Jump to content
laptop

Ni Aku Punye Speed Test..

Recommended Posts

server kl tu server metrofon...sure la die slow kan sikit yg tmnet nyer nak kasi nampak tak best...wakakakaka...tu sebab yg ghi singapore lagi laju...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ambo punye. tapi masih tak berape nak paham la ttg strimix 1.5mb tu. check kat tmnet, nak upgrade, takde la pulak. ni pakai modem lamo nih. 305E. kalo pakai modem baru, lagi bes ke?

105196049.png

105201448.png

105202395.png

heran la speedtest ni.mase lepas format, tak slow camni. bile dah install antivirus, die jadi low. ape kait mengait antivirus ngan speed ni?

Edited by imam

Share this post


Link to post
Share on other sites

huhuhu saje2 je nak tau. mane tau ade pakej2 lain. leh promote kat member2. nak gak tau perkembangan sikit2 ttg tenet ni. asik main game jek. bosan la plak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pakej masih seperti biasa...

512k RM66...dgn modem RM77

1Mb RM88...dgn modem RM99

Tapi aku ada special package yg terhad...RM77 untuk unlimited 1Mbps...

First 10 customer FREE Modem...!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

setelah digodek2 modem ni dengan bantuan encik protoxp, ade perubahan sket. huhuh maceh bro.

105462649.png

105428095.png

105430430.png

105461110.png

strimix aku demam......................................................................

Edited by imam

Share this post


Link to post
Share on other sites

105450436.png

105451910.png

105452128.png

saper saper tolong komen speed aku yer.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalo la aku diberi kuase veto kat dalam dunia ni, memang aku sekeh2 orang2 strimix nih. pakse die register kat forum ni pastu jawab kenape sume fenomena ini berlaku. huhu

pagi2 bute kang nak test lagi. kot2 ade perubahan.

ade tak kemungkinan office hour menyebabkan speed intenet slow sikit sbb ramai gune?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nh speed test aku ... ermm naper upload rendah ekk ... sakit ke

105457487.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

ntah la. tapi takpe la. pasni tak connect internet manual lagi dah. auto jek. ehehehe besnyeee.... tu pun dah puas. tadi tu mungkin la aku run banyak bende. slow sikit. ade update2 sket screenies aku tuh. yg kat penang lak jadi cam gile. sengal babun ayam tol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boleh saya tahu, result tu untuk pakej streamyx ke?

Kalu pakej streamyx, yang berapa RM?

Share this post


Link to post
Share on other sites

laju.. aku skang ni a ambik kisah sangat dah speed test ni :P.. sama ja letih dah dok komplen kat diorang.. feedbacak sama ja aku dapat..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...