utk rujukan : aku guna desktop intel celeron 800mhz zaman batu nye komputer nie utk test speed, nanti aku post utk speed laptop lak :lol:

Edited by Noning

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ni speed aku guna celcom pakej home-hop-away...time ni kat sbrg jaya, penang

257553490.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

257556441.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

257987903.png

Paling laju penah dpt guna stimix 1.0mbps kat taman pekaka, penang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

258014600.png

uh nie guna laptop compact aku 5min lepas...^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

257987903.png

Paling laju penah dpt guna stimix 1.0mbps kat taman pekaka, penang

klo ping camni layan nk main online game tanpa kena kick :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kelajuan ni smmgnya susah nak dpt...... first time dapat tp average 1.5mbps la....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pun tak tau berapa mb. macam mana nak kira? aku tak pandai la.

kat speedtest tu tulis d/l 40248 kb/s. convert kepada mb jadi berapa eh?

camana ko kira dapat 155mb?

tak da la aku kira..

aku agak2 jer line kat sana..

rasanya kebanyakan pakai line sampai 155mb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni uitm punya line, aku connect laptop aku test.

255808478.png

tak silap aku Uitm guna leased line neh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saje2 test speed kat tempat keje

259934906.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ni speed internet kat salah sebuah cc yg aku guna la ni kat Laos, slow jer...tapi stabil

261647389.png

Edited by adr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ofis TM sendiri pun tak sampai kelajuaan yang sepatutnya....huhuhu :wacko::wacko:

Singapore

262027589.png

penang

262028301.png

KL

262028562.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

test 1

81451088.png

test 2

81451950.png

test 3

81453648.png

test4

81455288.png

agak² anda apakah line yang sedang aku gunakan sekarang?

huhuhuh

dail up kot....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

263305211.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now